sevgilimin evlilik ve çocuk konusunda şimdiden aceleci konuşması?

Melisimsi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2020
160
207
18
selam kızlar
3 senelik sevgilim var. ve bir konu yüzünden tartıştık size danışmak istiyorum. ben henüz üniversitede öğrenciyim. sevgilim evliilik konularını çok sık açan gelecekle ilgili konuşmayı seven biri. daha önceden de bu konuyu açmıştı ve tartışmıştık..
arkadaşlar benim babam, her kız babası gibi kızına çok önem veren, hemen evlenmesini de istemeyen, en azından ekonomik özgürlüğünü eline al ondan sonra evlen diyen bir adam. bende hak veriyorum ona..

okulum bittikten sonra ilk sene nişan söz falan yapıp ikinci sene de evlenmeyi düşünüyorum ben tabi kısmetse. sevgilim de niye iki sene bekliyoruz, çok saçma falan diyor. ben okulu bitirir bitirmez nişan yapıp ondan sonra da ilk sene içinde evlenelim falan diyor. ben geç baba olmak istemiyorum evlenince de bir iki sene sonra çocuğumuz olsun diyor. bana da mantıklı gelmiyor bu. ben ekonomik özgürlüğümü elime almak, biraz maaşımı güle oynaya ailemle harcamak ondan sonra evlenmek iistiyorum. evlenince de hemen çocuk istemiyorum. neler neler okuyoruz burada. biraz evliliğin tadını çıkarmak hem de evliliğe alıştıktan sonra, birbirimizi daha da iyi tanıdıktan sonra çocuk istiyorum. sevgilimin bu düşünceleri bana biraz gerici geliyor ne yalan söyleyeyim. sanki bir an önce beni babamdan alıp elime de iki üç çocuk verecekmiş gibi hissediyorum. ben özgürlüğüme düşkün biriyim ne yalan söyleyeyim. onun bu düşünceleri beni biraz korkutuyo? siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? sizce yanlış mı düşünüyorum? evlenir evlenmez çocuk diye tutturacakmış gibi geliyor bana. daha şimdiden annem torun istiyor diye kaç kere tutturdu ve kendimi düzgünce ifade etmeme rağmen beni anladığını hissetmiyorum. bana sen evlenmek istemiyorsun, çocuk da istemiyorsun falan diyor ve bunu dedikçe iyice sinir oluyorum çünkü ben evlenmeyi de kalabaık bir ailem olmasını da gerçekten çok istiyorum. ama doğru zamanda... bu kadar eğitim görüyorum sonuçta mesleğim için.. doğal olarak da bitirince ilk bir kaç sene kariyerime odaklanmam gerekecek geleceğimiz için ama bunu anlamıyor. nasıl bir yol izlemeliyim? bu konudaki tavsiyeleriniz neler?

Baska konudaki anlasmazliklar çözülür. Ama evlilik,maddiyat ve cocuk konulari çözülmez. Üniversitede nisan yapanlar bana hep itici gelmistir. Bismillah de okulun bitsin di mi ? Neden yaptiniz deyince iste parmağında yüzük olsunmuş. Eee sen karsindakine güvenmiyorsan parmaginda yüzük olsa ne olacak ? Yangindan mal mi kaciriyorsun ayrica evlilik icin iki kisininde maddi durumunun oturmasi ayri ayri paralarini yönetebilmeleri gerekir. Ve prova niyetine birkac ay ayni evde yasamak gerekir. Bakalim gecinebilecek misiniz ? Ev islerine yardim edecek mi ? Paranin hesabini yapacak mi ? Cocuk basli basina koccaman bir sorumluluk su ana kadar aldiginiz tüm sorumluluklari toplayıp 10la carpin gene cocugun sorumlulugu etmez.

Evlilik ve cocuk bir sekilde oluyor. Ben 28 yasimda evlendim şimdi 30 olcam. Şimdiki aklım olsa 30, 32 falan beklerdim. (Ki esimden ve evliligimden memnunum.)Lütfen bu kadar erken evlenmeyin. Bekarken is hayatının tadını çıkarın. Başka birinin sorumluluğunu ustlenmeden kendinize birikim ve harcama yapmanın zevkine varin. Çünkü bu zamanlar geri gelmiyor. Sizi seven zaten bekler. Madem bir ömür geçirmek istiyor birkaç sene ne ki?

Bu konularda anlaşabilmek çok önemli. Baskı yapıp kavga çıkarırsa huzurunuz olmaz.
Şimdiden saygı duyması gerektiğini söyle.
Baktın devam ediyor anlaşamayacağız sanırım ayrılalım diye yolu göster.
Seviyorsa toplar kendini korkudan.

