Sevgilinin ailesi istemiyorsa

unutulmayan24

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
48
7
8
35
İlk defa burada soru soruyorum buradaki arkadaşlar hepsi sağolsun çok yardımcı oluyor. Benim erkek arkadaşım askerde ve dönmesine 1 hafta kaldı 2 yıla yakın bir zaman önce ayrılmıştık öncesinde 2 buçuk yıl kadar da çıkmıştık ve sülalesi de dahil herkes beni tanıyor biliyor ama onun bazı benimle ilgili kafasında soru işaretleri vardı lisede çıktığım olmasını kabullenemiyordu sonra sarılarak beni terketmişti ailesi benimle görüşmüştü ama açığım diye istemediklerini zaten biliyordum ve kendi geleneklerine uygun bir gelin istediklerini de biliyordum ama yıllar sonra hâlâ olduğu gibi sevdiğimi gerçekten çok seviyordum o da terkederken gözleri kıpkırmızıydı hala unutamam o halimizi ve bunu çaresizlik olarak nitelendiriyordu. Ama 2 yıl ayrı kaldık fakat tam anlamıyla kopamadık tabi onun o boşluk anında öyle sosyal ağ sitelerinden sadece muhabbet ettiği kızlar olmuş ama kendisi dini konulara önem veren biri olduğundan cinsellik konusunda da sınırları olan bir erkek ve biz bir şekilde bahanelerle o da bende aradık aralarda görüştük ama asker öncesi psikolojisi cok kötüydü ailemin bulduğu kızla evleneceğim seninle işim olmaz diyordu neyse askere gitti ve 4 ay kadar hiç aramadı artık sevmiyor hepten bitti derken askerliğinin bitmesine 2 ay kadar zaman kala aramaya başladı ve barıştık ve şimdi gelince ailesine konuyu artık açacağını ve en geç 1 yıl içinde kendini toplarlayıp evliliğe taşımak istediğinden bahsediyor düşünmüş askerde ve bin kere sordum kendinden emin konuşuyor ailesini ikna edebileceğine mi inanıyor bilmiyorum ve bana güvensizliğini bitireceğim diyor ama ben sürekli huzursuzum çok seviyorum ama büyük güven kaybım var siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Gerçekten çok aşık olsan bile mi? 2 yıldır ayrılığımızdan beri hayatımda istediğim tek adam o :/

Benimki sadece bir tavsiye.. İleride bu durumların değişeceğini mi zannediyorsun? Hayır değişmeyecek, onun ailesi seni yine istemeyecek, sevdiğin adam arada kalacak, sana çatacak, sen mutsuz olacaksın, sonra yine burada konu açacaksın. İleriyi görmek çok da zor değil. Duygularınla değil, mantığınla düşünmelisin şu anda.. Aşk her şeyi çözmüyor ne yazık ki..

İlk ilişkinizi, daha önce başka bir erkekle çıktın diye bitiren,
Kafasında senin için soru işaretleri olan,
Başın açık olduğu için ailesinin sana ön yargıyla baktığı,
Askere gitmeden önce senle işim olmaz, ailemin bulduğu kızla evleneceğim diyen bir adamı ailenin karşısına evleneceğim diye çıkaracak mısın?

Anlaşılan sen kendisine eziyet etmeyi seven bir insansın. Buyur o zaman evlen.

Kusura bakma, senin gibi zayıf davrananlara, her duyguyu aşk, her seviyorum diyeni adam sananlara çok üzülüyorum.

Bu adamın karakteri oturmamış, ailesinin gölgesinde, eteğinde yaşıyor ve onlardan etkilenmeye çok açık. Seni eleştirirken gidip online chat sitelerinde kızlarla konuşması da iki yüzlülük.

Sana güvenmeyen, pasif, takıntılı bir adamla evleneceksen evlen. Ama sonra gelip buraya çok pişmanım, ailesi her şeye karışıyor, beni istemiyor, eşim beni ezdiriyor, bana güvenmiyor diye konu açma. Eğer gider evlenirsen, başına gelecek her şeyi kabul etmişsin demektir, kısaca şikayet etmeye hakkın olmaz.

Gencecik kızsın, belki de yaşıtız, birazda kendini düşün. Evlilik dediğin sadece aşkla olmaz, mantık lazım, uyum lazım, saygı, hoşgörü, denge lazım. Bu adam sana bunları veremez. Karar senin. Yolun açık olsun.

İlk defa burada soru soruyorum buradaki arkadaşlar hepsi sağolsun çok yardımcı oluyor. Benim erkek arkadaşım askerde ve dönmesine 1 hafta kaldı 2 yıla yakın bir zaman önce ayrılmıştık öncesinde 2 buçuk yıl kadar da çıkmıştık ve sülalesi de dahil herkes beni tanıyor biliyor ama onun bazı benimle ilgili kafasında soru işaretleri vardı lisede çıktığım olmasını kabullenemiyordu sonra sarılarak beni terketmişti ailesi benimle görüşmüştü ama açığım diye istemediklerini zaten biliyordum ve kendi geleneklerine uygun bir gelin istediklerini de biliyordum ama yıllar sonra hâlâ olduğu gibi sevdiğimi gerçekten çok seviyordum o da terkederken gözleri kıpkırmızıydı hala unutamam o halimizi ve bunu çaresizlik olarak nitelendiriyordu. Ama 2 yıl ayrı kaldık fakat tam anlamıyla kopamadık tabi onun o boşluk anında öyle sosyal ağ sitelerinden sadece muhabbet ettiği kızlar olmuş ama kendisi dini konulara önem veren biri olduğundan cinsellik konusunda da sınırları olan bir erkek ve biz bir şekilde bahanelerle o da bende aradık aralarda görüştük ama asker öncesi psikolojisi cok kötüydü ailemin bulduğu kızla evleneceğim seninle işim olmaz diyordu neyse askere gitti ve 4 ay kadar hiç aramadı artık sevmiyor hepten bitti derken askerliğinin bitmesine 2 ay kadar zaman kala aramaya başladı ve barıştık ve şimdi gelince ailesine konuyu artık açacağını ve en geç 1 yıl içinde kendini toplarlayıp evliliğe taşımak istediğinden bahsediyor düşünmüş askerde ve bin kere sordum kendinden emin konuşuyor ailesini ikna edebileceğine mi inanıyor bilmiyorum ve bana güvensizliğini bitireceğim diyor ama ben sürekli huzursuzum çok seviyorum ama büyük güven kaybım var siz ne düşünüyorsunuz?

sana niye güvensiz ondan önce erkek arkadaşın olduğu için mi,valla bu devirde erkek arkadaşı olmayan kız mı var Allah aşkına,hem erkek arkadaşın olmuşsa senden giden bişey mi olmuş hayret bişey,yinede kendini kaptırma derim

Yanlış yoldasın.....

Bırak gitsin ben böyle bi adamla ewlenmöezdim... shinngg'in tüm söylediklerine katılıyorum.....

Back
X