sevgilimin evlenince çocuk isteme ısrarı ve bana söylediği söz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de evlendikten sonra birkac sene hatta mumkunse 5 sene cocuk yapmamak lazim. Hele sizin yasiniz cok musait beklemeye,25 yasinda beni kesseler anne olmazdim sanirim evliliginizin ilk yillarini cocuk bakmak yerine gezerek gecirmenizi oneririm

Kızım çok duran bir bebek değil kucaktan bıraktığın an ağlardı küçükken yani 8 ay ve öncesinde hep kucakta gezdiği için kucağımda wc ye girdim. Babası sağolsun çoğu zaman yardımcıdır ama işte olduğu zamanlarda wc ye girecdeğimde yaşandı hep bunlar. Kızım ağlamaya başladığında kendini yere atıyor katılıyor gibi oluyor ağlamasın diye kucakta gezdi şuan yürüyor ama bu seferde wc kapısını kapatsam mesela kapıya dayanıyor açamıyorum açsam düşüyor kapı açık dursa içeri giriyor anneeeee pırttr diyor içerse yani baya he yapıp çık olmadı çoğu zaman öyle olduğunda da geliyor zaten yani şey gibi düşün bir sensör var yere bırakınca böğğğğğ diye ağlıyor falan

Hamileyim ilk çocuğum olacak
Beddua falan alırım çok korktum

Benim de arkadasım akşam 6 da anca kahv ediyormuş bir aylık bebeği var
Bu doğru olabilir ben kızım doğduğu 2 ay ne yedim bilmiyorum ne zaman yedim yedim mi bilmiyorum tüm kilolar gitmişti insan korkuyor ondan ymek yiyemiyor

Hamileyim ilk çocuğum olacak
Beddua falan alırım çok korktum

Benim de arkadasım akşam 6 da anca kahv ediyormuş bir aylık bebeği var
Evet canim biliyorum . Hatta az kaldı doğumuna. Allah korusun o arkadasinda abartmış yahu 1 aylik bebek hep uyur. Gerci simdikiler uyumuyor

İyi de ben hiç kazara oldu demedim ki. Çocuk istemiyordum ama ilk geceden olacağını da bilemezdim korunmak aklımın ucundan bile geçmedi.üzülmedim de hemen hamile kaldığım için zorlukları oldu tabii daha evliliğe alışamadan hamileliğe alışmak zorunda kaldım . Ama eşim çok iyiydi sağolsun pek sıkıntı yaşamadık kv dışında.hatta ikinci çocuğum da kızım bir yaş yedi aylıkken oldu . Olsun şimdi pırlanta gibi bir oğlum bir kızım var ve büyüdüler. Şimdi en yakınlarımdan hamile olanlar ve yeni doğum yapanlar var. İçim gidiyor kız bebeklerine ama yok sonra bi silkeleniyorum kendime geliyorum.

Bence evlilik oturmadan çocuk düşünülmemeli. Ne malum evlendikten sonra sorunların başlamayacağı. Aynı evin içinde birbirinize alışana kadar çocuk düşünmeyin. Ayrıca burda bir üyenin konusu da vardı çok uzun süre üst sıralarda kaldı hatta, çocuk olduktan sonra çocuklu hayata adapte olamamasıyla alakalıydı konu, çocuktan önceki hayatını özlemişti falan. Yani bunlar hayatın doğal süreçleri, çocuklu hayattan bıkmak çocuğunu sevmemek anlamında değil aslında o sürecin insanı ruhen yıpratmasından kaynaklı bir ruhsal bunalım. Sevgiliniz olayı abartmış, yorum yaparken de haddini aşmış. Siz fikrinizde haklısınız ama şu da var keşke daha şimdiden bu konuyu konuşmasaydınız. Yani ne gerek vardı :)

Cocuk olayi cok degisik bir durum kiminin bebegi uslu uyumlu olur kiminin ki aglayan sorunlu bir bebek ama her halukarda ilk 1 sene zorlu geciyor davulun sesi de uzakdan hos gelir tabi heleki erkekler bebek konusunda sifir bilgileri varken atip tutarlar evlenir evlenmez cocuk yapmak iyi birsey degil ki hem cinsel hayat da duzensizlikler olur hem de ilk yillari ozgurce gecirmek varken bebek pesinde kosuyorsunuz evet bazen rahat zamanlarida ozluyor insan yalan degil

Ben de evde bebekle teksem mecbur beraber giriyorum. Daha doğrusu kapıyı kapatıp onu bırakamadığım için benim peșimden içeri dalıyor. Bebek günde iki kere falan uyuyor, her zaman denk getirmek imkansız.

