Sevgilimle sözlenemiyorum.

Geçici bir süreliğine olabilir ama ben temelli ve herşeyine yabancı olduğum gidince sıfırdan başlayacağım bir hayatı istemezdim.

Sevgilinle tek de gitmeyeceksin, onun ailesi olacak orada, sen yaşın küçük oralara yabancisin diye de hep kontrol altında olacaksın muhtemelen.

Ben yurtdışından biriyle evlendim. Evet gurbet zor filan ama sonuçta başka şehire de gitsen uçakla her yer aynı. İtalya çok uzak bi ülke değil.

Önemli olan tek şey AŞK. Evlenmeyi mobilya seçmeyle karıştırmayın. Ama yaşınız çok küçük, beni istemeye geleceklerinde 22 yaşındaydım, ikimizin de okulu bitmemişti. Önce eğitimimizi tamamlayayım, mesleğimizi edinelim sonra evlilik dedim. Öyle de oldu. Gerçi arada hastalıklar, işsizlikler, ölümler de olunca 8 sene uzadı.

Bekleyen bekliyor, seven seviyor. Hesap kitap yapacaksanız farklı ilçede bile otursanız, evde oturur annem diye ağlarsınız. Bu gözler bu saçmalığı gördü de konuşuyor.
Teşekkür ederim ama hemen evleneceğim demiyorum bunu belirttim zaten.

Geçici bir süreliğine olabilir ama ben temelli ve herşeyine yabancı olduğum gidince sıfırdan başlayacağım bir hayatı istemezdim.

Sevgilinle tek de gitmeyeceksin, onun ailesi olacak orada, sen yaşın küçük oralara yabancisin diye de hep kontrol altında olacaksın muhtemelen.
Geçici değil temelli.Bu yüzden ikilemde kalıyorum.Hicte birilerinin kontrolunde olmayi sevmem ya😂

İtalya da is bulma şansın dil öhrenme imkânın varsa olur. Yoksa Almanya'ya gidip bir kelime dil öğrenememiş ev hanimligi yapan hicbir sosyal hayatı olmayan üyelerden olacaksan gerek yok.
Oyle olmayacagim olsam bile bunun için sevdiğim kişiyi mi bırakayım canım

Bu tamamen size bağlı. Ben başka şehirde yaşamaya başladım evlendikten sonra hatta bir süre başka bir ülkede yaşadık. Büyük bir sorun olarak görmedim bu durumu, evlenmeden önce de olur yaşarım başka şehirde diyordum. Benim benden 7 yaş büyük kuzenim kendisiyle evlenmek isteyen polis birine şart olarak ben başka şehirde yaşamam, sen doğu görevini yapar gelirsin dedi mesela. Adam kabul etmedi de o iş olmadı. Şimdi kendi ailesiyle aynı apartmanda yaşamayı kabul eden muhasebeci bir adamla evli. Bu tamamen size ve aile ilişkilerinize bağlı. Zorlanmıyorsunuz diyemem ama bana göre kişi ailesine bağımlı olmamalı. Daha sizin yaşınız çok küçük, yıllar sonra olacak bir şeyi düşünüyorsunuz belki ama onun için bile küçük.

Oyle birsey olmiyacak sen merak etme.
Bana hic inandirici gelmediniz. İtalya ya gitmek isteyen birinin hayali daha iyi bir hayat olmalı. Sevgilisi icin bunu yapmak yanlış. Ve çabanız yok. Gerçekten İtalya'ya gitmek isteyen biri yaşam şartlarini,dilini falan arastirir. Artı ve eksilerizi sorar. İs imkanlarini araştırır. Siz tamamen duygusal hareket ediyorsunuz. Kırılırsınız yapmayın lütfen

Eş adayın burda çok önem arz ediyor. Sırf yurt dışına çıkıcam avrupada yaşıcam diye bu tarz evlilikler yapıp daha sonra o hanzolarla Gurbette ne eş var ne dost var Eve tıkılıp kafayı yiyorlar. Senelerce dil bile öğrenemiyorlar. Eş adayına güveniyorsan Sevgi, saygı ve insanlık konusunda düşünmeden gidebilirsin. Halam da bizzat böyle amca oğluyla evlendi italyada şuan ve hayat kendisine zindan edildi hanzo eşi yüzünden

Bana hic inandirici gelmediniz. İtalya ya gitmek isteyen birinin hayali daha iyi bir hayat olmalı. Sevgilisi icin bunu yapmak yanlış. Ve çabanız yok. Gerçekten İtalya'ya gitmek isteyen biri yaşam şartlarini,dilini falan arastirir. Artı ve eksilerizi sorar. İs imkanlarini araştırır. Siz tamamen duygusal hareket ediyorsunuz. Kırılırsınız yapmayın lütfen
Daha zaman var ilk önce gidip gitmeme kararını vermek istedim.Sonra dediklerinin hepsi olacak zaten.Ayrica İtalyaya gitme gibi bi hayalim yok ki ilerde evlenirsem mecbur orda yaşayacağım.Ama gurbete gitmekle ilgili tereddütlerim var bunuda burda paylaşmak istedim sadece.

Kanada, amerika deseniz farkli dusunurum. Ama 200 300 liraya cok rahat bilet bulunuyor erken alirsaniz. Sık sık gelir gidersiniz. Biz korona öncesi yilda 3-4 kere gidiyorduk ki orda kimsemiz yok. Siz isterseniz 2 ayda bir hatta ayda bir bile gelirsiniz.

