- 23 Mart 2022
- 439
- 696
- 33
- Konu Sahibi honeysuffer
-
Buradakiler o erkekleri öcü korkunç yaratık olarak görmüyor. Zaten baştan anlamamışsınız konuyu. Konu sahibi eğer daha iyi şartlar, daha güzel sosyal ortamlar, para istiyorsa bu durumun sevgiliyle ne alakası var? Çalışsın kazansın harcasın. Kendi eksikliğini sevgilisiyle bağdaştıyor çünkü arkadaşının sevgilisi zengin ona özeniyor. Kendisi bu sevgilisinden ayrılsa zengin sevgili bulacağı ne malum? Ayrıca kim ister maddi imkanları için tercih edilmeyi? O erkekler de kendileri olduğu için sevmeyi sevilmeyi hak etmiyor mu? Konu sahibi resmen erkekleri bir araç olarak görüyor. Kadınlara araç obje olarak bakıldığında ses çıkarıyoruz, erkeklere para olarak bakıldığında "çalış diyenleri salla" "amaaan bul zengin bir sevgili bak hayatına".Yahu herkes sizin çizdiğiniz çevçevede mi yaşıyor hayatı? Kimse insani bir hayat istediği için suçlanamaz, küçümsenemez. Maddi durumu kendisinden iyi olan bir erkekle ilişki yaşamayı istemek bir kadın için eziklik değildir. Maddi durumu iyi olan erkekler sandığınız kadar öcü, korkunç yaratıklar, karısını ezip büzen insanlar da değil ayrıca. Kendi çevrenizdeki erkekleri tüm erkeklerle bir tutmayın.
Hahaha bu yorumunuza çok güldüm. Çünkü kısa bir süre önce evlenip çocuk yapmak isteyen kadınları aşağılıyordunuz bir konuda. Hatta baya linç yemiştiniz. Kendinize maddi manevi yetmekle ve bir erkeğe muhtaç olmamakla övünüyor, diğer kadınları erkek erkek diye ölmekle suçluyordunuz.Yahu herkes sizin çizdiğiniz çevçevede mi yaşıyor hayatı? Kimse insani bir hayat istediği için suçlanamaz, küçümsenemez. Maddi durumu kendisinden iyi olan bir erkekle ilişki yaşamayı istemek bir kadın için eziklik değildir. Maddi durumu iyi olan erkekler sandığınız kadar öcü, korkunç yaratıklar, karısını ezip büzen insanlar da değil ayrıca. Kendi çevrenizdeki erkekleri tüm erkeklerle bir tutmayın.
3 günlük dünyada çalışmak çabalamak da ne? Ne gerek var, dünyada kendi emeğinle bir yere gelmeye. Koca parasıyla gayet de mümkün bir yerlere gelmek.Şu kısacık dünyaya neden bu kadar çok anlam yüklüyorsunuz? Dağ gibi yükselmek, kendi emeğin, çaban falan. Yarına çıkacağımızın garantisi yok, kimseyi sahip olamadığı şeylere belki bir gün sahip olur diye yıllarca çabalayıp uğraşmaktan kutsal bir şeymiş gibi bahsetmek çok gereksiz. K bu çabanın da garantisi yok. Sonunda hayal kırıklığı da olabilir.
Ben hala kendi hayatımda aynı fikirdeyim zaten. Kimseye kendi fikirlerimi empoze etmeye çalışmadığım için artık sadece duruma göre yazmaya karar verdim. Erkekleri de övmüyorum, sadece bu tarz durumda olan insanların rasyonel düşünmesi gerektiğini söylüyorum.Hahaha bu yorumunuza çok güldüm. Çünkü kısa bir süre önce evlenip, çocuk yapmayan isteyen kadınları aşağılıyordunuz bir konuda. Hatta baya linç yemiştiniz. Kendinize maddi manevi yetmekle ve bir erkeğe muhtaç olmamakla övünüyor, diğer kadınları erkek erkek diye ölmekle suçluyordunuz.
Şimdi de erkekleri övüyor ve erkek üzerinden geçinmek istememenin çok normal olduğunu söylüyorsunuz. Siz kendiniz bu tarz hayat yaşayan insanları ezikliyodunuz hatırlatırım. Sırf muhalefet olmak için yazmayın, biraz tutarlı olun, burda yazdığınız mesajlar silinmiyor
Ben de sizin kendinizle çeliştiğinizi söylüyorum. Başka yorumda maddi manevi kendine yetmekle övünüp sadece “aşk” isteyen (bakın maddi bir şey değil aşk, sevgi) kadınları aşağılarken, burda ne varmış canım paralı sevgili istiyorsa kendi çalışsa zaten asgari ücret alacak demeniz tuhaf kaçıyor. Birkaç yorumunuzu şuraya bırakayım da söylediklerim havada kalmasın -_- erkeksiz yaşamakla bu kadar övünen bir üyenin bu başlıkta bunları yazmasına diyecek bir şey bulamıyorum lol.Ben hala kendi hayatımda aynı fikirdeyim zaten. Kimseye kendi fikirlerimi empoze etmeye çalışmadığım için artık sadece duruma göre yazmaya karar verdim. Erkekleri de övmüyorum, sadece bu tarz durumda olan insanların rasyonel düşünmesi gerektiğini söylüyorum.
