Sevgilimle tartıştık canım sıkkın :((

Herkesin hayatı farklıdır..
Flört eden çiftlerin bile..
Kendimden örnek vereyim..
Aileme maddi açıdan yardım etmek zorundayım,borçları var ailemin..
Ama erkek arkadaşım plan yapmış üniversiteye gireyim,yabancı dil öğreneyim diye değil mi?
Ben onun planlarına katılmadığımı şu anda çalışmak istediğimi söylerdim..Ailemin durumunu ise asla açıklamazdım,evet gerekirse keyfimden çalışıyorum derdim..
Eşim bile olsa ailemin borçlarından söz etmem ben,onu ne ilgilendirir canım?
Kendi ailem zor durumdayken ben başka hayaller kurmam açıkçası..
Ama dediğim gibi herkesin hayatı kendine..
Ben böyle düşünüyorum diye doğrudur demiyorum..

seni seven kişi seni herşeyinle kabuletmeli.. değilmi ve bu en başındna olmalı anneide ailenin kalanınıda yaşam şeklini herşeyini bence o kişinin bunları bilmesinde sakınca yok saklicak bişeyi olduğunu düşünenin korkuları vardır ha kişi alır ilerde yüzüne vururmuş bu okişinin karektersizliğiyle alakalı.. müsade verilirse yaşanır bunlar ama hayatındaki kişiye ve dediğim gibi ciddi düşülüosa antılması sakıncalı değil helede böle bi konunun dedimya arkadaş zaten bir işi varken bide ikinci işe girmesi gerektiğini sölüo bunu nasıl açıklicaktı peki YALAN söyleyerekmi..

hayatının geri kalanını geçrimeyi düşündüğün kişi üçüncü kişimidir

Benim için öyledir arkadaşım..
Önce ailem,ailemin mutluluğu gelir..
Gerisi hiç önemli değil..:dilcikar:

devlet sırrı değildir aile sırrdır,borçları olmasıda aile sırrıdır,
bunu bilmesi gerekmes eşinin bile,
bu benim düşüncem,
belkide daha tecrübeli evli olduumdur içindir,
bide senden büyük oldumu sanmıorum ablaaa

neyse bunlarda sizin kendi görüşleriniz saygı duyarım ben hayatımdaki erkeğe diğer yarım dediğim insana herşeyimi anlatırım ne olursa olsun beni en kötü olumsuz halimlede bilmesini isterim ilerde bi gün vay senin annen böleymiş ailen şöyleymiş hayatın öleymiş demesinden iyidir saklamam oda bana anlatır olması gereken budur bi gün biyerlerden anlatmadığınız şeyleirn tokat gibi yüzünüze çıkması hoş olmayabilir.. her neyse

tmm sevgilinin söyledikleri senin iyiliğin içindir tamam da

annen ve ailenle ilgili yorum yapmak da ona düşmez ben olsam ben de sinirlenirdim

en iyisi bundan sonra fazla paylaşma bu tarz şeyleri sevgilinle

iyi niyetinden söylemiş bunda şüphe yok ama haddini de aşmış biraz

Son düzenleme:
İlişkileri birbirine karıştırdığımız zaman zarar vermeye başlarız..
Oysa ki bir tarafta bizi doğuran büyüten,bugünlere getiren anamız babamız diğer yanda erkek arkadaş sıfatıyla hayatımızda yer alan kişi var..
Nasıl sevgilimizle,eşimizle sorunlarımızı ailemize anlatmıyorsak,onların konuşmasına,karışmasına engel olmak için bu da aynı konu bence..
Bazen çok küçük görünen ayrıntılarda çok önemli ayrıntılar gizlidir..

