Sevgilimin ailesi ?

bir kerecik görmek bile istemediler demişsiniz de şu saatten sonra istenmediğiniz insanlara kendinizi sevdirmeye mi çalışacaksınız?
huzurlarına çıkıp ailelerine layık bir kadın olduğunuzu mu ispatlayacaksınız?
sevgilinize gelince kendi kararlarını kendisi veremeyen üstelik tanışma gibi basit bir eylemi bile ailesi tarafından kabul edilmeyen aile içinde saygı duyulmayan biri için kafa yormaya bile değmez.

Sevgilimle 1 yıldır beraberiz sürekli ailemle tanıştırcam sözü dönüyor ama bir türlü olmadı artık ben de biraz konunun üstünde durunca bana “ailem olumlu bakmıyor istemiyor “dedi onlar kapalı ben açığım ama sadece saçım açık onun dışında açık bir giyimim yok şok oldum üstelik beni daha görmediler bile .Sevgilim ise arada kalmış ve ailesinin baskısı altında belli ama bana bunca zaman bahsetmedi ben aileme söyledim tanışma olacak diye çok üzgünüm inanın ben bu durumda ne yapmalıyım ?
Koşarak uzaklaş

Aynısı arkadaşımın başına geldi. Anne istemedi, çocuk diretince mecbur kaldı tanıştı. O gece kadın ayılıp bayılmış, acile gitmek istemiş sonra tahliller tertemiz tabi. Neyse çocuk her kız isteme konusunu açınca kadın bayılmalara devam etti ve de acillere.

Oğlu da tahlillerin temiz çıktığını görmesine rağmen, böyle olmuyor diyerek kızdan ayrıldı. Annesi hemen ona uygun gördüğü bir “kapalı” kız ile evlendirdi. Kadın artık hiç bayılmıyormuş. Bu şekilde 20 kişi daha sayabilirim. Sizinki de farklı değil. Bence ayrılın. Sevgiliniz aşırı pasif. Evlenseniz de bu aile ve bu eşle çook çekersiniz.

Bana ailem seni görse önyargıları kırılacak eminim dedi ama tanıştırma bile olmadan istemiyorlar olumlu bakmıyorlar dedi sonradan ama ben sevgilimin çabalamadığını düşünüyorum çünkü insan oğlunun hatrına 1 saat bile olsa görmek istemez mi ne bu katılık ben anlam veremiyorum
Ee istemiyorlar deyip kestirip attı mı, bitti mi mevzu yani?
Yanlış düşündüklerini, ikna edeceğini, gerekirse karışamayacaklarını söylemedi mi?
Gerçi böyle bi duruşu olsa ailesi bu şekilde davranamazdı, bu laflar sana asla gelmezdi.

Bence ayrılmalısın ama sen ayrılmayı düşünmeyi bırak, bir de kusurun var da kabullenilsin diye bekliyorsun, kendine gel lütfen, herkes haddini bilsin.

Son düzenleme:
Aynı sıkıntıyı yaşayan biri olarak söylüyorum eğer şu an evli olduğum adam ordaki insanlari susturmasaydi , benimle tanışmak istemeselerdi ,evimize gelip bana saygı duyduklarıni belli etmeselerdi (eşimin isteğiyle olsa bile ) asla evlenmezdim. Evli olacağınız kişi sizinle evlenmek istiyorsa ve bunun için gerekli olan şeyleri göze alamiyorsa asla ama asla evlenmeyin. Çünkü ben o zaman resti çektim ya ayrılacağız ya da bu konuyla ilgili asla bir şey olmayacak . Annesi babası üç yilfir hiç bu konuyu açmadı . Çok bilmiş yengesi hariç onun da lafını ben verdim

Sevgilimle 1 yıldır beraberiz sürekli ailemle tanıştırcam sözü dönüyor ama bir türlü olmadı artık ben de biraz konunun üstünde durunca bana “ailem olumlu bakmıyor istemiyor “dedi onlar kapalı ben açığım ama sadece saçım açık onun dışında açık bir giyimim yok şok oldum üstelik beni daha görmediler bile .Sevgilim ise arada kalmış ve ailesinin baskısı altında belli ama bana bunca zaman bahsetmedi ben aileme söyledim tanışma olacak diye çok üzgünüm inanın ben bu durumda ne yapmalıyım ?
Yapacağın şey çok net belli,tekmeyi vuracaksın bitecek bu arkadaşlık bu kadar kolay.
1 senedir bu durum varken neden ilertti acaba arkadaşlığını diyede sorgula istersen evlat.