Ne ben karşı cins birini sevdim, ne de onlardan sevgi aradım. 26 yaşındayım, her açıdan kendime yeten bir insan olmaya, maddi manevi kimseye muhtaç olmamaya gayret gösterdim göstermeye devam ediyorum. Ben buradakiler gibi "ihtiyacım var" deyip erkeklerden sevgi dilenen, anne olmak için, "yuva kurmak" için yana yakıla erkek arayıp da bulamayınca kendini değersiz ve mutsuz hissedenlerden değilim diye neden hırpalanmış olayım ki? Kimsenin beni hırpalamasına izin vermedim, şu saatten sonra vermem.
Siz kendi durumunuzu kendinizce farklı görebilirsiniz, masumane duygularla "aşk" aradığınızı zannedip beyaz atlı prensinizi bekleyebilirsiniz elbette. Ama bunun bir ihtiyaç olduğunu iddia etmeye karşıyım ben en baştan beri. Bu yazdıklarınız olmadan kendinizi cansız bir varlıktan farksız görüyorsanız o sizin probleminiz. Hiçbir kadın erkeksiz cansız varlık haline dönüşmüyor yani, böyle düşünerek kendinize yazık ediyorsunuz.
Mucizeler yaratmayıp ne yapacağım ? Ülkenin hali ortada, ben kriz yok diye bir şey de demedim ama tutupta kendimi öldürecek ya da iyice süründürecek halim de yok, zamanı geldiğinde bu durumu değiştirebilmek için vatandaşlık görevimi yapacağım zaten, o zamana kadar da kendi imkanlarım çerçevesinde hayatımı en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğim. Olması gereken de bu çünkü.Yine asgari ücretle mucizeler yaratan bir üyemiz daha
Ekonomik kriz sadece asgari ücret üzerinde kazanan orta direği vurdu heralde. Asgari ücretli yaşıyor, mutlu halinden, zenginin zaten keyfi yerinde. Olan bize olmuş.
Ben yazdıklarımı hatırlıyorum hanımefendi dediğim gibi ben kişisel hayatımda zaten hala böyle düşünüyorum. Ben kendi fikrimi yazdım, eleştirildi hatta hakaret edildi, o yüzden ben artık buraya kendi fikirlerimi yazmaktan vazgeçip sadece yazarların durumuna göre empati yapmaya çalışmaya karar verdim. Ben bu durumda olsam ne yapardım diye sorup onun yanıtını yazıyorum artık.Ben de sizin kendinizle çeliştiğinizi söylüyorum. Başka yorumda maddi manevi kendine yetmekle övünüp sadece “aşk” isteyen (bakın maddi bir şey değil aşk, sevgi) kadınları aşağılarken, burda ne varmış canım paralı sevgili istiyorsa kendi çalışsa zaten asgari ücret alacak demeniz tuhaf kaçıyor. Birkaç yorumunuzu şuraya bırakayım da söylediklerim havada kalmasın -_- erkeksiz yaşamakla bu kadar övünen bir üyenin bu başlıkta bunları yazmasına diyecek bir şey bulamıyorum lol.
Hayır siz yazdıklarınızın hatırlanacağını ya da görülebileceğini akıl edemediğiniz için daha önce yazdıklarınıza tamamen zıt şeyler yazdınız şimdi çevirmeye çalışıyorsunuz. Yemiyoruz...Ben yazdıklarımı hatırlıyorum hanımefendi dediğim gibi ben kişisel hayatımda zaten hala böyle düşünüyorum. Ben kendi fikrimi yazdım, eleştirildi hatta hakaret edildi, o yüzden ben artık buraya kendi fikirlerimi yazmaktan vazgeçip sadece yazarların durumuna göre empati yapmaya çalışmaya karar verdim. Ben bu durumda olsam ne yapardım diye sorup onun yanıtını yazıyorum artık.
