Sevgilinizin karşı cinsten arkadaşları olmasını nasıl karşılıyorsunuz?

Zamaninda benim liseden normal bir erkek arkadasim vardi.. bana kardesim dedigi bile oldu.. ve benim o donemde baska biriyle iliskim oldu.. gel zaman git zaman ben sevgilimden ayrildim.. bir gun bu lisedeki arkadasla oturup konustum.. ya dedim sen bana kardesim filan diyorsun ama sanki sen benden biseyleri gizliyorsun dedim.. eger bende x sahizla sevgili olmasaydim aramizda biseyler olurmuydu dedim.. olabilirdi demezmi.. dusunebilirdim seni demezmi... Yani demekki erkeklerin kardesim lafina inanmicaksin... Bi zaman sonra duygu olusabilir.. ha erkek kiz arkadasligina karsi degilim.. ama evliyken olmamasi gerektigini dusunuyorum..

Sinirini bildiğin müddetçe neden olmasın ? Sayısı az olsa da erkek dostlarım var hele biri var ki ailem de tanır bir birimize kuzen deriz yeri geldiğinde onda kalmışlığım olmuştur.

Şimdi benim sevgilim var o yüzden o ve ben daha dikkatli davranıyorduk şimdi onun da kız arkadaşı var hep beraber takılıyoruz şimdi evde toplanmalar oyunlar vs.

Erkek arkadaşım işi gereği kız ortamında ajansta fotoğrafçı kendisini bilen biri sorun olmuyor bazen bende çekimlere katılıyorum ya da çekim sonrası eğlencelere

Ha her zaman olamıyorum tabi yanında ama gittiği zaman diğerlerine nazaran daha erken kalkıyor ortamdan her adımını da belirtir.

Bana göre olabilir iki taraf da insan olsun yeter

Yani kadın erkek arkadaş olabiliyo tabiki ama cok zor.. Şundan yola çıkarak söylüyorum; evlenmeden önce 10kız arkadaşım varsa 8i hasetti , arkamdan dedikodumu yaptı vs ama erkekler öyle değil daha samimi daha candan geliyodu yakın erkek arkadaslarimda cok oldu o yuzden ama sadece bi tanesiyle kardeşliğimizi bozmadan devam edebildik diğerleri en ufak firsatta bozuyodu kendini o yuzden ben pek inanmiyorum uzun süre arkadas kalınabilinecegini. Hani mecburiyetten işte vs görürsün o ayrı tabi sokaktayken de gözünü baglayayım ona da karıscaksam:)) ama biriyle samimi olmasini asla istemem illa birinden biri niyeti bozuyo

Kadınla erkeğin arkadaş olacağına ne sevgilim ne ben inanmıyoruz . Bende olmasa bile karşı tarafta farklı düşünceler olabilir . Bu yüzden sevgilimin kız arkadaşı olamaz . İş yerinde arkadaş grubuyla muhabbet eder o ayrı ama dışarıda buluşamaz ve telefonla görüşemez . Tabi aynı şekilde bende.

Sen sevgiline güveniyorsundur ancak karşısındaki bayan arkadaşlar ne kadar güvenilir orası tartışılır,hergün bişeyler, bir sürü yanlış insanları duyuyoruz,okuyoruz,görüyoruz ben güvenmem canım, zira benim eşimin çevresinde bir sürü iş arkadaşı bayan var arkadaşlık, iş saatlerinde evet ama sonrasında hayır... Ailece görüşürüm ama öyle ayrı muhabbetler bana ters.....

