Sevgilimin özbakım sorunu

Size katiliyorum. Adam iyi bir adam mı, merhametli mi, sadik mi bunlar asla onemli degil buradaki ingiliz kraliceleri kocalarini her gun camasir suyuyla dezenfekte edip eve aliyorlar. Cok da kolay kalem kiriyorlar o sebepten. Temizlik o bu halledilir de asil bozuk karakter iliskiyi bitirmeyi gerektirir ve degismez. Ruhum Buruk Ruhum Buruk

Size katiliyorum. Adam iyi bir adam mı, merhametli mi, sadik mi bunlar asla onemli degil buradaki ingiliz kraliceleri kocalarini her gun camasir suyuyla dezenfekte edip eve aliyorlar. Cok da kolay kalem kiriyorlar o sebepten. Temizlik o bu halledilir de asil bozuk karakter iliskiyi bitirmeyi gerektirir ve degismez. Ruhum Buruk Ruhum Buruk
Biz niye yıkayalim adamları, onlar zaten kendilerini yıkayabiliyor. Bu en temel özbakım becerisini bile benim öğretmem gerekmediği birini hayatıma aldım.

Komşular bile boklu derken nasil kendisinin kokmadigina inanmış 😁
Aşırı sorunlu biriydi, temiz değildi bence takıntılıydi mesela hergun odanın ortasını siliyordu , ama koltuklarin altını sildigini hiç görmedim , kova ve sildigi bez çok pisti gorseniz dokunmaya cekinirdiniz , bir takıntısı da koltuklarını örtüyordu ama örtülerin hep düz durmasını istediği için hergun o örtüleri koltuğa dikip, söküyordu , çözemedim bn o kadını daha bir çok şey var psikolojim bozuldu onlar yüzünden , o yaşadığım iki ay beni benden aldı hala toparlamaya çalışıyorum.

Sevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.

Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
Beğenmediğiniz insanla nasıl sevgili olabiliyorsunuz ki… tanıştığım erkeklerin dişlerine ellerine falan bakardım gençken. Kirli olursa asla. Zaten çekmez yani cazip de gelmiyor öyle erkekler

Buradaki kadinlarin acimasizligina da bazen hayret ediyorum dogrusu. Hemen ayril birak cart curt. Herkesin esi sevgilisi piril piril masallah. Kisisel temizligine hakikaten dikkat etmiyorsa bu psikolojik olarak zor bir donemden gectigini isaret eder. Daha yeni tanismissiniz sanirim, evine falan da gitmemissiniz. Biraz daha gozlemleyip ufak ufak iste askim bak ayakkabiya ihtiyacin var hadi gidip alalim vs diyebilirsiniz. Ben de inanin esim zorlamasa bazen farkedemeyebiliyorum ayakkabimin eskidigini vs pek umursamam boyle seyleri.
Güzel diyorsunuz da olay şu. Kocam depresyona girip temizliği aksatsa onu bırakmam, yardımcı olurum. Çünkü aslında ne olduğunu biliyorum. Ama daha yolun başında bulunduğum erkekle zaman harcamanın mantığı yok. Zaman geçiyor hani saatler, günler birbirini kovalıyor. Hazır olgunu varken ham elma mı alalım…

Ya tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.
Mesele tip değil ki bebeğim :D Mesele adam pis. Düşün sadece saçlarını görüyorsun, kim bilir diğer kısımlar nasıldır. :kusmuk::kusmuk::kusmuk:

Aşırı sorunlu biriydi, temiz değildi bence takıntılıydi mesela hergun odanın ortasını siliyordu , ama koltuklarin altını sildigini hiç görmedim , kova ve sildigi bez çok pisti gorseniz dokunmaya cekinirdiniz , bir takıntısı da koltuklarını örtüyordu ama örtülerin hep düz durmasını istediği için hergun o örtüleri koltuğa dikip, söküyordu , çözemedim bn o kadını daha bir çok şey var psikolojim bozuldu onlar yüzünden , o yaşadığım iki ay beni benden aldı hala toparlamaya çalışıyorum.
Örtü düz dursun diye dikmek mi? Hayatimda daha tuhaf bir sey duymamıştım. Iyi ki kurtulmuşsunuz.

Iyisini bulmak varken iyileştirmeye çalıştığın iyilesince seni begenmez. Yagli sacli insanin otobuste bile yanina oturmam ayakta giderim haa boyk.

Teşekkür ederim, kime anlatsam sizin gibi kurtulmuşsun diyor:)
Bende de var benzer bir aile. Bir ara anlatmistim. Hatta bazı üyeler ne zaman yorumumu görse benimkilerin pislikleri aklina geliyormuş. O derece bir pislik.🥲

Psikolog değilseniz kimsenin depresyon hırkası olmayın. İyileştiği ilk çıkıştan çıkıp emeklerinize bye bye der. Kimsenin bakıcısı ve ya hemşiresi olmanıza gerek yok. Sağlıklı insanlarla bağ kurun. Kendi iyiliğiniz için.
Anlattığınız tip gözümde canlandı adeta. Ben olsam karşıma alıp konuşurdum kişisel bakım kısmını. Eğer düzelmezse asla zaman harcamazdım. Kıyafet konusunda bazı erkekler kadın yönlendirmesi ile giyinir ama temizlik bambaşkadır. 6 ay uzun bir zaman ben olsam çoktan konuşmuştum.

Buraya konuyu açtıktan sonra gidip kendisiyle konuşmaya karar verdim. Konuştuk ama, açıkçası çok kafam karıştı ve pek bir şey anlamadım. Şöyle ki;

Kendisini bildi bileli bu durumda olduğunu yani kişisel bakımına çok dikkat eden biri olmadığını, bunun aklına bile gelmediğini söyledi. Aklına nasıl gelmiyor dedim sonuçta bu akla gelen bir fikir falan değil, insanın içinden gelen bir şey olmalı. "Ben bir vücudumun olduğunu dahi unutuyorum, ancak bir yerim ağrıdığı zaman aklıma geliyor" dedi. Bu cevaptan hiçbir şey anlamadım ben. Anlamadığım için de daha fazla uzatmak istemedim konuyu.

Aranızda bu şekilde düşünen bir tanıdığı olan var mıdır? Ya da psikoloji konusunda uzman biri bu düşüncenin ne anlama gelebileceğini söyleyebilirse çok sevinirim.

Back
X