O yaşlarda bu tarz kıskançlıklar oluyor ama şu kibrinizden kurtulun.başkasının ödediği tatilden, hesaptan falandan filandan normal bir insan o kadar rahatsız oluyor ki hiç de zevki sefa edip, para yeme zevki falan yaşanmıyor söyleyeyim.biraz da kader yani ne yapacaksın ki sana paralısı denk gelmiyorsa ? Tutup kolundan hadi beni tatile götür mü diyeceksin adamlara ?.her durumun bir yaşı var.atanmadan önce ben de bir ht yapamıyordum şimdi yapıyorum.2 sene sonra hayat bitmiyor her durum yaşanıyor merak etmeyin.yaklaşık 1 yıllık bir ilişkim var fakat gelin görün ki çok monoton bir ilişki. ikimiz de öğrenciyiz bu yüzden gezmeye paramız ve durumumuz yok ama dünyanın en sadık insanı çok değer gördüğüm sevildiğim bir ilişkideyim böyle birini bulduğum için şükrediyorum fakat asıl başlıktaki konuyu neden düşündüğümü açıklayacağım
bizim 4 yıllık arkadaş olduğumuz 1 çift var kızın durumu normal fakat sevgilisnin durumu baya iyi bize de beraber tatile gitmeyi teklif etti ve kişi başı ödenmesi gereken miktar benim 6 aylık bursum falan keza erkek arkadaşımın da durumu yok. reddetmek durumda kaldık ve ben düşündüğüm için çok üzüldüm bunu ama düşüncelerime hakim olamadım milletin sevgilileri hayatını yaşıyor pahallı hediyeler havada uçuşuyor ne güzel gezip tozuyolar biz sürekli evde oturduk diye geçirdim içimden.. birbirimize hediye bile alsak zor duruma düşüyoruz ama biliyorum ki durumu olsa dünyaları önüme serer ki kendi de diyor bunu ama bir yandan hayatı kaçırıyormuş hissetmek bi yandan huzurlu olduğum ilişkide bulunmak arasında eziliyorum. lütfen bana kızmayın ama çok gencim ve hayatımı yaşayamıyormuş gibiyim rahat ve güzel sosyal bir yaşamın bu eksikliğini hissediyorum ne yapmalıyım bilmiyorum
Vallahi size bir şey ispatlamak zorunda değilim. İstediğinize inanabilirsiniz. Ben bunları yazınca elime bir şey geçmiyor.Hayır siz yazdıklarınızın hatırlanacağını ya da görülebileceğini akıl edemediğiniz için daha önce yazdıklarınıza tamamen zıt şeyler yazdınız şimdi çevirmeye çalışıyorsunuz. Yemiyoruz...
Bu kafalara ne anlatsan boş,tamam birey olmayı kendini geliştirmeyi,ufkunu çevreni kendi standartlarına çıkarmayı bırakın,zengin kro bulun evlenin onun standartlarına göre yaşayınŞu kısacık dünyaya neden bu kadar çok anlam yüklüyorsunuz? Dağ gibi yükselmek, kendi emeğin, çaban falan. Yarına çıkacağımızın garantisi yok, kimseyi sahip olamadığı şeylere belki bir gün sahip olur diye yıllarca çabalayıp uğraşmaktan kutsal bir şeymiş gibi bahsetmek çok gereksiz. K bu çabanın da garantisi yok. Sonunda hayal kırıklığı da olabilir.
Bulda evlenecek de bulamıyor ki. Zenginini çıkar kro’yu bile bulamıyor.Bu kafalara ne anlatsan boş,tamam birey olmayı kendini geliştirmeyi,ufkunu çevreni kendi standartlarına çıkarmayı bırakın,zengin kro bulun evlenin onun standartlarına göre yaşayın
zengin insanlar da salak degil kimse kollarini acip sizi beklemiyor ben kazanayim da su da yesin demjyor. siz ona ne vaat ediyorsunuz? bu verdiginiz onerinin kendini satmaktan ne farki var?Hiç buradaki romantik sevgi pıtırcıklarına bakma sen. Hayatın gerçek yüzü hiç de öyle "parası olmasın, beni sevsin yeter" diye geçmiyor, geçmez. Parası olmayan insanı ailesi bile sevmiyor bu devirde. Lüks hayat, yatlar katlar istemiyorsan maddi durumu iyi olan, en azından birlikte bir tatil yapabileceğiniz bir partner istemen gayet normal. Öyle tavus kuşu gibi dört duvar arasında yaşayıp "ama beni seviyor, değer veriyor" romantikliğine gireceksen, hayatın boyunca insanlara öyle kedinin ciğere baktığı gibi bakarsın.
Kendi paranı kazan diyenleri de salla. Gidip de bir şirkette ceo olarak çalışmayacaksın sonuçta, 5500 lira asgari ücretle anca karnını doyurursun. Maddi durumu iyi olan birini sev. Onun da seni sevmesini sağla. Rasyonel düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?