iştee fırtınam anlatılmak istenen bu saten,
mesela merhum sabancı okumamış ama adam hem kendi yetiştirniş hemde holdingler sahibi,
eğer böyle biri gelseydi uni okuyanların kaşrısına kabul ederlerdi,
ozaman ilkokul orta okul ayırmazlardı değilmi
he bu arad benm eşim üni mezunu ben lise çok daaa mutluyum Allahıma bin şükür:asigim:
arkadsım nıe öyle düşünüyrsun. adama iki kelıme laf edememk dersen karşındakı kendını geliştıremeyen türlerden olr. ama bız ilkokulda olsa kendını geliştrmş insanlardan söz edıyoruz
ilk okul mezunu olan bir kişinın maddi dururmu yerındeyse evini geçindirebılıyorsa ve sevdiğim aşık olduğum bir şahıssa ve ayrıyetten kişiliği oturmuşsa neden olmasınkı........
Neden böyle diyorum?Çünkü ne olursa olsun ilkokul mezununun kendini geliştireceği seviye bellidir.Kendini sizin dediğiniz anlamda geliştiren kişiler de beş parmağı geçmez.Parası olan ilkokul mezunu da beni ırgalamaz.Para ile saadet olmaz çünkü.Adamı karşına alınca iki çift laf edebilmelisin.İki lafı bir araya getirebilmeli.Davul bile dengi dengine...:1closedeyes:
senıde paracı gördüm fırtına....önce ınsanlık sonra maddıyat...dımı....
işte oturan kişilik önemli olan...yoksa para degıl dımı fırtınammmmmmm:mymeka::mymeka:
yapmayın lütfen ya. ilkokul mezunları iki lafı bı araya getirecek kadar bile değiller öylemı:uhm: yazık arkadasım bakın buna sinirlendm işte.
ben insanı insan yapan değerler diyorum siz çıkmş iki laf edemzler diyrsunz. ne bunlar insan değilmı okul okumadılr dıe yazık ya
Herkes neyin ne olduğunu biliyor.Sizinle aynı şeyleri düşünmek,savunmak zorunda değilim.İnsan olmak başka,kültürlü olmak başka.Biz burda insanlıktan değil,kültürden,hayata bakış açısından bahsediyoruz.Konuyu saptırmayalım.:1closedeyes:
[/QUOT
tabıkı klatılmk zorunda değilsınz.bende hiç bi şekilde size katılmıyorum.. konuyu nasıl insanlık yönunden anladınz o konuyu da anlamş değilm:sm_confused: ama şunu rahatlıkla söyleyebılırm.. bu konu sabah açıldı ve burdakı butun arkadaslar ünıversıtelı yada lise mezunu.. ama ona rağman çok büyük fikir çatışmalrı yaşadık..demekkı okulla alaksı yok.anlayıs,
ahlak, düşünce bu değerler okulla elde edılmez. benım içinde önemlı olan bunlar zaten.:enbuyukkk:
ben lise mezunuyum eşimse ilkokul...
annesinin erken vefatı,babasının ilgisizliği ve türlü sebeplerden dolayı okuyamamış...tanıştırıldık biz ve ben onu dinledikçe ve tanıdıkça aşık oldum herzaman bunu söylerim...ve çok sonra ilkokul mezunu olduğunu öğrendim...
ama eşim hem çok modern hemde kendini hayata karşı çok güzel yetiştirmiş...eminimki okusaydı şayet, üniversite mezunu olabilecek kapasitesi var,hatta sülalelerinde herkes iyi birer meslek sahibi kimi profesör kimi mimar kimide mühendis...
