sevgilimin maddi yetersizliği

Yahu herkes sizin çizdiğiniz çevçevede mi yaşıyor hayatı? Kimse insani bir hayat istediği için suçlanamaz, küçümsenemez. Maddi durumu kendisinden iyi olan bir erkekle ilişki yaşamayı istemek bir kadın için eziklik değildir. Maddi durumu iyi olan erkekler sandığınız kadar öcü, korkunç yaratıklar, karısını ezip büzen insanlar da değil ayrıca. Kendi çevrenizdeki erkekleri tüm erkeklerle bir tutmayın.

Benim çevremdeki erkek olan arkadaşlarım melek gibiler valla :) Ama hepsi okumuş, işi gücü olan insanlar olduğu için kimse okumamış, kazancı olmayan kadına para yedirmiyor. Hepsi de kendine denk birini buluyor. Doğru olan da bu zaten. Senin gibiler de ona buna el açmaya tatil parası istemeye devam. Ezdirin kendinizi iyice.

Sen bu adamı bırakırsın. Yıllar sonra bir başkası için çok zengindi hayat standartlarım farklı olacaktı deyip bırakacağına şimdi bırak oda yoluna baksın. Karşındaki anlattığın güvenilir adamı hiç mi hiç hak etmiyorsun üzgünüm. Elindekinin kıymetini bilmeyen insanları anlamıyorum. Bizde eşimle öğrenciyken tanıştık. Evet parası yoktu. Evet zengin bir ailesi de yoktu. Beni lüks tatillere götürmedi. Lüks hediyeler almadı. Lüks restorantlarda yemekler yedirmedi. Ama ben zaten bunların hiçbirini talep etmedim, hayal etmedim. Neden bizde yok demedim. Yıllarca işsiz kaldı onunla birlikte sabrettim, derdini dert edindim. İşe girdi sevincini paylaştım. Ben işe girdim o benim sevincimi paylaştı. Evlendik borçla harçla. Rabbime hep şükrettim onu karşıma çıkardığı için. Evlenirken hiçbirşeyin lüksüne kaçmadım. Çünkü derdim bu değildi benim derdim sevdiğim adamla evlenmekti. Şuan çok şükür tüm bunlar geride kaldı ama biz bu zor günleri omuz omuza aştık. Ben eşim düştüğünde onu elinden tutup kaldırandım. Sizin zihniyetinizdeki arkadaşlarım bırak bu çocugu işi gücü yok maddi durumu yok derken ben bunu aklımın ucundan geçirmedim. Karşınızdaki insana insan olduğu için değer verin parası için değil. O özendiğiniz kıskandığınız arkadaşınız ve ilişkisi ise sizin aradığınız gidin öyle bir ilişki yaşayın. Adam size para yedirsin, tatille götürsün. Kullansın. Karşılıklı birbirinizden faydalanın sonra da çıkar ilişkisi bitince ayrılın bunu mu istiyorsunuz? Paraya tapan kızların hazin sonu böyle oluyor genelde, yada sırf parası var diye bir hödükle evlenip sonra bu adam neden böyle diye ağlıyorlar. Neye değer verdiğinize kendiniz karar verin paraya mı karaktere mi?

Son düzenleme:
Siz zengin taraf olun siz kariılayın sevgilinizin ihtiyaçlarınız o zaman. Çocuğa banka muamelesi yapma.

İki taraf da birbirini maddi kaynak olarak görüyor yani. Ne güzel dünya. Güya sevgi, aşk evlilikleri bunlar. Bordrolu kadın değilse sevmiyorlar yani. Bu düşünceyi kadın düşünürse kötü oluyor ama erkek düşünürse kendine denk birini seçtiği için doğru yapmış oluyor. İkiyüzlülüğünüzde yaşayın.

Bu böyle başlıyor galiba , yaşıtınız zengin birini bulamayinca aileden zengin olmasi lazım onlarında öğrenci sonuçta, evlilerde deniyorsuniz şansınızı. Çok iyi oteller olmasa da bungalov'larda evli sevgilileri ile tatil yapan hanım kızların konularını okuduk burada.

Yaseminler bitmez şekil değiştirir.

Kendin bir işe girip çalış istediğin tatili yap. Sevgilini sana zengin olsa da neden baksın. Zengin birilerinin giridgi mekanlarda ne giyeceksin ne yapacaksın ,Feriha fantezisine giriyor durumun. Erkek arkadaşımla 30 li yaşlardayız e, benim 6-7 katım kazanıyor ve ondan böyle bir beklentim asla olmadı . Kendi ödeyemecegim etkinlikler yapmam ne gerek var ki .

Ebeveynlerinize dediniz mi hiç hayatı kaçırıyorum diye ?? Denmez değil mi , zengin sevgili, zengin kocadır hayatı yaşamanın yolu çünkü. İşte bunlar dizi ve sosyal medya kültürü... Hayatı yaşamak; çalışmak ve üretmektir, gezmekten tatillerden oluşmaz hayat, kendi ayaklarının üzerinde dağ gibi yükselirsen yaşarsın. Kendi emeğin, çaban kadar tatlı bir şey yoktur hayatta. Sevdiğin, saygıyla yürüttüğün, sırt sırta verebildiğin bir evliliğin olursa da bu keyif katlanır. Anlattığın durumun adı başka bir şey oluyor, pekte özenilecek bir durum değil

Son düzenleme:
Size laf anlatmak imkansız ya. Okumak, ayakları üzerinde durmak gibi kavramları sadece “maaş bordrosu” olarak görüyorsanız siz zaten kafada kaybetmişsiniz her şeyi. Okuyan, çalışan insan sosyal olur, bilinçli olur, kültürlü olur. Bunlardan hiç haberiniz var mı sanmıyorum bile. Ve bu değerlere sahip olan biri doğal olarak hayat arkadaşını da kendine denk biri olarak seçer. İşinize gelmiyor ama durum bu.

