Sevgiliniz/Eşiniz Kıskanç Mı?

bu ne ya omur gecmez
ne bılım bır kere bıle kıyafetım nereye gıdecegım ne yapacagım evde gundem konusu olmadı karısmaz yanı sonucta kocaman ınsanlarız nerde nasıl davranmamız gerektıgını bılırız 3 yasında kızı degılım kı hareketıme gıyımıme nereye gıdecegıme karıssın

komplekslı ınsanlarla gercekten omur gecmez

Bu konular bence ikiye ayrılıyor şöyle ki; kadın muhafazakar oluyor tesettürlü oluyor zaten gerekmedikçe erkeklerle muhatap olmayı sevmiyor zaten hayatındaki insan da bunu biliyor kabul ediyor bi sorun yok. Bir de açık olan daha rahat yaşam tarzını belirlemiş insanlar var onlarla sevgili olan erkekler de zaten bilmeli yani bu kadın bu şekilde yaşıyor ilişkiye başlarıktan sınra değiştirme çabası neden. Evinden çıkmayan mazbut bir kız alacak rahat edecek o zaman. Erkekler sosyal ortamda bakımlı, dışa dönük dikkat çeken kızları sevip sonra onu içe kapanık sade bir hale getirmeye çalışıyorlar bunu hiç anlamıyorum.

Ben bir bireysem spor salonuma, arkadasima 'mantıklı bir gerekçesi olmadıkca' müdahale edemez. Spor hocası sevmiyorsan sen gelme, benim için sorun yok diyip giderdim ben
Mesela spor salonuna kız bulmaya gelen çok insan vardır, veya ne bileyim kaba, saba, insanları rahatsız eden tipler vardır. O zaman haliyle sevgilinin gitmesi istenmez. Ama herkesin dediği gibi bana da bu durum normal gelmedi. Üstelik sosyal medyada bir erkeğin ekli olmasından bile bu kadar rahatsız olmak paranoyakça.

Sizin tam tersiniz bir ailede büyüdüm ve bu yüzden hicbir kısıtlamayı kabul edemiyorum. Siz de etmeyin aileniz sizi rahar büyüttü diye biraz kısıtlanmaktan zarar gelmez diyorsunuz ama hayatı çekilmez kılar bu tipler.Eski erkek arkadaşım hiç kıskanç değildi. Erkek arkadaşlarımla bulusmusum,görüşmüsüm hic sormaz sorgulamazdı. Ama giyimime laf ederdi o da kıskan'lıktan değil beğenmediğinden yok topuklu giyme yok göbeği açık giyme diye. Hic dinlemezdim.Hatta bir keresinde kavga etmistik tecavüze uğrasam benim suçum mu olacak demistim topukluyu giyip elekci(çingene) mahallesine gidersen senin suçun demişti. Ay anlatırken bile sinirlendim iyi ki ayrılmışım
Bunlar da konusularak çözülecek bir şey yok. Yapıcam diyeceksiniz ve yapacaksiniz. İzin almak bana çocukca geliyor

Güven sorunu var diyemem aslında aksine sana güveniyorum der onun derdi çevredeki insanlarmış. Ebeveynler de böyle söyler ya Sadece küçüklüğünde babası annesini aldatmış ve bu yüzden çok kötü zamanlar geçirmişler. Ordan kendi içinde bi güven sorunu olabilir mi bilmiyorum. Aslında ben de ilerde geçer diye düşünüyorum evlensek falan azalır gibi geliyor ilerde ama bilemedim de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlamak gerek, erkek olsun kadın olsun benim demeyi sever.. ki bence ilişkide bu tatlı birşey.
İnsanın doğasında var sahiplenme. Ha kimi ilişkiler daha rahat, yine saygı duyarım. Fakat ben biraz eski kafayım modern zaman aşklarına uzağım.
Sizi bu durum rahatsız ediyorsa kendisiyle biraz daha relax olmasına dair konuşun. İleride, evlilikte sorun yaşamamak adına. Anlaşamazsanız zorlamayın, daha modern bir insan elbet vardır

Erkek arkadaşınız kıskançtan öte saygısız bir adam. Sizin hayatınıza ve kararlarına saygısı yok. Kendisi hayatına giren her kadına potansiyel ilişki adayı gözüyle bakıyor demek ki o yüzden sizin erkek arkadaşlarınızı kısıtlamaya çalışıyor. Hiçbir ilişkimde erkek arkadaşlarıma karışma hakkı vermedim karşı tarafa. Evliyim görüştüğüm erkek arkadaşlarım hala var eşimin de kadın arkadaşları var. Bunu anormal bulanları anlamıyorum asıl kadın erkek hayatın her alanında iç içeyken nasıl erkek arkadaşın olamaz gibi bir kısıtlama getirebilir size? Dahası sosyal medyada kimi ekleyip kimi sileceğiniz onun verebileceği bir karar değil.

