- 11 Kasım 2014
- 3.477
- 7.787
- 178
Bu nasıl bir yorum böyle? Müdahale etme gereği duydum kusura bakmayın.Sen bekarsın belli ki ne demek? Her bekar insan birilerinin kocasına göz dikme potansiyelinde mi olacak? Lütfen seçtiğiniz kelimelere dikkat edin,arkadaşın adına ben rahatsız oldum.Herkesin bir onuru gururu var.Benim kocamın kız arkadaşları olacak he ? Sen bekarsın belli ki. Evlendiğinde anlarsın o nefret ettiğin kızı. Kocanın kız arkadaşları olmasına müsade edecekmisin acaba.
Nasıl yani?
Bana ne onun dünya görüşünden? Bana ne onun yaşadığından?
Onun ne hakkı var, arkadaşımla benim arama girmeye? Ben onların ilişkisine hiç müdahil olmadım ki. Saçma bir şekilde kendimi o kadınla kıyaslamadım ki. O sevgilisi, ben arkadaşıyım. Tabii ki onun yeri hayatında daha farklı ve özel olacak.
Bunu kıskanmak, çekememek, geldi arkadaşımızı aldı gibi saçma ve hastalıklı bir haset yok ki ortada.
Kadın sadece dişi olduğumuz için bizden nefret etti.
Arkadaşımın hiçbir şeyden haberi yok, hiçbirimiz söylemedik, çünkü arkadaşımız kendini bir tercih yapmak zorunda hissetsin istemedik.
Eğer bizler o kadının düşündüğü gibi insanlar olsaydık, ilişkilerinin daha ilk ayında onları ayırmayı da bilirdik ama biz o kadının aksine arkadaşımızın hayatına saygı duyduk, onu zor durumda bırakmak yerine kendimizi geri çektik.
Şimdi de ayrı şehirlerdeyiz zaten, bu sayede de o kadının mumu henüz yanıyor.
Biz onun bize yaptığı gibi onu arkadaşımıza kötülemedik.
Kadın hakkında yorum yapmak elbette bana düşer. Sadece kocasının değil, benim de hayatıma müdahale etti çünkü.
Kimi kıskanacağım? Arkadaşımı mı? Yahu evli barklı, bir gün bile arkadaşlıktan farklı bir duygu hissetmediğim bir adamı niçin kıskanayım? Sapık mıyım ben? Hem onlar birlikte olmaya başladıklarında ben sözlüydüm.Onun hakkı var ayırmaya.. Onlar bir ömrü birlestirdiler siz ise dış kapının dış mandalisiniz sadece.. O kadın arkadaşıyla seni ayırdığı için ayiplanmaz fakat siz ayiplanmaktan ziyade asagilanirsin.. Ayriyetten kiskanmiyorum diyorsunuz fakat konuşma tarziniz hiçte öyle izlenim uyandırmıyor
Sizin benim evli bir adamla uygunsuz bir ilişki kuracağımı ima etmeniz bile başlı başına terbiyesizce. Benim mezhebim sizin hiç haddiniz değil. İleri gitmeyin.
Kocasının, yıllar boyunca arkadaşlık yaptığı, kocasına karşı uygunsuz hiçbir davranışı olmayan kadını, kocasının etrafında istemeyen kadın, ego yoksunu ve eziktir.
Şu konuya yaptığınız, doğrudan şahsımı hedef alan yorumlarınız bile sizin egonuz hakkında ipucu vermeye yetiyor da artıyor bile. Üstelik de ben doğrudan konuyla alakalı bir yorum yapmışken.
Konu sahibinin konusunu bıraktınız. Beni yorumluyorsunuz ki size bu hakkı vermemiştim. Ama kendiniz gibi düşünmeyen her kadını potansiyel tehdit gördüğünüz için sizi de anlıyorum elbette. Bu şekilde yaşamak zor olmalı.
Her neyse.
Şahsım hakkında hakaretlerinizi kendinize saklayın. Üçüncü kez yapacağım yorum, bu kadar yumuşak ve şahsilikten uzak olmayacak.