Eş adayın burda çok önem arz ediyor. Sırf yurt dışına çıkıcam avrupada yaşıcam diye bu tarz evlilikler yapıp daha sonra o hanzolarla Gurbette ne eş var ne dost var Eve tıkılıp kafayı yiyorlar. Senelerce dil bile öğrenemiyorlar. Eş adayına güveniyorsan Sevgi, saygı ve insanlık konusunda düşünmeden gidebilirsin. Halam da bizzat böyle amca oğluyla evlendi italyada şuan ve hayat kendisine zindan edildi hanzo eşi yüzünden
Yok sırf yaşamak için değil artık işi orda olacağı için istiyor. Güveniyorum tabiki sadece gurbete gitmek zor gelir mi gelmez mi buna karar veremiyorum.

tepki gelince yaş silindi oh ne âlâ. okuyun kızlar okuyun. 20 yaşındayım ben de şu an tek derdim okulumu nasıl iyi bitiririm? koca kalmadı sanki memlekette. koca donu yıkamak bir de elin italyasında neden cazip geliyor anlamıyorum. elinizi uzattığınızda bir arkadaş bile arayacaksınız, bu yaşta onu kaldırmak kolay olmayacaktır eminim

Kanada, amerika deseniz farkli dusunurum. Ama 200 300 liraya cok rahat bilet bulunuyor erken alirsaniz. Sık sık gelir gidersiniz. Biz korona öncesi yilda 3-4 kere gidiyorduk ki orda kimsemiz yok. Siz isterseniz 2 ayda bir hatta ayda bir bile gelirsiniz.
Böyle çözüm odaklı mesajları okumak beni mutlu ediyor. Konuyu açtığıma açacağıma pişman etti burdaki üyelerin bazıları. Teşekkür ederim size. 😊

Oyle olmayacagim olsam bile bunun için sevdiğim kişiyi mi bırakayım canım

Evet eğer öyle olacaksanız bunun için sevdiğiniz kişiyi bırakın. Çocuğunuza bir şey olduğunda tek başınıza doktorla anlaşacak diliniz olmadığı için kocanızı beklemek, o gelmeden bir şey yapamamak nasıl bir his tahmin edebiliyor musunuz? Bizzat yaşayan tanıdığım var. Burda bir üye konu açmıştı 15 senedir yurtdışında kocası terk etmiş gitmiş, boşanma davası açmak için avukata gitmeye, haklarını öğrenmek için devlet yetkilileriyle görüşmeye dili yok. Kocaya bağımlı olmak arada aşk olunca normal mi geliyor size?

tepki gelince yaş silindi oh ne âlâ. okuyun kızlar okuyun. 20 yaşındayım ben de şu an tek derdim okulumu nasıl iyi bitiririm? koca kalmadı sanki memlekette. koca donu yıkamak bir de elin italyasında neden cazip geliyor anlamıyorum. elinizi uzattığınızda bir arkadaş bile arayacaksınız, bu yaşta onu kaldırmak kolay olmayacaktır eminim
Canim tepki geldi evet ama boşu boşuna tepki verdiler. Ben yarın evleneceğim yazmadım oraya. Sadece şimdiden haberin olsun diye bana söylendi.Benimde fazla kafama takıldı sadece fikir almak istedim Ayrica yurtdisina gitmek cazip gelseydi şuan kararsızlık yaşamazdım.

Ben katiliyorum.

Ben 25 yasinda gocmus bir insanim. Konu sahibesinde oraya gocecek ve hayatini idame ettirecek olgunlugu goremedim. En basta kendine yetebilen bir insan olmak gerekiyor.

Yani arkadassiz olacak, ailesiz olacak, KV KPnin evinde kalacak, buraya yazdiklarina bakilirsa okula gitme/meslek edinme benzeri bir derdi de yok .. Evlendigin adam sahane olsa da, is guc yoksa, sosyal hayat yoksa evde tikilip kalirsan kafayi yersin. Kaldi ki konu sahibesi 20 yasinda sadece, hayatboyu evde oturup koca yolu mu bekleyecek?

Evet eğer öyle olacaksanız bunun için sevdiğiniz kişiyi bırakın. Çocuğunuza bir şey olduğunda tek başınıza doktorla anlaşacak diliniz olmadığı için kocanızı beklemek, o gelmeden bir şey yapamamak nasıl bir his tahmin edebiliyor musunuz? Bizzat yaşayan tanıdığım var. Burda bir üye konu açmıştı 15 senedir yurtdışında kocası terk etmiş gitmiş, boşanma davası açmak için avukata gitmeye, haklarını öğrenmek için devlet yetkilileriyle görüşmeye dili yok. Kocaya bağımlı olmak arada aşk olunca normal mi geliyor size?
Yok normal gelmiyor.Haklisiniz ama öyle olmayacağım. Benimde halam aynısını yaşıyor görüyorum örnekleri var. Sağolun yinede

Böyle çözüm odaklı mesajları okumak beni mutlu ediyor. Konuyu açtığıma açacağıma pişman etti burdaki üyelerin bazıları. Teşekkür ederim size. 😊

Ama es adayi onemli.
Huyu suyu insallah yapici biridir :)
Benim size tavsiyem siz baslayin italyanca ogrenin. Videolardan bile youtubedan öğrenirsiniz. Gittiginizde cok isinize yarar. Ha bu is olmasa bile ekstra bir dil bilmekten kimseye zarar gelmez :)

Back
X