- 26 Temmuz 2011
- 3.712
- 2.368
- 333
- Konu Sahibi castleinthesnow
-
NO no no yüreğim kaldırmaz evliyim ama bizde bi zamanlar sevgiliydikSamimi kız arkadaşları olmasını yani beni ara dediği telefonda görüşmeler yaptığı kız arkadaşları varsa karışır mısınız, müdahale eder misiniz?
Bence siz rahatsız falan olmayın, kız rahatsız olmalı zira iplenmemiş bile.
Senin kız arkadaşlarını da mı tanımıyo adam
Bir de etrafa güvenmiyoruz derken kim size zorla birsey yaptırabilir ki
Kız arkadaş/erkek arkadaş konusundan bağımsız olarak söylüyorum. Söylemek de değil aslında, samimiyetle soruyorum.
Hem siz hem eşiniz kıskançlığınızın ve korkularınızın sizi ne kadar sınırladığının farkında mısınız?
Yani bi takım çekinceler, kaygılar yüzünden ufacık bi kutuya kapanmışsınız. Anlamsız paranoyalar yüzünden o kutunun içindekiler bana yeter diye avunuyorsunuz.
Hani şey gibi, zaman kötü diyerek kızının doğru dürüst kimseyle arkadaşlık etmesine, ne bileyim kız kıza bi gece olsun arkadaslarıyla kalmasına izin vermeyen annelerin sosyal açıdan yalnız büyümüş çocukları gibi hissetmiyor musunuz?
Ne bileyim doğumda, ölümde, özel bi günde; akla, desteğe, kalabalığa ihityacınız olduğunda yaşıtınız geniş bi çevreniz olsun istemiyor musunuz hiç? Sizde 2 kız arkadaş ama eşinizle yakın olmalarına izin vermiyorsunuz tabi ki, onda 2 erkek arkadaş ama sizinle aralarında duvarlar? Yetiyor mu gerçekten?
Karşı cins gözüyle size akıl verecek, kan bagıyla kardeşmiş/abiymiş gibi koruyup kollayacak bi insan (bakın erkek degil insan diyorum) olsa hayatınızda bunun size zararı ne eşinize zararı ne?
"Biz birlikte olduktan sonra hiçbir şeye ihtiyacımız yok" demişsiniz. Çok romantik aslında ama hayat bu. Yarın öbür gün iş sebebiyle ya da umarım yaşamazsınız (kimse yaşamaz) ama daha kötü sebeplerle ayrı düşerseniz düşeceğiniz boşluğu hayal edebiliyor musunuz?
İçinizden geleni merak ederek sormuştum zaten, ciddiye alıp uzun uzadıya cevap vermişsiniz memnun oldum. Sadece yanlış anlamazsanız keşke paragraflara bölseydiniz, takip etmesi zor oluyo böyle.Bu bir aşırı kıskançlıktan kaynaklı birşey değil, deminde dediğim gibi biz birbirimizi kısıtlamıyoruz sınırlandırmıyoruz, gittikçe kötüleşen dünyanın getireceği kötü şeylerin ihtimallerinden koruyoruz kendimizi.
