sevgiliniz ilkokul mezunu olsaydı ne yapardınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi yaren_38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

maşallah canım :içelim:

arkadsım nıe öyle düşünüyrsun. adama iki kelıme laf edememk dersen karşındakı kendını geliştıremeyen türlerden olr. ama bız ilkokulda olsa kendını geliştrmş insanlardan söz edıyoruz

Neden böyle diyorum?Çünkü ne olursa olsun ilkokul mezununun kendini geliştireceği seviye bellidir.Kendini sizin dediğiniz anlamda geliştiren kişiler de beş parmağı geçmez.Parası olan ilkokul mezunu da beni ırgalamaz.Para ile saadet olmaz çünkü.Adamı karşına alınca iki çift laf edebilmelisin.İki lafı bir araya getirebilmeli.Davul bile dengi dengine...:1closedeyes:

ilk okul mezunu olan bir kişinın maddi dururmu yerındeyse evini geçindirebılıyorsa ve sevdiğim aşık olduğum bir şahıssa ve ayrıyetten kişiliği oturmuşsa neden olmasınkı........

senıde paracı gördüm fırtına....önce ınsanlık sonra maddıyat...dımı....
işte oturan kişilik önemli olan...yoksa para degıl dımı fırtınammmmmmm:mymeka::mymeka:

valla cahıl ınsan her yonden cahıldırr eger kendını manevı yetıstırmısse bılememm amam bencee bır ınsan hem egıtım yonunden hemde kısısel acıdannn tam olarak hayatı anlayıpp bılmelı ve benn ılk okul mezunu bırıyle asla evlenmezdımmm

yapmayın lütfen ya. ilkokul mezunları iki lafı bı araya getirecek kadar bile değiller öylemı:uhm: yazık arkadasım bakın buna sinirlendm işte.

ben insanı insan yapan değerler diyorum siz çıkmş iki laf edemzler diyrsunz. ne bunlar insan değilmı okul okumadılr dıe yazık ya

işte oturan kişilik önemli olan...yoksa para degıl dımı fırtınammmmmmm:mymeka::mymeka:

yok duygucum fırtına evini geçindirsin demek istedi,
yani ne üni mezunları var evini bile geçindiremeyen dimi ama,
hee her ilkokul mezunuda evini geçindiriyor diye bişe yok tabe

Herkes neyin ne olduğunu biliyor.Sizinle aynı şeyleri düşünmek,savunmak zorunda değilim.İnsan olmak başka,kültürlü olmak başka.Biz burda insanlıktan değil,kültürden,hayata bakış açısından bahsediyoruz.Konuyu saptırmayalım.:1closedeyes:

ben lise mezunuyum eşimse ilkokul...

annesinin erken vefatı,babasının ilgisizliği ve türlü sebeplerden dolayı okuyamamış...tanıştırıldık biz ve ben onu dinledikçe ve tanıdıkça aşık oldum herzaman bunu söylerim...ve çok sonra ilkokul mezunu olduğunu öğrendim...

ama eşim hem çok modern hemde kendini hayata karşı çok güzel yetiştirmiş...eminimki okusaydı şayet, üniversite mezunu olabilecek kapasitesi var,hatta sülalelerinde herkes iyi birer meslek sahibi kimi profesör kimi mimar kimide mühendis...

fakat biz aramızdaki sevgi ve anlayış sayesinde bunu hiç eksi bir problem gibi yaşamadık ve bu saatten sonrada yaşamayacağımızdanda eminim...:1hug:

of bu ne ya konunun başından beri kabul etmeeye zorlayıcı tavırlar
arkadaşım burası paylaşım sitesi herkes görüşünü söylemiş..
ister kabul et ister etme,ister aynı fikirde ol ister olmaa
tarzınız hoş değil..

canım benım mutluluklar dılıyrm:1hug:

bılıyorum canım benımkısı ufacık bır esprı ıdı...Şeniz
dedıgın gıbı ..işsiz cok fazla...onemlı olan ınsanların kendını bılmesı...ve ınsan olması...
herkesın tercıhıne ve hayat görüşlerıne saygım sonsuz.........:1hug
:a.s.

