Sevgilimin ailesiyle anlaşmazlık

Sadece ablasının teşekkür etmemesi sorun onun dışında sorun yok bence
Onu da hemen yargılama bence o an telaş yapıp unutmuş çaya odaklanmış olabilir zamanla anlarsın bence sorun etme
O günden bu yana ortada bi sorunumuz var ve bana mesaj bile yazmıyor sizce normal mi bu

Yorumlarin hepsini okumadim ama laf soktu dediginiz şey "daha ceyizini bitirmedin mi?" Demiş kadin. Bunu da laf sokma olarak dusunup kafaya takiyorsaniz sizin derdiniz ömür boyu bitmez. Her lafa laf soktu modundasiniz muhtemelen.

Ayrica işsiz insan niye sizin iş bulma hikayenizle motive olsun??? Ne demesini bekliyorsunuz??
Kendisi zor durumdayken veya cani sıkkınken elalemin başari hikayesini dinlemek herkesi motive etmez.
Cok abartmissiniz

Ciddi anlamda öyle değilim. Annesi ne zaman konuşsak arada laf söylüyor. Geçen gün en kısa özeti çeyizimle ilgili bu ay şunu alıcam dedim erkek arkadaşıma bi baktım kenardan belirdi daha çeyizini bitiremedin mi sen diye laf söyledi siz naparsınız
Ben özel konusma yaparken başkalarının duyacağı ortamda olduğu için sevgilime çatarim. Görüntülü konuşmanın da adabı var, belki özel bir şey söyleyeceksiniz,neden duyulsun ki? Koca adam , gitsin on liraya marketten kulaklık alsın,o sırada yanında yoksa. Ne münasebet?
Uyuz olurum zaten insanların yanında telefonla geyik muhabbeti yapana. Bizim iş yerinde de bir kız var,sevgilisiyle-annesiyle ne konuşsa bizim kulağımizda. Ablam evlenmeden önce,aynı odada kalırken bile o ve nişanlisinin muhabbetini duymak istemezdim, biri telefonla konuşurken ya konuşan başka odaya ,mutfağa, balkona,banyoya vs giderdi ya da o konuşurdu,odanın 2. Sahibi oyalanirdi ya salonda ya mutfakta ya banyoda 😅 sizin maşallah, özel konusmalar yedi ceddin kulağında.
Çok gereksiz ve sinir bozucu

Yorumlarin hepsini okumadim ama laf soktu dediginiz şey "daha ceyizini bitirmedin mi?" Demiş kadin. Bunu da laf sokma olarak dusunup kafaya takiyorsaniz sizin derdiniz ömür boyu bitmez. Her lafa laf soktu modundasiniz muhtemelen.

Ayrica işsiz insan niye sizin iş bulma hikayenizle motive olsun??? Ne demesini bekliyorsunuz??
Kendisi zor durumdayken veya cani sıkkınken elalemin başari hikayesini dinlemek herkesi motive etmez.
Cok abartmissiniz
Uslup doğru sözün katilidir diye bir söz vardır. Söyleme ses tonu imasından dolayı ben laf sokuyor diyorum. Böyle sizin algıladığınız gibi ay canım çeyizinde bitmedimi hala gibi pozitif bir söylem değil. Ben başarı hikayemi buraya şuraya geldim anlamında söylemedim iş bulana kadar başvurmadığım yer kalmadı evime uzak bir yere bile gittim tarzında söyleyip sonunu Allah çabalayana emek verene mutlaka yardım eder size inanıyorum iş bulacaksınız canınızı sıkmayın anlamında bi kendimce bana söylenmesinden hoşnut olacağım şeyleri söylemeye çalıştım yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben özel konusma yaparken başkalarının duyacağı ortamda olduğu için sevgilime çatarim. Görüntülü konuşmanın da adabı var, belki özel bir şey söyleyeceksiniz,neden duyulsun ki? Koca adam , gitsin on liraya marketten kulaklık alsın,o sırada yanında yoksa. Ne münasebet?
Uyuz olurum zaten insanların yanında telefonla geyik muhabbeti yapana. Bizim iş yerinde de bir kız var,sevgilisiyle-annesiyle ne konuşsa bizim kulağımizda. Ablam evlenmeden önce,aynı odada kalırken bile o ve nişanlisinin muhabbetini duymak istemezdim, biri telefonla konuşurken ya konuşan başka odaya ,mutfağa, balkona,banyoya vs giderdi ya da o konuşurdu,odanın 2. Sahibi oyalanirdi ya salonda ya mutfakta ya banyoda 😅 sizin maşallah, özel konusmalar yedi ceddin kulağında.
Çok gereksiz ve sinir bozucu
Çok haklısınız kesinlikle en doğrusu bu ama ne yazıkki özel filan kalmadı bizim