ve böyle daha mutluyuz çünkü sorun biz değiliz,yada birbirimize güvensizlik değil olay,çünkü ilk mesajımdada dediğim gibi bizim birbirimize güvenimiz çok ve tam ama dışarıya güvenimiz sıfır çünkü çok sey gördük etrafta, hatta eskiden çok güvendiğim bir kız arkadaşım vardı o diğer bir kız arkadaşıma bu konuda büyük yanlışlar yaptı o yüzden iyice gördük dünyanın acımasız tarafını kendi gözlerimle,elbette herkes kötü sey yapacak diye birsey yok ama öyle seyler duyuluyorki o yüzden bu devirde güvenemiyoruz işte, yoksa nişanlımı bin kızın arasına koysam yada beni bin erkeğin arasına koysa bir gram yanlışımız olmaz dönüp bakmayız bile. ama işte cevreden gelebilecek herhangi bir zarara karşı kendimizden bu tarz şeyleri uzak tutmak en doğrusu geliyor. Ufacık bir kutu gibi gelebilir size ama bu bu taraftan bakıldığında aslında öyle değil çünkü artık çok kirli bir dünyada yaşıyoruz bu nedenle huzurumuzu kaçırabilecek nedenleri daha olmadan öngörüp tedbir alabilmeliyiz yoksa nice hayal kırıklığı yaşayan insanlar var onlar gibi olmamak için.. Nişanlım ile bana biz ve ailemiz akrabamız ve bir kaç yakın gerçek arkadaşımız yeterli gereksiz yalancı kalabalığın olacağına bir kaç gerçek dostumuz olsun yeter.. Sosyal açıdan yalnız büyümüş gibide hissetmiyorum çünkü annem elinden geleni yaptı hep ama üniversiteye gittikten sonra o kadar kötü insanlar gördüm ve duydumki öyle yanlış yapanlar iş çevirenler gördümki bu yüzden öyle herkese bu devirde asla güvenilmemesi gerektiğini kendim görmüş oldum o nedenle bir kaç sağlam arkadaş yeter. İlla benim erkek,nişanlımın kız arkadaşı olmak zorunda yoksa yalnız kalırız diye birşey zaten söz konusu olamaz çünkü dediğiniz gibi insana ihtiyaç duyulan o bazı özel anlarda zaten en yakın arkadaşlar aile ve akrabalar yeter fazla gereksiz kalabalığın ne gereği varki samimiyetsiz kalabalık yerine bir kaç doğru insanla gerçek bir ortam olması bize mantıklı ve doğru gelen.. Nişanlımın benim iki kız arkadaşımla bağlantısı benden dolayı sonuçta aynı şekilde onun erkek arkadaşlarıyla benim bağlantımda nişanlımdan dolayı, onun dışında biz beraber olmasak birbirimizin arkadaşıyla ne bağlantımız olabilirki.. Ha ilerde evlenince elbet çift olarak arkadaşlarımızda olur ama ayrıca benim bir erkek ve nişanlımında bir kız arkadaşı olmasının bir gereği yok ve olmasında zaten karşı cinsle arkadaş olma zorunluluğu diye birşeyde yok sonuçta.. Tabiki hayat bu ama ben içimden gelenleri söyledim biz birlikte olduktan sonra o benim gerçekten hem abim hem babam hem en yakın dostum o yüzden hissettiklerimi yazdım Allahım ömür boyunca yokluğunu inşallah göstermesin ama düşüncelerim böyle.. İş sebebiyle yada daha kötü sebeplerle ayrı düşerseniz demişsiniz inşallah kimse yaşamaz tabi, bizlerde yaşamayız inşallah hani büyük konuşamaktan korkarım ama öyle bir durum olmayacağına öyle yürekten eminimki,çünkü öyle sağlam bir temel üstüne varoldukki o yüzden ölüm haricinde hiçbirşey ayıramaz gibi geliyor ama dediğim gibi büyük konuşmak iyi değildir o yüzden diyelimki öyle birsey oldu diyelim o zaman ben zaten onun yaratacağı boşluk içinde yaşayamam yaşama sevincim gider, ölen babamdan sonra o benim babamdı babasız kalmış olurum bir kez daha, en yakın dostum abim sevdiğim herşeyim olduğu için tüm dünyam gitmiş olur zaten iaterse yanımda bin tane en yakın arkadaşım olmuş olsun o olmazsa tüm dünya boşalır benim için zaten.. O yüzden Allahım kimsenin huzurunu mutluluğunu bozmasın..Biz böyle mutluyuz..Kusura bakmayın çok uzun oldu ama öyle her dediğinize cevap vermek istedim o yüzden uzadı gitti içimdekileride dökmüş oldum..
İçinizden geleni merak ederek sormuştum zaten, ciddiye alıp uzun uzadıya cevap vermişsiniz memnun oldum. Sadece yanlış anlamazsanız keşke paragraflara bölseydiniz, takip etmesi zor oluyo böyle.
Ne yaşadınız, tecrübeleriniz ne yönde bilemem ancak bunun sizde travma oluşturduğu çok açık. Zaten yorumunuzun büyük bölümü "korunmak" "tehlikelere karşı önlem almak" "zaman kötü" kelimleri ve bunlarında türevlerinden oluşuyor.
Yani ağır kıskançlık benim ilk yorumunuza dayanarak tahminimdi ancak altından başka güven sorunları ve sosyal travmalar çıkacağını kestirememiştim.