MAŞALLAH.......
EVET ÖRNEĞİN ÇOK GÜZELDİ.

ben nıce mezun olupta sevıye bakımından kültür bakımından eksik olan örnekleri çok gördüm..
aynı dili konuşamayan insanlar gördüm...
herkes için söylüyorum gelişmeye açık bir insansa kendını her koşulda geliştirir...
bir diploma ne adamlığa nede seviye ve kültüre referans degıldır...
bakın benım 1 dıplomam var diğerinide bu yıl alacam inş.serfıkalar desenız değişik değişik var...
ama geliştirmek isteyen insan için bu bile yetersiz..
ve ınsanıyet namına huy olarak benımde çok ters ve çekilmez yanlarım var...
ben bıle kendimi bildikten sonra gerisini siz düşünün...

sen sus duygu ..............
ben paracı zengin demedımkı...
evıne rızkını bir şekılde getırsın dedım...
ekmegını gerekırse taştan çıkarsın dedım

teşekkurler hıslerıme tercuman oldun...

inşallah herkes bakış açılarını olumlu yonde değiştirir..

maşallah alllah her daim mutluluk getırsın....

Son düzenleme:
okumakla adam olunmayacağı kanısındayım keisnlikle . . . iki tane üniversite bitirp iki kelimeyi yanyana getiremeyen insan çok var çokkk. kesinlikle sevdiğim insan ilkokul mezunu olsaydı yadırgamaz yahut yüzüne vurmazdm bunu .çok saçma geliyo bu ip hareketler .ilk başta insanların akıllarını başlarına devşirip düşnmeleri lazım .neden okumadı ?? okuyacağı ortam vardıda kendisimi bu yoldu çekti vs .vs. benim annem hiç okula gtmemiş.ama şmdi genel kültür ile ilgili bir sual sorsanız hemn cevap vereceğinden eminim .küçümsemem küçümseyen insanlardanda hoşnut olmam. . .

burada kimse ilkokul mezunlarını küçümsemedi. ve onları küçük görecek tek bir söz söylemedi. sadece tercihlerini yazdılar. SEÇİMLERİNİ... yani bazılarımız,ilkokul mezunuyla, evlenmeyi düşünmediklerini söylediler.. bu da küçümsemek değildir..tercih meselesidir..... ..

bu çok göreceli bi kavram arkadaşlar...

herkes istediği tercihi yapabilir doğru...

önemli olan şeyde hayatta insanın kendi seçimidir...

kimse kimseyi yargılama hakkınada sahip değil ayrıca...

isteyen kendi ayarında bi eğitimliyi tercih eder,isteyende kendinden düşük olan birini...

sonuç itibariyle;hayat bizim zevk bizim tercih bizim...

her fikre saygım var,elbette aynı fikirde de olabiliriz ayrı fikirlerdede...

ama kendi fikrim şu ki,bunun bi tartışma konusu olmadığı...

benim açımdan da sorun olmazdı tabii ki karşımdaki kişi kendini yetiştirebilmişse, iyi bir insansa ve onu çok seviyorsam
ama söyle de bişey var o da erkeklerin kompleksleri
genelde erkekler evleneceği kız kendinden zenginse, daha çok kazanıyorsa, daha çok okumuşsa, ya da daha çok okumamış ama daha çok biliyorsa sorun yaparlarlar sadece bu nedenle olmayabilir
benim annem ilkokul babam ortaokul mezunu ama adım gibi eminim ki
ben ilkokul mezunu biriyle evlenmek istesem hayatta izin vermezlerdi
belki onlar maddi açıdan düşünerek karşı çıkarlardı ama bilemiyorum
insanların yargıları bu şekilde

davul bile dengi dengine diyenlerdenim
ama elbette istisnalar vardır cevremde de ornegını goruyorum

babam muhendıs, annem lise mezunu ama annem babam gore cok daha bilgili ve kulturludur.

aynı sekılde nişanlımın halası ilkokul mezunu ama kendını inanılmaz geliştiren bir insan her ne kadar dunya gorusumuz uyumlu olmasa da kendısını takdır ederim.

ayrıca mahalleden de bir arkadasım kendisi tıp fakultesınde okuyordu, sevgilisi ilkokul mezunuydu ve evlendıler, cocuk dısarıdan ortaokul ve liseyi bitirdi sanırım su an aöf okuyor.

ornekler cogaltılabilir, cevremde goruyorum hıc bır hayat gorusu ve fıkrı olmayan nice lisans egıtımı alan insanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…