Eniştesi erkek arkadaşıma telefondan ulaşamayınca eşinin telefonundan istiyor o arada bi telefonu bırakıyor. Ailece ablasının evine gitmişlerdi o gün o yüzden arayınca öyle konuştuk. Ablası muhabbetinde yani size burada bir konu hakkında fikrimi söylesem nezaketen konu üzerinden küçükte olsa yorum yaparsınız ablasının konuyla ilgili bir yorum yapmayıp çaya bakmam gerekiyor demesi bana kaba geldi. Annesiyle özellikle arama bi mesafe çizgi koymasını beklerdim kadın her seferinde bi laf sokma peşinde

Yani adamı telefona istemişler görülürüz deyip kapatmalıydı telefonu ablasına vermesi gereksiz

Abla da ne diyeceğini bilememiştir hem de görüntülü aramada

Bana başkasının evinde görüntülü arama işi de çok garip geldi siz aradı iseniz bile sonra görüşürüz deyip erteleyebilirdi

Yani adamı telefona istemişler görülürüz deyip kapatmalıydı telefonu ablasına vermesi gereksiz

Abla da ne diyeceğini bilememiştir hem de görüntülü aramada

Bana başkasının evinde görüntülü arama işi de çok garip geldi siz aradı iseniz bile sonra görüşürüz deyip erteleyebilirdi
Keşke bu kadar anlayışlı olabilseydi. Yorumunuz için teşekkür ederim

Çok haklısınız kesinlikle en doğrusu bu ama ne yazıkki özel filan kalmadı bizim
Evet ama bunun suçu ablası, eniştesi falan değil ki. Özel konusmasini insanların evinde, kendi evindeyken kapı acik ve insanların duyacağı şekilde yapan sevgili burada suçlu.
Sizin 'ceyizime şunu alacagim' lafiniz demek ki kadının kulağının duyacağı yerdeymis ki kadın da dahil olmuş. Bunu kabalık saniyorsaniz, kadın ne yapsın ki? Yanında mütemadiyen konuşan iki kisi. O da lafa girmek istemiştir bir yerde.
Sevgilinizin yapması gereken sizinle uzun uzun konusacaksa odasına gidip kapıyı kapatmasi, elalemin evindeyse akşam eve geçmeyi beklemesi ya da markete diye çıkıp sizi araması.
Siz böyle herkesin içinde konusursaniz,herkes de size takılır.
Ayrıca işsiz insana işten bahsederek siz ayıp etmişsiniz. Siz de o yoldan geçmişiniz,insanların karşınıza geçip başarı hikayesi anlatması hoşunuza gider miydi? Hassas konular bunlar, hem kadını herkesin içinde rencide etmişsiniz,hem de bir teşekkür etmedi diye bozulmussunuz. Niye teşekkür etseydi? Ben yıllardır iş bulamıyorum ama sen arayıp en iyisine girdigin için teşekkür ederim mı deseydi😅 ben issizken benim yanımda iş konusunu açan, 'kizim KPSSye girsene konuşmasını yapan, şuna buna cv gonder diye lafa giren,kendi isinden bahseden insanları / ki geneli akraba/ sustururdum. Hatta bir keresinde haddini aşani (ya da hassasım diye bana kırıcı geleni) 'işsizim de senden borc mu istedim xy teyze, sana ne benim issizligimden,başka konu yok gibi...cikcikcik' diye bozmustum. Daha da acamadi konuyu. Kadın yine size iyi davranmış,cevap vermemiş. Eminim siz issizken sizden küçük görümce adayınız karşınızda kameradan guzellemesi yapsa siz de bozulurdunuz,ki bozulduğunuz konular gorumcenin bozulacağı konudan çok daha önemsiz şeyler.
Madem arada bir gerginlik var, hazır şehirler de uzakmis, konuşmayın milletin yanında ,onlar da lafa girmesin , olsun bitsin.
Hem kız size mesaj atmadım diye bozulmussunuz, sizi tanımıyor bile neredeyse, arkadaşı değilsiniz,bir şey değilsiniz. Bayramdan bayrama arayıp sorsa yeterli değil mi? Zaten tüm gün kardeşiyle konuşuyon,naapcan bir de ablasıyla konuşup?
Bu kadar radyasyon insana zarar vallahi