Geçmiş yaşantınız ve duyumlarınız sizi yalnızlığa itmiş, sizin adınıza üzüldüm. Ama bu sağlıklı bi durum değil ne yazık ki.
Basitç örnek vermek gerekirse büyük bi trafik kazası atlatanların tekrar araba kullanmaktan korkması, küçükken yakın çevresinde ağır hastalık geçiren, sürekli hastaneye taşınan bi yakını bulunan bireyin büyüdügünde hastaneye gitmekten çekinmesi gibi bi durum içerisindesiniz. Bilinçli ya da değil bir savunma mekanizmasıyla kendinizi kapatıyorsunuz, kutu benzetmesini tam da bunun için yapmıştım.
Sizin erkek, hayatınızdaki kişinin kız arkadaşları olması meselesine gelince. Kimse zaten karşı cinsten arkadaş edinmek için özel bi çaba sarf etmiyor. Nasıl okulda, işte, semtimizde kafa dengi, anlaşabildiğimiz hemcinslerimize yakınlık gösteriyorsak karşı cinsler için de aynı şeyi yapıyoruz.
Yani sosyal hayatta ortada keyifli bi sohbet varsa espriyi yapan kız mıydı erkek miydi bakmıyoruz gülüyoruz, ortak sevilen bi film varsa sinemaya davet ederken cinsiyet ayırmıyoruz, yardım lazımsa elimizden geleni yaparken kadın mıdır erkek mi ona göre demiyoruz. Arkadaşlık da böyle böyle gelişiyor işte.
Yoksa bakmayın buradaki yorumlara; "yoklukta gideri var" listesini arkadaşlarım diye yutturmaya çalışanlar ile bu tip birine rastlamışlar gelip kinini kusup gidiyo. Ciddiye alınacak bi tarafı yok. İnsan sosyal hayata muhtaç bi canlı ve bu hayatı kadın-erkek olarak bölemeyiz.
Mesela sevgilinizin (sanırım henüz evli degilsiniz) erkek arkadaşlarının sizi sevip sahiplenmesi çok önemlidir benim gözümde. Arkadaş arkadaşı rezil de eder vezir de çünkü. Atıyorum sevgilinizin arkadaşları X ve Y olsun. X ve Y ne zamanki sizi "arkadaşlarınınki" olarak görmeyi bırakır da "kendi arkadaşları" sayarlar o zaman sizi korur kollarlar.
Sizinki size bi yanlış yaptıgında onu uyarırlar, yolda tutmaya çalışırlar. Bu yanlışı sadece aldatma olarak düşünmeyin, tutun ki sizinki borç yapmış ama size söyleyemiyo battıkça batıyo. O adamların "oglum böyle olmaz, git bi hayalili ile konuş. aslan gibi kız zaten durur senin arkanda" demeleri için bile sizi sevmeleri lazım en basitinden.
Yani "onunkiler beni ondan ötürü tanır, benimkiler de onu benden ötürü; birebir bağlantı olamaz" ı kabul etmiyorum ben asla.
Ayrı düşmeniz örneginde ise benim ölüm demeye dilim varmadı, belki iş belki daha kötü sebepler dedim.
Bu tarz ayrılıklar zaten ağır, bi de siz üstüne tüm dünyaya olan güvensizliginizi, babasızlıgınızı, acınızı o tek adamın üzerine kurarsanız bu dünyanın en mükemmel insanı olsa da hem o adama çok büyük yük hem de çok büyük risk.
Yani ne yaşadıgınızı ben bilemem özetle ama savunmadan çıkıp iyileşme sürecine geçmelisiniz ki hem aşkınızın hem hayatın tadını birlikte çıkarın
ben de tanıyorsam olur, tanımıyorsam olmaz.Samimi kız arkadaşları olmasını yani beni ara dediği telefonda görüşmeler yaptığı kız arkadaşları varsa karışır mısınız, müdahale eder misiniz?
Sizin hiç normal erkek arkadaşınız yok mu? Neden garipsiyorsunuz? Sizden bir şey saklamıyorsa sorun etmenize gerek yok bence..Samimi kız arkadaşları olmasını yani beni ara dediği telefonda görüşmeler yaptığı kız arkadaşları varsa karışır mısınız, müdahale eder misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?