sevgilimin annesi beni istemiyor :(

Canım bende arkadaşlara katılıyorum kabul etmiş gibi görünüyo ama tam tersi kabul etmemiş zaten ne haliniz varsa görün demiş,ailenin desteği olmadan evlenmek kolay mı..nasıl olsa araları bu yüzden açılır diye düşünmüştür.
Evlerinde kalmanı sorun etmediklerine eminsin ama nasıl bu kadar emin olabiliyosun,seni de denemiş olabilirler,aileni arayıp izin alarak ailenide denemiş olabilirler..
belkide onlarda kaldığın süre içerisinde,birşey battı gözüne ama ne olabilir ki böyle birden istemiyorum demesine anlam veremedim,zaten aranızda bi tartışma filanda olmamış.Bu kadın normal değil demek ki sorun onlarda kalman değilse oğlunun sana düşkün olmasını kıskanıyor olabilir..
Bence vazgeçmeyin birbirinizden o da sonunda kabullenir ve artık sizi üzmekten vazgeçer inş

Kadını tanıdığı kadarıyla karar verecek o zaman tatlım.
Sadece evladını seven bi annenin telaşıysa ikna olabilir belki.
Ama o cadı kaynanalardansa ne yapsa boşuna..

yorumlarınız için teşekkürler canlarım şuan para ayarlamaya çalışıyoruz nişan için parayı da bulunca bakalım ne diyecek başka bir problem mi çıkaracak yoksa gelecekler mi..zaman gösterecek yani.benim açımdan bir sorun yok yaşanılanları sineye çekebilirim yeter ki yuvamda huzur olsun kayınvalide adayımın da zamanla alışacağını düşünüyorum.ben de biran önce bir işe girmeye bakıcam atanamıyorsam da özelde çalışabilirim kendi imkanlarımızla evleniriz artık zaten mesleğimi elime almadan evlenmem sadece bir adım istiyorum söz ya da nişan...

Canım aynı durumları bende yaşadım bahaneler hep aynı borcumuz var düğünü yapamayız kendiniz yapabiliyosanız yapın.. kısacası bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantıgı
Olay paraya düğüne gelince bin türlü bahane uyduruluyor ben tam 2 yıl nişanlı kaldım nişan bozulsun diye yapmadıklarını bırakmadılar..
önceleri yaparız kredi çekeriz diyorlardı sonra borc çıktı ortaya(olmayan borclar).. yapabiliyorsanız kendiniz yapın .. hem kafanız rahat olur bu zihniyette olan insanlar için evladının düğününü yapmak onların işi dgl yapsalar bile her defasında kafana kakalar en iyisi kendi çabanla yapabildigini yapmak. biz kendi gücümüzün yettigi kadarıyla yaptık şimdi kafamız rahat kimse karışamıyor dogal olarak kendimiz yaptıgımız için herşeyi ..

denemiş olamaz mı sizi bu kadar basit mi bir kızın aileden kimse olmadığı halde bir evde kalabilmesi
bence çok yanlış işin içinden çıkamazsınız böyle işte sevgilinin evi olması bu sana orada kalma hakkını
vermiyor evladınıza da aynı yanlışı yaptırın ailenizin size yaptırdığı yanlış gibi
unutmayın milletin ağzı torba değil

sizin ailenizde nasıldır bilemiyorum kafa yapısına göre farklılıklar gösterir elbette benim ailemde ve de çevremdekilerden de gördüğümle burada yanlış bir şey yok kız isteme öncesi aileyle tanışma gayet normaldir.bu konuda sorun olmadığını söyledim çünkü gitmeden öncesinde de biliyordum böyle bir şeyi sorun etmediğini sevdiğimin annesinin aile yapısından dolayı bu durumu yadırgayacak insanlar değiller kendi kızı olsa o da gönderirdi yanımıza.sıkıntı bu değil.ayrıca o kişi benim sadece sevgilim değil annesi sorun çıkarmasa belki de 2 yıllık kocam olacaktı ha öyle ya da böyle isteyecek annesi de.ben kendimde orda kalma hakkını görüyorum.kendi evladımı da böyle bir durumda gönderirirm bir sakınca görmüyorum yanlış olduğunu da düşünmüyorum.

doğru söylüyorsun canım ben bir şey beklemiyorum artık.karışmasınlar yeter iyi ya da kötü kurarız bir gelecek elbetteki :)

canım keske onlar ne kadar ısrar etse de onlar da kalmasaydın .

deneme yapmıs olabılır tatlım ,sana ıyı davranıp kalmanı ıstemıs hatta

ısrar etmıs olabılır .bakalım kalacak mı kalmayacak mı dıye .

ne kadar modern bı aıle de olsalar erkek annelerı kızın yatıya kalmasını

pek hos bulmaz.bunu acık acık da soylemez kı deneme yapıp

senın acıgın var mı yok mu dıye denemeye calısırlar .en ıyısı

ısler cıddıye bınene kadar mesafeyı korumak .ben bunu bılır bunu soylerım .

ben de erkek arkadasımın aılesıyle cok mesafelı degıldım o yuzden

her kavgamıza da sahıt olurlardı .bızden cok onlar yorumlardı ılıskımızın gıdısatını .

herkes bırsey soyleyınce ılıskı de yıpranıyor halıyle .

sevgılının annesı "benım durumum yok kendılerı kazanıp yapsın "dıyor ıse

aynen senın dusundugun gıbı durum ; yanı zaman kazanmaya calısıyor .

