Sevgiliyle ayni evde

İki ayrı yatak olacak, ayrı odalarda kalacaksınız... Kesin evleneceğim diyorsan, karşındakine kendinden çok güvenebiliyorsan evlenebileceğine, kal.. Ayrı yatak ve oda yapmanıza gerek yok aynı yatakta kalabilirsiniz. Seninki bahane olmuş, erkek arkadaşın da fırsatını bulmuş kaçırmaz. Hangi erkek sevgilisiyle aynı evde kalmak istemez ki, nikah-evlenme derdi yok evliliğin bütün nimetlerinden de faydalanıyorsun... Daha ne...

:halay:

Ne var ki bunda , ayni ev paylasilabilir gibi denilebilse de dezavantajlari avantajlarindan fazladir.

Sevgilinle suan ayni eve cikmanin tek artisi kirayi paylasmak olur.

Onun disinda ev isleri , onun giysileri hep sana kalir. Yemk utu derken baya zorlanirsin.

Ayni evde islerini yapmayan kizlara tahammul edemeyen ben bir erkegi dusunemiyorum.

Tek kisilik yurtlar onerilmis bunu bir dusun istersen.

+ Ailene de yalan soyleme, dunyanin bin turlu hali var. Hem en sonunda mutlaka ogrenirler, hem de guvenlerini yikarsin.

ben yaşadım sevgilimle aynı evde şuan o adamla evliyim. buna karşı değilim yani. ama senin psikolojik bir rahatsızlığın varmış aynı evin sorumluluğunu kaldırabilecek misin? ayrı yatak dediğine göre bekaret vb durumlara önem veriyosun aranızda yaşanılanların sorumluluğunu üstlenebilecek misin? ahlak bekçilerilerinin yorumlarına aldırma sen kendini çöz önce emin olmadan da bir karar verme derim.

Ne kadar sevgilimle ev arkadaşı olucaz desende, evlenmeden evlilik hayatı bu (işin yatak kısmından bahsetmiyorum ama kendini kandırma neyse orası senin meselen) Bunun yemeği var temizliği var çamaşırı ütüsü var......Anksiyete bozukluğunu aşar durum sinir hastası olursun.Ailenle konuş aparta çık bence.

Ailen buna müsade edecekse otur konuş ve eve çıkın. Yalanla iş yapma,huzurlu olamazsın. Huzurun yoksa mutluda olamazsın.
Şahsi fikrim ben yaşardım,keyifle hemde.. ayrılsakta yoluma bakardım,yaşadığım hiçbişeyden pişman olmazdım. Eşimle sevgiliyken ortak evimiz olmadı ayrı ayrı evlerimiz vardı ama birbirimizde kalırdık. Genelde ben orda yaşardım falan filan :) çok güzel günlerdi,okadar keyif aldıkki beraber olmaktan evlendik :)))
Ateş barut falan filan mevzusuna hiç girmiyorum,genç insanlarsınız cinsel hayatınızın olması çok normal BENCE!

Bence şöyle bir çözüm bulabilirsin. Bende kyk da kalıyorum yani kyk yurtlari 150 civarında oluyor bizim öyle. Eğer sizinde öyle ise yurttan tamamen çıkmadan haftada bazi günler erkek arkadaşınla kalabilirsin. Ya da izin hakkınla birinci dönem onunla kalırsın ki baya izin hakkı oluyor. İkinci dönem tamamen çıkarsın, daha az bir süre kalacağı için risk daha az olmuş olur. Bunun dışında ayrı evde sevgilinle kalman tamamen senin görüşüne bağlı. Bence anormal bir durum yok. Ailenin şehre gelme olasılığı yoksa ben olsam kalırdım. Tabi sevgilini ne kadar tanıdığına da bagli. Sana zorla senin istemediğin biseyi yapacak değildir ki az çok taniyosundur. Ailene söylemek zorunda olduğunu düşünmüyorum ben. Sonuçta bi 16-17 yasinda ergen değilsin. 21 yaşında az çok karakteri oturmuş bir olgunluğa ermiş bi insansin. Ki ailen böyle bişeye izin vermeyecekse dediğim gibi yurttan kaydını sildirmeden yapabilirsin.

3 yıl dayanan 1 yilda dayanır ki üniversite çok daha çabuk bitiyor tatilleri çok fazla. Aynı yerde kalirsan hata yaparsın hem kendi hayatın için hemde ailene hata yaparsın. Birsey olmaz yalanlarına da sakın inanma emin ol o "birşey" olur.

Bence o eve çıksın sen de sık sık git kal, yurtla ilişiğini kesme, arada gidip onunla kalırsan kafanı dinlemiş olursun ortam değişikliği iyi gelir. Tabi ayrı eve erkek arkadaşla çıkmanız aile için sorun olmayacaksa ailenize haber verin ve beraber eve çıkın. Sorunsa kesinlikle ailenizden gizli iş yapmayın zaten son sınıfa geçeceksiniz, okulu bitirme derdine bir de ailem öğrenir mi stresi eklemeyin.
Başta dediğim gibi erkek arkadaşınız eve çıksın siz onun yanına ara ara gidin hatta vicdanınız rahat etmezse arada alışverişini de yapın kirasına da destek olun ama o kadar..

Sevgiliyle aynı evde kalınca problemlerin çözülüyor mu sanki, bana artacak gibi geliyor. Ne gerek var?
Biz evliler bıkıyoruz arada hep dipdibelikten, sevgililiğin en güzel yanı özlem değil mi.
Senin yerinde olsam yurt rahatını bırakmam, kyk da sorun varsa özel yurt veya apart bakarım bütçeme göre, istersem hergünümü sevgilimle geçiririm ama kendime ait alanımı kaybetmem. Hem kız kıza takılmak varken erkenden bir erkekle aynı evde kalmak sıkıcı gelmiyor mu? Anladım seviyorsun da emin ol bıkıyorsun beya.

