Sevgilimin ailesiyle anlaşmazlık

Annesi ve ablasının evi 10 dk mesafe yürümeyle birbirlerinin evlerinden çıkmıyorlar, iş hakkında evlilik hakkında görüntülü değil normal konuşmada annesi kendini araya sıkıştırıyor laf atıyor bu hiç normal gelmiyor bana. Evet haklısınız ablasının evinde hiç konuşulmamalı ama öyle müsait bir zaman yok erkek arkadaşım kendi odasındayken bile annesi aniden gelebiliyor
Görüntülü konuşmadan önce biz eşimle genelde önce birbirimize soruyorduk müsait mi nerde diye ona göre arıyorduk
O yüzden mesela hiç toplu ortama denk gelmedik
Tekken konuşurken de biri gelirse seni sonra ararım deyip yine birbirimizi kimseyle muhattap etmiyorduk
Annesi denk gelirse bi selam verir halini hatrını sorar kapatırsınız
Asıl biri varken veya toplu ortamda nasıl rahat edip konuşuyorsunuz?

Bu o gün olan olay olsa aman ogündü der geçerim. Annesinin tavrı bana karşı hep aynı ve bu tavır erkek arkadaşımın önünde hep gerçekleşiyor. Kendisine söylediğimde ben duymadım ben dinlemiyordum diyor
Erkekler takılmaz böyle şeylere çünkü 6 yıllık evliyim büyük tartışma ağız dalaşı 😀 gibi şeyler olmadığı sürece müdahale etmez sen kendin sınırını çiz baktin sana saygı gösteren yok sende muhatap olmamaya çalış sadece tanışma oldu diyorsun nişanlı bile değilsin bukadar yuzgoz olma sen saygılı davran çok labali olunca aradaki o sinir kaybolur

Annesi her konuşmamızda aniden araya girip bana bir laf sokma çabasında, ne yapacağımı inanın bilmiyorum
Mesela ne gibi laf sokuyor?

Ablasının tepkisiz kalması da motivasyon konuşmanızı gereksiz bulmasıdır muhtemelen. Biz malum ülkece akıl vermeyi çok seviyoruz. Benimde işsiz kaldığım bi dönem oldu, vasıfsız işlerde çalışanlardan bile iş bulma tavsiyeleri dinledim. O yüzden size sorulmadığı takdirde bu konularda hikaye anlatmamanızı öneririm.

Kesinlikle öyle birde üzerine ailesine herşeyi yetiştiren biri erkek arkadaşım küçük bi kelime söylesem hemen annesine söyler özelimiz olsun dediğimde hemen somurtup bir daha söylemem der tavır yaparak
Ozeliniz olmayacaksa evlenince cok problem cikar. Tum aile herseyinize karar verir, elleri hep uzerinizde olur. Bu evlilik iki kisilik degil tum ailece yapilmis, kapinizi kapatsaniz da hergun evinizde olan biten herseyi bilen oglunu yonlendiren bir evlilik de olabilir. Ben sevgilinizi evlenecek olgunlukta goremedim.
Sevgilisiyle konusacak adam annesinin ablasinin oldugu ortamda hem de goruntulu konusmamali. Siz konusurken telefonu ablasina vermemeli, ya da anne oradan laf sokarken kendisi de bu durumdan rahatsizlik duymali. Nisanli degilsiniz birsey degilsiniz. Simdiden yuzgoz etmis aileye sizi. Yarin bunlar yuzunden aile size hic saygi duymaz. Sorun sevgilinde. Yeterince olgun degil.
Aile de fazlaca merakli. Her konusmanizi tum aile dinliyor. Ben boyle biriyle evlenmek istemezdim.

