Sevgilimin Yaşattıklarından Sonra Yaşamam Ayıp Mı

5 yillik o sevgiliyle evlnseydnz hep beraber aglayalm diycktm de 22 yasindasnz..her seye baslmk icin ne guzel bi yaş ya..valla basari oykunuzu yazarsnz ileride..gecmse,ona buna taklmayin..bi hayatiniz var..yasayin..olabilitesi yuksek planlar yapin..ve uygulmaya calsn..

Eğer gercekten isterseniz babalar gibi degisirsiniz iki gün konuşur üçüncü gün susarlar. 22 yaşındasınız farkındaysanız. Kendi hayatınızı yaşayın.

Ya yok canım ya, adam kızımızla evlense sorun yoktu...5 yıl kukla gibi oynatmış sonra evlikten yine adam caymış.

Gerçekten amaç kariyer, şehir dışında bir okul, özgürlük olsa, git istediğin gibi yaşa...çevrenin ne giydiğinden nasıl haberi olacak? Ama yok dekolteyi, göbekte piercingi de insta da başkalarına göstermek için istiyor, ama aynı anda elalem ne diyecek diye de dertleniyor...

Bir erkek yıllarca kadını baskı altında tutar ve sonra umurunda olmaz terkeder. Önce eğitim meslek is olmalıydı. Sen piercing dekolte kıyafet için agliyorsun pes. Kendine gel meslek sahibi ol. Dekolte giyenleri değil is guc sahibi para kazanan kadınları örnek al.

[QUAMOTE="Gul98, post: 64448016, member: 999026"]
Sabahtan beri ağlıyorum belki kızacaksınız bana ama 22 yaşında olmama rağmen yaşadıklarım ve yaşattıklarımdan dolayı mutlu olamayacağımı düşünüyorum ailem yüzüme vuruyor bugün istediğim bölüme geçmek istiyorum dedim bu bölümde çok yıl kaybettim diye haklı olarak çok ağır sözler sarf ettiler ben bir hiç için hayallerimden vazgeçtim dün instagram açtım baktım birçok kuzenim arkadaşım benden küçükler benim hayallerimi yaşar olmuş ben ise kadınlığımı unutmuşum 5 yıl boyunca sosyal medya kullanmadım bol pantolon bol tişört uzun etek ile dolaştım topuklu ayakkabı giydirmezdi parfüm bile sıkmama izin vermezdi dikkat çekmiyim diye ailemde muhafazakar ama bu kadar değlllerdi benim hayalim güzel giyinmek dekolte piercing şehirdışında üniversite okumaktı kendinden emin genç güzel giyinen bir kız olmaktı tüm hayallerimden vazgeçtim onun için bugün instagramda görünce 19 yaşında kuzenim kendinden emin şehir dışında üniv okuyor geziyor ve giyimi çok güzel benim tüm hayallerimi gerçekleştirmiş keşke onun yaşına dönsemde bende öyle olsam dedim Ben ne yapmışım kendime artık yaşamak istediğim hayatı yaşayamam ailem akrabalar bu ne değişim diyecek neden Bi anda böyle g.tünü başını açtın diyecek o kadar üzülüyorum ki bu 5 yıla elimde ne meslek ne okul ne sevgili kaldı yaşanmamış yaşamak istediklerimi içime gömdüğüm 5 yıl
[/QUOTE]
Olayi tam anlayamadim ama şunu demedende gecmek istemedim, muhafazakar olarak yasadigin icin pisman olmana uzuldum ve arzuladigin seylerde nefsani gelip gecici hevesleri de yasayamadigina uzulmenede, ben 32 yasindayim ve senin gibi muhafazakar yasadigim icin hergun binlerce kez sukrediyorum

Biz sana anlatıyoruz anlatıyoruz sen hala aynı yerdesin evladım
22 yaşı çok bir halt sanıyorsun ama daha süt kuzususun, insanların ağzına bakarsan hayatta bir halt olamazsın. Ailen kızmış sana iyi etmişler, ananız babanız bir şey yasaklasa kendinizi parçalarsınız, elin paçozlarına itaat ediyorsunuz resmen. Bu sana ders olsun, baştan başla toparlan, ailen azıcık kızıvermiş bunu mu dert ettin yapma artık ya. Burda bu kadar insan sans yazıp duruyoruz günlerdir bir arpa boyu yol git artık silkelen

Hayalin bu değilde kendi ayakların üzerinde durmak olsun. Ben de annesiz büyüdüm bir çok insan böyle büyüdü yapacak bir şey yok. Senin yaşlarında hiçbir şeyim yoktu. Dolabımda kıyafetim bile yoktu yani bir kitaplığa sığardı eşyalarım. 30 yaşındayım kıyafetlerimi kendim aldım. Gerçekten güzel bir kadına dönüştüm ve bunları kendim yaptım. İşimde iyi bir konuma geldim bana ailem destek olmadı. Asla üzülme herkesin zamanı farklıdır. Farkında olduğun sürece çözümün de olacaktır.

bak canim...;
benden sana ABLA tavsiyesi..;
22 yaşındasin.. O geçen 5 yılı bence DErs olarak düşün... ve 5 yılını çöpe at...;
daha nice ömürlerin var.. daha güzel hayatlarin var...
duyduğuna gördüğüne elini tutabildigine yürüdüğüne şükredin...
şu ex sevgilin için 5 yılın çaldığını üzülmeye değmez...
Hem görme Hem işitme Engelli bir kadini Hayata olan sevincini nasıl yaptığı belirteyim..
kadinin hayati mis gibi ... işi var gücü var memur olmuş evlenmiş.. çocuğu var herşeye ragmen hayatina olumlu bakiyor. olumsuz geçse yaziyor buraya..düşüyor hoop kalkıp hiç bişey olmamiş gibi devam ediyor hayatina...
bence sen bi yerden başla... sapsağlam bir kızsin bunu yaparsin :)

