sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İlkokul mezunundan ilkokul mezununa fark var. İnsan kendini geliştirmişse belli bir genel kültüre sahip olmuşsa ve düşüncelerim fikirlerim uyuyorsa ne diye onun diplomasını sorun edicemki. İster üniversite mezunu olsun ister ilkokul.

evet canım haklısın katılıyorummmmkaydirigubbakcemile5

olay bu işte ya:lepi:kaydirigubbakcemile5

İlkokul mezunuymuş üniversite mezunuymuş bence çok önemli değil.Üniversite mezunu olup toplumda iki laf edemeyen insan da var ilkokul mezunu ama kendini öyle bir geliştirmiş ki konuşurken herkesi kendine hayran bırakan insan da var.Nitelik önemli bence.

bende okumadım ne yani kendimi odun gibide görmüyorum insanın kendini yetiştirmekle alakalı bence herşey kısmet yaradan bi insana nasip etmisse kimse önüne gecemez
ailesi diplomaya cok önem verenlerden nerde ilkel görüş varsa onlarda eşimin annesini gectim görümcelerimde okumuşlar küçügü üniversiteye gidiyo benim her attıgım adımdan annesinin haberinin olmasını istiyo sölemessem dedikoducu kadınlar gibi laf vurması ve hıı biyere giderken izin almamı istemeleri bana sacma geliyo eşimde okumuşama onları tastikliyo ben okumadım ama benim annem abimin eşine asla böyle yapmasına izin vermem üniversite mezunu deglim tabir caizse bu yazdıklarımda nokta virgül koymadım sizin cahil olabilir ee burda yanlışı dogruyu ayırt edebiliyomuyum siz oraya bakın...

Öncelikle insanlari siniflandirmak cok sacma...ilk okul mezunu biri ile görüsmem anlasamam zihniyeti bana cok ters....zaten konusmadan denemeden bilemesinki...

Benim rahmetli annecigim o zamaninda sartlari ile okuyamadi, ilk okulu bile tam bitiremedi, bir okuma yazmayi ögrenmis o kadar, lakin cevremizdeki insanlar onun bilgisine türkcesine kültürüne hayran kalirlardi, hatta cok yakin bir komsumuzun esi, ya abla sen hangi üniversiteyi bitirdin diye sormus kendisine...a.s

Tabiki egitim sart diyenlerdim fakat egitimle bir insanin görgüsü kültürü anlayisi terbiyesi
vs. vs. ölcülmez...ben ne okumus cahiller gördüm demis bir yazar....cok dogru...a.s

En basit örnek: Hala esine siddet uygulayan erkeklerin egitimsiz ilk okul mezunu varos semtlerde yasayan erkekler oldugnu savunan zihniyetler var, oysaki bu olaylarda bir arastirmaya göre egitimli üni bitirmis, doktor avukat ögretmen tahsili kültürlü olmasi gereken kesimden bolca mevcut....

Kapasite olayidir bu, okudugu halde kendini ifade edemeyen, oturmasini kalkmasini bir toplumda nasil davranacagini beceremeyen bir insanin kapasitesi bu kadardir demekki, fakat ilk okul mezunu ama bir topluma girdigi zaman herkesi kendine hayran birakan, acik fikirli ve kendini gelistirmis bir insanin kapasitesi cok daha genistir...

evet canım aynen katılıyorum kaydirigubbakcemile5

kesınlıkle önemli olan nitelik... etiket önemsizzzsengözlerimebaksanab

ya allahaşkına ben okumadım beni alay konusu yapan insana bakarım ilk öncebi özelligi olmayan sadece diplomasına güvenen iki kelimeyi bir arya getiremeyen sonradan görme insanlar genelde
mutevazi insanlar belli köklü asaletli anlayışlı okumuş okumamış ayırt etmeyen insanlıga deger verenler diplamaya degil vallaha ben insanlıgıma degilde diplomamla yargılanacaksam ben almıyım o diplomayı

az once verdim örn. benim eşimin ailesi okumuş bütün ilkel görüşler onlarda ben utanıyorum onların adına
OKUMUŞLAR CAHİLLİKLERİ GİTMİŞ AMA EŞŞEKLİKLERİNİ NAPALIM

haklısın canım cok haklısın. öyle bi zamana geldikkı kız istemeye bıle gelırken kızınzn diploması varmı dıolar-tatlicadiarzu-. yada bı kız erkegın önce diplomasına bakar hale geldi.:1shok:. yazık bence. önce insan mı, düşüncelerı neler, bana uyarmı, ahlakı nasıl ,dıe düşünmemız gerekırken.........pek bi etiket meraklısıyız peeeekkkk

etiket ne demek oluyor ben pek anlam veremiyorum açıkçası, okumak altın bileziktir, hayatta ne olacağı belli mi? karakterini, ahlakını tabiki tartacağız, üniversite mezununu da tartıyoruz zaten.