bende bı aıle sırrı oldugunu dusunmuyorum
kaldıkı ben nısanlımı suanda aılemden bırı olarak goruyorum
ve ona herseyı anlatırım ıyıyıde kotuyude bılır ve buzamana kadar bı zararını degıl yararını gordum
lalenınde dedıgı gıbı herkesın yasam tarzı farklıdır
annen gereksız yere borc yaptıysa bunu senın odemen hatta gelecegınle odemen gerekmez
umarım annen yaptıgı hatanın farkına varır ve bıdaha tekrarlamaz
ve umarımkı sana yardımcı olur ve okulunu bıtırıp gelecegını kurtarırsın

birsin canım sen boşver sırrı mırrı
6 yıldır hayatında olan adamın bu kadarını bilmeye hakkı var şakkıdı
ayrıca deseydi ki "niye annenin aldıklarını sen ödüyosun, biriktir çeyiz al evlenicez bizi düşün" falan...
haksız olabilirdi
ama tamamen sen odaklı düşünmüş
gelecegin için endişeleniyor
eğitimini önemsiyor
gel kırma bu cocugu affettir kendini, özür dile :1hug:

evet seni düşündüğü için haklı
ama ailene yardım etmen mevzusundan ona ne?
şimdi den bu kadar size karışmasına izin vermeyin derim ben
evet belki büyük bir sır değil paylaşmışsın ama yarın öbür gün bunda ne verki başıma kaksın dediğiniz şeyler öyle bi şekilde karşınıza gelir ki apışıp kalırsınız
her ne olursa olsun
ailenizle yaşadığınız ailenizle aranızda kalsın

bak canım yarın öbür gün senn annende böyledi dese hiö canın acmıazmı,
sonuçta senn annen o,
eşim bile olsa kimse annemle ilgili konuşmamalı,konuşturmamak iöin elimden geleni yaparım,
sonuçta annen kötü bişey yapmamış,sen bi evlat olarak onun borölarını ödüyorsun,
en doğlıda budr,
onun seni bu yaşa kadar büyütüp bakmasını hesaplarsak,
sadece evlatlık görevinin çeyreyini yapıyorsun,
sevgilin senn gibi anneni düşünemez,
çünküü o senn ailen onun değil

değil sevgilinize aşinize bile ailenizle ilgili durumları anlatmayın...süprizzzzz
hem de hiçbir zaman...
ben yaşamadım çok şükür ama malesef ailesiyle ilgili negatif şeyleri anlatıp sonrasında pişman olan çok kişi gördüm...
eşinizle bir ailesiniz ayrı, anne babanızla bir ailesiniz ayrı...
karıştırmayın bunları birbirine...
sonra üzülen siz olursunuz...şakkıdı
yarın benim kocam anneme neden hiç saygı duymuyor dememek için....

ben sizin yanlış yaptığınızı düşündüm...
erkek arkadaşınız sizi düşünüyor olabilir, düşünüyordur da muhakkak...
size neden yeni bir işe girmek istiyorsun dediğinde vereceğiniz cevap "annemin borçlarına yetişemiyorum" olmamalı...
bu adam annenize cephe alır, yarın başka sorunlar yaşayabilirsiniz ortak bir geleceğe adım attığınızda..
en basitinden ailenizle görüşmek bile istemeyebilir...
altı yıl sevgili olmak kriter değildir, otuz yıl aynı yastığa baş koyup boşanırken insanların neleri hesap ettiğini söylesem size inanmazsınız bana ama gerçekler farklı...
eş elbette önemli benim için çok önemli ama bende söylemem, söylersem yarın ona söz söyleme hakkını veririm çünkü... ne gerek var?

benim fikrimi daha süslü cümlelerle sunma be....:mymeka:

evlı veya bekar arkadasların vermıs oldugu cevaplardan sunu farkettımkı kızlar
evlenmeden aılenın kıymetı pek fazla anlasılmıyor galıba
anladımkı burda ogrenecegım daha cok sey var
herkese yorumları ıcın tesekkur etmek ısterım

benzen bir durum benim de başıma gelmişti... yani benim aileme yardım etmek istersen kendi istediklerimi yapamam ona rahatsızlık vermişti... bunu biraz farklı şekilde anlatınca da huzursuzluk çıkmıştı...

bence ifadelere dikkat etmelisiniz... yani evet annemin borçları yerine ; bu aralar eve biraz katkıda bulunmam gerek gibi birşeyler söyleyebilirsin... o da daha farklı ifade etmeli belki...

aslında ikiniz tarafından bakınca ikiniz de haklısınız... bence onu anladığını ifade eden bir msj yazabilirsin... ama onun da seni anlaması gerektiğini de söyle...

bir de şunu sormak istiyorum ; sen bu 2.işe mecburen mi girdin yoksa kendi isteğinle mi... yani eğer kendi isteğinle girdiysen sanırım sevgilinin istediği şekilde okulla ve yabancı dille ilgili de çalışabilirsin... ama eğer zorunluysan bu biraz şevkini kırar elbet... ve ona da bunu bahane olarak sunman da korkuyor olabilir...