Canim benim ben otuz iki yasindayim hala daha "sektor degistirsem, kilo versem, bambaska bi hobiye baslasam, yepyeni bir sayfa acsam..." gibi hayallerim, planlarim var. 22 yas ne ko daha Allah askina delirdin mi sen? Okul degistiremiyorsan notlarini yuksek tut baska sehirde yuksek lisansa gir. Guzel bir hobiye basla dagcilik olur seramik olur okul klupleri olur ne istiyorsan karar ver yap. Sacina basina bak, guzel giyinmeye basla. Kisacasi yapabildigin olcude ne istiyorsan yap milletin lafina da bakma. Colugun cocugun yok hanzonun tekinden yeni kurtulmussun super iste seni tutan ne? Ailen var bir tek hani ekonomik anlamda bagimli oldugun. O baski da kendi parani kazaninca hafifleyecek. Geleceginle ilgili planlar yap biraz. Bir de instagramdaki guzel hayatlara kanma, herkesin var bir derdi bir engeli, hickimse mukemmel degil. Hepimiz bu yanlislara dusuyoruz ama bu kadar karamsar olmak hic.dogru degil...

Daha küçücüksünğz bi 5 yıl sonra bu günlerinize üzülmemek için bi toparlanın bence hiçbişey için geç değil. İstediğiniz bölüme geçin ailenizde hak verecektir zamanla. Keşke o kadar erken yaşta ilişki yaşamasaydınız ben 25 ten önce sevgili olaylarına karşıyım

22 yaş ve geçen 5 yıl ne ki.. Daha çook küçüksün genç ve güzelsin. Önünde çok uzun yıllar var en A 40 50 senen var. Gelecek yıllarda pişman olmamak için şimdi hayallerini gerçekleştir. Üni yine gidebilirsin hayallerini gerçekleştirmek için önce inanıp sonra çaba harcamalısın. Şunu unutma hiçbir zaman asla geç değildir

her şey yavaşça, alışırlar, alışmasalar da bu senin hayatın elalem ne der diye diye hayat mı geçer.

Ne kadar saçma şeylere üzülmüşsün. Yasın daha 22. İstediğin bölümde okumuyorsan yeniden başla okula. Açılmak saçılmak piercing takmak gerecklesemeyen bir hayal olarak öldüm bittim tarzında neden konusuyorsun anlamadım

Kimseyi yargılamak haddime değil ama bir insanın hayalinin açık giyinip piercing takmak olması garip. İyi bir meslek sahibi olmak, kendi paranı kazanmak, ayakları üzerinde durabilmek, dünyaya kalıcı bir şeyler bırakmak, vatanına hayırlı bir birey olmak varken instagram, youtube fenomenlerine özenilmemeli.

Yalnız 19 yaşında kuzeninle aranda 3 yaş fark var, farkında Mısın? Anlattıklarından çok yaşlısın, her şey için çok geçmiş gibi algılanacak ama sen daha 22 yaşındasın. Silkelen, kendine gel.5 yıldır berabersiniz diye zorunlu değilsin evlenmeye. Ki 22 çok genç bir yaş evlenmek için.

Neyi istediğini düşün ve ona göre karar ver. Onlar ne der diye düşünme. Hiçkimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Daha evlenmeden içinde hapis hissettiğin ilişkide, evlendikten sonra iyice bunalacaksın.

tekrar söylüyorum, mecbur değilsin. Hatta istemiyorsan, direk ailene söyleyip bitirmelisin. Yaşın daha çok genç, istediklerini yapabilirsin.

Ayy gerçekten 5 yaşında çocuk sanırsın bunları yapan. Sevgililiğe akıl yetiyor ama "Sen kimsin bunları bana diretiyorsun" demeye yetmiyor.

22 yaşında biri 19 yaş için 'keşke o yaşıma dönsem' mi dedi
Evet sanki 52 yaşında gibi bu tip insanlar asla kendisi olamazlar şimdi düşüyorum da ergenlikte bile benim gözüm çok açıkmış asla bir erkeğe kıskançlık adı altında boyum eğmedim ben hep feministim çocukluktan beri..

Ablacım, aynı minvalde 3 konu açmışsın zaten, ordan devam etsen, yorum yapan bir sürü ablan olmuş okusan tekrar tekrar okusan, içselleştirmeye çalışsan....
Ama şu an hiç kimseyi duyamıyorsun içindeki çığlık öyle yüksek ki. Eminim anneni bile duymuyorsun şu an.
Ben 22 yaşında mezun oldum da ne oldu?
Tamam, hayalimdeki mesleğe kavuştum ama şu an 33 yaşındayım ve diyorum ki keşke üniversite zamanlarımda biraz daha sosyalleşseydim, biraz gençliğimi yaşasaydım, harıl harıl ders çalışmakla geçti yıllarım, erkenden mezun oldum, sonra ciddi bir depresyon süreci geçirdim falan filan..
Aktif çalışma hayatıma da zaten 26 yaşında başladım. Bu sene de atandım. Yani hayatta hiçbir şey için geç değil, 22 yaş da yaş değil, emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…