Madem her isteyen düşüncelerini paylaşmakta özgür, o halde ben de sizden düşüncelerimi açıklamak için izin talep etmiyorum. Ama sanırım yönetim de bizi haksız alıntı yaptığımızdan cezalandırmak için izin talep etmeyecekBenim size evli bir adamla uygunsuz bir ilişki kuracak olduğunuzu ima ettiğim falan yok. Burada her isteyen düşüncelerini paylaşmakta özgür o yüzden kimse kimseden izin talep etmiyor. Bende yorumunuza rastladim ve dusuncemi aktardim ilk yorumumda empati yapıp kendinizi o kadının yerine koymadiginiz için empati yoksunu olan bi bayanin ancak evlendiginde bunu anlayabilecegini dile getirdim fakat siz işi terbiyeye vurdunuz.. Bana ileri gitmeyin diye ikazda bulunacaginiza önce kendiniz bir yerinizde durun bakalım.. Sizin tehtitleriniz bana hiç bi anlam ifade etmez.. Arkasinizin esinin size neden karşı çıktığı apacik ortada zaten fazla söze gerek yok..
Niye savunma yapıyorsun marilyn boşversene.Uzun uzun yazmışsın bir de yahu.Arkadaşın düşünce yapısı ortada işte.Bu tip kadınlar,kocasının etrafındaki her kadını potansiyel tehlike olarak görür.Onların mantığıyla bakarsan bir kadın ve bir erkek kesinlikle arkadaş olamaz,oluyorsa mutlaka vardır aralarında bir şey.Özgüven eksikliğimiz yok derler ama şu durumun başka bir açıklaması var mı? Hayır kocayı kafesin içine sokmak nedir? Etrafındaki insanlardan uzaklaştırmak nedir? O şekilde mi bağlı kalacak karısına/evine.Böyle düşünenler çok yanılıyor açıkça söyleyeyim bunu.İnsanlar birbirine kalpten bağlanır.Eğer bir insanın içinde bu tarz duygular barınmıyorsa,eşine gerçekten bağlıysa etrafında milyon tane kız olsun dönüp bakmaz bile.Ama içinde pislik barındırıyorsa,elini kolunu bağlasan,gözlerini kör etsen,beyniyle aldatır gene aldatır.Ah şu bizim kadınlarımız anlayamadı bunu bir türlü.Kocasının etrafındaki kadınları temizlemekle problemin kökten çözüleceğini zannediyorlar.Çöpü halının altına süpürmek gibi bir şey işte bu.Sıkma canını sen,insanların karakteri kelimelerinin arasında gizlidir.Senin nasıl karakterde bir insan olduğunu anlamak için,illa tanışmamıza gerek yok tatlım :)Kimi kıskanacağım? Arkadaşımı mı? Yahu evli barklı, bir gün bile arkadaşlıktan farklı bir duygu hissetmediğim bir adamı niçin kıskanayım? Sapık mıyım ben? Hem onlar birlikte olmaya başladıklarında ben sözlüydüm.
Hayır cidden kendimi saçma bir sekilde savunmak zorunda kalıyorum. Adamı bir gün bile erkek olarak görmedim yahu, nasıl anlatayım derdimi daha.
Omzunda salya sümük ağladığım insan o benim.
Ben kimseyi kıskanmıyorum.
Benim için çok değerli, çok sevdiğim bir insanı uzaklaştırdı benden. Düşününki erkek kardeşinizin karısı, kardeşinizin sizinle görüşmesini istemiyor. O kadın hakkında ne düşünürseniz, onu düşünüyorum.
O benim kardeşim gibiydi.
Kardeşimle artık eski samimiyetim yok. O beni arasa iki elim kanda olsa giderim ama gırtlağıma kadar kana gömülsem artık kardeşimi aramam. Çünkü biliyorum ki arasam karısı arkadaşımın huzurunu kaçıracak.
Ayrıca emin olabilirsiniz ki üçümüzü tanıyan herkes o kadını ayıplamaktan ziyade küçük görüyor.
Gerçekten ayıp. Kendinizle nasıl yaşıyorsunuz, çok merak ediyorum. Yerinizde olsaydım, intihar etmiştim.Benim size evli bir adamla uygunsuz bir ilişki kuracak olduğunuzu ima ettiğim falan yok. Burada her isteyen düşüncelerini paylaşmakta özgür o yüzden kimse kimseden izin talep etmiyor. Bende yorumunuza rastladim ve dusuncemi aktardim ilk yorumumda empati yapıp kendinizi o kadının yerine koymadiginiz için empati yoksunu olan bi bayanin ancak evlendiginde bunu anlayabilecegini dile getirdim fakat siz işi terbiyeye vurdunuz.. Bana ileri gitmeyin diye ikazda bulunacaginiza önce kendiniz bir yerinizde durun bakalım.. Sizin tehtitleriniz bana hiç bi anlam ifade etmez.. Arkasinizin esinin size neden karşı çıktığı apacik ortada zaten fazla söze gerek yok..
