Sevgilimin annesi kiskaniyor

ben kayınvalide adayınıza hakverdim çünkü bana göre de erkek 30dan önce evlenmemeli. doktor olabilirsiniz ama hala yaşlar küçük. TUS sınavı emek isteyen odaklanılması gereken bir sınav ve bu süreçte oğlunun başka bir şey düşünmesini istmeiyor olabilir. ayrıca kadın oğlunun azcık parasını yiyip de hava atmasın mı yahu oğlum doktor demesin mi orda burda :) ne biliyim o yaşta bir kadın olarak düşündüm ve bu kanıya vardım

Merhaba, ben de sizi kıskandığını düşünmüyorum. Açıkçası bana yeni mezun olmuş oğlundan maddi destek görmek isteyen anne gibi geldi. Bu yüzden evlenmesini istemiyoe olabilir. Bu arada sizi gerçekten sevmiyor olabilir böyle bir ihtimal de var.

Size evlenmeyin demiyorlar.Sizi karşısına alıp konusan bir ebeveyn var.Dikkatlice dinlemeli ve söyledikleri hakkındaki detayları iyice analiz etmenizi öneririm.Sonuçta evladını çok iyi tanıyor.Eğer tutarsız gelecek davranışlar ve söylemler oluştuysa sıkıntılar orada başlar.Niyetinin iyi/kötü olduğunu algılayabilmek için çok iyi gözlemlemeniz gerekli.Ayrıca tüm söylemlerine tepkiniz abartısız,Tutarlı ve orantılı olmalı ki sizin hakkınızda olumsuz görüş olusturup oğluna da bu fikri empoze etmesin.Siz tanımaya çalışan ve ilişkinin oluşması için bütün şartları sağlamaya çalışan olun da; karşınızdan adım gelmezse o noktada sınırda durursunuz. Dengeyi kurabilmek çok zor.

Kayın validenin rızasını almaya çalışın.İşi aceleye ve bizim kurallarımız geçerli olacak durumuna getirmeyin.Sadece eş ile evlenilmiyor.İlk adımı atarken baş nasıl giderse sonrası da ilişkiniz öyle sürüklenecektir.Muhtemelen ikinizinde evlilik için ehil olmadığı yada maddi/manevi yetersiz olduğunuzu düşünüyorlar.

Babanızın durumuna çok üzüldüm.Başınız sağolsun.

Sınavda başarılar dilerim her ikinize de..

Durumun farkinda ama cok da fazla laf soyletmiyor. Annesiyle konusmuyor bu konuyu ama halledicem bana birak diyor hep bana. Bu sekilde olunca ben de gelecegimi goremiyorum net bir sekilde

Sen de o zaman al sevgilini karşına konus. Halledeceksen bu konuyu hallet sana 2 ay süre. Ben önümü göremiyorum ve görmek istiyorum de. Yoksa ben amnenin defterini durecegim, annen düğüne bile davetli olamayacak böyle giderse de. Ha ha bu sekilde soyleme tabi. Cok daha uygun bir dille anlat durum. O da annem anem diye tutturursa geçmiş olsun güzelim. Bu adamdan bir şey olmaz. Ömür boyu annesiyle uğraşırsın. O zaman sen iki elinin arasına başını koy ve düşün tamam mı devam mı diye

Size evlenmeyin demiyorlar.Sizi karşısına alıp konusan bir ebeveyn var.Dikkatlice dinlemeli ve söyledikleri hakkındaki detayları iyice analiz etmenizi öneririm.Sonuçta evladını çok iyi tanıyor.Eğer tutarsız gelecek davranışlar ve söylemler oluştuysa sıkıntılar orada başlar.Niyetinin iyi/kötü olduğunu algılayabilmek için çok iyi gözlemlemeniz gerekli.Ayrıca tüm söylemlerine tepkiniz abartısız,Tutarlı ve orantılı olmalı ki sizin hakkınızda olumsuz görüş olusturup oğluna da bu fikri empoze etmesin.Siz tanımaya çalışan ve ilişkinin oluşması için bütün şartları sağlamaya çalışan olun da; karşınızdan adım gelmezse o noktada sınırda durursunuz. Dengeyi kurabilmek çok zor.