Neyse zaten başka konulara yaptığınız yorumlarda da böyle tuhaftınız. O yüzden sizin gibi forumun mimli üyelerine daha da cevap vermeyi bırakıyorum…

O zaman size bi hikaye ve bir de soru.

Arkadaşımın bir sevgilisi vardı. Yanlış olmasın ya 5 ya 6 senelik bir ilişki. Evlilik konuşmaları geçiyor.

Çocuk sonrasında 2 senelik bölümünü 4'e tamamlamak ve daha iyi şartlarda çalışmak için sınava giriyor. Kazanıyor da. Ama gelin görün ki aynı dönemde babası ile annesi ayrılıyor. Annesi rahatsız, babası da ben kimseyi okutamam bu yaşımdan sonra, okumak isteyen kendi başının çaresine baksın diyor.

Bakacağı bir kardeşi, annesi olan er kişisi ise okula kayıt yaptırmıyor iş buluyor.

Arkadaşım bu olay karşısında ben katlanamam, senin okuyacağın yok, bi ev kirası olmuş 5bin (bu olay yaşanalı neredeyse 4 sene oluyor, 5bin kiralık evler o zaman Bebek'te falandı) sen nasıl bakacaksın bize deyip ayrılıyor.

Kız çalışmıyor ve çalışma isteği de yok bu arada. Birikimi yok. Evlenmek isteseler evlerine alacağı bi tabak bi bardaklık parası bile yok.

Sizce bu düşünce de eziklik değil mi? Yoksa ailesinin derdine düşen 5 senelik sevgilisini sırf Bebek'te oturamayacağı için, kendi geliri ve birikimi olmamasına rağmen silip atan arkadaşım elit bi düşünceye mi sahip?

Şu kısacık dünyaya neden bu kadar çok anlam yüklüyorsunuz? Dağ gibi yükselmek, kendi emeğin, çaban falan. Yarına çıkacağımızın garantisi yok, kimseyi sahip olamadığı şeylere belki bir gün sahip olur diye yıllarca çabalayıp uğraşmaktan kutsal bir şeymiş gibi bahsetmek çok gereksiz. K bu çabanın da garantisi yok. Sonunda hayal kırıklığı da olabilir.

Öğrenciyken sevgilisini bu şekilde tatillere götürebilen, hesapsız gezip dolaşabilen çocuğun ailesi zengin, hatta bu devirde ultra zengindir.

Yaşıyorsam yüklerim ; kendimle de bu konuda gurur duyuyorum, bu hayatı kurmak ve ayakta tutmak için çalıştığım 27. yıldayım, çokta mutlu oldum, yarına çıkmanın garantisi yok diye el el üstünde oturulmaz, öyle bir felsefeye inanmıyorum, 20 yaşındayken sahip olmayı hayal edemediğim şeylere şimdi sahibim bin şükür, bu da çalışmakla oldu. Hayatıma eşim dahil olunca birlikte daha da güzel şeyler yaptık, memnunum bu durumdan. Hayat benim için gezmek,tozmak,tatil, bilmem ne mekanda resim çekmek falan değil. Üretirim ben ; insana, hayvana, bitkiye her şeye dokunur elim, bencilce bu benimmm diye yaşamam, keyif alırım yaşarken, sonumuzun ne olacağını hiç birimiz bilmiyoruz ama ben bu dünyadan gittiğimde içim rahat olacak ve onurlu gideceğim, kimseye hiç bir şey için başımı eğmedim diyebileceğim, yaş 45 dostum çok yol yürüdüm ben, yaşadıkça faydalı olmak lazım başarı budur, benim görüşüm tabi isteyen başka yolları seçer

Allah Allah erkek 3 üniversite bitirsin sonra neden okumak istemeyip çalışmak istemeyen ( ezik) bir kızla evlensin ki? o eskidendi eski kafalar anneler falan okumamış kız alın diyorlardı şimdi herkes okumuş çalışan kız arıyor kimse oglunu dışarda bulmadı oglu çalışacak falan evdeki kız da yiyecek. Her iki kişide çalışmalı bence bunu paraları olsa dahi yapmamlılar evde otrumaktan bir şey olmuyor. Ve sen Bir insanın 3 üniversite bitirmesine emegi ile büyük şeyler kazanmasını küçümseyemezsin. Şimdi gidip dizilere bakarak zengin erkek fakir kız hayali ile yaşamaya devam et

Sizin ve sevgilinizin malı gücü olmayabilir. Ozaman si ve sevgiliniz part time işte çalışın. Benim sınıf arkadaşım okurken geceleri barda garsonluk yaptı, iyi de para kazandı. Sonra çok çalışıp savcı oldu. Bazı arkadaşlarım ürün tanıtımında çalıştı, Kıbrıs' da okuyan arkadaşım evlere giderek elektrik süpürgesi tanıtımı yaptı.
Hangi bölümde okuyorsunuz bilmiyorum ama tatile gidecek vaktiniz var ama paranız yok , ozaman çalışın kazanın ve harcayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…