Senin kız arkadaşlarını da mı tanımıyo adam

Bir de etrafa güvenmiyoruz derken kim size zorla birsey yaptırabilir ki

benim kız arkadaşlarımı elbette tanıyor ama adı üstünde benim kız arkadaşlarım onun değil, onun erkek arkadaşlarınıda elbette ben tanıyorum ama sonuçta aradaki tek bağ nişanlım, onun dışında benim kız arkadaşlarımla onun işi olmaz, onun erkek arkadaşlarıyla benim bağlantım olmaz nişanlım olmasa,anlatabilmişimdir umarım..
etrafa güvenmiyoruz derken olay bizlik değil elbette kimse bize yanlış yaptıramaz ama biri bize yanlış yaptığında bizim canımız sıkılır niye boşu boşuna başımıza birileri sıkıntı olsunki.. o kadar çok şey gördükki etrafta,kendi akrabasına dahi yanlış yapan,en yakın arkadaşı dost gözüküp içten içe kızın sevgilisine sevgi besleyip sonra bunu itiraf edip ilişkileri zedelemek için ne kötü şeyler yapan kaç insan gördük heleki üniversite yıllarında, en yakın arkadaşım dediği kızın sevgilisine yan gözle baktığını dile getirmekten çekinmeyen o kadar insan varki dünya o kadar kötüye gidiyorki o yüzden en iyisi kafamızın en rahat ve huzurlu olacağı şekilde yaşamak

Doğru ya da yanlış düşünce meselesi değil bu. Tercih ve anlayış meselesi. Ben kabul edemem arkadaşım. Olamaz :)

Bu bir aşırı kıskançlıktan kaynaklı birşey değil, deminde dediğim gibi biz birbirimizi kısıtlamıyoruz sınırlandırmıyoruz, gittikçe kötüleşen dünyanın getireceği kötü şeylerin ihtimallerinden koruyoruz kendimizi.
ve böyle daha mutluyuz çünkü sorun biz değiliz,yada birbirimize güvensizlik değil olay,çünkü ilk mesajımdada dediğim gibi bizim birbirimize güvenimiz çok ve tam ama dışarıya güvenimiz sıfır çünkü çok sey gördük etrafta, hatta eskiden çok güvendiğim bir kız arkadaşım vardı o diğer bir kız arkadaşıma bu konuda büyük yanlışlar yaptı o yüzden iyice gördük dünyanın acımasız tarafını kendi gözlerimle,elbette herkes kötü sey yapacak diye birsey yok ama öyle seyler duyuluyorki o yüzden bu devirde güvenemiyoruz işte, yoksa nişanlımı bin kızın arasına koysam yada beni bin erkeğin arasına koysa bir gram yanlışımız olmaz dönüp bakmayız bile. ama işte cevreden gelebilecek herhangi bir zarara karşı kendimizden bu tarz şeyleri uzak tutmak en doğrusu geliyor. Ufacık bir kutu gibi gelebilir size ama bu bu taraftan bakıldığında aslında öyle değil çünkü artık çok kirli bir dünyada yaşıyoruz bu nedenle huzurumuzu kaçırabilecek nedenleri daha olmadan öngörüp tedbir alabilmeliyiz yoksa nice hayal kırıklığı yaşayan insanlar var onlar gibi olmamak için.. Nişanlım ile bana biz ve ailemiz akrabamız ve bir kaç yakın gerçek arkadaşımız yeterli gereksiz yalancı kalabalığın olacağına bir kaç gerçek dostumuz olsun yeter.. Sosyal açıdan yalnız büyümüş gibide hissetmiyorum çünkü annem elinden geleni yaptı hep ama üniversiteye gittikten sonra o kadar kötü insanlar gördüm ve duydumki öyle yanlış yapanlar iş çevirenler gördümki bu yüzden öyle herkese bu devirde asla güvenilmemesi gerektiğini kendim görmüş oldum o nedenle bir kaç sağlam arkadaş yeter. İlla benim erkek,nişanlımın kız arkadaşı olmak zorunda yoksa yalnız kalırız diye birşey zaten söz konusu olamaz çünkü dediğiniz gibi insana ihtiyaç duyulan o bazı özel anlarda zaten en yakın arkadaşlar aile ve akrabalar yeter fazla gereksiz kalabalığın ne gereği varki samimiyetsiz kalabalık yerine bir kaç doğru insanla gerçek bir ortam olması bize mantıklı ve doğru gelen.. Nişanlımın benim iki kız arkadaşımla bağlantısı benden dolayı sonuçta aynı şekilde onun erkek arkadaşlarıyla benim bağlantımda nişanlımdan dolayı, onun dışında biz beraber olmasak birbirimizin arkadaşıyla ne bağlantımız olabilirki.. Ha ilerde evlenince elbet çift olarak arkadaşlarımızda olur ama ayrıca benim bir erkek ve nişanlımında bir kız arkadaşı olmasının bir gereği yok ve olmasında zaten karşı cinsle arkadaş olma zorunluluğu diye birşeyde yok sonuçta.. Tabiki hayat bu ama ben içimden gelenleri söyledim biz birlikte olduktan sonra o benim gerçekten hem abim hem babam hem en yakın dostum o yüzden hissettiklerimi yazdım Allahım ömür boyunca yokluğunu inşallah göstermesin ama düşüncelerim böyle.. İş sebebiyle yada daha kötü sebeplerle ayrı düşerseniz demişsiniz inşallah kimse yaşamaz tabi, bizlerde yaşamayız inşallah hani büyük konuşamaktan korkarım ama öyle bir durum olmayacağına öyle yürekten eminimki,çünkü öyle sağlam bir temel üstüne varoldukki o yüzden ölüm haricinde hiçbirşey ayıramaz gibi geliyor ama dediğim gibi büyük konuşmak iyi değildir o yüzden diyelimki öyle birsey oldu diyelim o zaman ben zaten onun yaratacağı boşluk içinde yaşayamam yaşama sevincim gider, ölen babamdan sonra o benim babamdı babasız kalmış olurum bir kez daha, en yakın dostum abim sevdiğim herşeyim olduğu için tüm dünyam gitmiş olur zaten iaterse yanımda bin tane en yakın arkadaşım olmuş olsun o olmazsa tüm dünya boşalır benim için zaten.. O yüzden Allahım kimsenin huzurunu mutluluğunu bozmasın..Biz böyle mutluyuz..Kusura bakmayın çok uzun oldu ama öyle her dediğinize cevap vermek istedim o yüzden uzadı gitti içimdekileride dökmüş oldum..

