- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.386
- 798
- Konu Sahibi bendekidurumlar
-
Kızım çok duran bir bebek değil kucaktan bıraktığın an ağlardı küçükken yani 8 ay ve öncesinde hep kucakta gezdiği için kucağımda wc ye girdim. Babası sağolsun çoğu zaman yardımcıdır ama işte olduğu zamanlarda wc ye girecdeğimde yaşandı hep bunlar. Kızım ağlamaya başladığında kendini yere atıyor katılıyor gibi oluyor ağlamasın diye kucakta gezdi şuan yürüyor ama bu seferde wc kapısını kapatsam mesela kapıya dayanıyor açamıyorum açsam düşüyor kapı açık dursa içeri giriyor anneeeee pırttr diyor içerse yani baya he yapıp çık olmadı çoğu zaman öyle olduğunda da geliyor zaten yani şey gibi düşün bir sensör var yere bırakınca böğğğğğ diye ağlıyor falanNeden yanlız basınıza wc gidemiyorsunuz
Anlamadım
Çocuk hiç uyumuyor mu
Ya da kendi kendine oyalanmıyor mu
Ya da babası bakmıyor mu
En az 2 sene daha giremem demişsiniz
Ben anlayamadım da .
Wc ye girmek saatlik birşey değil ki
Bir insan ne kadar uzun kalabilir
Bir tuvaleyinizi yapıp elinizi yıkayıp çıkacaksınız
En az 2 sene daha yanlız wc ye giremem demeniz korkunç geldi bana
Bu doğru olabilir ben kızım doğduğu 2 ay ne yedim bilmiyorum ne zaman yedim yedim mi bilmiyorum tüm kilolar gitmişti insan korkuyor ondan ymek yiyemiyorHamileyim ilk çocuğum olacak
Beddua falan alırım çok korktum
Benim de arkadasım akşam 6 da anca kahv ediyormuş bir aylık bebeği var
Evet canim biliyorum . Hatta az kaldı doğumuna. Allah korusunHamileyim ilk çocuğum olacak
Beddua falan alırım çok korktum
Benim de arkadasım akşam 6 da anca kahv ediyormuş bir aylık bebeği var
İyi de ben hiç kazara oldu demedim ki. Çocuk istemiyordum ama ilk geceden olacağını da bilemezdim korunmak aklımın ucundan bile geçmedi.üzülmedim de hemen hamile kaldığım için zorlukları oldu tabii daha evliliğe alışamadan hamileliğe alışmak zorunda kaldımKusura bakmayın ama ben de sizin gibileri hiç ama hiç anlamıyorum. Çocuk planın yoksa korunursun bin tane korunma yöntemi var. Şu hem korunmayıp hem de kaza oldu diyenlerle çok alay ediliyor bilginiz olsun.
He biz korunuyorduk ama ilk geceden hamile kaldım diyorsan o da ayrı bir olay. Siz korunmayı bilmiyorsunuz bence ya da ilk gecenin heyecanına yenildiniz. Çünkü korunurken hamile kalma ihtimali çok ama çok düşüktür sizin bunu ilk geceden başarmanız da ne bileyim biraz şeyy
Ben de evde bebekle teksem mecbur beraber giriyorum. Daha doğrusu kapıyı kapatıp onu bırakamadığım için benim peșimden içeri dalıyor. Bebek günde iki kere falan uyuyor, her zaman denk getirmek imkansız.Neden yanlız basınıza wc gidemiyorsunuz
Anlamadım
Çocuk hiç uyumuyor mu
Ya da kendi kendine oyalanmıyor mu
Ya da babası bakmıyor mu
En az 2 sene daha giremem demişsiniz
Ben anlayamadım da .