Aynen katılıyorum.Niye savunma yapıyorsun marilyn boşversene.Uzun uzun yazmışsın bir de yahu.Arkadaşın düşünce yapısı ortada işte.Bu tip kadınlar,kocasının etrafındaki her kadını potansiyel tehlike olarak görür.Onların mantığıyla bakarsan bir kadın ve bir erkek kesinlikle arkadaş olamaz,oluyorsa mutlaka vardır aralarında bir şey.Özgüven eksikliğimiz yok derler ama şu durumun başka bir açıklaması var mı? Hayır kocayı kafesin içine sokmak nedir? Etrafındaki insanlardan uzaklaştırmak nedir? O şekilde mi bağlı kalacak karısına/evine.Böyle düşünenler çok yanılıyor açıkça söyleyeyim bunu.İnsanlar birbirine kalpten bağlanır.Eğer bir insanın içinde bu tarz duygular barınmıyorsa,eşine gerçekten bağlıysa etrafında milyon tane kız olsun dönüp bakmaz bile.Ama içinde pislik barındırıyorsa,elini kolunu bağlasan,gözlerini kör etsen,beyniyle aldatır gene aldatır.Ah şu bizim kadınlarımız anlayamadı bunu bir türlü.Kocasının etrafındaki kadınları temizlemekle problemin kökten çözüleceğini zannediyorlar.Çöpü halının altına süpürmek gibi bir şey işte bu.Sıkma canını sen,insanların karakteri kelimelerinin arasında gizlidir.Senin nasıl karakterde bir insan olduğunu anlamak için,illa tanışmamıza gerek yok tatlım :)
Hayır işin en komiği de ne biliyor musun? Ben evlilikten döndüm. Evlenmeyi düşündüğüm bir adam da oldu, onun çok yakın kız arkadaşları da.Niye savunma yapıyorsun marilyn boşversene.Uzun uzun yazmışsın bir de yahu.Arkadaşın düşünce yapısı ortada işte.Bu tip kadınlar,kocasının etrafındaki her kadını potansiyel tehlike olarak görür.Onların mantığıyla bakarsan bir kadın ve bir erkek kesinlikle arkadaş olamaz,oluyorsa mutlaka vardır aralarında bir şey.Özgüven eksikliğimiz yok derler ama şu durumun başka bir açıklaması var mı? Hayır kocayı kafesin içine sokmak nedir? Etrafındaki insanlardan uzaklaştırmak nedir? O şekilde mi bağlı kalacak karısına/evine.Böyle düşünenler çok yanılıyor açıkça söyleyeyim bunu.İnsanlar birbirine kalpten bağlanır.Eğer bir insanın içinde bu tarz duygular barınmıyorsa,eşine gerçekten bağlıysa etrafında milyon tane kız olsun dönüp bakmaz bile.Ama içinde pislik barındırıyorsa,elini kolunu bağlasan,gözlerini kör etsen,beyniyle aldatır gene aldatır.Ah şu bizim kadınlarımız anlayamadı bunu bir türlü.Kocasının etrafındaki kadınları temizlemekle problemin kökten çözüleceğini zannediyorlar.Çöpü halının altına süpürmek gibi bir şey işte bu.Sıkma canını sen,insanların karakteri kelimelerinin arasında gizlidir.Senin nasıl karakterde bir insan olduğunu anlamak için,illa tanışmamıza gerek yok tatlım :)
Gerçekten ayıp. Kendinizle nasıl yaşıyorsunuz, çok merak ediyorum. Yerinizde olsaydım, intihar etmiştim.
Mantık çerçevesinde cevap veremeyince "saygısız" olduk. K.İ.B.'ledim. KİB.Kendimle, eşimle çok mutlu yaşıyorum bizim evliligimizde şartlar bunlar ve çokta mutluyuz eşime veya kendime guvenmemek değil çevreye guvenmiyorum. Benim çok yakın dostlarım var bayan onları sorun etmiyorum mesela çünkü tanıyorum ve güveniyorum ama hiç tanimadigim eşimin bekarlık arkadaslarina guvenmemekte kendime hak veriyorum. İntihar etmek için bi acizligim yok çok şükür biz böyle çok mutluyuz eşimin de benimde istegimiz bu ve kimseyi ilgilendirmez. 1 ken 3 oldunuz bekarlık havaları ile yemediginiz yemeğin tadını tarif ediyorsunuz. Sizin gibi saygisizlarla daha fazla diyaloga devam etmeyecegim.
