sevgilimin ailesinin bizi yakıştıramaması

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Merhaba,

Uzun süreli ilişkim var 5 sene oldu sevgilimle. Bu aralar çok sık kavga eder olduk ama yürütmeye uğraşıyoruz.Ben sevgilimin ailesiyle görüşüyorum.Yani bayramda seyranda doğum günlerinde vs yemeklerde onlara giderdim.Her gittiğimde erkek arkadaşımın kız kardeşinin şu lafı vardı: Nevertime sen benim abimde ne buldun çok şaşırıyorum gözlerin mi bozuk derdi yani tip olarak yakışmıyormuşuz.Bunu açıkça herkesin içinde söylemesinden rahatsız oluyodum.Abimin tipe bak diye gülüşüyodu... Ben kendimi beğenmem öyle normalimde bana göre, onun ailesinden birkaç kişi çok söylediler bu lafları.
En son da mesela yine onlara gitmiştim akrabaları filan vardı evde.Benim önceden gözlerim bozuktu gözlüklüydüm lazer ameliyat oldum. Kardeşi o gün yine dedi bak ben diyodum gözleri bozuk diye yoksa abime bakmazsdı diye...

Böyle devamlı yakışmadığımızı ima etmelerinden çok sıkılmıştım.Zaten ben artık onlara gitmiyorum.Gitmeyi kestim.Sebep bunlar değil onlardan herhangi bir rahatsızlığım yok ama şimdi de gitmiyorum diyemi nedir bilmem bana karşı değiştiler.Sevmiyo gibiler.

Sevgilimin erkek kardeşi evlendi ona eşiyle nekadar da yakışıyolar diyolar heryerde.İnsanların yakışmıyosunuz laflarından çok sıkıldım.Hayır bide sevgilim bunları kafasına taktığından kaybetme korkusu endişesiyle tuhaf davranıyo. Sanki böyle ben onu bırakıcam bir gün diye ödü patlıyo en çok ta bu durumundan rahatsıızm.

Bilmiyorum.Kalabalıkta yakışmıyosunuz abim çirkin demek hoş değil
Gönlün gönüle yakışmasıdır mühim olan ama bilememisler .. Acaba böyle kötü göstererek sizi sevdiginizden soğutmak istiyor olabilirler mi ?

Allah Allah normalde prenslerini dünya yakışıklısı görüp seni onun yanına yakistirmamalari lazım bu aile değişikmiş

Sevgilinide merak ettim
Durum o kadar mı vahim diyorsunuz.
Şöylede olabilir aslında sizi yakıştırmıyorlar ama ters psikoloji uyguluyorlar kendinizi güzel hissettirip, havalara sokup bu ilişkiyi bitirmeye çalışıyorlar

İşte bu söylenenlerden midir nedendir bilmem çocuğunda kendine tam anlamıyla güveni yok.Buaralar göbek yaptı göbeğinden rahatsız olduğumu dile getirmekten öyle çekindim ki.Ama sonra söyledim busefer de alınıyo.E ama napıcam böle bilmem.Saldı kendini iyiden iyiye. Ben onu yanıma asla yakıştırmıyo değilim sadece kendinede dikkat etmesini istiyorum.Çok sık görüşemiyoruz işlerimiz yüzünden.Sakal bıyık sevmiyorum uzatmasın istiyorum hepte dedim geçen buluşmamızda bi baktım ki bıyığı okadar uzamışki dudak çizgisini çoktan aşmış ya yemek yerken filan çok kötü.Uyarmaya çekinsemde uyardım lütfen bıyıklarını böyle bırakma kestir dedim o lafını açınca bide göbeğin sanki artmış dedim busefer de alındı yine.Beni beğenmiyorsuna bağladı.Seviyorum sevdiğim adamın seviyorum diye görselliğinide hiç önemsemicek değilim işte. Bunları söylemek onu kırıyo.Herkes bizi yakıştırmıyo ya güya bende onu artık beğenmiyorum sanıyo

Bence seni istemiyorlar sana laf söyleseler durum farklı olur o yüzden kendi oğullarını gömüyorlar ki sana pskolojik baskı yaratsın diye düşündüm ben şahsen.

