sevgilinizin ailesi sizi istemese..

• Konu Sahibi Konu Sahibi Onnf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ay hiiç uğraşılmaz böyle insanlarla. Tecrübe konuşuyor. Bu tip insanlar evlatlarına eş değil, kendilerine hizmetçi arar.
katılıyorum. üç günlük dünyada beni sevmeyen insanları düşünüp kendimi yormazdım. memlekette bir onun mu oğlu varmış?

Beni istemeyeni ben de istemem ..

Sevgilin seninle evlenmek istiyorsa ailesine laf düşmez Bu arada ..bu büyükler herşeye karışmayı ne kadar çok seviyo ..

Hiçbirşey yapmazdım görücü usulü evlendiğim halde istemediler sonradan hiçte umrumda değil.

Kaçabilirsin başka çözüm yok gibi sanırım.En azından Mutlu olursunuz beraber.

İkna edemeyen suclu
Madem o kadar beceriksiz,anasi evlendirsin kendisini

Valla sonra kaynanam şöyle etti böyle etti diye veryansın edersin edende çok buralarda baştan kadın kabul etmiyor zorla gelinleri oluyorlar sonrada kv şöyle eşim anasına düşkün ,yok eşim bakıyor ,yok yardım etmediler diye dil döken ....boşanan çok kadın var...istemiyorsa kaynana adayın hiç yanaşma çünkü sadece oğluyla değil aileye maalesef evleniyon

Bu sevgiline bagli.
Benim var bi arkd erkegin ailesi kizin yüzünü gormek istemiyordu. Sebep mi yok. Kendileri secmedi diye. Evlendiler yine de.
Simdi kizlari var. Ailede baristi. Mutlular.
Sevgilisi kiza destek oldu her zaman.

Ayrılırdım ki ayrıldım da ama bu biraz da sevgilin tavrına bağlı.

Bihter reyisin de dediği gibi "kimse beni ayakları altına alamaz"

Arkadaş gelecek hayatının özetini geçmiş(tabi devam edersen).gerekeni söylemiş.ben olsam yol yakınken ayrılırdım.kayınv. dert yanan konu açanları okusan yeter.

Ben esimle 2 sene görüştüm ve bu süreçte esimin ailesi ile de tanıştım. Annesi ile görüşüyorduk arar halini hatrini sorardim. Ablaları ile de görüşüyorduk evlerine de gittim kac kere. İş isteme ve nisana gelince sudan bir bahane ile herkes erteleyelim dediler bana ama aileme iptal yapamayiz dediler. Esime gidip konusacagiz duzeltecegiz dediler cunku babam kabul etmedi ya gelip bu nisani yaparlar ya da bu is biter dedi. Gidip orda da olmaz deyip geldiler. Amaçları kendilerini kovdurup bak biz gittik onlar kovdu demekti olmadi. Esim ile nişan tarihindenbir hafta once gittik onun memleketine yalanin biri bin para ailemin yapmadığı tonla yalan attılar kayinbabam da dahil. Sonunda ne mi oldu ? Esim istemiyorsanız meryemi zamaninda soyleseydiniz bu satten sonra onu bırakmam dedi. Ben bu köprüyü de geçerim ama p..ç degilim. Anam babam yanımda olsun istyorum dedi. Paşa paşa geldiler. Esimden allah razı olsun beni hiç ezdirmedi. Sevgilin adamsa seni seviyorsa ezdirmez arkanda durur. Cok sıkıntı çektik. Üzüldük. Ama her şeye değer. Eğer bu adam bunlara degerse evlenince kapıni kapatip mutlu olacaksan vaz gecme

Çocuğunun seçimine saygı duymayan bir aile senin hiç bir sözüne saygı duymayacaktır. Bir ömür böyle yaşayabilecek misin?

Beni istememe sebepleri de aynıdı akrabalardan zengin bir kız vardi kayananamin aklinda ki eşim zamaninda hayır demisti o kız için

Bende birşey yazayım dedim ;benim eşimin ailesinde beni istemedi ve aileciydi sonra onları ikna etti evlendik sonra ne mi oldu arkamda dağ gibi durdu yani ailesini sildi yeri gelince .
Bence evlilik insan ilişkileri değişiktir ne kadar tedbir alsanda her şey farklı oluyor o yüzden bana göre iki insan birbirini seviyorsa 3.şahısları pek dinlememeli ,benim çevremdeki erkeklerde karılarını tutup herkesi atıyor yani bu gittiğiniz aileye vs bağlı .
Bir aile sizi çok isterse mesela amamçocuğu sevmezseniz ne olacak mutlu mu olacaksınız onun ailesi de laf yapabilir kavga gürültü çıkarabilir .Bence sevdiğin adam için bu riske değer ...He bana göre de şu çok önemli ailesine çok istiyormuş gibi belli etme üstüne düşme , hareketlerin ne kadar o erkeği istese bile söze ve kelimelere dökme

Benim kaynanam ayıla bayıla aldı beni. Kınama bir gün kala oğlum yarın seni terkeder tek kalırsın benimle iyi geçin diyerek başladı. Benim annem babam var Allah büyük yalnız kalmam dedim diye evlendiğim gün düğünümü rezil etmeye çalıştı. Sonra ne hikmetse benden nefret ettiğine ve hatta beni aslında hiç istemediğine karar verdi :)

Diyeceğim o ki, sevgilinin tavrına çok bağlı bu işler. O istedikten sonra kimse hayır diyemez. Ama şimdiye kadar seni olayların dışında tuttuğuna göre belli ki ailesine karşı gelemeyecek. Ben yerinde olsam vaz geçerim.

Konu açarken "olumsuz yorum yapacaklar yapmasın" tehdidi yapmak moda oldu son zamanda. Konunuzu açarsınız saygı çerçevesinde olumlu olumsuz yorumlar yapılır. Kısıtlama getirme hakkınız yok. Öncelikle bunu belirteyim.

Sonra konuya geleyim. Etrafımda ailesi tarafından istenmeyen evlilik yapan çok. Bir müddet sonra ailelerle barışıp can ciğer olanı da gördüm, aile baskısıyla evliliklerini bitiren de.

Sizin ve sevgilinizin karakteri, sağlamlığı önemli. Seviyorsanız biz buna karşı direnir sevgimizi ayakta tutarız diyorsanız aileleri gözardı edin. Ama ailem olmadan olmaz veya ileride ailenin olumsuz tavrından etkilenecekseniz baştan yolları ayırın.

Kendi evleneceği kadını seçemeyen bir adam için göz yaşı dökmezdim ben sanırım.

Ne demek annem istemiyor... anan mı koynuna alıp uyayacak, büyü de tekrar konuşuruz derim muhatemelen.

Katıldım

Kv dem de beni istemezdi herhalde ama soran olmadı

Ona ne ki

İki yetişkin karar verdik evlendik

Ailelere olur mu bu iş yapabilir miyiz vs diye sormadık

Nikah tarihi aldık düğün davetiyesi bastırdık evleniyoruz dedik

Formaliteden beni istedik yüzük taktık sonra da evlendik oldu bitti

Annem seni istemiyor dese idi o benim değil annenin sorunu derdim

Sebeplerini bilmiyorum. Sadece annesinin problem çıkarttığını biliyorum. Annesi kendi memleketinden köyünden bir kızı gelin almak istiyor diye tahmine ediyorum

İŞte SEBEBİ belli memleketinden kız almak istemesi demişsiniz zaten.
Burada iş SEVGİLİNE düşüyor,NET.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…