fakat biz aramızdaki sevgi ve anlayış sayesinde bunu hiç eksi bir problem gibi yaşamadık ve bu saatten sonrada yaşamayacağımızdanda eminim...:1hug:
Herkes neyin ne olduğunu biliyor.Sizinle aynı şeyleri düşünmek,savunmak zorunda değilim.İnsan olmak başka,kültürlü olmak başka.Biz burda insanlıktan değil,kültürden,hayata bakış açısından bahsediyoruz.Konuyu saptırmayalım.:1closedeyes:
[/QUOT
tabıkı klatılmk zorunda değilsınz.bende hiç bi şekilde size katılmıyorum.. konuyu nasıl insanlık yönunden anladınz o konuyu da anlamş değilm:sm_confused: ama şunu rahatlıkla söyleyebılırm.. bu konu sabah açıldı ve burdakı butun arkadaslar ünıversıtelı yada lise mezunu.. ama ona rağman çok büyük fikir çatışmalrı yaşadık..demekkı okulla alaksı yok.anlayıs,
ahlak, düşünce bu değerler okulla elde edılmez. benım içinde önemlı olan bunlar zaten.:enbuyukkk:
saatlerdir ben ve benim gibi düşünenler ahlağın,üniversitede kazanılmayacağından bahsediyoruz. yinemi döndük dolandık aynı yere geldik.. o zaman biz saatlerdir bu konuya boşa mesaj yazmışız...yinemi aynı şeyleri yazacağız.anlayamadım gitti.
yok duygucum fırtına evini geçindirsin demek istedi,
yani ne üni mezunları var evini bile geçindiremeyen dimi ama,
hee her ilkokul mezunuda evini geçindiriyor diye bişe yok tabe
iştee fırtınam anlatılmak istenen bu saten,
mesela merhum sabancı okumamış ama adam hem kendi yetiştirniş hemde holdingler sahibi,
eğer böyle biri gelseydi uni okuyanların kaşrısına kabul ederlerdi,
ozaman ilkokul orta okul ayırmazlardı değilmi
he bu arad benm eşim üni mezunu ben lise çok daaa mutluyum Allahıma bin şükür:asigim:
Neden böyle diyorum?Çünkü ne olursa olsun ilkokul mezununun kendini geliştireceği seviye bellidir.Kendini sizin dediğiniz anlamda geliştiren kişiler de beş parmağı geçmez.Parası olan ilkokul mezunu da beni ırgalamaz.Para ile saadet olmaz çünkü.Adamı karşına alınca iki çift laf edebilmelisin.İki lafı bir araya getirebilmeli.Davul bile dengi dengine...:1closedeyes:
senıde paracı gördüm fırtına....önce ınsanlık sonra maddıyat...dımı....
işte oturan kişilik önemli olan...yoksa para degıl dımı fırtınammmmmmm:mymeka::mymeka:
yapmayın lütfen ya. ilkokul mezunları iki lafı bı araya getirecek kadar bile değiller öylemı:uhm: yazık arkadasım bakın buna sinirlendm işte.
ben insanı insan yapan değerler diyorum siz çıkmş iki laf edemzler diyrsunz. ne bunlar insan değilmı okul okumadılr dıe yazık ya
yok duygucum fırtına evini geçindirsin demek istedi,
yani ne üni mezunları var evini bile geçindiremeyen dimi ama,
hee her ilkokul mezunuda evini geçindiriyor diye bişe yok tabe
ben lise mezunuyum eşimse ilkokul...
annesinin erken vefatı,babasının ilgisizliği ve türlü sebeplerden dolayı okuyamamış...tanıştırıldık biz ve ben onu dinledikçe ve tanıdıkça aşık oldum herzaman bunu söylerim...ve çok sonra ilkokul mezunu olduğunu öğrendim...
ama eşim hem çok modern hemde kendini hayata karşı çok güzel yetiştirmiş...eminimki okusaydı şayet, üniversite mezunu olabilecek kapasitesi var,hatta sülalelerinde herkes iyi birer meslek sahibi kimi profesör kimi mimar kimide mühendis...
fakat biz aramızdaki sevgi ve anlayış sayesinde bunu hiç eksi bir problem gibi yaşamadık ve bu saatten sonrada yaşamayacağımızdanda eminim...:1hug:
[/QUOT
Konuyu insanlık yönüne getiren sizsiniz ben değilim.Önceki mesajınızda ''Ne bunlar insan değil mi okul okumadılar diye yazık ya '' diyen ben miyim?Benim yazdıklarımı bir daha okuyun.Ben, okuyan ya da okumayanların insanlığından bahsetmiyorum.Böyle bir şey olabilir mi?Kim bunu savunabilir ki?Ben konuyla alakalı kendi düşüncelerimi ve prensiplerimi yazdım.Tekrar ediyorum.Benim evleneceğim kişi en az benim eğitim seviyemde olmalıydı.Bu benim tercihim.Konuyu saptırıp ilkokul mezunları insan değil mi?,demeyin hiç.Öyle bir cümlem var mı?, tekrar tekrar okuyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?