Kayın validenin rızasını almaya çalışın.İşi aceleye ve bizim kurallarımız geçerli olacak durumuna getirmeyin.Sadece eş ile evlenilmiyor.İlk adımı atarken baş nasıl giderse sonrası da ilişkiniz öyle sürüklenecektir.Muhtemelen ikinizinde evlilik için ehil olmadığı yada maddi/manevi yetersiz olduğunuzu düşünüyorlar.

Babanızın durumuna çok üzüldüm.Başınız sağolsun.

Sınavda başarılar dilerim her ikinize de..

Bir an konu sahibinin yerime koydum kendimi bu kadar enerjim yok vallahi. Yani konu sahibinin yerinde olsam anasıyla bu kadar ugrasacagima sevgiliyi terk eder yenisini bulurum. Bu sekilde daha verimli olur.

Yahu mezun olmakla da doktor olunmuyor ki...
Zorunlu hizmetiniz var, tusa girip uzmanlık okuyacaksınız daha. Bence doktorluk mesleğini seçenler bu yüzden biraz fedakarlık yapmalılar.
Belki sevgilinin annesi de benim gibi düşünüyordur. Tüm bunların arasında bir de evlilik telaşı... Bana mantıklı gelmiyor.
Tabii gene de siz bilirsiniz. Eğer sevgilin annesini karşısına alıp güzelce konuşursa eğer evlenmenizi istememesinin tek sebebi de sana dedikleri ise ikna olur.

başınız sağolsun,genellikle anneler çocuklarının büyüdüğünü kabul edemiyorlar ,ben 35 yaşındayım hala annem okula giden çocuk gibi nasihat veriyor o telefonu kapatamıyorum valla

siz zaten 25 yaşındasınız erkek arkadaşın bitirecek evleneceksiniz vs derken zaten 1.5 2 sene daha geçer bence gayette ideal hem mesleğinizde var ikinizinde. ben buradaki yorumlara katılmıyorum o yüzden. insanlar 19 20 yaşında evlenşyor. her erkekte 30 yaşına gelince birden olgunluk çökmüyor yetiştirilme ve yaşam tarzıyla alakalı bi durum.
annesi de ister kabul etsin ister etmesin alışacak. sen zaten güler yüzünü tatlı dilini eksik etmiyorsan sorun yok bence. çok takılmamaya çalış şimdiden. nişan vs olacak olduğunda daha net anlarsın ve ona göre tutum sergilersin

ha bi iki sene once ha sonra aceleye gerek yok bence zaman hemen geçiyo çünkü
sevgilinizin evlenelim diye bi ısrarı var mı? anneside kendi acısından haklıdır belkide. okulunuzda yeni bitmiş hemen evlilik sorumluluğuna girmekte zor yani
hayata atılıp biraz tecrube kazanmanız daha iyi degil mi mesleğinizide yeni elinize almışsınız zaten.
yinede anlayışı elden bırakmayın iyi olan siz olun.

Sevgilim zaten kendi agziyla diyor evden gitmemi istemiyor sevgimin bolundugunu dusunuyor diye.

Sevgilinizin evden gitmesini istemiyorsa mecburi hizmette ne yapacak?
Oğlunun peşinden mi gidecek?
Kayınpeder yok mu? O da mı gidecek yoksa onu bırakıp mı gidecek? Başka kardeşler?

TUS'u ilk girişte kazanamadığını düşünürsek çalışmadan yeniden ikinciye mi hazırlanacak sevgiliniz? Yani annesinin evinde mi hazırlanacak sınava?

Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama daha erken olduğunu düşünüyor olabilir.
Siz yeni mezunsunuz oğlu henüz mezun bile olmamış.
Bu arada başınız sağolsun.

Back
X