Erkek arkadasınzın her şeyi söylemesi çok yanlış. İlişki yaşama olgunluğuna erişmemis. O her şeyi anlatınca, annesi ve ablası yüz buluyo tabi. Ben böyle her şeyi anasına ablasına anlatan birine tahamül edemezdim. Uyarıdan da anlamıyo ve surat yapıyo. Katmerli yani. Size bu ilişkide kolaylıklar diliyorum. En yapılmaması gereken şeylerin başında gelir bu. Neler neler yaşanır bi ilşkide her şeyi anlatacaksa işiniz var. Onlar da bi güzel doldurur. Çek çile...

Çoğu kişi sizi suçlamiş ama ben hak verdim. Son derece sinir bozucu şeyler. Sadece anne ve ablada sorun yok. Erkk arkdasınızda hiç olgunluk,düşüncelilik yok. Anne telefonda konuşurken içeri aniden dalma diyemıyo mu? Bi de lafa karışıyo ve sürekli üstelik. Annesini siz uyaramazsınız,onun yapması lazım ama onda da o kafa yok. Ablasına akıl vermeseydiniz iyi olurdu. Hoşlanmamış belli ki. Siz iyi niyetle akıl vermiş olabilirsiniz ama herkes iyi düşünmüyor. Sizin yapableceğiniz tek şey mesafeli olmak ama emrivaki yapılıyo sürekli size. Kolaylıklar işiniz zor düşüncesiz bir erkk arladaş ve bundan yuz bulan görümce ve kaynana.. evliliği iyi düşünün, benden söylemesi.

Neden sürekli annesi ablası birbirlerinden çıkmıyorlar diye belirtme gereği duyuyorsunuz sizden icazetname alcak halleri yok istediklerini yaparlar. Hem çeyiz konusunu siz zaten konuşuyormuşsunuz şunu şunu alcam dıye o da normal bir cümle söylemiş. Siz fazla alıngansınız
Herkes misafirlikte demiş misafirlik durumunu aşan bi tablo olduğunu belirtiyorum

Çoğu kişi sizi suçlamiş ama ben hak verdim. Son derece sinir bozucu şeyler. Sadece anne ve ablada sorun yok. Erkk arkdasınızda hiç olgunluk,düşüncelilik yok. Anne telefonda konuşurken içeri aniden dalma diyemıyo mu? Bi de lafa karışıyo ve sürekli üstelik. Annesini siz uyaramazsınız,onun yapması lazım ama onda da o kafa yok. Ablasına akıl vermeseydiniz iyi olurdu. Hoşlanmamış belli ki. Siz iyi niyetle akıl vermiş olabilirsiniz ama herkes iyi düşünmüyor. Sizin yapableceğiniz tek şey mesafeli olmak ama emrivaki yapılıyo sürekli size. Kolaylıklar işiniz zor düşüncesiz bir erkk arladaş ve bundan yuz bulan görümce ve kaynana.. evliliği iyi düşünün, benden söylemesi.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun, bende o düşünme aşamasındayım

Erkek arkadasınzın her şeyi söylemesi çok yanlış. İlişki yaşama olgunluğuna erişmemis. O her şeyi anlatınca, annesi ve ablası yüz buluyo tabi. Ben böyle her şeyi anasına ablasına anlatan birine tahamül edemezdim. Uyarıdan da anlamıyo ve surat yapıyo. Katmerli yani. Size bu ilişkide kolaylıklar diliyorum. En yapılmaması gereken şeylerin başında gelir bu. Neler neler yaşanır bi ilşkide her şeyi anlatacaksa işiniz var. Onlar da bi güzel doldurur. Çek çile...
Size basit bir örnek vereyim belki biraz özelimi kapsar ama durumun vehametini net anlayın diye lazere gidiyorum bacaklarım o ara nemsiz diye gittiğim yer daha nemlendirdikten sonra alırsak en azından iz kalmamış olur gibi birşey söyledi çıkışta erkek arkadaşıma lazerden çıktım eve gidiyorum dedim oda aradı yolda konuştuk anlattım durumu hemen daha bana sormadan dur ablam yanımda ona soraym diye benim şu konumu anlattı daha ne diyebilirimki

