• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimin yakın kız arkadaşı

nellyyone nellyyone benim eşimin de sevgiliyken böyle bi yakın arkadaşı vardı bir dönem sevgili bile olmuşlar hatta. Biz tanışınca anlattı bana “Denizi şöyle severim böyle kafa dengidir,çok iyi arkadaşımdır vs vs” daha anlatırken kıl olmuştum kıza :deli: O zaman daha bikaç aydır görüşüyorduk, içimden dedim ki sen bana bi aşık ol iyice şöyle bi bağlan da ben sana sorarım Denizi,velhasıl bi süre sonra hayatımızdan şutladım Deniz hanımı. İlişkimiz iyice oturunca bir yıl sonra filan “Ya ben ya o” dedim çünkü çok kıskanıyordum,kurtulduk Deniz hanımdan. Taa ki bikaç hafta öncesine kadar hatun tee on yıl sonra instagramdan bulup takip etmiş eşim de onu takip etmiş,şuan takipleşiyorlar :deli: Eşim anlattı kahvaltıda Denizle takipleşiyoruz instagramda diye. Hadi ya gel beraber stalklayalım evlenmiş mi napmış yoksa yine mi müdahale etmem gerekiyor dedim,güldük geçtik :halay:

Siz de ilişkinize ilk güvendiğiniz anda ipini çekin bence :rapci:

Merhaba arkadaşlar,

23 yaşındayım. Sevgilimle gayet iyi giden bir ilişkimiz var, yaklaşık 6 aydır beraberiz ve birlikte yaşıyoruz. Sevgilimin bir kız arkadaşı var açıkçası şu an benim için büyük problem yaratıyor. Bu kız ile sevgilim biz beraber olmadan bir kaç ay önce küsmüşlerdi. Sebep ise kızın sevgilisinin bu arkadaşlığa izin vermemesi. Çünkü eskiden inanılmaz yakınlarmış, hatta bir dönem ev arkadaşlığı yapmışlar 5 6 ay kadar, sonra kız kendi evine çıkmış. Yıllardır yakın arkadaşlar yani. Küs oldukları dönemde sevgilim çok üzülmüştü bahsettikleri yakınlık beni zaten inanılmaz rahatsız ediyordu ama konuşmadıkları için içim rahattı. Ancak bundan 2 ay önce kız sevgilisinden ayrılınca gelip sevgilimden özür diledi. Büyük bir hata yaptığını , tamamen yanlış anlaşılma olduğunu falan söylemiş, sevgilim de inanmış ve barıştılar. Ben çok sorun çıkardım, hatta işi evi terketmeye kadar götürdüm. Ama sevgilim inat etti biz yakın arkadaşız dostuz ve sen buna karışamazsın dedi. Ben senin hayatına ve arkadaşlarına müdahale etmiyorsam senin de buna hakkın yok dedi. Ve geri vites yapması gereken kişi ben oldum, taviz vererek buna göz yumdum arkadaşlar. Sevgilimle aramı düzelttikten sonra, benden o kızla tanışmamı istedi. Zor da olsa kabul ettim, bir şans verebilirim diye düşündüm.

Neyse 1 ay önce kızla tanıştım. Şu an evimizden çıkmıyor neredeyse her akşam bizde. Sevgilisinden de ayrılmış zaten, duygusal boşlukta sürekli birileriyle flört halinde ama çok mutsuz. Hatta özel ders verdiği öğrencisinin babası olan evli bir erkek ,ev kirasını ödeyip ayda 1000 tl burs veriyormuş buna, daha dün öğrendim ve kesinlikle karşılıksız olduğunu düşünmüyorum. Nasıl böyle bir şey yapabilir çok ayıp çok yanlış dediğimde; sevgilim o kız öyle biri değil bir şey yaşamıyor adamla saçmalama falan dedi. Yani kız ne yaparsa yapsın sevgilimin gözünde adeta bir melek. Sevgilimin başka yakın kız arkadaşları da var hepsini tanırım iyi geçinirim ama bu kızda bir şey var dayanamıyorum varlığı bile beni huzursuz ediyor. Gerçekten çok denedim. Kıza saygı duymayı, sevmeyi, arkadaş olmayı ama yapamıyorum sanki geçmişte bir an için bile olsa bir şey yaşamışlar gibi bir his var içimde. Belki de kafamda kuruyorum yanlış bir düşünce, ama kafamdan atamıyorum ve kız sürekli evimizde. Her hareketi bana batıyor sanki sohbet ederken sevgilimin gözünün içine bakıyor. Geçmişte ikisi de bekar oldukları dönemde hep birbirlerine destek olmuşlar, sevgilim onun için o kadar çok şey yapmış ki bunları düşündükçe canım acıyor. Geçen gün sevgilime bunlardan bahsettim. Yapamıyorum çok denedim olmuyor sevmiyorum o kızı dedim. Olur mu öyle şey hayatım o seni çok seviyor diyor başka bir şey demiyor.