evlenmenızı ıstemıyor .evladını evlendırmek ısteyen aıleler bellı edıyor kendını

canım ,ne yapar eder yapar o dugunu .ıstemeyenler de "benım durumum yok

ben bırsey yapamam kendılerı nasıl yapıyorsa yapsın "der cekılırler koselerıne .

kız istemede aileyle tanışılır evet ama gidip evlerinde kalınmaz
nedir bu rahatlık ben sizin tanışmanıza değil evde kalmanıza
diyorum çevrenizdekiler destekledi mi sizi ilginç
burada yorum yapan arkadaşlarımda neden kaldığınızı sorup durmuşlar
sanırım sadece sizin aile için geçerli kız tanışınca oğlan evinde kalabiliyor:)

ben epey uzak bir yoldan gittim tanışmaya başka bir yerde mesela bir otelde kalacağıma onlarda kalmam en mantıklı olay neden buraya takıldığınızı anlamıyorum.annesinin beni istememe sebebi bu değil bundan emin olduğumu da söylüyorum.

sevgilinizin annesi bu kadar modern düşünen bir kadınsa madem neden çocuğunun mutluluğunu bozmaya çalışsın ki..

evet öne sürdükleri bahane gibi görünüyor ama objektif bakarsak, bunca yıldır süren bir birliktelik var.. aileler telefonda görüşüyor, siz yatıya gidiyorsunuz.. oğlan size geliyor...
bunca zamandır neden yolunuza taş koymadı...

erkek arkadaşınız yaşadığınız tatsız durumlar olduğunda bunu annesiyle paylaşıyorsa, oğluna kıyamıyordur belki...
şimdiden oğlumu üzüyor yarın öbür gün neler yapar diye düşünüyordur...

belki oğluna göre sizi daha baskın karakter görmüş olabilir...
oğlunun ezileceği bir evlilik yapmasına da kendince engel olmaya çalışıyordur..

olabilir mi?

kızlar sanırım sorunun ne olduğunu çözdüm bir anda şimşek gibi çaktı beynimde ve annesinin beni neden istemedğini buldum.sevgilimin annesi biraz parayı sever yani deyim yerindeyse azcık para göz.biz de canlı para yarışmasına katılmıştık işte elemelere fln gittik de çağırmadılar tekrar o ayrı:) neyse onlardayız hep beraber plan yapıoruz şu kadar kazansak böyle yaparız flan diye.sevgilim de herkese söz veriyor komşulara falan şu kadar kazanayım şu kadarı sana vericem diye.ben de mutfakta kenara çektim insanlara söz verme dedim kazanırsak önce kendimize bir ev alırız sonra kalanı ailelerimiz için kullanırız sonra kalırsa eğer kime yardım etmek istersen edersin dedim.onun da hoşuna gitti çok doğru söylüyosun falan sarıldı bana.sonra hoşuna gittiği için bak ne kadar tutumlu hesaplı diye annesine anlatmış annesi de demiş ki aaaa öyle olmaz çok ayıp sen insanlara vereceksin ki allah sana daha çok versin hiç hoş değil demiş ben bunu zorla anlattırdım ona.şimdi aklıma geldi sanırım sorun bu çünkü o gün gelinim gelinim diye yanıma gelen kadın bana bi soğuk davranmaya başladı olay o gün orada koptu bence.sanırım biz evlenirsek onlara maddi destek yapmayacağımızı düşündü ki sevgilim aldığı maaşın 4te 3ünü annesine veriyor şuanda.sizce de doğru anlamış mıyım?

Gayet doğru anlamışsın canım. çocuklarından maddi beklentileri olan aileleler, gelin engel olurda çeşmenin suyu kesilir diye endişelenir dururlar.
Para işlerini oğlu sana bırakır da sende zırnık koklatmazsın diye aklı gitmiştir inan. Tecrübenin sesi(((

evet sevgilim öyle diyor evlendikten sonra ikimizin maaşı da senin elinde olsun sen ayarla her şeyi diyor kendisi biraz fazla yardımsever de sağa sola dağıtmaktan eline kalmıyor kendi aç geziyor :))

Arkanı dön ve hızla koşmaya başla!

ay tatlım ni ye aklına önce gelmedi:)
bak şimdi olayın seyri değişti kadın paraya üzülüyormuş:)
son durumdan haberdar edilirsem sevinirim :)

ay tatlım ni ye aklına önce gelmedi:)
bak şimdi olayın seyri değişti kadın paraya üzülüyormuş:)
son durumdan haberdar edilirsem sevinirim :)

tabiki canım durumlarda ilerleme olursa yazcam buraya.bakalım ayın 15nden sonra kredi cevabı gelicek elimize para geçince de borc muhabbeti yapabilecek mi.ayrıca bahsettiği ev kredisi de bitti bu ay,borçla ilgili bahanesi kalmıcak

kızlar haberdar edilmek istemiştiniz ama borç meselesi bitti şimdi kaşımın gözümün polemiği yapılıyor babası da artık taş koymaya başladı işimi gücümü beğenmiyor off ne yapıcam bilmiyorum.ayrılalım diyorum ama sevgilim ben ne olursa olsun seni bırakmayacağım seni çok seviyorum diyor.anne babaya söz geçmiyo ne yapıcaz biz?kaçarak mı evlensek?nasıl olsa affederler (

Tanımadığın bir evde uzun zaman kalmış olman kadında ön yargı oluşturmuş olabilir. Ayrıca ailenin buna nasıl izin verdiği de..
Bu hep bu şekilde olacak bence. Ne kadar kötü yıllardır ikna etmek içi uğraşmak..2 insan birbirini seviyor ama engel oluyorlar. Ne kadar da günah..
İnşallah her şey düzelir diyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…