Evlenmeden olmaz çünkü evlenip rahatca cinsellik yasamak gerekk ondan acele

Ne diyelim yani aa evet hemen çocuk ister bu bir an evvel ayrıl dersek ayrılcnmi Bu kadar abartacak bi durum yok yani tartışmaya falan girecek kadar
ya ayrılmayı tabiki düşünmem böyle birşey yüzünden. zaten sonuç olarak tamam sen bilirsin diyı ama ara ara yine konuyu açıp düşüncelerimi yokluyo. ben böyle olması normal mi diye konu açtım aslında... ne bileyim evli olmadığı için mi, özellikle çocuk konusunda umarım fikirleri bekar olduğu içindir. çünkü ben hemen çocuk istemem

sadece cinsellik için böyle düşündüğünü sanmam ya yani inşallah öyle değildir...
çünkü çocuk konusunda da hemen baba olmak istiyorum diyen bir tip..
Ah canım. Erkekleri hiç tanımıyorsun.

Hepsi için doğru düşünüyorsun tabiki ama bu konuyu konuşmanızda daha dur dedirtiyor.
Konu mu bulamadınız konuşacak şuan sizin ders çalışmanız, gezip tozmanız, lay laylom zamanınız olmalı değil miydi?

Hem hadi tamam ilk senelerde evlendiniz ettiniz diyelim ne ile geçindirecekmiş beyefendi sizi. Okul bittikten sonra dakikasında iş mi bulacakmış. Erkeğinde hayalperesti bi garip oluyor canım

yanılmıyorsam geçen haftaydı, erkek arkadaşınızın cinsellik beklentisi nedeniyle, evlenmeden olmamalı tadında bir konu açmıştınız.
şimdi de baba olma hevesiyle hemen evlilik ve çocuk istiyor diyorsunuz.
anladığım kadarıyla geçmiş konunuzda bahsettiğiniz; onun yaşadığı şehre gitmeme ve giderseniz de erkek arkadaşınızda kalmama kararınızı kabul etti. çünkü bununla ilgili epey sıkıntı yaşamıştınız. hatta sapık olduğunu bile düşünüp, bu ihtimali yazmıştınız..
şimdi de bir an önce evlenmekle ilgili fikir ayrılıklarınız başladı.
hakkınızda hayırlısı olsun..

Üni cocugu "benim anam torun istiyor" demesi çok itici. Bu kadar geri kafali, anneci biri ile beraber olma. Yol ver gitsin. Adamin derdi seni hemen baglamak. Ondan dolayida çocuk istiyor.

Daha çok gençsin. Ille mezunluktan sonra evlenmek zorunda degilsin ki. Kendini gelistirebilirsinde, yüksek lisans felan yapabilirsin. Gezip tozabilirsin.

Belli ki bu cocuk ile hayli bir zihniyet farki var. Evlenirseniz mutsuz olursun, benden söylemesi.

Ah canım. Erkekleri hiç tanımıyorsun.
ya peki cinsellik yaşamıyoruz dürüst olayım şimdi
belki de ondan istiyordur haklı olabilirsiniz..
ama öyleyse bile bebek mevzusu ne alaka.. benim bildiğim cinselliye düşkün olan erkekler evlenince hemen çocuk olmasını özellikle istemez, bazı şeylere doymak için.. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?
sevgilim daha şimdiden bebek diye tutturuyo

Adam annesi istiyor diye evlenip çocuk yapacak hemen. Sen okuyor musun, kariyer planın var mı, bazı şeyleri yaşamak yapmak istiyor musun diye soran yok. Erkenden evlenip çocuk yaparsan eve tıkılırsın canım kardeşim. Zorla bitirirsin okulu. Çalışmak, kendini gerçekleştirmek, gezmek tozmak zamanlarında hamilelik sancıları çekecek, çocuk derdiyle uğraşacak, paşa kocana yemek yapacaksın. O kaynişle de işin zor bu arada.

Erken sayılacak yaşta, iş hayatına atılmadan evlenip hasbelkader buna pişman olmamış biri olarak sana derim ki; kocalar kaçmıyor.

ard arda gelince bu şekilde düşünmeniz çok doğal ama sevgilim evine gittiğim dönemler de aynı şeyleri konuşmuştu. yine bir an önce baba olmak isteme mevzuları falan... hatta o dönemde aynı şekilde hafif gerilmiştik...
yani bu evlilik ve baba olmak istemesindeki erken düşünceleri aslında hep vardı ...
umarım cinsel mevzularla alakalı olarak açılmamıştır bugünkü konu...
umarım hayırlısı olur hakkımızda teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…