Sevgilimin annesi

Dslrsmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2020
437
533
103
Sevgilimle 2 senedir birlikteyiz
Tanıştırma merasimleri olalı birkaç ay oldu bu yaz nişan seneye de düğün planlıyoruz.
Annesi geçen gün oğluna ‘X beni niye aramıyor filan dedi’ bende henüz söz nişan yapmadığımız için akıl edememiştim ama aradım muhabbet ettik. Geçen gün de o beni aradı ortada henüz nişan bile yokken ‘evlenince çok uzatmadan çocuk yapın kızım, ben oğluma da söyledim. Ben henüz yaşlanmadan hemen yapın ki çocuğunuza ben bakayım’ dedi. Torunuma ben bakmak istiyorum filan dedi.
Güleryüzlü biriyimdir beni sevdiklerini hissediyorum ama şimdiden böyle şeyler söylemesi bana pek doğru gelmedi heniz ortada birşey bile yok. Ayrıca çocuğum olursa asla bir başkasının evime yerleşip bakmasına müsade etmem çünkü taşıyıcı anne gibi olmak istemiyorum ayrıca evime birileri yerleşsin de istemiyorum (uzak bir şehirde olduğu için işlerimiz, kv ile aynı yerde değiliz)
Kimseye anlatmadım ama kafama takıldı.
Birde sürekli fakir edebiyatı yapıyor. Alttan alta birşey talep etmiyim diye sanırım ileride evlenince. Muhabbet ederken ‘biz pek altın da takamayız durumumuz yok, ev alamayız’ filan dedi.
Yani kimsenin birşey beklediği yok zaten ama bu muhabbetler pek hoşuma gitmedi kinlenmek istemiyorum şimdiden.
Birde burada bir ton şey okuyoruz herkes kv ile mesafeli olmak lazım filan dediği için aramamıştım.
Not: sevgilim annesiyle bağımlı bir ilişkisi yok esprili bir dille bu konuşmaları anlattım çocuğa bakmak istiyormuş gibisinden güldü ve ‘ya annem benden çok yüz bulamıyor ya bu konularda o yüzden senin aklını çelmeye çalışıyor klasik anne, ben öyle bir evlilik istemiyorum biz bakarız ikimiz dedi’

Size fakir edebiyatı yapana siz de tembel edebiyatı yapın. Yapın ki hem çalışıp hem de oğluşuna bardağını dahi kaldırtmayacağınız, bir de üstüne kaynana kahrı çekeceğiniz fikrine kapılmasınlar. Rahatınıza düşkün olduğunuzu, rahatınızı bozup evlenmeniz için ikna edilmeniz gerektiğini belletin bir güzel.

Bende bu sebeple konuyu açtım
Ne bileyim ‘teyze her çocuğa doğru olan annesinin bakmasıdır’ desem erken gibi geldi bunu demek
Bilmiyorum kırmak istemedim sanırım

Ne şekilde peki

Bende bu sebeple konuyu açtım
Ne bileyim ‘teyze her çocuğa doğru olan annesinin bakmasıdır’ desem erken gibi geldi bunu demek
Bilmiyorum kırmak istemedim sanırım

Ben ondan önce "Önce evlili oturtalim, düzenimizi kuralim, ondan sonra x le düsünürüz" deseniz de yeter.

Bence baştan sınırlarını çiz. Belli ki herşeye müdahale etmeye meraklı bir tip kayınvalide adayın. Altın konusunda bir şey diyemem durumu yoktur yapamayabilir ama şimdiden bu tarz konulara girmesi gereksiz olmuş.

evlenince çok uzatmadan çocuk yapın kızım, ben oğluma da söyledim. Ben henüz yaşlanmadan hemen yapın ki çocuğunuza ben bakayım’ dedi.
Bune ne cevap verdiniz? Ya ben gerçekten bu tarz sacma sorularda yakinimdan birine cidden ters cevap veririm ama bu tarz kisilere ne denir ki

Kafama takildi dediniz ya. Hih cok iyi , kafaniza takilsin, baya bi takilsin ki unutup dalginliginiza gelip taviz vermeyin sakin. Aman ha. Fakir edebiyati yapabiliyosa bu kadin sizi cok seviyo veya saf super iyi niyetli falan değil. Yamyamlik edin altın pesinde kosun demiyorum ama o size "bedavaya getirelim bunu kandirip" muamelesini reva görürken siz kendinizi ezdirmeyin. Ne demek daha simdiden altin alamam vs diye yol yapmak ya, cok cirkin, sanki karsisina gecip ondan altin isteyen oldu. Boyle dediginde "sizden ev isteyen yok, altin esya vs konusunda da gereken yapilir bir sekilde" diyin, aman ben zaten istemem vs demeyin.

Cocuk konusunda hadsizligini simdiden dokmus ortaya zaten. Evlenince, bizim ozelimizdir falan diyjp hayirlisi diyerek, detay vermeyim konusmayalim bu konuda kafalarina girmeyin, sonra da yoksa olmuyo mu cocugunnn diye darlar boyle hadsizler. Biz su an istemiyoruz, buna biz karar veririz diyin net bir sekilde olsjn bitsin. Cocuga bakma konusunda kaynans israrci oldukça esiniz taraf değiştirebilir ama sakin izin vermeyin, 1 gun bile lohusayken ben geldim bebegine baktim demesine musade etmeyin ki firsat bulmasın yuz bulmasin. Ayrica aramayin da oyle yok yere. Mesafe iyidir. Konusur konusur yadirgarlar sonra alisirlar

niye aradınız ki?
beni aramıyor diye sızlandığında arayarak ilk tavizi vermişsiniz zaten. oğluma söyledim hemen aradı demek ki istediğimi söylerim demiş kadın resmen. siz daha şimdiden tanımadığınız bir kadının sizi kumanda etmesine izin vernişsiniz.

O fakir edebiyatı yapıyorsa sende yap. Benim aileminde durumu yok seni çok iyi anlıyorum teyze. Bizimkilerde hiçbişey yapamayacak teyze. Çocuk konusunda da ben hiç yapmayı düşünmüyorum. Belki sevgilim ikna ederse o zmn olur de

Zaten kayınvalidelerin evliliğe özgüvenli bir şekilde müdehale etmeleri hep anacı oğullarından geliyor. Yoksa bi yere kadar rahatsız edebilirler. Çoğu kişinin ben dahil mesafeli olunmasını söylememizin sebebi de erkeklerin çoğu anacı olduğundan. Bunu kabul etmezler ama öyleler. Benim annem eşime ya da ailesine kötü bi ima da bulunsa, karışmaya kalksa ben onu durdururum izin vermem. Benimde annemden başka hiç kimsem yok evet çok seviyorum onu yalnız bırakamam ama bu yinede kurduğum aileye karışma hakkını vermez ona. İşte erkekler bunu yapamıyor. O yüzden siz evleneceğiniz kişiyi iyi tanıyın bu konuda kayınvalideyle de mesafeli olun yeter :)

Mükemmel cvp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…