işte kv nin aklındaki bu düşüncelerin doğru olmadığını bir şekilde göstermesi gerek konu sahibinin
ılımlı yaklaşsa güzellikle ikna etse nasıl olurki?
ama kendinden ödün vermeden, tepesine çıkarmadan kv yi !!!
denemiş olamaz mı sizi bu kadar basit mi bir kızın aileden kimse olmadığı halde bir evde kalabilmesiben başka bir yerde kalacaktım ama kadın ailemi arayıp biz artık aile sayılırız o da benim kızım burada kalsın biz kötü insanlar değiliz tanıyınca göreceksiniz ben misafirim olsun istiyorum dedi.burada benim ailemin izin vermesinde bir sıkıntı görmüyorum ki ben olsam evladıma ben de izin veririm herhangi birinin evi değil sonuçta.sevgilimin annesinin de bu konuyu sorun etmediğinde de eminim canım
denemiş olamaz mı sizi bu kadar basit mi bir kızın aileden kimse olmadığı halde bir evde kalabilmesi
bence çok yanlış işin içinden çıkamazsınız böyle işte sevgilinin evi olması bu sana orada kalma hakkını
vermiyor evladınıza da aynı yanlışı yaptırın ailenizin size yaptırdığı yanlış gibi
unutmayın milletin ağzı torba değil
Canım aynı durumları bende yaşadım bahaneler hep aynı borcumuz var düğünü yapamayız kendiniz yapabiliyosanız yapın.. kısacası bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantıgı
Olay paraya düğüne gelince bin türlü bahane uyduruluyor ben tam 2 yıl nişanlı kaldım nişan bozulsun diye yapmadıklarını bırakmadılar..
önceleri yaparız kredi çekeriz diyorlardı sonra borc çıktı ortaya(olmayan borclar).. yapabiliyorsanız kendiniz yapın .. hem kafanız rahat olur bu zihniyette olan insanlar için evladının düğününü yapmak onların işi dgl yapsalar bile her defasında kafana kakalar en iyisi kendi çabanla yapabildigini yapmak. biz kendi gücümüzün yettigi kadarıyla yaptık şimdi kafamız rahat kimse karışamıyor dogal olarak kendimiz yaptıgımız için herşeyi ..
kız istemede aileyle tanışılır evet ama gidip evlerinde kalınmazsizin ailenizde nasıldır bilemiyorum kafa yapısına göre farklılıklar gösterir elbette benim ailemde ve de çevremdekilerden de gördüğümle burada yanlış bir şey yok kız isteme öncesi aileyle tanışma gayet normaldir.bu konuda sorun olmadığını söyledim çünkü gitmeden öncesinde de biliyordum böyle bir şeyi sorun etmediğini sevdiğimin annesinin aile yapısından dolayı bu durumu yadırgayacak insanlar değiller kendi kızı olsa o da gönderirdi yanımıza.sıkıntı bu değil.ayrıca o kişi benim sadece sevgilim değil annesi sorun çıkarmasa belki de 2 yıllık kocam olacaktı ha öyle ya da böyle isteyecek annesi de.ben kendimde orda kalma hakkını görüyorum.kendi evladımı da böyle bir durumda gönderirirm bir sakınca görmüyorum yanlış olduğunu da düşünmüyorum.
kız istemede aileyle tanışılır evet ama gidip evlerinde kalınmaz
nedir bu rahatlık ben sizin tanışmanıza değil evde kalmanıza
diyorum çevrenizdekiler destekledi mi sizi ilginç
burada yorum yapan arkadaşlarımda neden kaldığınızı sorup durmuşlar
sanırım sadece sizin aile için geçerli kız tanışınca oğlan evinde kalabiliyor:)
Gayet doğru anlamışsın canım. çocuklarından maddi beklentileri olan aileleler, gelin engel olurda çeşmenin suyu kesilir diye endişelenir dururlar.
Para işlerini oğlu sana bırakır da sende zırnık koklatmazsın diye aklı gitmiştir inan. Tecrübenin sesi(
tecrübenin sesi demişsin canım sen de mi yaşadın böyle bir şeyler ya da yaşıyorsun?
sevgilimle birbirimizi çok seviyoruz 2,5 yıldan uzun bir süredir ilişkimiz var ama kökü 8 senelik.Ailelerimiz birbirlerine uzak şehirlerdeler.buraya gelip ailemle tanıştı 1 hafta kaldı ben de onun ailesiyle tanıştım 5 gün kaldım yanlarında ama onlar gitmemi istemediler ondan öyle uzun kaldım.sebebini anlayamadığımız şekilde kadın oğlunu mutlu edemeyeceğimi söyleyip istemediğini söylüyor.belli bir sebebi yokmus yani bi saygısızlık ya da onun gibi bir şeyler yaptığımdan değil.tam 2 senedir nişanlanmak için uğraşıyoruz dil döküyoruz ama istemem de istemem diyor.sevgilim rest de çekse tatlı dilli de olsa olmaz diyor. en son da tamam ne haliniz varsa görün demiş ve annemi aradı.(bu arada benimle telefonda dahi konuşmaya yanaşmıyor).şuan ev kredisi ödüyoruz şu borcumuz var bu borcumuz var biz istemeye gelemicez.çocuklar kendi paralarını kendileri biriktirsinler ben bir şey yapamam gücüm yok dedi.bu ne demek?sizce zaman mı kazanıyor?bizi oyalıyor mu yoksa gerçekten ikna mı olmuş?bu arada çok uzun yazdım okuma zahmetine katlanıp cevap yazarsanız çok memnun olurum :)
kızlar sanırım sorunun ne olduğunu çözdüm bir anda şimşek gibi çaktı beynimde ve annesinin beni neden istemedğini buldum.sevgilimin annesi biraz parayı sever yani deyim yerindeyse azcık para göz.biz de canlı para yarışmasına katılmıştık işte elemelere fln gittik de çağırmadılar tekrar o ayrı:) neyse onlardayız hep beraber plan yapıoruz şu kadar kazansak böyle yaparız flan diye.sevgilim de herkese söz veriyor komşulara falan şu kadar kazanayım şu kadarı sana vericem diye.ben de mutfakta kenara çektim insanlara söz verme dedim kazanırsak önce kendimize bir ev alırız sonra kalanı ailelerimiz için kullanırız sonra kalırsa eğer kime yardım etmek istersen edersin dedim.onun da hoşuna gitti çok doğru söylüyosun falan sarıldı bana.sonra hoşuna gittiği için bak ne kadar tutumlu hesaplı diye annesine anlatmış annesi de demiş ki aaaa öyle olmaz çok ayıp sen insanlara vereceksin ki allah sana daha çok versin hiç hoş değil demiş ben bunu zorla anlattırdım ona.şimdi aklıma geldi sanırım sorun bu çünkü o gün gelinim gelinim diye yanıma gelen kadın bana bi soğuk davranmaya başladı olay o gün orada koptu bence.sanırım biz evlenirsek onlara maddi destek yapmayacağımızı düşündü ki sevgilim aldığı maaşın 4te 3ünü annesine veriyor şuanda.sizce de doğru anlamış mıyım?
ay tatlım ni ye aklına önce gelmedi:)
bak şimdi olayın seyri değişti kadın paraya üzülüyormuş:)
son durumdan haberdar edilirsem sevinirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?