Zaten olması gerekende bu.Bize karşı sorumluluğu olan kişiler eşlerimizdir.Elin kadınına nasıl hesap sorabiliriz ki.Kadınların bize karşı bir sorumluluğu yok çünkü.Benimde eşimin bir sürü kadın müşterisi var,aralarında evli olanlarda var,bekar olanlarda var.Aynı şekilde okulundan arkadaşlarıda var.Aralarında kocama aşık olan var mıdır bilemem,belki de vardır.Kocamla bir ilişki yaşasa inan bir gram umrumda olmaz biliyor musun.En fazla tüh ahlaksız derim.Bana o şerefsizliği kocam yaparsa beni yıpratan o olur sadece.Elin kadını beni mi düşünecek? Bu yüzden de hiçbir zaman kocamı oraya buraya kapatmaya çalışmadım.Hiçbirine de potansiyel tehlike olarak bakmadım.İnsanlara bu şekilde ön yargılı davranmak bana hoş gelmiyor.Dünyada tek erkek benim kocamda kalmadı yani.Bu tarz kısıtlamalarıda doğru bulmuyorum.Benim zorumla bana bağlı kalacaksa tükürürüm öyle evliliğin içine.Girsin bir ordu kadının içine ona rağmen bana bağlı kalsın,inan daha çok tatmin oluyorum.Aldatılırsam da ne olur,kendi eşekliği olur kocamın.Boşanır yoluma bakarım.Şu ölümlü dünyada kocam birine mi baktı diye paranoyak mı olacağım.Hayır işin en komiği de ne biliyor musun? Ben evlilikten döndüm. Evlenmeyi düşündüğüm bir adam da oldu, onun çok yakın kız arkadaşları da.
İçlerinde hoşlanmadığım da oldu, hatta sözlüme aşık olduğunu düşündüğüm kadınlar da.
Ama ben hesabımı hiç o kadınlarla görmedim. Benim muhatabım hep hayatımdaki erkek oldu. Ben hep onun o kadınlara davranışına baktım. O mesafeyi koruyabildiği için kadınlara durumu anladığımı belli bile etmedim.
O adam bana evlenme teklif etti, benim o kadınlara gövde gösterisi yapmama gerek yoktu ki? Adamın parmağında benim aldığım yüzük vardı.
O kadınları bilmeme rağmen, görüşmeyeceksin demedim, çünkü bazısı çocukluk arkadaşının kardeşiydi, bazısı da ortağının kızı.
Aldatmış mıdır?
Bu sorunun cevabı sadece onda. Ben hissetmedim.
Kısacası ben yapmam, o duruma düşmem derken neden bahsettiğimi, çooookkkk iyi biliyorum.
Bu nasıl bir yorum böyle? Müdahale etme gereği duydum kusura bakmayın.Sen bekarsın belli ki ne demek? Her bekar insan birilerinin kocasına göz dikme potansiyelinde mi olacak? Lütfen seçtiğiniz kelimelere dikkat edin,arkadaşın adına ben rahatsız oldum.Herkesin bir onuru gururu var.
Ben evliyim yalnız dikkatinizi çekerimKendimle, eşimle çok mutlu yaşıyorum bizim evliligimizde şartlar bunlar ve çokta mutluyuz eşime veya kendime guvenmemek değil çevreye guvenmiyorum. Benim çok yakın dostlarım var bayan onları sorun etmiyorum mesela çünkü tanıyorum ve güveniyorum ama hiç tanimadigim eşimin bekarlık arkadaslarina guvenmemekte kendime hak veriyorum. İntihar etmek için bi acizligim yok çok şükür biz böyle çok mutluyuz eşimin de benimde istegimiz bu ve kimseyi ilgilendirmez. 1 ken 3 oldunuz bekarlık havaları ile yemediginiz yemeğin tadını tarif ediyorsunuz. Sizin gibi saygisizlarla daha fazla diyaloga devam etmeyecegim.
Ben evliyim yalnız dikkatinizi çekerim
Ben kocama güveniyorum ama çevreye güvenmiyorum cümlenizde çok manidar.Bu sözden sonra yapacak yorum bulamadım.Boşuna uzatıp,ceza almaya gerek yok.
Bu sitenin kurallarını çok seviyorum biliyor musunuz? Polemiği yasakladılar ya seviyemizide koruyor bir yerde.Sizin şu yazdığınıza cevap vermeye kalksam yerlere düşeceğim.O yüzden sadece K.İ.B diyorum,iyi geceler.Neden kendinizi ortaya attıniz ki şimdi banane sizden ? Yazdigim cümleler ile beynininizin anlayış biçimi tamamen birbirinden farklı.. yapacak yorum bulamamakta haklisiniz mantiginizin tukendigi yerde..
Mantık çerçevesinde cevap veremeyince "saygısız" olduk. K.İ.B.'ledim. KİB.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?