sevgilimin ailesi ??

Biliyorum söylemesi çok kolay ama keşke arkana bakmadan kaçabilsen vazgeçebilsen. Şimdiden böyle ise ilerisi için tahmin çok zor değil?
Ailesi nasil peki sana karşı tutumları.
Bu tarz aileler biraz tanidik geldi.
Annesi mesela çok müdahele eder mi her şeye karışır mı ? eleştirir mi ? Tahlil et bunları şayet öyle ise ; bir süre sonra kendi kişiliğin psikolojin ağır darbeler alabilir.
Bardağa su koyarken bile eleştiren, bu konuda bile verecek bir tavsiyesi olan kayınvalideler var. Belki iyiniyetlidir yaptığı şeyi farketmiyirdur ama karşı taraf için duygusal, psikolojik işkence.
Evet çeşmeden bardağa su koyma.
Belki 5-6 yaşında öğrendiğimiz eylem.

merhabalar sizlere bir şey danışmak istiyorum. sevgilimle isteme aşamasındayız . aileler konuldu sadece isteme kaldı. bi konuda çok sıkıntı yaşıyoruz . sevgilim sürekli bana ailesinden bahsediyor. mesela bana diyor ki ' aşkım biz evlenirsek ben annemi çok özlerim ' yada 'sürekli aileme gidecez senin ailenede gidecez evde oturmayacaz' sürekli ailesiyle alakalı şeyler söylüyor . ben zaten öyle bi kzı değilim diyorum anlatmaya çalışıyorum evlilik ailelerden uzaklaşmak değil aksine birlik olmaktır beraberzaman geçirmektir falan güzelce dile getiriyorum. ama bazen çok zorluyor .. bugün kalkmış bana emri vaki yapargibi ' evlenince ailem diyecek gece bizde kalın sabah kahvaltı yapalım diyecek bizde gece onlarda kalacaz ' diyor. bende yine güzel bi dille bu şekilde emrivaki konuşma dedm .. o gün bi gelsin eğer bende uygunsam kalırız tabi dedim ama önce sor bana aşkım bu gece annemlerde kalalım mı sence de uygun olur mu diye aramızda konuşuruz birlikte karar veririz dedim. ama konuyu kavgaya çevirdi yok kalacaz bilmem ne. bende en son dayanamadım kavga ettim dedim ki ya sabah kahvaltıya isterlerse gideriz yine ama gece evimizde uyuruz dedim o da başladı kalsak ne olacak bilmem ne sonra konu çok kötü tartışmaya gitti. Bendeona hala güzellikle diyorum bak beni tanıman lazım ben uyumlu bi kızım o gün gelsin uygunsam kalırız ama benimle böyle kalacazdiye emrivaki konuşma danışarak konuş deyince birbirimize girdik . ama onun bu aşırı aile muhabbetleri beni gerçekten bunalttı artık . ben zaten onun ailesini seven isteyen kendi ailem gibi gören bi kızım ama onun bunları bile bile sürekli ailem de ailem diye vurgulaması bunaltıyor beni .. sizce bu durum normal mi?
Yazan olmuştur gercide şimdi okudum benim düşüncem anasının ağzıyla konusuyo anasi doldurmuş emri altına almış belli çok merakliysa ailesine evlenmesin memeden kesilmemiş şahsiyet😠

Ayyy okurken bile içim daraldı. Hiç çekilmez. Otur bir daha düşün derim evlilik işini.

Çok itici. Yeni evlenecek olanlar genelde eşleriyle nasıl vakit geçirev3llerini planlar ilginç

Siz zaten simdiden birakin anasinda kalsin o.
Anasiz yapamayacaksa evlenmesin.
Kalmak neden ya. Niye yani niye.
Neden evleniyosun ozaman be adam. Uzak olsalar sehir disi amenna zaten kalinir.