Artık dayanamıyorum. O kadar duygularıma yenik düşüyorum ki aralarını bozmayı bile düşündüm. Fikirlerinizi almak istiyorum arkadaşlar, daha önce böyle bir durum yaşayan var mı?
Kız erkek arkadaşı için onunla iletişimi kesmiş ama sizin erkek arkadaşınız sizin için bunu yapmiyo. Ben bu denli yakın arkadaşlıkları kesinlikle doğru bulmuyorum. Üstelik hem erkek arkadaşım hem aynı evde yasicam hem de sen bana karisamazsin dicek ve sizin rahatsız olduğunuzu bile bile eve getiricek bi kere sizi yeteri kadar sevse size biraz değer verir hissettiklerinize saygı duyar ve gözünüze sokmaz en azından

Bir sevgili bulunca bunca yıllık yakın arkadaşını bırakan erkekler için de kadınlar için de söylenmiş cuk diye oturan bir laf var ama burda söylenmez işte:)) Benim eşimin de yakın arkadaşı var öyle. Çok zor durumda kaldığında eşimi arar hala annesi babası arayıp teşekkür eder hatta... Ben hiç karışmam seviyorum da kendisini... Zaten eşim kendine saçmasalak birini secmez dost olarak diye düşünürüm hep. Sectiyse de evliliği geçtim sevgililigi düşünürüm... Yani birinin arkadaşlarına kadar karışacaksaniz evlenmeyin onunla yaa....dayanamadım yazdım ama bunlar da eşini arkadaşından dostundan kopardim diyenler için gelsin... Beni seçti sonuçta diye düşünebilirsiniz ama zamanında da dost diye hazzetmediginiz kişileri secmis işte çok da şey yapmayın siz.

Erkek arkadaşım çok sevgili kankamla ilişkimi kıskandı ki hiç öyle biri değildi ama ondan nefret ediyordu o baskı yaptıkça ben kankamla daha fazla vakit geçirdim sonra secim yaptırdı vakit geçirmeyi sevdiğim kankamı seçtim sonra o kankayla yakınlaşmaya başladık çünkü birlikte olmaktan keyif alıyorduk..eski erkek arkadaşımı anladım fakat yapacak bir şey kalmamıştı..demem o ki sonu böyle bitiyor bu tarz hikayelerin biz evlenmedik ama genelde iyi anlaşıldığı için evlilikle de bitiyor sınırda döndüm..zorlama kaç bu hikayede üzülen sen olursun

1.si , akıllı davran ve kızı seviyormuş gibi yap sevgiline karşı.
2.si , aynı evi paylaşan iki karşı cinsin , aralarında bişey geçmeme ihtimali çokçokçok zayıf ki muhtemelen kız biraz güzelce bişey ki kafanıza taktınız onu ,diğerlerini değil.
3.sü ,ben olsam aralarını dediğiniz gibi bozardım bişekilde ama birinci maddede yazdığım gibi kızı seviyor gibi yaparak alttan alttan bişiler....

Ya bi düşünün yakın kız arkadaş erkek arkadaşı uğruna sevgilinizi şutlamış ve sonra özür pişman barışmış. Sevgiliniz arkadaşının yaptığı bu hatayı şimdi kendi yapar mı? Böyle şeyler teklif etmeyin ama sevgilinizle teke tek planlar yapın. Ona da azıcık başbaşada takılalım anlardın ya diyin. En azından siz sakinliyene kadar. Hem sevgilinizle aynı evde yaşayan, aynı sofrayı hatta muhtemelen aynı yatağı paylaşan şu an siz depil misiniz? Niye dezavantajlı gibi davranıp kıskançlıkla mantıksız eylemlere yöneldiniz. O çok önemli değil sıradan bi arkadaş gibi davranın sevgilinizle başbaşa plan yapın bol bol. Onu rakibiniz gibi düşünürseniz bi gün bi bakmışsınız rakibiniz olmuş ve almış yürümüş. Yani özetle sen sevgilinle güzel anılar biriktirip sevgiline odaklan.