Sevgilimin başıma kakması gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü bugüne kadar beni maddi ve manevi anlamda tatmin etmektedir. İkincisi bana söylediği ikinci iş neden demesindeki sebep annenin borçlarını sen neden ödüyorsun lütfen biraz düşünsün dedi. Bana yabancı dil ve üniversite için maddiyat ayır demedi çünkü tamamını sevgilim kendi karşılıyor maddiyat yönünden bişey söylemedi eğer ikinci işe girersen dersine vermen gereken zamanı işe vereceksin dedi. Ayrıca sevgilimde bugüne kadar bir tek şey sakladım o da başıma gelmeyen iş bırakmadı onun için hep dürüst davrandım o da bana bu dürüstlüğüm karşısında bin kat dürüst davrandı. Anneme karşı herhangi bir düşmanlığı olabileceğinide zannetmiyorum çünkü anneme karşı yıllardır sonsuz saygı ve sevgi gösteren birini annem yıllardır sevmiyor, her fırsatta problem çıkartıyor bunlara rağmen hala anneme tek kelime söylememiştir ya da imada bulunmamıştır. Bunu göremezsin edemezsin gibi şeyler istemem çünkü içidışı bir insandır sevgilim. Karnındaki neyse ağzındaki o dur hiçbir sözünü esirgemez kırmadan üzmeden söyler her zaman ben hatalıyım bunu yazdıktan ve bir kaç yorumu okuduktan sonra buna karar verdim. Teşekkür ediyorum tüm olumlu ve olumsuz görüşleriniz için.

tatlım anladığım kadarı ile senin sevgilin benim eşime benziyo:)evet genelde insanlar tek tiptir bazı şeyleri başa kalkabilirler ama bazı insanlar böyle değil işte böyle düşünceli erkeklerde var sayıları hernekadarda az olsabile..inan benim eşimide bundan dolyı kendi oğlu gibi sever hatta gibisi fazla oğlum der.oda benim ailevi sıkıntılarımı bilir sanki onun oğluymuş gibi anneme destek olur bu güne kadarda senin ailen şöyle demedi çünkü bu karşılıklıdır dostlar bende onun ailesinin onca hatasına rağmen(bana olanları demiyorum)senin ailende şöyle dedim dememde.bence hiç gerek yok böyle şeylere.birde eş 3. kişimi gibi sözler olmuş bana göre eşim asla 3. kişi olamaz.ben sezarın hakkı sezara verilmeli diye düşünüyorum kim haksızssa diğerinin hakkına girmemeli velevki benim ailem bile olsa asla eşime saygısızlık yapamaz buna mukabil eşimde yapmaz.çünkü aynı şeyi eşiminde ailesi yaptığı taktirde asla bana söz ettirmez.şimdi böyle bi insanı ben 3. şahıs olarak görürsem vallaha allah tokadı çakar:)yani herzaman başa kalkmayan insanlarda olduğunu bilin bu dünyada.o kadarda önyargılı olmayın.canım bu konuda sevgilinin gönlünü al çünkü aynı hataya bazen bende düşüyorum sırf eşim beni düşündüğü için set çekmek istiyo önüme üzülmemi istemiyo sorunlarla .bende kızıyorum ama sonra gönlünü alıyorum canım sana evli biri olarak tavsiyem ilerde evlenirsen ve yine bazı şeyleri sen yüklenirsen evliliğine veremezssin kendini herşeyden önce ilk eşin gelir önce onu memnun edersin hak ettiği kadar.yani aile ayrı eş çok ayrıbu onuda sıralama yapmak çok yanlış olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…