İçinizden geleni merak ederek sormuştum zaten, ciddiye alıp uzun uzadıya cevap vermişsiniz memnun oldum. Sadece yanlış anlamazsanız keşke paragraflara bölseydiniz, takip etmesi zor oluyo böyle.

Ne yaşadınız, tecrübeleriniz ne yönde bilemem ancak bunun sizde travma oluşturduğu çok açık. Zaten yorumunuzun büyük bölümü "korunmak" "tehlikelere karşı önlem almak" "zaman kötü" kelimleri ve bunlarında türevlerinden oluşuyor.

Yani ağır kıskançlık benim ilk yorumunuza dayanarak tahminimdi ancak altından başka güven sorunları ve sosyal travmalar çıkacağını kestirememiştim.

Geçmiş yaşantınız ve duyumlarınız sizi yalnızlığa itmiş, sizin adınıza üzüldüm. Ama bu sağlıklı bi durum değil ne yazık ki.

Basitç örnek vermek gerekirse büyük bi trafik kazası atlatanların tekrar araba kullanmaktan korkması, küçükken yakın çevresinde ağır hastalık geçiren, sürekli hastaneye taşınan bi yakını bulunan bireyin büyüdügünde hastaneye gitmekten çekinmesi gibi bi durum içerisindesiniz. Bilinçli ya da değil bir savunma mekanizmasıyla kendinizi kapatıyorsunuz, kutu benzetmesini tam da bunun için yapmıştım.

Sizin erkek, hayatınızdaki kişinin kız arkadaşları olması meselesine gelince. Kimse zaten karşı cinsten arkadaş edinmek için özel bi çaba sarf etmiyor. Nasıl okulda, işte, semtimizde kafa dengi, anlaşabildiğimiz hemcinslerimize yakınlık gösteriyorsak karşı cinsler için de aynı şeyi yapıyoruz.

Yani sosyal hayatta ortada keyifli bi sohbet varsa espriyi yapan kız mıydı erkek miydi bakmıyoruz gülüyoruz, ortak sevilen bi film varsa sinemaya davet ederken cinsiyet ayırmıyoruz, yardım lazımsa elimizden geleni yaparken kadın mıdır erkek mi ona göre demiyoruz. Arkadaşlık da böyle böyle gelişiyor işte.

Yoksa bakmayın buradaki yorumlara; "yoklukta gideri var" listesini arkadaşlarım diye yutturmaya çalışanlar ile bu tip birine rastlamışlar gelip kinini kusup gidiyo. Ciddiye alınacak bi tarafı yok. İnsan sosyal hayata muhtaç bi canlı ve bu hayatı kadın-erkek olarak bölemeyiz.