Evlenince pek evinizde duramayacak gibisiniz... Şimdiden sözünü almaya çalışıyor günü gelince de yüzünüze vuracak tamam demiştin diye.
Bence evlenmeyin bu ana kuzusuyla, aile kurmaya hazır değil...

merhabalar sizlere bir şey danışmak istiyorum. sevgilimle isteme aşamasındayız . aileler konuldu sadece isteme kaldı. bi konuda çok sıkıntı yaşıyoruz . sevgilim sürekli bana ailesinden bahsediyor. mesela bana diyor ki ' aşkım biz evlenirsek ben annemi çok özlerim ' yada 'sürekli aileme gidecez senin ailenede gidecez evde oturmayacaz' sürekli ailesiyle alakalı şeyler söylüyor . ben zaten öyle bi kzı değilim diyorum anlatmaya çalışıyorum evlilik ailelerden uzaklaşmak değil aksine birlik olmaktır beraberzaman geçirmektir falan güzelce dile getiriyorum. ama bazen çok zorluyor .. bugün kalkmış bana emri vaki yapargibi ' evlenince ailem diyecek gece bizde kalın sabah kahvaltı yapalım diyecek bizde gece onlarda kalacaz ' diyor. bende yine güzel bi dille bu şekilde emrivaki konuşma dedm .. o gün bi gelsin eğer bende uygunsam kalırız tabi dedim ama önce sor bana aşkım bu gece annemlerde kalalım mı sence de uygun olur mu diye aramızda konuşuruz birlikte karar veririz dedim. ama konuyu kavgaya çevirdi yok kalacaz bilmem ne. bende en son dayanamadım kavga ettim dedim ki ya sabah kahvaltıya isterlerse gideriz yine ama gece evimizde uyuruz dedim o da başladı kalsak ne olacak bilmem ne sonra konu çok kötü tartışmaya gitti. Bendeona hala güzellikle diyorum bak beni tanıman lazım ben uyumlu bi kızım o gün gelsin uygunsam kalırız ama benimle böyle kalacazdiye emrivaki konuşma danışarak konuş deyince birbirimize girdik . ama onun bu aşırı aile muhabbetleri beni gerçekten bunalttı artık . ben zaten onun ailesini seven isteyen kendi ailem gibi gören bi kızım ama onun bunları bile bile sürekli ailem de ailem diye vurgulaması bunaltıyor beni .. sizce bu durum normal mi?
Arkadas simdiden yer yapıyor.Sonra ben demiştim köprüyü geçene kadar miydi diyecektir.Bol şans...Şimdiden konuşması mantikli degil aklinda bir seyler var demek ki

Şimdi sen bunları bile göre evlenirsin sonra da çok konu açarsın biz demiştik sana yazarız yine de bişey yapmazsın bu böyle sürer gider.
Taktik maktik yok bam bam yol vereceksin böylesine.
Anasıyla yaşayıp istediği kadar kaşıttırabilir bence.

Kaç kaç kaç. Şimdiden başlamış, evlenince ailesiyle alakalı tek şeye hayır desen 'önceden böyle değildin', 'Bana böyle demiyordun ama' diye kavga eder. Ya birileri kesin dolduruyor,o da dolduruşa geliyor.

Bu ne ya peşin pazarlık resmen. Değişmeyecek, değişecek diye düşünme sakın. Hatta daha kötü olacak. Böyle kabulünse evlen.

Bunu geçen yaz ekşi'ye yazmıştım:

"esimle ilk bulusmamizda kafede kahve iciyoruz; o kolunu omzuma koymus, ben onun omzuna yatmisim falan. ben onun kokusunu duyarken gulumsedim sonra basimi hafif kaldirip ona baktim. masaya dalmis, gulumsuyor oylece. ona baktigimin bile farkinda degil. sonra su sozler dokuldu gulumseyen dudaklarindan (hic unutmuyorum o ani) :

-seninleyken bile seni dusunuyorum ya...

sonra evlendik.

genelde de o kafedekiyle ayni pozisyonda uyuyorduk. bir gece simsiki sarildi ve bu sefer de dedi ki:

-simsiki sarilmak bile yetmiyor, boyle bile ozluyorum seni...."