Wc ye girmek saatlik birşey değil ki
Bir insan ne kadar uzun kalabilir
Bir tuvaleyinizi yapıp elinizi yıkayıp çıkacaksınız
En az 2 sene daha yanlız wc ye giremem demeniz korkunç geldi bana
İnsan gerçekten sevdiğini ve sevildiğini anlayınca çocuk istiyor sevdiği adama çocuk vermek istiyor eğer sevdiğinden sevildiğinden eminsen hemen çocuk yapmanı öneririm ilerleyen yaşlarda bi ton sorun çıkıyoryakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyuben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim
''bir insan kendi canından kanından bıkacaksa ben ona anne-baba demem'' diye bir laf etti ki ben bu lafa çok takıldım. birde burda yiğenimden bahsediyordum bu laf çok tuhafıma gitti. yani çocuğundan bıkmak derken onu sevmemek anlamında söylemedim ki bazen insan demez mi önceki hayatını özlemez mi ben mi yanlış birşey söyledim ki?
bende çocuğun olduğunda sana bu lafı hatırlatıcam dedim
Bence de bekleyin en azından bașbașa bir iki tatil yapın, etkinliklere gidin tiyatro konser falan, ev düzeninizi oturtun, cinsel hayatınıza doyun, birbirinize ve ailelerinize alıșın, bebek olunca aileler sık sık gelecek. Karı kocadan önce anne baba olacaksınız belki kilo alacaksınız uykusuzluk çekeceksiniz bu gün canım hiçbir şey yapmak istemiyor deme hakkınız olmayacak. Bunlara hazır olmak lazım.yakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyuben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim
''bir insan kendi canından kanından bıkacaksa ben ona anne-baba demem'' diye bir laf etti ki ben bu lafa çok takıldım. birde burda yiğenimden bahsediyordum bu laf çok tuhafıma gitti. yani çocuğundan bıkmak derken onu sevmemek anlamında söylemedim ki bazen insan demez mi önceki hayatını özlemez mi ben mi yanlış birşey söyledim ki?
tabi ki öyle ama konuşmadan fikrini bilmeden evlenmekte bence iyi değil en azından öğreniyoruzBen beyefendi olsam “ya tartışıyorum ama acaba nasip olacak mı ?” Diye düşünürdüm. Böyle olup olmayacagı , sağlıgımızın el verip vermeyecegini bilmeden kavgasını yapmak cok gereksiz ve gereksiz iddalı olmuyor mu????
Benim de yeğenim var ondan daha çok sevemem diye düşünürdüm şuan hamileyim sancılı riskli acılı ağrılı bi gebelik yaşıyorum ve yine de acım biraz hafifleyince ona bişey oldu diye korkuyorum bu hep böyle yani doğunca da bıkılacak bişey değil inan evet bazen diyorum çok zor günler beni bekliyo olabilir uykusuz geceler .... En kötü ihtimalle biz melegimle birlikte aglariz babamız gelip bizi sustururyakında sözleneceğiz o yüzden konuştuk böyle bir konuyuben en az iki sene bekleyelim diyince iki seneyi çok buluyor ve söylediğimi önemsemiyor gibi gördüm yani evlenince fikrimin değişeceğini düşünüyor gibi geldi. bir de çocuk öyle kolay bir konu değil dedim benim yanımda yiğenim büyüdü ben gördüm ne kadar zorluklar yaşandığını, sen bilmiyorsun dedim bi de insan bazen bıkıyor dedim istediklerini yapamadığın, rahat olamadığın zaman dedim
haklısınız Allah isteyen herkese nasip etsin, tabi konuşurken benim de içimden aklıma geliyodu bu konular. Kendi planlarımız olmayabiliyor ama sadece fikrimizi bilerek evlenelim diye konuştumBende aynısını diyodum. Eşime değil ama kendi kendime düşünüyodum. 2 yıl çocuk yapmam önce hayatımı yaşarım diye. Evleneli 2 yıl oldu. Hiç korunmadım ama rabbim de vermedi hala da yok. Şuan mumla arıyorum bi evladım olsa diye. O yÜzden büyük konusmayın olacağı zaman olur zaten nasip bu. Rabbim kmseye aratmasın.
Bence de evlendikten sonra birkac sene hatta mumkunse 5 sene cocuk yapmamak lazim. Hele sizin yasiniz cok musait beklemeye,25 yasinda beni kesseler anne olmazdim sanirimevliliginizin ilk yillarini cocuk bakmak yerine gezerek gecirmenizi oneririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?