Son düzenleme:

Konunun özeti bu sanırım..Tercih meselesi olay bu..Kimsenin kimsenin insanlığını ahlakını küçümsediği yok..:lepi:

Etiket önemsiz mi? nasıl yani önemsiz? Etiket çok önemlidir şekerim nasıl görmezden gelirsiniz bunu?

İnsanlık ahlak bilmem ne onlar ayrı konular evet bunların okumakla alakası yok..Siz konuyu bunlarla bağdaştırıyorsunuz ama bunu biz de kabul ediyoruz bunlar farklı evet..

Ama kariyerin etiketin toplumda önemsiz olduğunu nasıl söylersiniz hayret?

Avukat bir beyeefndi ile dolmuş şöförü bir beyefendinin toplumdaki intibasının eşit olduğunu mu düşünüyorsunz gerçekten?,,,Haaa bence önemsiz dersen ok, ama bence çok önemli mesela...TERCİH meselesi işte, bahsedilen bu..

Dolmuş şöförlerini küçümseme gibi birşey anlamayın sakın, örnek verdim ya da imkanı yoktu da okumadı ya da şöför olan belki kendini daha iyi geliştirdi konusuna girmeyelim..Onlar ayrı.Burda kastım toplumdaki intibasının asla eşit olmadığıdır..

amanbe sen nediyosun ben insan sarrafı oldum cıktım benim de üniversiteli arkadaşlarım var yemin sana derdim oldumu bi cevap almıyorum ama onlar sorunlarında bana gelirler bende rahatlarlar cünlü cevresindekiler birbirlerine gecme beni gecerim seni cabasında oldukları için genelde benim yanıma gelir dertleşisrler demekki bişeler verebiliyorum

Etiket merakından ileri gelmez eğitimli,okumuş biri ile beraber olmak.Benim annem,babam Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun.Onların yaşıtları ilkokul mezunu.Zorluklara rağmen okumuşlar,çünkü içlerinde okuma hırsı varmış.Ben de onlar gibi hırslıym.Üniversite bitti,bu defa yüksek lisansa sarıldım.Burda eğitimle-kişilik karşılaştırması yapmıyoruz.Okumanın faydalarından bahsediyoruz.Ben o kadar dirsek çürüteyim,okuyayım,sonra gideyim ilkokul mezunu adamı alayım.Herkes güler buna.Aşk,sevgi nereye kadar taşır böyle bir evliliği soruyorum size?Hangi anne-baba okuttuğu çocuğunu eğitimli birine vermek istemez?Üniversite mezunu ile ilkokul mezunu arasındaki uçurumu kim kapayacak?Biraz mantıklı olmak lazım.At gözlükleri ile hayata bakar,ona göre seçim yaparsak sonra çok üzülürüz.

afadersin görüşüne saygım var cümlesini kuramıcam
etiket önemli kılan kimseler egosunu tatmin etmemiş kendilerini bmarkayla ispatlayan kişiler inanın benim salı pazarıdan aldıgım giysiyle tarabyanın en lüxs restoranında yemek yiyen biriyim ne oldu insanlıgımmı zedelendi bırakın alah aşkına şu bencillik tavırları annelerimize bakalım markaylamı dogmuşlar vallah benim için insanlık diplmaymış markaymış

Sen egosunu tatmin etmiş bir insan sıfatı ile burdaysan eğer görüşüne saygım var demeyi öğrenmiş olurdun zaten arkadaşım..

Pazardan aldğın elbise ile tarabya da yemek yersen insanlığın zedelenir mi dendi sana şimdi? Ne alaka?

Annelerimiz marka ile mi doğdular? Ne alakası var?

Konumuz ilkoklu mezunu ile yüksek eğitim yapan birisinin evliliğinin gidişatı diyelim şimdi..

Lütfen sakin olun arkadaşım..

markadan bahsedildiğini ,nereden çıkardınız. yok ben gerçekten şaşırıyorum. kim burada kıyafetlerin markasına değindi şimdi.... konuları başka yöne kaydırmasak iyi olacak.

Kimseye de sen neden ilkokul mezunu adamla evlendin diye hesap da sormuyoruz fikrimizi söylüyoruz..

Neden bu kadar fevri ve tartışmaya yönelik cevaplar veriyorsunuz ki? Fikir alışverişi yapıyoruz sakince devam edelim bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…