- Konu Sahibi mydarkheart
-
Basitlikten başka bir şey değil . İşte bu gibi ıvır zıvır şeylerle çok uğraşmaktan araç olan şeyleri amaç yapmaktan dolayı ilerleyemiyoruz bir türlü.
yuh daha bişey yok ortada öyle mi diyo kayınvalide adayınkaç kurtar kendini bence.zaten sana hemen annesinin dediklerini yetiştiren erkekte kabahat.o lafı sevgilinin gelipte sana söylemesi tuhaf zaten.ama kızın eşyalarını erkek tarafı.erkeğin eşyalarını da kız tarafı alır canım nişanda.kızın yüzüğünü erkek,erkeğin yüzüğünü de kız alır.düğünde de aynı olur
bizdede nişanda kız kendi alır nişan kıyafetini canım..erkekte kendisininkini alır...düğünde kız damatlık erkekte gelinlik alır...Herkesin geleneği göreneği farklı :44::44:
gerçekten annenize hayran kaldım valla ne kadar iyi bi insan ya..benim annem olsa çoktan beni ayırmak için elinden geleni yapmıştı .. keşke annene söylemeseydin ama sevgilinde annesiyle aynı kafada benim bildiğim bütün nişan masrafları kıza.. düğünse erkek tarafına aittir..alyanslarıda erkeğinkini kız tarafı alır kızın yüzüğünüde erkek tarafı çok durumu iyi olanlar erkek tarafı kendi yüzüğünü kendide alabiliyor..senin sevgilinin ya durumu kötü aile olarak yada ailesi çok cimri..gerçekten böyle niyetleri varsa iş ciddiyete bindiğinde çok sıkıntı yaşarsın..ben eşime sözlüyken bazı şeylerde çok tölörans gösterdim kıyamadım aldırmaya evlendikten sonra zaten alır dedim örn gecelik takımı aldırmadım düğünden önce bizde erkek tarafıyla alış verişe çıkılır...kız tarafındanda yakın biri olur yanında sana yardım eder.. iç çamaşırı terlik gecelik tarak makyaj malzemesi falan almaları lazımdı annesi köyde diye kıyamadım o zaman evlendim şimdi hala alıcam..gerçi çalışınca illa alıyorsun ama o zmanda olmasının tadı bir başka..ama annem demişti bana ..işte aşık olunca ben dinlemedim hiç.. sen sen ol canım ciddiysen eğer bu çocukla şimdiden neyi nasıl istediğini konuş kararlarında ısrarcı ol..onların ne istediği değil..senin ne istediğin önemli..özelliklede evlilik gibi ciddi bir olayda eğer istediklerin olmassa ilerde çok ama çook pişmanlık yaşıyorsun..hatta eşinle evlenince bunları ister ister kavga edincede dile getiriyorsun..:78: aptallık edip sakın yüz verme ..bu böyle olacak de..daha işi yokmuş önce iş bulsun..evlilik nişan kına bunlar parayla olan işler...basit görmesinler..bedavaya getirmek ucuzdan bu işten sıyrılmak isteyen bir aileyse zaten anlarsın dahada konuya girince canım..kaytarmaya çalışıp ailen yapsın demeye başlar..yardım etsin der..dediğim gibi yüz verme kararlı ol..sonuçta senin aileninde yapabileceği şeyler kısıtlıdır orta yol bulun..sen o beyaz gelinliği giyeceksen onu şerefli bir şekilde eşinin alması lazım ..çünkü o gelinliği bir kez giymek için onunla evleniyorsun....bilmiyorum ama sanırım bencil bir erkek arkadaşın var..işin zor..
Şimdiden bunları hesaplamak bencede yanlış.Ama bizde nişan masrafları kıza ait olmasına ragmen kızın elbise ve ayakkabısını erkek tarafı alır. Yüzük de ise kız erkeğin yüzüğünü erkek de kızın yüzüğünü alır. Erkek arkdasımın tarafı da böle söledı yani onlardada öle
bunu erkek tarafi alir
sunu kiz tarafi alira artik bence takilmayin
takilacaksaniz hala isi olmayan biri ile ben nasil evliligi dusunurum ona takilin bence
nisan dugun zamani gelince de tavsiye
herkes kendi masrafini kendi yapsin
kafaniz cok rahat oluyor
kaynananiz da konustugu ile kalir
wala tatlım bizde de nişanı kız tarafı yapar ama nişanlık yüzük hatta nişan için erkek tarafı kıza alışveriş yapar, bir takım elbise ayakkabı çanta iç çamaşırı falan da alır... kız erkeğin yüzüğünü nişanda giyeceği takımı falan alır... sevgilin nereli ona bağlı ama annesi biraz cinlik yapmaya çalışmış sanki...
bizde de nişanı kız tarafı yapıyor. ama kızın elbisesini falan erkek alıyor. kız sadece erkeğin yüzüğünü alıyor.... biz adanada yaşıyoruz. ama onun annesi aslen kayserili. benim çevremde gerek arkadaslarım gerek akrabalarım herkes benim bildiğim şekilde biliyor bunları...... erkek arkadaşım arkadaşına da sormuş onlarda elbiseyi kız kendisi almış nişanda........ düğünde de kız damatlığı, erkek gelinliği alırmıs.... bizde düğünde de hepsini erkek alıyor.... bence yaşadığın yer önemli.. ben herşeyimi onun annesinin adetine göre mi yapacağım.... herşeyden ziyade annesi acıkgözlük yapıyor gibi geldi bana da... bir de şimdiden bu hesaplanır mı.... ve en kötüsü de annesine fazla değer veren bir erkek arkadaşım var....
amaan almazsa almasın da sizin de ağzınızın tadını bozmasın yeter, boşwer sen o kadını, aşkının tadını çıkar, annen çok doğru söylemiş
Kayserilere gelin gitmek çok zordur elinden ailesinden beklentileri oldukça yüksek olur allah yardımcın olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?