biraz duygusal davranmışsın evet ama şu aşamada bence de yapman gereken tek şey üstüne düşmeyip beklemen,ikinizin de ailesi belli günler birlikte kaldığınızı biliyo, üstelik diğer kardeş temelli kız arkadaşıyla yaşıyo acaba ona karşı da bi eleştirileri oldu mu, ya da seninle ilgili bi çekincelerimi var, elbet arıcak aradığında bunları da sorarsın, hatta sevgilinin kardeşinin kız arkadaşıyla bu konuyu konuşabilirsin üstü kapalı bi şekilde, laf arasında söylemiş gibi, tabi muhabbetiniz varmı onu bilmiyorum
bi yandan ailesi bi yandan sen erkek arkadasın bunalmış olabilir bence bi süre üstüne gitme ve sen arama o düzelince arar seviyosa zaten gönlünü alır hiç merak etme.
hiç üstelemeyin. aramayın siz de, arkadaşınız da kafasını toplasın. tamamen kendi duyguları ile hareket edip size yaklaşsın. eğer olumsuz çıkışları olursa, ailesi tarafından olumsuz bir şekilde etkilendiğini düşünürdüm önce(aile içi bir sıkıntıları yoksa)
yaşınızı başınızı almışsınız, aynı evde kalmanızda bir sakınca yok benim için. ailesi modern görünse bile bu durum pek modernlikle alakalı değil aslında. yani hoşlanmamış olabilirler ama bu konudaki fikirlerini belirtmelerine gerek yoktu, aileniz üzerinden de yorum yapmaları gereksiz. siz ailenizin ne tepki vereceğini, onlara söyleyip söylememeyi siz düşünmelisiniz. bence kendileri de hoşlanmamış olabilir bu durumdan. ama canınızı sıkmayın. aileler böyle şeyleri bilmese daha iyi. bilmeleri halinde yapacak birşey de yok. ikiniz de yetişkinsiniz sonuçta...
siz zamana bırakın, üstüne gitmeyin. erkekler sıcağı sıcağına olayı halletmeyi pek beceremeyebiliyor. hazır olunca size gelmesini bekleyin. ayrıntıları konuşursunuz. üzülmeniz gereken bir durum yok bence.
Sevgilinin ailesi ''böyle birlikte yaşıyorsunuz ailesi duyarsa tepki gösterebilir artık işi resmileştirin'' manasında söylemiş olamaz mı?
Evlilik için ne düşünüyorsunuz bilemem ama sevgiliniz sizden zaman istemiş belki size evlenme teklif edecek düşünüyor.
Çokmu saçma düşündüm bilmiyorum ama iyi düşünelim iyi olsun .
Sagol canim, ailesi yuzunden bunalmasini anliyorum, ama ben ona her zaman destek oldum,dinledim, ayni zamanda cok iyi arkadasizdir da. Ailesi ile yasadiklarini hep bana anlatirdi, ben ona hep destek oldum,asla ailesini kotulemeden empati yapmasini saglayacak sekilde yardimci olmaya calistim. Benim anlamadigim onu bunaltacak birsey gercekten yapmadim. Belki de benim bilmedigin birseyler soyledi ailesi,bilemiyorum..ama bu sekilde dislanmis hissediyorum, ne olursa olsun benle konusmasini beklerdim. Neyse, beklicem artik yapacak birsey yok..
bence başka bir sorun var, o dediği nedenden ötürü böyle bir tavır takınılmaz. açıkca söyleyemiyor ne yapacağını düşünüyor gibi.
sende benım gıbısın kafana takılan bır seyı anında çözmek ıstıyorsun ama goruyorumkı sen telefonda konusmaya ıhtıyacın oldugunu soyledıgın halde agladıgın halde hiç oralı olmamıs bayagı bır cool takılıyor beyfendı sakın arama ve yarın felan gorusmek ısterse de sen bır bahane bul...
Merhaba arkadaslar..Erkek arkadasimla 2 senedir beraberiz,ben 28 o 31 yasinda. Ikimiz de yurtdisindayiz,calisan insanlariz ve ayri evlerimiz var. Evlerimizin arasi biraz uzak oldugundan ve hafta ici gorusemedigimizden dolayi cuma aksamlari bulusuruz ve haftasonu da onun evinde kaliriz. Bari haftada iki gun trafikte vakit gecirmeden rahat gorusmek icin boyle bir cozum bulduk.
Gectigimiz 2 hafta boyunca erkek arkadasimin ailesi ziyarete geldi, onda kaldilar. Onun evinde benim birkac kozmetigim falan vardi heralde,bir sekilde haftasonlari benim orada oldugumu anlamislar. Yalniz sunu da belirtiyim kendileri gayet modern bir aile, diger ogullari kiz arkadasiyla beraber yasiyor. Ayrica bu yeni bir durum degil, annesi daha onceden de benim orada kaldigimi biliyordu.
Herneyse, demisler ki eger annesi babasi bir sekilde hissederse sana olan saygilari azalir. Bu arada annem onu taniyor ama babamla bir tanisma durumu henuz olmadi. Bir kere 2 senedir hic bir sekilde ailem tarafindan boyle bir ima, irdeleme durumu olmadi. Kaldi ki belli bir yasa gelmisiz ve senelerdir yalniz yasiyorum burada, ailem haftasonu nerde kaliyosun gibi bir sorgulama icine girecek insanlar degiller,hayatima saygi duyarlar didiklemezler.