Siz neyseniz O sunuz. Yani yakın kız arkadaşını çok seviyorum artık, sözüne başta sevgiliniz olmak üzere kimse inanmaz. Ama ondan pek hoşlanmadım ama sen seviyorsan takıl. Ama ben çok sevmiyorum çok sık ağırlamak zorunda kalacak mıyım? diyin. Hem kız olduğu için değil erkek de olsa fark etmezdi sevgilimle arada başbaşa takılmak istiyorum ve tabi en çok benimle ilgilenmesini. diyin mevzu bitsin

Şimdi size bu konudaki tecrübemi anlatayım.
Biz sevgilimle, sevgili olmadan önce 1.5 yıl kadar arkadaştık. Kısa sürede çok çabuk yakınlaştık ve çok şey paylaştık. Kendimi en yakın hissettiğim insanlardan biri oldu. O da kendini bana çok yakın hissediyordu. Ama aramızda hiç sevgili gibi bir ilişki, flörtümsü herhangi bir muhabbet hatta ufak tefek iltifatlar dahi olmadı. Hacı-müdür modunda takıldık 1 sene kadar. Sonra bizi böyle yakın görenler aramızda bir şey var sanmış, ona ileri geri konuşmuşlar. O da çok sinir olmuş, yakın geçmişte bu tarz dedikodulardan çok çektiği için aramıza mesafe koymuş. Ben ne olduğunu anlayamadım. Bu sırada başka bir şehirde yaşayan, önceden tanıştığı ve kendisine mütemadiyen yürüyen bir kızla ilişki yaşamaya başlamış. Bana söylemedi bile. O kız da bana sinir oluyormuş. Bizim yakınlığımızdan rahatsızmış, daha yeni öğreniyorum. Aramızı bozan başkaları da olduğundan biz bir ay kadar koptuk -bu aradan 5 sezon dizi çıkar sevgilime göre, hala anlatmadığı yerler var-. Sonra bizim aramız düzeldi, biz konuştuk her şey açığa çıktı falan. Onun ilişkisi devam ediyordu ama sürekli yürümeyeceğini söylüyordu. 4 ay içinde bitti zaten. Ondan sonra birkaç ay içinde bizim aramıdaki muhabbet flörte döndü. İnanın nasıl olduğunu hala anlayamadım. Öyle aktı. Ve o ilişkinin bitiminden 5 ay sonra biz resmen sevgili olmuştuk, yine çok sancılı bir sürecin ardından.
Bu hikayeden çıkarmanız gereken sonuçları da kolaylık olsun diye yazıvereyim:
  1. Bu zamana kadar sevgili olmamaları, bundan sonra da olmayacakları anlamına gelmez.
  2. Kızdan rahatsız oluyorsanız, bir şey hissediyorsanız büyük ihtimalle doğrudur. Belki onlar bile farkında değildir.
  3. 2. maddenin devamı olarak, bunu sürekli dile getirmeniz eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak olur. Yapmayın.
  4. Aralarındaki bağ kuvvetliyse, siz onu yıkamazsınız. Kazanamayacağınız bir savaşa girmeyin, eğer sevgilinizi kaybetmek istemiyorsanız. Şu aşamada rest çekmek size zarar.
  5. 4. maddeye bağlı olarak, siz ayırmaya çalıştıkça birbirlerine yaklaşırlar. Yapmayın.
Bizim aramızı bozmak için 40 takla atan insanlar olmasa, biz sevgili olmazdık muhtemelen. Birileri ayırmaya çalıştıkça biz yakınlaştık.
6) Bu kadar çetrefilli ilişkiler kalbe zarar. Bu kadar mücadeleye değer mi gerçekten, bir düşünün. :)

Kendi hikayemden bağımsız tavsiyem: o kızı bırakın, sevgilinizle aranızdaki bağı güçlendirmeye çalışın. 6 aylık ilişki bence nispeten yeni sayılır. 3. kişileri araya sokmadan kendi ilişkinize odaklanın.
Eve gelmesi konusunda; aynı evde kalıyorsanız misafir hakkında söz sahibisiniz demektir. Orası sizin de eviniz. Dinlenmek istiyorum deyin, kızı usulca evden gönderin. Esneyin, koltukta uyuyun, belli edin bir şekilde. Yada akşamları dışarıda program yapın -baş başa-.