Mesela sevgilinizin (sanırım henüz evli degilsiniz) erkek arkadaşlarının sizi sevip sahiplenmesi çok önemlidir benim gözümde. Arkadaş arkadaşı rezil de eder vezir de çünkü. Atıyorum sevgilinizin arkadaşları X ve Y olsun. X ve Y ne zamanki sizi "arkadaşlarınınki" olarak görmeyi bırakır da "kendi arkadaşları" sayarlar o zaman sizi korur kollarlar.

Sizinki size bi yanlış yaptıgında onu uyarırlar, yolda tutmaya çalışırlar. Bu yanlışı sadece aldatma olarak düşünmeyin, tutun ki sizinki borç yapmış ama size söyleyemiyo battıkça batıyo. O adamların "oglum böyle olmaz, git bi hayalili ile konuş. aslan gibi kız zaten durur senin arkanda" demeleri için bile sizi sevmeleri lazım en basitinden.

Yani "onunkiler beni ondan ötürü tanır, benimkiler de onu benden ötürü; birebir bağlantı olamaz" ı kabul etmiyorum ben asla.

Ayrı düşmeniz örneginde ise benim ölüm demeye dilim varmadı, belki iş belki daha kötü sebepler dedim.

Bu tarz ayrılıklar zaten ağır, bi de siz üstüne tüm dünyaya olan güvensizliginizi, babasızlıgınızı, acınızı o tek adamın üzerine kurarsanız bu dünyanın en mükemmel insanı olsa da hem o adama çok büyük yük hem de çok büyük risk.

Yani ne yaşadıgınızı ben bilemem özetle ama savunmadan çıkıp iyileşme sürecine geçmelisiniz ki hem aşkınızın hem hayatın tadını birlikte çıkarın

Haklısınız paragraflara bölme konusunda bir daha öyle yaparım. Düşüncelerinizi örnekler vererek dile getirmişsiniz ama sizinde dediğiniz gibi ne yaşadığımı tecrübe olan şeyleri bilemezsiniz o nedenle zaten anlayamadınız beni tam..

Eğer gerçekten anlayabilme sansınız olsaydı o zaman zaten bunun travmalardan falan kaynaklı olmadığını, sadece şu yaşadığımız dönemin ne denli kötüye gitmesinden kaynaklı olduğunu anlardınız..

Gördüğümüz ve duyduğumuz seyler beni yada bizi yalnızlığa itmedi elbet bu sizin düşünceniz saygı duyuyorum ama yalnız falan değilimki, sadece samimiyetsiz sahte arkadaşlıklar yerine sağlam bir iki insan olsun zaten dünyaya bedeldir,bu hiç babasızlık falan yasamasaydımda böyle olurdu yani sizin deyiminizle travmalarla alakalı değil..

Savunma mekanizmasıyla kendini kapatmaksa bu evet elimde olmadan böyle oluyor çünkü artık dostluk kardeşlik çoğu insanımız için eskisi gibi masum ve gerçek değil o nedenle böyle olmam çok normal..

Siz arkadaşlık olayını kızerkek olarak ayırmıyor olabilirsiniz dediklerinizide anlıyorum ama bende bi önceki mesajımda anlattığım gibi benim erkek arkadaşım onunda kız arkadaşı olmasın yani buna ihtiyacımız yok gerekli görmüyoruz ikimizde ve yine önceden dediğim gibi birbirimize olan güvenle alakası yok etrafa dışarıya güvenmiyoruz böyle kötü bir devirdeyiz işte.. Bir iki yakın gördüğümüz güvendiğimiz hemcinsimiz yeter,onun dışında karşı cinse gerek yok bu bizim düşüncemiz.

Henüz evli değiliz nişanlıyız evet ve hayatımdaki kişinin erkek arkadaşlarının beni sevip sahiplenmesi tabiki önemlidir zaten öylede, o dediğim bir iki erkek arkadaşı nişanlımın kardeşi gibi ve beni tabikide arkadaşlarının sevdiği olarak görüyorlar kendi arkadaşları olarak olmaz nişanlımın arkadaşları çünkü ama asla yan gözle bakmayacak insanlar ve benide severler ama asla yanlış gözle bakmazlar biliriz bunu çünkü nişanlım o kişilerden bu güveni aldığı için onlarla kardeş gibi zaten en ufak kuşku duysa arkadaş olmazdı zaten..

