sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Pes doğrusu kılık kıyafete geçtik şimdi de...
Eğitim şart!

Konunun özeti bu sanırım..Tercih meselesi olay bu..Kimsenin kimsenin insanlığını ahlakını küçümsediği yok..:lepi:

Tabiki tercih meselesidir denizim ver her insan tercihinde özgürdür...lakin benim vurgulamak istedigim sey, her insan ayni sansa sahip olabilmeli...

Belkide yaptigmiz bu tercih bizim cok iyi bir dost bir arkadas bir ese sahip olmamiza engel, tanimadan bilmeden sadece egitim durumuna bakip ben bununla görüsmem demek cokta güzel bir tercih degil kanimca....benneyaptımki

Bir üni mezununu tanidiktan sonra arkadas olup olmayacagina görüsüp görüsmeyecegine karar verdigin gibi bir ilk okul mezununada ayni davranabilirsin, hic olmazsa adil bir davranis olur...

Ayni yemek olayi gibi ben pizzayi tercih ederim her zaman ama gecenlerde suratina bile bakmadigim pirasa yemeginin tadina baktim ve hicte fena degildi kizyerimseniben

Neyse arkadaşlar, konu dışına çıktık...Benden bu kadar..

Ben herkesin görüşüne saygılıyım sonuçta herkes tercih ettiği hayatı yaşıyor..

Ama '' görüşüne saygı duyamıcam. sizin gibi düşünenler egosunu tatmin etmemiş bencil insanlar '' gibi hakarete doğru giden cümlelerin kurulduğu bir topicde bulunup da kırmak ve kırılmak istemiyorum şu an..

Hadi size iiyi paylaşımlar..

Canım benim sen de haklısın..Şeniz

iyi eğitim almış olmak her zaman çok iyi paralar kazanabilmek demek değil

etiket sahibi olmak da eski zamanlardaki aristokrasi demek değil:))

arada çok fark var

etiket sahibi olmak toplumda belli bir yere gelme, sosyal sorumluluk alabilme,her türlü çevrelerle iletişim halinde olabilme demek

yoksa süzüm süzüm süzülüp bol para harcamak değil

dolayısıyla kıyafetle vs. alakası yok:)

Bak sinemcim sen simdi burda böyle konuyu nerden nereye getirirsen insanlara karsi kirici olur fikirlerine saygi duymazsan kizdigin bu Etiket Egitim olayini dogrulamis olursun...

Herkes tabiki böyle davranacak okumamis iste diyecek (kizma lüften) oysaki kendini cokta iyi ifade edebiliyorsun öyle degilmi??:teselli:

Dogruyu ve sana göre dogrularini söylemenin bir tek yolu var, iylikle söylemek...

bu nasıl bir cümledir bu ne talihsiz bir açıklamadır aman allahım...21. yüzyıldayız ve bir kadının ettiği lafa bak...bu mudur üniversite?canımızı emanet ettiğimiz doktorlar bu dediğiniz yerlerden mi çıkıyor..ya da ekonomimizi yöneten yönlendiren insanlar bu dediğin insanlar mı ya da bir aşama fazlası çocuklarımızı emanet ettiğimiz mesleklerin en yücelerinden birini icraa eden öğretmenlerimiz bu tür yerlerden gelen zamanında hamile kalmış çocuk aldırmış ceplerinde kimlerin elinin gezdiği belli olmayan insanlar mı?

ne kadar sığ bir düşünce...siz siz olun yarın öbürgün çocuğunuzu okutmayın e mi...
ya resmen benimden aşağı kaynar sular döküldü...

tabiki üniversite cehaleti alır eşek olan eşeklikte inat ederse eşek olarak kalır...ve bir ilkokul mezunu kendini geliştirebilir ama arada yine farklar olur bu farkları göze alan umrunda olmayan evlenir göze alamayan evlenmez..bu ilkokul mezunlarını aşağılamak anlamına gelmez...

pardon görüşüne sagı duymadıgım içinmi parantez içinde yazmişsin buda senin anlayışın

pardonda egosunu tatmin etmemişlereydi yani marka takıntısı olanlara okumamışlara hor görenlereydi lafım

bu arada ben liseden terk dışardan versem lise mezunu olucam yani aynı tahsildeyz bilmem anlatabildimmi hı yanlış anlama ama dogru bulmuyorum avukat şöför kıyaslamanı sonrada küçümsemiyorum dememe bu ne anlama geliyo etiket mevzusuda sen önemli dedn cevap verdim görüşünü dogru bulmuyorum ama seni kırdıysam özür dilerim

bu yazıdaki sen dediğiniz kişi ,kim,?,... anlayamadım.... kime yazdınız, bu mesajı?. merak ettim gerçekten.:uhm:..

çok konu dışına çıkılmış
marka takıntısından girilmiş, kimin eli kimin cebinden geziyora kadar gitmiş konu
okumamış veya okuyamamış insanların buruklukları oluyor haliyle, anlamak lazım
kimse kimsenin eğitimi ile ilgilenmiyor burada merak etmeyin

bende şuanda 2yıllıkda olsa ünv okuyorum.ama aşkım ortaokul mezunu.okumamış. banada hiç karışmadı okul konusunda.kararı bana bıraktı.ayrıca kendısı de dısarıdan okumayı düşünüyo.çok da iyi anlaşıyoruz.yanii bence de okumayla anlaşabilme arasında çok fark var.eğer her ünv okuyan eşleriyle anlaşabiliyo olsaydı boşanan kesimin çoğu ünv.mezunu olmazdı.

eşim ortaokulu dışardan bitirdi ben ise yüksekokul mezunuyum
aramızda hiç bu konuda tarı,tışma çıkmadı
okulda önemli ama daha çok insanın kendini yetiştirmesi daha önemli gbime geliyor

ıı öyle söylemek istemedim. sadece.bazı arkadaşlar başkasının hayatı için. öyle değişik cümleler kullanmışlar ki. karşılıklı bir araya gelseler saç saça baş başa girecekler. demek istiyorum ki. herkes kimle mutlu olacaksa onunla mutlu olur. Allah yolunda olur mu olmaz mı o onun meselesi. dünyü hayatı işte bu.

bence evlencekler aynı kültür seviyesinde olmalı.olabilirse aynı memeleketli olmalı.çünkü yöre yöre insanların huyları suyları bile değişik oluyor.çiftlerin birbirine ailelerine uyum sağlaması çok zor oluyor.yakın örnek arkadaşım aöf mezunu kocası ilkokul.yörelerde farklı.sevgiliyken adam evlenmessen kendimi öldürürüm bilmemne.okadar dedim ben arkadaşıma yanlış yapıyosun diye.evlendi.şimdi bin pişman aklına gelmeyecek zorlıklar anlatamam şimdi burda çok mutsuz.valla iyi düşünsün geri dönüşümü çok kötü olur yoksa.

pardon görüşüne sagı duymadıgım içinmi parantez içinde yazmişsin buda senin anlayışın

Evet canim, allaha sükürler olsunki her insanin görüsüne saygi duyacak bir kapasitem var!!
Buda egitimle olacak birsey degil kisilikle alakaldir...

Sen benim yazdigmi anlamadin ne yazikki!! Ama bosver herkesin dogrusu kendine dogrudur....:teselli:

Belki olur. İlkokul mezunu biriyle üniversite mezunu bir eş.
Ama ben bir noktada sorun yaşanabileceğini düşünüyorum.
Bu yüzden eğitim açısından kendimize yakın olanı tercih etmenin doğru olduğunu düşünürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…