Çok teşekkür ederim yorumunuz için son yazdığınız durum hakkında erkek arkadaşım ailesine herşeyi ama herşeyi yetiştiren biri en basit olayları bile uyarınca somurtarak tamam birdaha söylemem diyip yine söylüyor. Genel olarak bakış açımı ve ilişkimi dediğiniz gibi sorgulamamda fayda var
Asıl tehlike bizzat nişanlınız. Ailesine her şeyi anlatması, ailesine her şeye karışma hakkı verir. Şu an size yansıyan kısım % 5 ise, evlenince bu durum % 100 yansır. O yüzden ailesini her şeye dahil eden, sır saklamayı bilmeyen bir insanla evlenmek ne kadar doğru? Bunu bir düşünün.

Çeyi
Mesela ne gibi laf sokuyor?

Ablasının tepkisiz kalması da motivasyon konuşmanızı gereksiz bulmasıdır muhtemelen. Biz malum ülkece akıl vermeyi çok seviyoruz. Benimde işsiz kaldığım bi dönem oldu, vasıfsız işlerde çalışanlardan bile iş bulma tavsiyeleri dinledim. O yüzden size sorulmadığı takdirde bu konularda hikaye anlatmamanızı öneririm.
Çeyizini daha bitiremedin mi, yine çok konuşuyosunuz bi susmadınız aklıma gelenler. Bende nasıl iş bulunur tavsiyesinden ziyade bi ara işsizdim ve başvurmadığım yer kalmadı derken iş buldum canınızı sıkmayın Allah elbette çabalayana yardım eder iş bulursunuz tarzında bi konuşmaydı akıl vermek inanın haddim değil

Size basit bir örnek vereyim belki biraz özelimi kapsar ama durumun vehametini net anlayın diye lazere gidiyorum bacaklarım o ara nemsiz diye gittiğim yer daha nemlendirdikten sonra alırsak en azından iz kalmamış olur gibi birşey söyledi çıkışta erkek arkadaşıma lazerden çıktım eve gidiyorum dedim oda aradı yolda konuştuk anlattım durumu hemen daha bana sormadan dur ablam yanımda ona soraym diye benim şu konumu anlattı daha

Size basit bir örnek vereyim belki biraz özelimi kapsar ama durumun vehametini net anlayın diye lazere gidiyorum bacaklarım o ara nemsiz diye gittiğim yer daha nemlendirdikten sonra alırsak en azından iz kalmamış olur gibi birşey söyledi çıkışta erkek arkadaşıma lazerden çıktım eve gidiyorum dedim oda aradı yolda konuştuk anlattım durumu hemen daha bana sormadan dur ablam yanımda ona soraym diye benim şu konumu anlattı daha ne diyebilirimki
İlerde yatak olaylarınızda da bizzat abladan destek ve yardım alacaksınız. Belli oldu. Sınır yok çünkü. Sert bi dille uyarın. Anladı anladı,anlamadı bitirin. Başınız çok ağrır.

Çeyi
Çeyizini daha bitiremedin mi, yine çok konuşuyosunuz bi susmadınız aklıma gelenler. Bende nasıl iş bulunur tavsiyesinden ziyade bi ara işsizdim ve başvurmadığım yer kalmadı derken iş buldum canınızı sıkmayın Allah elbette çabalayana yardım eder iş bulursunuz tarzında bi konuşmaydı akıl vermek inanın haddim değil
Uzun bi süredir işsizse konu canını sıkmıştır. Bazen teselli edilmek bile gücüne gidebiliyor insanın. Bence bu konuya takılmayın.

Annesi de bana sıradan anne geldi açıkçası. Biraz fazla yüzgöz oldugunuz için rahat konuşuyor sanırım. Bu tür mevzularda sevgiliden destek istemek yerine çizgiyi kendiniz çizmelisiniz. Bence ilişkinizdeki temel sorun bunlar değil sevgilinizin yeterince sorumluluk duymaması ilişki adına.