İki ayrı yatak olacak, ayrı odalarda kalacaksınız... Kesin evleneceğim diyorsan, karşındakine kendinden çok güvenebiliyorsan evlenebileceğine, kal.. Ayrı yatak ve oda yapmanıza gerek yok aynı yatakta kalabilirsiniz. Seninki bahane olmuş, erkek arkadaşın da fırsatını bulmuş kaçırmaz. Hangi erkek sevgilisiyle aynı evde kalmak istemez ki, nikah-evlenme derdi yok evliliğin bütün nimetlerinden de faydalanıyorsun... Daha ne...

:halay:
Sanki her ev arkadaşı ilerde evlilik planı yapıyor.
Ha sevgilisi, ha sıradan bir arkadaşı, ne fark eder?
Evliliğin nimetleri neymiş ayrıca pek bir merak ettim :işsiz:

Ünide ki aklımla kalırdım, ayrı yatak da almazdım hatta. Ama şimdiki aklımla iyi ki böyle bişey yapmamaşım. Hem arkadaş çevremden kopardım, hem de ne gerek var evlenmeden aynı evde yaşamaya.. zaten evlenince ömür boyu yaşıyorsun, şurda 3-5 sene bekar yaşayacaksın onda da evli gibi olmanın pek mantığı yok.

Psikolojik sorunların varsa ev hiç iyi gelmez zaten , 2 kişilik yurda falan çık. Hem sakin olur hem de tek kalmış olmazsın.

Il disinda universite okuyorum ucuncu sinifim ve bi senem kaldi ve kyk da yurtta kaliyorum bugune kadar bi sıkıntım yoktu ama psikolojik rahatsizligim basladi anksyete bozukluguu son zamanlarda oda arkadaslarimi yurttaaki kizlari bogcak duruma gelmistim her gun eve telefon acip agliyodum. Sorun su ki eve cikmak istyorum ama eve cikabilcegim arkadasim yok aslinda cok var ama icrataa gecebilecek olan yok tek basima kalkismak istemiyorum guvenemem tek basima baskasina sevgilimde ev aryo ve ayni eve cikmaya dusunuyoruz zaten calisiyo sabah gidiyo aksam geliyo ama iki yatak alcaz odalarimz ayri olcak cunku ailemin bu durumdan haberi olmcak ve vicdanim sizliyo uc yil okudum okulu birakip ailemin yaninada donmek istemiyorum bi yilim kaldii sizce ben dogrumu yapiyorum mecburum cunku :110:
Biz ne diyelim ki? Herkes kendi inanışına göre cevap verir buna. Kimisi normal der, kimisi günah der, kimisi ailen falan filan der... Bana sorarsan bence normal sevgiliyle kalmak ama ayrı yatak falan diye kastığınıza göre pek size göre bir şey değil. Bocalarsınız gibi geliyor...

Her açıdan riskli bir durum.. Hem aile olarak hem eğitim hayatı olarak...
Bir de aynı evde ayrı yatak ayrı oda desen de , yok canım o iş öyle gitmez ..
Söyleyeyim ben sana.,

sevgili ile aynı evde kalmak size yanlış geliyorsa, gizlemek ihtiyacı hissediyorsanız yanlıştır.
gizleme ihtiyacı hissetmiyorsanız size göre doğrudur.

bu durumun ateş barut olayını geçiyorum bunları kendiniz biliyorsunuz zaten.

bir de evin tüm sorumluluklarının iş, güç size kalacağını tahmin ediyorum.

Il disinda universite okuyorum ucuncu sinifim ve bi senem kaldi ve kyk da yurtta kaliyorum bugune kadar bi sıkıntım yoktu ama psikolojik rahatsizligim basladi anksyete bozukluguu son zamanlarda oda arkadaslarimi yurttaaki kizlari bogcak duruma gelmistim her gun eve telefon acip agliyodum. Sorun su ki eve cikmak istyorum ama eve cikabilcegim arkadasim yok aslinda cok var ama icrataa gecebilecek olan yok tek basima kalkismak istemiyorum guvenemem tek basima baskasina sevgilimde ev aryo ve ayni eve cikmaya dusunuyoruz zaten calisiyo sabah gidiyo aksam geliyo ama iki yatak alcaz odalarimz ayri olcak cunku ailemin bu durumdan haberi olmcak ve vicdanim sizliyo uc yil okudum okulu birakip ailemin yaninada donmek istemiyorum bi yilim kaldii sizce ben dogrumu yapiyorum mecburum cunku :110:
Ateşle barut yan yana durmaz . daha sonra buraya bekarete onem veren nişanlım diye konu acarsin.1yılın kalmış .sık dişini boyle konuları okudukca kızlarımı sehir dışına göndermeme kararı aldım ünüv icin.

Siz ev arkadasi olmak istiyorsunuz, bu gayet normal ve odalarinizi ayri falan dusunduyseniz gayet de yapilabilir bir sey bu. Yani ates barut olayina girmiyorum, istemeyen hic bir sey yapmaz, yapmak isteyenin de ayni evde yasamasina gerek yok yapmak icin. Ama bence gereksiz bir is, azicik asin agrisiz basin, bosu bosuna hayatina, arkadaslarina, giris cikis saatlerine, ortak alan kullanimina mudahale etme ihtimali yuksek bir canli turunu hayatina ortak etmis olursun, bu yasta o sikintiya degmez, yurtta oldugundan daha cok canin sikilabilir.

Back
X