Uslup doğru sözün katilidir diye bir söz vardır. Söyleme ses tonu imasından dolayı ben laf sokuyor diyorum. Böyle sizin algıladığınız gibi ay canım çeyizinde bitmedimi hala gibi pozitif bir söylem değil. Ben başarı hikayemi buraya şuraya geldim anlamında söylemedim iş bulana kadar başvurmadığım yer kalmadı evime uzak bir yere bile gittim tarzında söyleyip sonunu Allah çabalayana emek verene mutlaka yardım eder size inanıyorum iş bulacaksınız canınızı sıkmayın anlamında bi kendimce bana söylenmesinden hoşnut olacağım şeyleri söylemeye çalıştım yorumunuz için teşekkür ederim.
Tonlamasini duymadigim icin bisey diyemecegim, duysam belki yine siz alinmissiniz diyecegimdir.
Lafa karisilsin istemiyorsaniz kalabalikta sohbet etmeyin. Baska yapacak bisey yok.

İş konusunda herkes sizin gibi hoşnut olmaz. Ben şöyle ugrastim, boyle başvurdum, ugraştim vs. gereksiz can sıkıcı muhabbetler...
Yillar önce eşim de işsiz kalmişti bir dönem. Cidden kimsenin iş muhabbetini benim bile kafam kaldirmiyordu ne niyetle olursa olsun.
Sizin ugraşlariniz motive kaynagi olmuyor yani, ne yapiyorsaniz kendinize. Herkesin kismeti şansi kendine.

Öncelikle ' empati' duygusu sizde çok üst boyutta. Bu size yarar değil zarar getirir. Şöyle ki; ablası iş arıyor ve siz empati kurup onu teselli etmek istiyorsunuz, ama karşınızdaki insan nezaket yoksunu biri. Siz 'empati' içindeyken o çayının derdinde. Bingo! Üzülen siz oldunuz.

Demem o ki bu kadar empatiye ve ayrıntılı düşünmeye, davranmaya gerek yok.

Bence bir süre kendinizi geri çekin ve erkek arkadaşınızı hayatınızın merkezine koymayın. Ölçüp biçtiğiniz bir dönem olsun bu.

Bir de size tavsiyem, kendinizi rahat,huzurlu ve değerli hissetmediğiniz hiçbir ilişkiyi devam ettirmeyin.