Uzun bi süredir işsizse konu canını sıkmıştır. Bazen teselli edilmek bile gücüne gidebiliyor insanın. Bence bu konuya takılmayın.

Annesi de bana sıradan anne geldi açıkçası. Biraz fazla yüzgöz oldugunuz için rahat konuşuyor sanırım. Bu tür mevzularda sevgiliden destek istemek yerine çizgiyi kendiniz çizmelisiniz. Bence ilişkinizdeki temel sorun bunlar değil sevgilinizin yeterince sorumluluk duymaması ilişki adına.
Daha önce hiç kız arkadaşı olmamış biri bizim ilişkimiz 3 yıldır mevcut bu süre zarfında ona konuşmadan tutun, hediye almaya diş fırçalamadan tutun titiz olmaya kadar çoğu şeyi aşılamaya çalıştım fakat gerçekten bir insan neyse o üç yılda bir erkek bana benim ona kattığım kadar değer yol göstericilik katsa inanın kendimi daha çok geliştirmek için çabalardım ama ne yazıkki karşımdaki kişi kendinden nasıl soğutacağını araştırıyor sanırım

Daha önce hiç kız arkadaşı olmamış biri bizim ilişkimiz 3 yıldır mevcut bu süre zarfında ona konuşmadan tutun, hediye almaya diş fırçalamadan tutun titiz olmaya kadar çoğu şeyi aşılamaya çalıştım fakat gerçekten bir insan neyse o üç yılda bir erkek bana benim ona kattığım kadar değer yol göstericilik katsa inanın kendimi daha çok geliştirmek için çabalardım ama ne yazıkki karşımdaki kişi kendinden nasıl soğutacağını araştırıyor sanırım
Yani aşılamaya çalıştığınız şeyler standart bi insanda olması gereken şeyler neden uğraştınız anlamıyorum. Hala daha hal böyleyken annesine ablasına takılmayın yani. Küçük değil 28 yaşında gereksiz uğraşmışsınız sevgilinizden olmaz. Pandemi sizin için fırsattır belki de ilişkinizi gözden geçirin derim soğumak için geç bile kalmışsınız.

Yani aşılamaya çalıştığınız şeyler standart bi insanda olması gereken şeyler neden uğraştınız anlamıyorum. Hala daha hal böyleyken annesine ablasına takılmayın yani. Küçük değil 28 yaşında gereksiz uğraşmışsınız sevgilinizden olmaz. Pandemi sizin için fırsattır belki de ilişkinizi gözden geçirin derim soğumak için geç bile kalmışsınız.
İnanın bende kendime şaşırıyorum ne diye kendimi bu kadar zorladım hep seviyorum seviyorum diye kendimi kandırdım sanırım sonunda onun bu ilgisizliği sevgisizliğiyle bendeki ona karşı olan sevgi ilgide bitmeye başlayınca mantık yönünden düşündüm ben bu kadar mücadele verirken karşımdaki kişi manevi olarak göstermesi gereken şeyleride göstermiyorsa ne icin kimin için mücadele etmeliyimki teşekkür ederim yorumunuz için

İnanın bende kendime şaşırıyorum ne diye kendimi bu kadar zorladım hep seviyorum seviyorum diye kendimi kandırdım sanırım sonunda onun bu ilgisizliği sevgisizliğiyle bendeki ona karşı olan sevgi ilgide bitmeye başlayınca mantık yönünden düşündüm ben bu kadar mücadele verirken karşımdaki kişi manevi olarak göstermesi gereken şeyleride göstermiyorsa ne icin kimin için mücadele etmeliyimki teşekkür ederim yorumunuz için
Rica ederim sizi en mutlu edecek kararı verirsiniz umarım 🌺

Sadece ablasının teşekkür etmemesi sorun onun dışında sorun yok bence
Onu da hemen yargılama bence o an telaş yapıp unutmuş çaya odaklanmış olabilir zamanla anlarsın bence sorun etme

Back
X