İnsan gerçekten sevdiğini ve sevildiğini anlayınca çocuk istiyor sevdiği adama çocuk vermek istiyor eğer sevdiğinden sevildiğinden eminsen hemen çocuk yapmanı öneririm ilerleyen yaşlarda bi ton sorun çıkıyor

Ben beyefendi olsam “ya tartışıyorum ama acaba nasip olacak mı ?” Diye düşünürdüm. Böyle olup olmayacagı , sağlıgımızın el verip vermeyecegini bilmeden kavgasını yapmak cok gereksiz ve gereksiz iddalı olmuyor mu????

Bence de bekleyin en azından bașbașa bir iki tatil yapın, etkinliklere gidin tiyatro konser falan, ev düzeninizi oturtun, cinsel hayatınıza doyun, birbirinize ve ailelerinize alıșın, bebek olunca aileler sık sık gelecek. Karı kocadan önce anne baba olacaksınız belki kilo alacaksınız uykusuzluk çekeceksiniz bu gün canım hiçbir şey yapmak istemiyor deme hakkınız olmayacak. Bunlara hazır olmak lazım.

tabi ki öyle ama konuşmadan fikrini bilmeden evlenmekte bence iyi değil en azından öğreniyoruz

Benim de yeğenim var ondan daha çok sevemem diye düşünürdüm şuan hamileyim sancılı riskli acılı ağrılı bi gebelik yaşıyorum ve yine de acım biraz hafifleyince ona bişey oldu diye korkuyorum bu hep böyle yani doğunca da bıkılacak bişey değil inan evet bazen diyorum çok zor günler beni bekliyo olabilir uykusuz geceler .... En kötü ihtimalle biz melegimle birlikte aglariz babamız gelip bizi susturur şuan aşkla anlatıyorum tabi o zaman gerçekten ağlıyor olucam ama bıkmak annelerin yadamayacagi bi duygu babalar yaşayabilir ama anneler değil . Biz de evlenelim üç yıl sonra yaparız dedik ilk yıl gezdik eğlendik keşf ettik bir yılı devirdikten sonra acaba artık olsa mı dedik şükür Rabbim nasip etti .
Çocuk önemli bi konu tabiki konuşun ama zaman konusu için karar vermek doğru değil evlenince ekonomik durum sağlık durumunuz vs vs önemli olan konu ikiniz de çocuk istiyorsunuz neticede eğer biriniz isteyip öbürü istemiyor olsaydı kesinlikle yol yakınken dönün derdim .

Ne alıngansınız üf yaşlandım ben ya. Alıngan insanları ikna edip ben de sana sen ne biçim anne olacaksın demedim anne böyle yapmaz demek istedim falan demeye kolum kalkmıyor. Amaaan neyse ne işte deyip kahvemi yudumlayasım geliyor bişey dicem, hayatı bu kadar ciddiye almayın ya.

Bende aynısını diyodum. Eşime değil ama kendi kendime düşünüyodum. 2 yıl çocuk yapmam önce hayatımı yaşarım diye. Evleneli 2 yıl oldu. Hiç korunmadım ama rabbim de vermedi hala da yok. Şuan mumla arıyorum bi evladım olsa diye. O yÜzden büyük konusmayın olacağı zaman olur zaten nasip bu. Rabbim kmseye aratmasın.

haklısınız Allah isteyen herkese nasip etsin, tabi konuşurken benim de içimden aklıma geliyodu bu konular. Kendi planlarımız olmayabiliyor ama sadece fikrimizi bilerek evlenelim diye konuştum

Sevgiliniz büyük laf etmiş. İnsan yeri gelir kendi evladından da bıkar tabi. Anne baba olunca kalbinize gökten sınırsız sabır hakkı inmiyor ki. Ayrıca çocuk iki taraf da istemeden düşünülecek şey değil.

Bence de evlendikten sonra birkac sene hatta mumkunse 5 sene cocuk yapmamak lazim. Hele sizin yasiniz cok musait beklemeye,25 yasinda beni kesseler anne olmazdim sanirim evliliginizin ilk yillarini cocuk bakmak yerine gezerek gecirmenizi oneririm

Görüyorum...

...ve arttırıyorum. 10 yıl beklenmeli en az

Biz de eşimle evlenmeden önce ilk 1 yıl çocuk yapmayalım dedik konuştuk evlendik 3.haftada çocuk istiyorum deyip başladı ben istemiyorum ama erken olduğunu düşünüyorum 8 aylık evliyim hala söyleniyor çocuk çocuk diye ama zorlamıyor :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…