Konu sevgilimin ailesi değil, sevgilim olmalı.

Evlenmek istemeyip suçu ailesine bile atıyor olabilir.
İsteyen bir şekilde kabul ettiriyor çünkü, bir sürü bu örneğine şahit oldum.

Ayrılma lafı geçmemiş yazınızda, kusurlu gibi kabul görmeyi bekleyeceksiniz anlaşılan. 🥴
Son kısma o kadar katılıyorum ki aynı şeyi duyduğumda sana köyünden kız bulsunlar kimse benim giyimime veya hayatıma karışamaz diye kestirip atmıştım . Kusurlu gibi kabul görmeyi beklerse ömrü boyunca hep ezilir .

Bir yıllık sevgiliymişsiniz, daha fazla yılını harcama arkana bakmadan kaç. Sevgiline de söyle o zaman ya ailenin kabul edeceği biri ile ol yada ailenle konuşup kararını bildir onlara. O zamana kadar da beni yorma, çelişebilirsin bir kenara de ve hayatına devam et.

Ailesi olumlu bakmıyor ise büyük ihtimal aile için yedekte bir gelin adayı mevcuttur. Böyle durumlarda genellikle erkek ailesine karşı duramaz ve kadınla da iletişimi koparmadan devam eder. Gelin adayı ortaya çıktığında ilk gidecek kişi sevgili olur. Sizin için ailesini ikna edememiş doğru dürüst bir duruş sergilememiş ve bu konu size kadar gelmiş fazla düşünmeyin bence zar zor evlendikten sonra bile aynı şeyleri yaşayacaksınız.

Ayrıl.
Cok ugrasırsın bu kafalarla.

Ailesi böyle düşünebilir. Önemli olan erkek arkadaşının tavrı. Bende buna benzer birsey yaşamıştım sağolsun eşim dağ gibi arkamda durdu. İlk başta yüzüme karşı kapansan iyi olur ben açık gelin istemem diyen kayınvalidem sonrasında tüm akrabaların olduğu bir ortamda açık gelin mi aldın x abla dediğinde ağzının payını vermiş hatta herkes cok şaşırmış bu kadına ne oldu diye 😂 Bunların hepsi erkekten geçiyor sevgilinizin tavırlarını izleyin. Sessiz mi kalıyor, arkanızda mı duruyor, korkuyor mu hepsi cok önemli ona göre yol alırsınız.

Bizim bi komsunun oglunun da boyle durumu oldu . Cocuk baska eve tasinda ya o kiz olacak ya o kiz diye . Simdi dugunleri var herkes razi oldu .

Bence sıkıntı ailede değil sevgilinde. Kendi kuzenimden biliyorum eşi bizim aileye aykırı bir insan. Ne kavgalar ettiler yinede vazgeçmedi. Şuan kendisi gelinimiz ve çok seviyoruz. Kesinlikle iş sevgilinde bitiyor. İsteyen her şekilde kabul ettiriyor..

Daha ilk virajda kendisine güvenmemeniz gerektiğini gösterdiği için teşekkür edip yolunuza bakmalısınız.
Lütfen bi tanısalar kesin çok severler gibi bir tavıra girmeyin hiç gerek yok.
Ailenizi de dert etmeyin insanlar 20 yıllık eşlerinden ayrılıyorlar ,sorun olmuyor,3 günlük sevgiliyle anlaşamadık ayrıldık demek hiç problem değil.

Ailesine istese kabul ettirebilir biraz bahane gibi olmuş. Hem emin olun ailesinin bunu kabul etmiceğini biliyor tanıyordur ailesini neden sizinle olmuş göz göre göre 1 yılınızı almış

Back
X