Ve sevdiğim adamın erkek arkadaşlarının beni sevmesi için onlarla samimi olmam gerekmez umarım anlatabiliyorumdur.

Demek istediğim su onun erkek arkadaşlarının olması benimde o erkeklerle samimi olmamı gerektirmez istedikleri kadar iyi olsunlar,asla yan gözle bakmayacaklarını biliyor olsam bile arada bir çizgi var şu durumda dahi, ve eğer nişanlım olmazsa o erkek arkadaşlarıyla bir bağım kalmaz bu yapı meselesi. O yüzden benim kız arkadaşlarımla nişanlım öyle samimi olamaz gereği yok olmazda zaten,aynı şekilde benimde onun erkek arkadaşlarına karşı hep bir sınırım var samimi olmam buda örf adetlerimizden gelen birşey zaten.

Evet çok acil bir durum söz konusu olmadıkça birebir bağlantım niye olsun yakında eşim olacak insanın erkek arkadaşlarıyla samimi olmak bana göre değil aynı şekilde nişanlım içinde bu böyle. Siz dediklerimi kabul etmemişsiniz saygı duyuyorum ama ben böyle düşünüyorum ve bana yanlış gelende bunun aksi..

Herneyse olay benim kız arkadaşlarımla nişanlımın yakın olmaması, veya onun erkek arkadaşlarıyla benim yakın olmamam değil.. Asıl olay asıl konumuz benim karşı cinsten arkadaşa ihtiyacım yok olamaz, nişanlımında karşı cinsten arkadaşa ihtiyacı yok olamaz. Gereği yok böyle seylerin..Böyle düşünüyoruz biz burdaki bazı arkadaşlarında düşündüğü gibi..

Sevgilimle aynı düşüncede olduğumuz için ikimizde böyle olmasından gerçekten çok mutluyuz ve huzurluyuz. Ne ben ona nede o bana asla yük değil yani asla sınırlama kısıtlama olmadan böyleyiz böyle düşünüyoruz..İyileşme sürecine geçecek bir hastalığımız yokki ama tabi o senin düşüncen saygı duyuyorum üsttede dediğim gibi.

Teşekkürler yinede özenle yazdığın açıklamaların için, Öyle yaşıyoruz zaten emin ol ve tüm sevenler daima her zaman hem aşkın hemde hayatın tadını birlikte çıkaralım sevdiğimizle beraberce inşallah

Samimi kız arkadaşları olmasını yani beni ara dediği telefonda görüşmeler yaptığı kız arkadaşları varsa karışır mısınız, müdahale eder misiniz?
Sizin hiç normal erkek arkadaşınız yok mu? Neden garipsiyorsunuz? Sizden bir şey saklamıyorsa sorun etmenize gerek yok bence..
Benim şimdi çevremde pek kalmadı ama kendiliğimizden koptuk şehir değişiklikleri vs sonrasında, yoksa benim de sevgilim olmasına karşın erkek arkadaşlarım hep oldu, hem de yediğim içtiğim ayrı gitmeyen.. zaten oğlanlarla büyümümüşümdür, üniye kadar kopmadım da onlardan, bu yüzden kadın erkek arkadaşlığını garipsemem hiç :) benimkinin de az da olsa arada görüştüğü arkadaşları var, şehir dışında da olsa arada yolları düşen. hele biri vardır ki elinden aldım resmen kendi arkadaşım yaptım o kadar severim yani gizleme çabası yoksa karışılmaz arkadaşa bence, hele ki benden öncekilere.. ne haddime derim ben

Son düzenleme:
Benim olabilir ama onun olamaz, neticede eşit değiliz. Kadın mesafe koyar ama erkek koyduğunu sanar anca.

Ben istemem öyle başka kızlarla konuşsun, buluşsun falan arkadaşça da olsa, anca toplu bulussunlar, özel konusmasinlar. Ama karışmam da. Bende aynısını yaparım, nasıl hissettirdiğini anlasin. Biz arkadaşça da konussak adımız çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…