Seni yanındayken bile özleyecek bir adamla evlenmek yerine, daha evlenmeden annesini özleyecek olmasını düşünen ve daha da iğrenci bunu sana da söyleyen bir adamla mı evlenmek istersin? Topukların popona vura vura kaç bence :işsiz:

Bence iyi dusunun bu kadar kisi ayni seylerden bahsetmis ki benim de basimda aynisindan var.Allah seni inandirsin zor basedersin.Hatta oyle ucu acik seyler soyluyorlar ki evlenmeden sonra ilerde ben sana demistim kabul etmistin oluyor.Ben cok agir bir sekilde yasiyorum.Iyi dusun tasin derim.

Yazık gençliğine bu adam için harcama illa evlenecem dersen şimdiden kendine bi psikolog yada psikiyatri aramaya başla çünkü akıl sağlığını kaybedeceksin..kocan eş aramıyor anasına hizmetçi arıyor aradığınida bulmuş şimdiden hazırla kendine temizliğe yemeğe hizmet etmeye kv kp e...aklın varsa unut bu işi yada kalın kalın bi çizgiyle sınırlarını çiz ben buyum de kabul ederse olur kabul etmiyorsan yolun açık olsun de gitsin..ayda bir ailenle görüşürüm de hizmetlerini yapmam de gece kalmam vs söylemen gerekenleri söyle zaten kabul etmezse seni sevmiomus demek ilk başta dediğim lafa gelmiş oluyor ailesine hizmetçi arıyor demek oluyo

Evlenince pek evinizde duramayacak gibisiniz... Şimdiden sözünü almaya çalışıyor günü gelince de yüzünüze vuracak tamam demiştin diye.
Bence evlenmeyin bu ana kuzusuyla, aile kurmaya hazır değil...
Asagida yazdim:) ne guzel demissiniz.ben sana demistim oluyor evet!!

konuyu yarıya kadar okuduğumda, sen çok dikkat ediyosundur belki de o yüzden sana batıyodur diyecektim kiii,
durduk yere bi insan "ailem bizi çağırır kalın der o gece kalırız" niye der ya?

ana kuzusu bildiğin bu
bu forumda her türlüsünü okudum ve erkeğin anneci olanı çok baş ağrıtıyor çokk

Bende bir erkek annesiyim şükür ama ne olursa olsun genel erkek anneleri kötü oluyor. Gelinlerini sevmiyorlar oğullarını paylaşamıyorlar aksini pek gördüğümü iddaa edemem

Ay eşimin ilk eğlendiğimiz hali resmen , birde bir oturdum ben onlarla düşünün. Valla kaçarak uzaklaş canım ben yapamadım yıprattım kendimi şimdi sınır hastası oldum.
Düşün yani, ev ve eşya borcuna girmiştik oturma odam boştu okadar borç vardı ki artık birşey alıp orayı doldurmamıstık, tutturdu ranza alalım annemler gelince kalırlar diye kaç kere kavga ettik aileside evimize yarım saat uzaklıktaydı. Daha neler neler.
Ama Allah biliyor sebep oldu başka birşey eşim yüzlerini gördü şimdi 3 yıldır görüşmüyoruz çok şükür. Sabrın sonu selamette olan bana oldu :)

İşte bi yandan da vazgeçemiyorum çünkü iyi tarafı da öyle güvenilir biri ki asla aldatmayacağına yalan söylemyeceğine emin olduğum namazında niyazında kötü hiçbir şeyi olmayan biri. Bu zamanda gerçekten zor bulunan bi tarz ama işte anne aile düşkünü ne yazık ki
Yalnız ailesine tapması tüm iyi huylarını sıfırlıyor.
Daha sevgiliyken sizi ailesi için kırıp geçiriyor adam, farkında değil misiniz?

O yüzden değişir diye beklemeyin, değişmez.

Back
X