- Konu Sahibi mydarkheart
-
o zaman sen de şöyle söyle: "şimdiden böyle hesaplar yapıyorsanız zaten ben bu düşüncedeki bir aileye destek olan sevgilisini de bunun için üzen oğluyla evlenmeyi düşünmüyorum".. o zaman hesap yapmaları da gerekmez. şimdiden bu muhabbetleri yapıyorlar ki bak ayağını denk al bizden para bekleme,sen ancak buna değersin...bunlar böyle canım, hiç alttan alma hiçkafana da takma, erkek arkadaşınla sorunun varsa onu çöz ama ailesini şimdiden işe karıştırma.
İleride pişman olmamak için ayrıl bence...Neden biliyo musun şimdiden bu hesapları yapmak gidişatı gayet güzel gösteriyor çünkü...Özellikle erkek arkadaşının gelinliği damat alır damatlığı kız meselesi çok saçma...Ben ne damatlar biliyorum sırf sevdiği üzülmesin diye damatlığı bile kendisi alan..!!! Ya da aşkım sen zorda kalma ben bunu da yaparım diyen...O yüzden iyi düşün derim....
Oyy oyyy oyyyyy teyzemin derdi tasasi bitmis nisan kiyafetini dert ediyor...
2 secenegin var ya eli masali olucaksin sevgiline her dedigini yaptiricaksin yada ayrilicaksin ortada fol yok yumurta yok nisan elbisesini dert eden yarin istemeye gelirken basina ne isler acar?!
Ve yerinde olsam isler ciddilesmeye basladiginda cevremdeki herkesi tehdit ederdim "bakin en güzel en heyecanli günlerimi yasiyorum köstek yerine destek olun yyoksa cizerim "diye
O evlilik psikolojisine girince biz kadinlarda zaten tuhaf bir degisim oluyor
istanbuldan yakin bir arkadasim nisanlanicak dedimki tontisim bak nisan bohcasinda makyaj malzemesi parfüm falan olucak eger istersen ben sana burdan cok uygun fiyata büyük markalarin parfümlerini makyaj malzemmelerini alip göndereyim olmusken iyisi olsun. arkadasimda kayinvalidesine söylemis yurtdisindan arkadasim bana böyle birsey teklif etti ne dersiniz diye kayinvalideside ben burdan alirim demis.Gecen gün kizla konusuyoruz makyaj malzemesi olarak bi rimel bi ruj alcaklarmis diyor. Yani bu erkek annelerine bir bencillik bi cimrilik gelin adaylarinada bir sapsallik geliyor ( ben dahil)
Erkek arkadaşımın annesi "nişan kıyafetini kız kendisi alır, erkek de kendisi alır" demiş! ki daha bırakın nişanı sevgilimin işi bile yok! aileler tanışmıyor bile! erkek arkadaşım annesinin bunu dediğini bana söylediğinde, ben de ona: "nişanda kıyafetleri erkek alır sadece erkeğin yüzüğünü kız alır" dedim. o da bana dedi ki: " düğünde erkek gelinliği alır, kız damatlığı alır" sen bununla karıştırıyor olmayasın" dedi.... şaşırdım..... bu türlü şeyleri hep erkek alır bizim bildiğimiz....... ben anneme söyledim annem şaşırdı. kadın şimdiden bunun hesabını mı yapıyor dedi. kızım sen üzülme, o zaman gelince ben sana istediğini alırım dedi. bunlara takılma cocugu tanımaya calıs dedi annem. ama böyle giderse ilerde sevgilimin annesi bizi suistimal eder gibi geliyor bana......... bir de annem bu kadar iyi niyetliyken.......
annen gayet anlayisli bi sekilde diyecegini demis sana,ama sevgilinin annesinin öyle demesipek hos olmamis acikcasi...
off nedemeli bilmemm gerçekten adetlerimi öyle...? nişan masrafları kız tarafına ait ama kızın nişanlığını takı aksesuar vs. erkek tarafı alır.. iyi düşün canım sonradan çok pişman olma ona göre karar ver biraz daha tanımaya çalış ailesini ve sevgilini ona göre iyi bir karar ver...hayırlısı olsun..:)
off nedemeli bilmemm gerçekten adetlerimi öyle...? nişan masrafları kız tarafına ait ama kızın nişanlığını takı aksesuar vs. erkek tarafı alır.. iyi düşün canım sonradan çok pişman olma ona göre karar ver biraz daha tanımaya çalış ailesini ve sevgilini ona göre iyi bir karar ver...hayırlısı olsun..:)
bizde söylediğin gibi oluyor canım.sevgilimin dediğine göre annesi nişanda herkes kendi kıyafetini alır demiş. bir de nişanlanan bir arkadası vardı ona da sormuş. o da annesinin söylediğinin aynısını söylemiş. aslında sorun elbise falan değil. erkek arkadasımın annesinin tavrı. hayırlısı olsun hakkımızda artık napalım.....
gelin ata binmiş ya nasip demiş....
ayrıldım dün sevgilimden(
hayırlısı olsun canım, noldu neden bitirdiniz, annesiyle mi alakalı başka bir sebep mi var?
allah kurtardı diyeceğim valla
ortada nişan yokken bu şekilde konuşması değişik geldi banada ama sen sevgilinle konuş anlaş karşılıklı yaparsınız herşeyi başkalarının laflarına söylemelerine hiç bakmayın
bizim nişan yüzüklerimizi sevgilim alcak ee ben temmuzda nişan yapıcam kısmetse yer tuttuk hemen hemen birlikte yapıyo sayılırız hacamaları
yok illa yüzügü ben alıyım nişan elbisemi onlar alsın şu kadar bilezik isteyelim eskilerde kaldı bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?