Bence seni istemiyorlar sana laf söyleseler durum farklı olur o yüzden kendi oğullarını gömüyorlar ki sana pskolojik baskı yaratsın diye düşündüm ben şahsen.

istenmiyecek bişeyde yapmadım ki 5 senedir aramızda tek sorun çıkmadı aileyle

Belki de şakalaşma biçimleri budur, takılmamaya çalışın.
Bir rahatsızlık duyuyorsa, sevgiliniz konuşsun kendi ailesiyle. Siz buna karışamazsınız, kaç yaşında birey.
Ailesiyle doğru iletişimi kuramıyorsa zaten bi erkek... Bilemiyorum...

Ha maksimum şunu söyleyebilirsiniz belki kız kardeşine, samimiyetinize göre:
"Canım, biliyorum takılmak için iyi niyetinle söylüyorsun, ama ben biraz kötü hissediyorum kendimi. Böyle demesen benim yanımda olur mu?"

istenmiyecek bişeyde yapmadım ki 5 senedir aramızda tek sorun çıkmadı aileyle

Birşey yapmak gerekmiyor ki senin elinde olmayan durum bile olsa sana ısınamadılarsa kendi içlerinde böyle bir çözüm üretmiş olabilirler.
Şey yap mesela, onlara gittiğinde sürekli sevgilini öv, yaptığı birşeyden bahset çok romantik benim sevgilim de ay bu gömlek çok yakışmış aşkıma de, hani sevgilini beğendiğini belli et belki o lafları söylemeyi bırakırlar.

Artık onlara gitmiyorum gitmicem.Ama yanyana olursak yine bi gün bunu denerim

Sevgiliyken bu kadar içli dişli olunca normal yaşadığın.
Diyeceksin ki eee 5 senedir birlikteyiz ama.
Şimdiye kadar gittin geldin bundan sonra gitmicem tribin çok süremez. Öyle bir dünya yok. Ciddi adım atana kadar yani.
Yakıstırmama isine gelince de, o bana gerçekten saka yapıyorlar gibi geldi ya

baktılar çocuk seni bırakmıyo.
naapsak ayırabiliriz diye düşündüler.
sevgiline seni kötüleseler inanmıcanı fark ettiler.
şimdi seni yüceltip onun özgüvenini yıkmaya çalışıyolar.
bi de onu sana kötüleyip aklına tereddüt düşürmeye.
tam şuan olduğu gibi.
başarmışlar.

Turk ailesinde yetismis turk erkegiyle flort ediyorsan/sevgiliysen kendini amerika sanmayacaksin. Nedir oyle sevgilin ailesine gitmeler yemekler akrabalarla tanismalar icli disli olmalar falan. bizim kulturumuzden bunlar ancak evlenme niyeti kesinlestiginde yapilacak seyler ki ben yinede iliskinin selameti acisindan nisanlilik doneminde bile karsilikli aileler le fazla samimiyeti mantikli bulmuyorum.

turk insani toplumu kulturu bunlara acik degil, sen evine gidip oturup kalkiyorsun eee ne sandin illaki bir tarafinin begenmeyen yada sende ailende hayatinda yasayis tarzinda gozunun ustundeki kasinda bir kusur bulacaklar cunku onlar tukr kadini. Onlara gore degil bu uzatmala sevgililik olayi.
Gereksiz samimiyetten maraz dogmus yaa evlenin yada o kadinlar sizi ayirir gor bak, simdiden biktirma politikasina girmisler bile

Bana kalırsa tam tersi.
Yakıştırmıyoruz falan demelerinin sebebi sevgilinizi size değil, sizi ona uygun bulmamaları.
Dışarıya da sanki kendi oğullarından dolayıymış gibi yansıtıyolar. Amaç sizi psikolojik olarak öyle yönlendirmek istemeleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…