Keşke bu kadar anlayışlı olabilseydi. Yorumunuz için teşekkür ederim

Anlayışlı olacak bir durum yok

Olması gereken karşıdaki kişiye göre hareket etmek

Yeri geldiğinde sen ona yeri geldiğinde o sana uyacak lakin karşıdaki de ilginç beni arasan uygun değilim derim

Günümüzde ilgi beklentisi farklı

Öncelikle ' empati' duygusu sizde çok üst boyutta. Bu size yarar değil zarar getirir. Şöyle ki; ablası iş arıyor ve siz empati kurup onu teselli etmek istiyorsunuz, ama karşınızdaki insan nezaket yoksunu biri. Siz 'empati' içindeyken o çayının derdinde. Bingo! Üzülen siz oldunuz.

Bence bir süre kendinizi geri çekin ve erkek arkadaşınızı hayatınızın merkezine koymayın. Ölçüp biçtiğiniz bir dönem olsun bu.

Bir de size tavsiyem, kendinizi rahat,huzurlu ve değerli hissetmediğiniz hiçbir ilişkiyi devam ettirmeyin.

Acaba öyle mi

Yani ablanın iş araması hakkında yorum yapmak kardeşin sevgilisine mi kalır

En fazla nasılsın neler yapıyorsun der kapatırsın

Sorulmayan konuda ahkam kesmek her zaman eksi getirir bence

Allah razı olsun çok ama çok teşekkür ederim yorumunuz için daha iyisi olamazdı. Çok iyi analiz etmişsiniz yazımdan kötü niyetle yapmadım fakat yine haksız olan benim kaç gündür tek nokta bile yazmıyor erkek arkadaşım ben biraz olgunluk bekleyip durumu çözmesini beklerdim.. Yorumunuz için tekrar çok teşekkür ederim

Erkek arkadaş boşboğaz,
Konu sahibi detaycı ve alıngan,
Görümce rahat,
Kv kv.

Sonuç: Çok büyük dertler değil bunlar.
Erkek arkadaşınızın çenesini biraz büzerseniz sorunlarınız azalacak.

Acaba öyle mi

Yani ablanın iş araması hakkında yorum yapmak kardeşin sevgilisine mi kalır

En fazla nasılsın neler yapıyorsun der kapatırsın

Sorulmayan konuda ahkam kesmek her zaman eksi getirir bence
Sorulmayan konu değildi ki, kendisine nasılsınız dediğimde kendisi iş arıyorum bulamadım ona canım çok sıkkın dediği için yorum yapma hakkını kendimde buldum ayrıca yorumda değildi bana söylenmesinden hoşnut olacağım şeyleri kendisine söyledim kırıcı olmadım. Çünkü uzun bir süre işsiz kaldım birileri bulursun yaparsın dediğinde ben mutlu oluyordum demek hala yapacağıma inanan birileri var diyip teselli veriyodum. Ahkam kesmek benimde kimsenin de haddine değil.