Erkek arkadasim da bunu bildigi halde ailesinden etkilenmis heralde, eger bi hata varsa duzelsin isterim gibilerden birsey soyledi telefonda,ama gecistirdi baska seylerden konusalim, annemler yan odada vs diyerek lafi agzima tikti. Kendimi cok kotu hissettim, sanki kotu birsey yapiyormusuz gibi. Ben de heralde ailemi taniyorum, bu kadar zaman olumsuz birsey duymadim,sezmedim, heralde ailemin erkek arkadasimla ilgili kotu seyler dusunmesini istemeyecek ilk kisi benim zaten. Onlarin bu sekilde mudahale etmeleri,hem de daha onceden bildikleri halde, ve erkek arkadasimin da onlara laf soyletmeleri cok sinirimi bozdu. Bu arada bu iki hafta boyunca beraber kac kez yemeklere gittik,gezdik hic olumsuz bir sey hissetmedim, hatta cok sicak davrandik karsilikli olarak.
Neyse, telefonda konusurken bunlari aglayacak gibi oldum,iliskimize boyle karismalari,kendimi kotu hissettirmeleri falan moralimi cok bozdu, o anki uzuntuyle telefonu yuzune kapattim. Biliyorum yapmamam gerekirdi ama fazla duygusal davrandim.
Ertesi gun,yani dun aradim 3 kere, sevgilim telefonu acmadi. Ailesi de dun sabah gitti bu arada. Ve biz cuma gunleri hep bulusuruz bahsettigim gibi, ama o telefonu bile acmadi,aramadi da. Biraz once aradi, ne dese begenirsiniz, kendisini cok yorgun hissediyormus, bu iki haftada cok yipranmis (ailesi cok karisan,elestiren insanlar), o yuzden bu haftasonu evde oturup dinlenmek istiyormus. Ben de konusmaya ihtiyacim oldugunu, kendimi cok kotu hissettigimi, konuyu acikliga kavusturamadigimizi soyledim. Bana ayiracak bir saatin bile yok mu dedim..evden cikmak istemiyomus,benden 2 gun izin istiyomus. Normal zamanda olsa hic sorun etmem ama ortada konusmamiz gereken birsey var,kendimi cok kotu hissediyorum,aklima bin tane sey geliyo diyorum, buna ragmen hala bana evde durmak, toparlanmak istiyorum diyor. Ben de cok uzuldum, tutamadim kendimi telefonda agladim, sinirlendim, dedim ki sen konusmak istediginde bu sefer de ben konusacak durumda olacakmiyim. Burada kendimi yalniz basina cok kotu hissettigimi, konusmaya cok ihtiyacim oldugunu israrla soylememe ragmen umursamadi.
Kusura bakmayin, biraz uzun oldu. Fikirlerinize ihtiyacim var, su an ona cok kirginim ve kizginim. Bi insan bu kadar bencil, kati davranabilir mi ya. Kesinlikle aramayi dusunmuyorum. Sizce haksizmiyim?
modernlik anlayışına şaşırdım yani 2 kişi birbirine haram olan kişiler aynı evde kalıyor karışmıyorlar diye modernmi olunuyormuş ne saçma bi ailesiniz senin ailenin karışmaması dahada anormal bence bu ne saçma yaşayıştır ya erkek arkadaşının ailesi bence hiç yalnış yapmamış dogru söylemişler böyle şeyler kötü karsılanır burada yanlış olan sensin bi eregin evine gidip kalabiliyorsun yazık ya gerçekten seningibilere çok üzülüyorum
modernlik anlayışına şaşırdım yani 2 kişi birbirine haram olan kişiler aynı evde kalıyor karışmıyorlar diye modernmi olunuyormuş ne saçma bi ailesiniz senin ailenin karışmaması dahada anormal bence bu ne saçma yaşayıştır ya erkek arkadaşının ailesi bence hiç yalnış yapmamış dogru söylemişler böyle şeyler kötü karsılanır burada yanlış olan sensin bi eregin evine gidip kalabiliyorsun yazık ya gerçekten seningibilere çok üzülüyorum
Size ne ? Modernlik aynı evde yaşamak değilse de insanların birbirlerinin hayatına karışmamasıdır. Sanki burası dini site, siz de din alimisiniz. Ayrıca bu kadar dindar olan kişinin de başkalarına kötü söz söylemesinin de ne kadar günah olduğunu bilmemesi garip geldi
Erkeğe güven olmaz bakış açısını da hiç anlamıyorum sizin babanız da erkek değil mi??
Benim de sevgilim arada bir benim evimde kalıyor şimdi biz günah mı işliyoruz? Kötü bir şey yapmaya niyetli olan insan her yerde yapar canım bunu unutma.. Hem bu konu sahibinin hayatı bir de ailesine laf etmişsin, bu senin haddine değil.
Ben de senin gibi kendince dindar geçinip de her şeye karışan insanları anlamıyorum.
Konu sahibi ; bence de sevgiline zaman tanı. Baktın bir şeyler ters gidiyor, alıp karşına konuşursun. Üzülme ve sıkma canını :)
sevgilinizin yasi 31 mi? 33 mü?? gecen yaz acdiginiz konuda yasi 33 diye yaziyorda sadece merak ettim :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?