Evlenince düzelmez bundan emin olun. Kuzenim sizin gibi aman sanki bana ne lazım erkek arkadaş, aman evlenince düzelir diye evlendi şimdi boşanma aşamasındalar. Azalacağına kıskançlığı arttırdı eşi. Aynı yerde çalıştığı bütün erkekleri sorun yarattığı için kuzenim işinden bile ayrıldı öyle söyleyim

Evet ama gidemezsin ile çözülemez ki bu. Kadınlara ozel bir yere gidebilir, birebir hocayla pilates studyosuna gidebilir, sevdigim insan bir seyi cok yapmak istiyorsa beraber yapmayı teklif ederdim. Bence aşılması gereken çok sorun var, normal değil

şu izin vermiyor olayını anlayamıyorum ben. mesela nasıl izin vermiyor? ben spor salonuna gitmeye karar versem hayatım spor salonuna kaydolacağım/ kaydoldum derim şu noktada izin vermiyorum denilecek bir şey yok zira izin isteyen yok durum bildirimi var.

Tabi ki sorun olarak algılamanız gerekir. Spor salonuna gitme, istediğini giyme... İyi de bunların sınırı ne? Her zaman her yerde sizi kıskanabileceği durumlar yaratabilir bu adam. İşe girersiniz, oradaki erkeklerden de rahatsız olur mesela. Arkadaşlarınızla buluşursunuz, aralarında erkek varsa sorun olur. Eee en iyisi evden hiç çıkmayın, harem hayatı yaşayın. Bu mudur? Size sınır koyma haddini kendinde nasıl buluyor mesela? Bence bunu sorgulayın. Sahibiniz mi sizin? Nasıl bir cesaret yani. Demek ki sizin karakterinize, seçimlerinize güvenmiyor. Ve ben bunu istediğim kalıba sokarım diye düşünecek kadar da saygı duyuyor. Uzun vadede ilişkiyi feci laçkalaştıracak şeyler bunlar. İzin vermeyin. Öyle "sanırım ben çok güzel buluyor" diye de durumu aklamayın. Sevgilisini, eşini güzel bulan ilk adam o değil herhalde. Bu tür kıskançlıkların altında hem erkeğin kompleksleri hem de kadına duymadığı saygı yatıyor, bilesiniz.

Evlenince daha kötü olma ihtimali %80 bence. Attığınız o imzayı senet gibi gören erkekler var. O imza için her dediğini yapmak zorunda olduğunuzu düşünebilir.
Kalan yüzde de nasıl olsa evlendik deyip salabilir.
Kumar oynamak bence bu başka bir deyişle.

Yani baştan ipleri vermişsiniz eline. Çizgiyi çekmediğiniz için her şeyinize karışma hakkı doğmuş doğal olarak.
Evlenince azalabilir evet ama bu kıskançlığı gittiğinden değil nasıl olsa evlendik artık benim diye de olabilir bu azalma veya siz artık ona göre kararlar aldığınız için zaten "yanlış hareketlerde" bulunmayacağınızdan karışmaya sebep bulamayacak.

Spor salonuna gitmemi istemez En çokta bu noktada sinir oluyorum. Neymiş spor hocalarını sevmiyormuş evde de yapabilirmişim YouTube’dan video izleyerek.
Ona sormanıza lüzum mu varda bu fikri veriyor .Ve hayır.Kıskançlık bana göre özgüven eksikliğidir.Ve gördüğüm kadarıyla böyle çok kıskanç adamların kendileri mutlaka bir naneler yiyor

Siz daha önce bir erkek arkadaşınızdan ayrilmistiniz hatta size ayrıldıktan sonra bile sosyal medyadan saçınıza kaynak yaptirdiginiz için "biraz büyü boş işlerle uğraşıyorsun" gibi bir mesaj atmıştı. Bu kişi o şahıs mi merak ettim. Eğer o kişiyse durum daha da vahim sizi her konuda sizi kısıtlamaya çalisan, kendi istediği kalıba sokmak için uğraşan bir sevgiliniz var.

Kadınlara özel bir yere karışmaz. O ayrıntıyı da belirteyim. Yorumunuz için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…