Evet ama bunun suçu ablası, eniştesi falan değil ki. Özel konusmasini insanların evinde, kendi evindeyken kapı acik ve insanların duyacağı şekilde yapan sevgili burada suçlu.
Sizin 'ceyizime şunu alacagim' lafiniz demek ki kadının kulağının duyacağı yerdeymis ki kadın da dahil olmuş. Bunu kabalık saniyorsaniz, kadın ne yapsın ki? Yanında mütemadiyen konuşan iki kisi. O da lafa girmek istemiştir bir yerde.
Sevgilinizin yapması gereken sizinle uzun uzun konusacaksa odasına gidip kapıyı kapatmasi, elalemin evindeyse akşam eve geçmeyi beklemesi ya da markete diye çıkıp sizi araması.
Siz böyle herkesin içinde konusursaniz,herkes de size takılır.
Ayrıca işsiz insana işten bahsederek siz ayıp etmişsiniz. Siz de o yoldan geçmişiniz,insanların karşınıza geçip başarı hikayesi anlatması hoşunuza gider miydi? Hassas konular bunlar, hem kadını herkesin içinde rencide etmişsiniz,hem de bir teşekkür etmedi diye bozulmussunuz. Niye teşekkür etseydi? Ben yıllardır iş bulamıyorum ama sen arayıp en iyisine girdigin için teşekkür ederim mı deseydi😅 ben issizken benim yanımda iş konusunu açan, 'kizim KPSSye girsene konuşmasını yapan, şuna buna cv gonder diye lafa giren,kendi isinden bahseden insanları / ki geneli akraba/ sustururdum. Hatta bir keresinde haddini aşani (ya da hassasım diye bana kırıcı geleni) 'işsizim de senden borc mu istedim xy teyze, sana ne benim issizligimden,başka konu yok gibi...cikcikcik' diye bozmustum. Daha da acamadi konuyu. Kadın yine size iyi davranmış,cevap vermemiş. Eminim siz issizken sizden küçük görümce adayınız karşınızda kameradan guzellemesi yapsa siz de bozulurdunuz,ki bozulduğunuz konular gorumcenin bozulacağı konudan çok daha önemsiz şeyler.
Madem arada bir gerginlik var, hazır şehirler de uzakmis, konuşmayın milletin yanında ,onlar da lafa girmesin , olsun bitsin.
Hem kız size mesaj atmadım diye bozulmussunuz, sizi tanımıyor bile neredeyse, arkadaşı değilsiniz,bir şey değilsiniz. Bayramdan bayrama arayıp sorsa yeterli değil mi? Zaten tüm gün kardeşiyle konuşuyon,naapcan bir de ablasıyla konuşup?
Bu kadar radyasyon insana zarar vallahi
Ben yalnız konuştuğumuzu düşünüyodum odasında olduğu zamanlarda da annesi pat diye içeri girdiği için haliyle özel denilen birşey kalmıyor. İş konusuna gelince demekki kendi bakış açımla bakmamam gerekiyormuş ben kendimce bana söylenmesinden hoşnut olacağım şeyleri söyledim çünkü uzun bir dönem bende işsiz kaldım birileri bulursun dediğinde ben mutlu oluyorum kırmak için söylediklerini düşünecek kadar kötü niyetle düşünmedim. Yorumunuz için teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık üç yıllık bir ilişkim var geçen sene aileler tanıştı korona sebebiyle nişan vs ertelemek durumunda kaldık o Ankara'da ben İstanbul'da yaşıyorum. Yaşlarımız 28 . Son zamanlardaki en önemli sıkıntım ne yazıkki erkek arkadaşım ailesiyle benim aramdaki çizgiyi sınırı çizememesi. Ne zaman sesli görüntülü konuşsak annesi illa ara bi laf söylemeye konuya müdahil olmaya gelir. Geçen hafta yaşadığım olayda ablasıyla ilgili, biz görüntülü konuşuyoduk onlarda ablasının evine gitmiş eniştesi ablasının telefonundan erkek arkadaşımı telefona isteyince görüntülü konuşmamızı kesip kendi telefonunu ablasına uzattı, birşey demeden yinede güzelce konuştum ablası iş arıyodu bende kendi iş bulma hikayemi anlatıp ümitsiz olmaması için motive ettim sonunda bi kelime beklerken bana canım çaya bakmam lazım hadi görüşürüz dedi şok oldum. Daha sonrasında erkek arkadaşıma söyleyince ne var bunda oluyor. Son zamanlarda arama sorma ilgilisi o kadar azaldıki kendimi bu ilişkide değersiz hissetmeye başladım. Bunu buraya yazma sebebim kendisine ailesine karşı nasıl davranmalıyım artık bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Sizde ablasıgile ve ya bir akrabaya gittiğinde konuşmayı verin. Daha sevgiliyken bu tip şeyleri sorun ediyorsanız nişanlıyken ve evlenirken düşünemiyorum.
Tamam evlilik yaşı büyüdü, ama evlilik kafası da büyüsün artık. Nolur çocukca şeyleri dert etmeyin ha ediyorsanız sevgilinize sadece yalnızken görüntülü konuşmayı tembihleyin.

Back
X