Eyyorlamam bu kadar :)

Ayy Allahtan sevgilim sizin zihniyetinizde biri değil.
Benimde çok sevdiğim kardeşim var,çocukluk arkadaşım. Asla ayrılamadığım,bir türlü kopamadığımız. Şuanda da askerde yollarını beklediğim.
Aynı sevgilinizle arkadaşı gibiydik bizde. Sevgilim bir kez bile lafını yapmadı.
Ayrıca bir insanın fikri neyse zikri de oymuş. Neden karşılıksız yapmadığını düşünüyorsunuz. Kimi insanlar var bilmem kaç öğrenciye burs verip yardım ediyorlar. Sizin içiniz fesat gibi geldi.

Bir insanın en yakın arkadaşları hemcinsleri olmak zorunda değil. Aralarında aşk meşk anlamında karşılıklı bir elektriklenme olsaydı, sevgiliniz sizinle ilişki yaşamaya mecbur değil ki, o kızla sevgili olurdu. Kız sevgilinize karşı boş olmayabilir, ama bu da onun sorunu. Buradaki asıl saçmalık kızın sürekli sizinle vakit geçirmesi... Kendi hayatı yok mu? Bence sevgilinizle asıl bunu konuşun. Evde sürekli bir misafir; ne sevgilinizle baş başa kalabilirsiniz, ne kendinizle...

Burs konusuna gelince, bir insandan ne kadar nefret ederseniz edin, emin olmadığınız bir konuyu asla ama asla dile getirmeyin. Buna dedikoduculuk ve iftira atmak denir. Kızın para karşılığı evli bir adamla birlikte olduğunu ima ediyorsunuz, bu çok çirkin.

Belli ki hic duymamissiniz ancak bu ulkede universitede okuyan kizlara burs veren tonlarca insan var , benim sahsen tanidigim ve cok takdir ettigim evli insanlar var boyle burs veren , kirasini odeyen ,yiyecek giyecek yardimi yapan
Cok fesatsiniz gercekten
Obur konuya yorum dahi yapmayacagim , kiskancliktan catlayin insallah
.

Son düzenleme:
Bir sevgili bulunca bunca yıllık yakın arkadaşını bırakan erkekler için de kadınlar için de söylenmiş cuk diye oturan bir laf var ama burda söylenmez işte:)) Benim eşimin de yakın arkadaşı var öyle. Çok zor durumda kaldığında eşimi arar hala annesi babası arayıp teşekkür eder hatta... Ben hiç karışmam seviyorum da kendisini... Zaten eşim kendine saçmasalak birini secmez dost olarak diye düşünürüm hep. Sectiyse de evliliği geçtim sevgililigi düşünürüm... Yani birinin arkadaşlarına kadar karışacaksaniz evlenmeyin onunla yaa....dayanamadım yazdım ama bunlar da eşini arkadaşından dostundan kopardim diyenler için gelsin... Beni seçti sonuçta diye düşünebilirsiniz ama zamanında da dost diye hazzetmediginiz kişileri secmis işte çok da şey yapmayın siz.

Bak bu da cok dogru adamin secimlerine saygi duymuosun niye o adamla ciddi oluyosun... Sana hic oyle birine aşık olamadim desem. Yani o kadar begendigim biriyle hep dost oldum :) niye boyle acaba

Hissediyorsan haklısındır hiç geri vites yapma. Ben de senelerce söylendim ortada somut kanıtım olmadığı için geri vites yapmak zorunda bırakıldım herkes tarafından. Sonra kızın aşık olduğunu öğrenmiştim erkek arkadas kişisine

Ben sizi haklı buldum çünkü aynı şeyi bende yaşamıştım zamanında. Benim şimdiki eşim universitede tanistik cok samimi kiz arkadasi vardi kol kola gezerlerdi benden önce erkek ogrenci evine gelip kalirlarmis hep beraber falan oyle severlermis birbirlerini eşim kardeşim derdi agzimi actirtmazdi bile onunla ilgili ..
Neyse benden sonra da devam etti bu duurum cok kavgalar ettim hatta ayrildim esim sonradan bunun kuzeninden onun esime karsi hisleri oldugunu ogrenip bana hakvermisti de oyle cikmisti hayatımızdan yani kendi duymadan gormeden elinizden hic bir sey gelmez ve bu insani en cok uzen sey malesef.. yani hissediosan vardir bir sey diyorum ve kolayliklar diliyorum

Bu tur şeylerde erkekler kör olabiliyor. Önündeki şeyi gòrmüyor. Kızla konuşup bu samimiyetten rahatsız olduğunuzu söyleseniz olmaz mı? Kız sanki ''Ayağını denk al yoksa çocuğu elinden alırım'' diyecek kapasite var gibi... Ben olsam kızla arama net tavır kiyarım

Önceligi olmadigin erkekle isin olmasin zaten

Back
X