yani artık fazla batmaya başladı gözüme.. mutsuz olmaya başladımAileye bağlılık ile aileye bağımlı olmak farklı şeylerdir.Aileye bağlılık be kadar iyi ise bağımlılık da o kadar kötüdür.Ailesine bağımlı gibi geldi bana.Daha sevgili iken bu kadar sizi bunaltıyorsa bu durum, inanın evlilikten sonra boğulacak gibi olursunuz.Kötü bir aile geçmişiniz olmuş bari evlenirken daha dikkatli olun da yuva sıcaklığını evlilikte bulun.
Dışarıdan öyle gözüküyor ama amacım bu değil. Eğer böyleyse bencilsem bunu nasıl yok edebilirim?
Denedim ama nihayetinde onlar kardeşlar can kanlar... beni ne kadar sevebilirler ki.. evlendikten sonra sevgilim sürekli onlarla yanda onların konusunu açsın istemiyorum benimle ilgilensn vakit geçirsin aile olalım istiyorum herşyde ailesine danışıyo.. nasıl desem benimde abim ablam olsaydı belki anlardım.Aralarina karis bence. Sende sev ablasını abisini annesini belki eksik duygulari beraber tamamlarsiniz.
Bununla olur olmaz bilemem ama senin ilacin sevmek herkesi
Seçim asla yap demem ki beni seçmesi zaten hata olur ailesini bırakan insan beni de bırakır. Bunu nasıl yenerim peki inanın amacım kötülük değilBencillik degil seninki kiskanclik. Onlara senden daha cok deger verilmesine kiziyorsun sen ama onun yaptigi dogru. Seninki degil. Sakin ailesi ve senin aranda secim yapmasini bekleme cunku onlari secer. Aslinda aile ile esin/sevgilinin yeri tamamen ayridir. Bunlari ayni kefede tutan sensin.
Sizin durumunuz daha kötüymüş sanırım malum evlisiniz Allah kolaylık versinBencil olduğunuzu düşünmüyorum.
Her konuda ailesine danışan, sizin söylediğinizi kaale almayıp, bir aile üyesi aynı şeyi söylerse ancak kulak veren bir adam zordur.
Misal, kocam!
Bu tür aile ilişkilerinde zaman zaman kendinizi dış kapının mandalı olarak hissediyorsunuz.
Ve genelde, sizi bile etkileyecek şeyleri en son duyan oluyorsunuz ve neden benim haberim yok dediğinizde 'biz öyle karar verdik' deniyor.
Siz kimsiniz ki diye sorunca da onlar benim ailem cevabı alıyorsunuz, yani hiçbir zaman ' iki kişik bir yuva' olmuyorsunuz.
Ha niye evlendiniz derseniz, evlenmeden önce hiç böyle huyları yoktu, ailesiyle haftada 1-2 konuşan adam şimdi günde 5-6 arama yapmadan, onlara danışmadan duramıyor!
İki kere düşünün evliliği...
Seçim asla yap demem ki beni seçmesi zaten hata olur ailesini bırakan insan beni de bırakır. Bunu nasıl yenerim peki inanın amacım kötülük değil
Aile sevgisi ayrıdır, eş sevgisi ayrı.Sizin durumunuz daha kötüymüş sanırım malum evlisiniz Allah kolaylık versin
Hayır inanın böyle değil ! Ben sadece ben ve ailesi arasındaki çizgiyi bulsun istiyorum. Burada konu aileyi yıkmak değil ne saçmalıyosunuz yahu. Bu kıskançlıksa bunu nasıl yok ederim diyorum ayıp dediğiniz gerçekten aile nedir gram bilyorum insanlar annesile dertleşırken ben halamla bilmem kimleydim.Tamda yazmak istedgim kelimeyi yazmissin zaten.
Kiskanclik bunun adi.
Ve cok cok yersiz.
Senin durumunda olan daha fazla kizlari okudum burda kkda. Aileden ilgi gormemis onlarda. Ama onlar senin tersini yapiyor.
Onlar " ikinci sansim oldu, birbirine kenetli bi, tamda hayalimdeki bi aileyi buldum, oyle guzel bi hiski onlarin arasindaki bag, bende o aileye girmek istiyorum" felsefesiyle bakiyorlar olaya.
Oysaki sen o bahsettigimiz ikinci sansi tepiyosun ve ayrica o kenetli aileyide yikmak istiyosun.
Buna bencil denmez cok daha fazlasi denir.
Bencil olan kisi kendinden yola cikar digerlerini hesaba katmaz, ama sen hem ben diysun hemde digerleriyle bide kotu olsun istiyosan sana gelsin diye. Buna fesatlik denir. Napsin konusmasinmi ablasiyla abisiyle?
İşte budur !! Çok teşekkürler dediğim bu aile ve ş sevgisinn farkında olması.. arkadaşlar yuvasını ailesini yıkmak istiyorsun diyor ayıp yaAile sevgisi ayrıdır, eş sevgisi ayrı.
Ama bunun farkını ayırt edemeyip, hayatında bir sıralama yapan adamlarla evlilik gerçekten bir süre sonra eziyet.
Çünkü hep ilk 5 yarışı halindesiniz.
Siz daha başındayken atılmayın böyle bir mücadeleye...
Ben hep onunla bir yuva düşledim ailemi düşündüm ailesi ben ama onun ailesine bu kadar düşkünlüğü bıktırdı. Diyorum ya ablam abim olsa ki var da yok.. anlardım.Vay be ne kiskancsin anlaminda soylemedim ben bunu . Yetistirilis tarzindan , aile kavramini ogrenmediginden olabilir bunlar. Bu insani hayatinin merkezine koyma. Seninde hayatta bir amacin olsun, o amaca baglan. O zaman aslinda seni kiskandiran seyin cok buyuk olmadigini goreceksin.
Her üye kendi hayatından pay biçerek yorumluyor yazdıklarınızı.İşte budur !! Çok teşekkürler dediğim bu aile ve ş sevgisinn farkında olması.. arkadaşlar yuvasını ailesini yıkmak istiyorsun diyor ayıp ya
sen karım olcaksın diyor ama bu gidişle zor aradaki farkı anlamıyor daha da çıldırıyorum. Herşeyi danışıyor arayıp uzakta ablası il olarak yani evlenirsek karısı yerine ablası ? Düşünsenize biManyak gibi anne anne abla abla diye peşinde koşan adam hastadir bagimlidir.
Ilerde evlilikte bu ana kuzulugu olarak karsina cikar.
Bağımlı hale gelmekle iyi eş iyi ev adami olmanin zerre alakasi yoktur. Aksine cogu evlilik bu anne aile bağımlılığı halk dilinde ana kuzulugu yüzünden bitiyor. Örnekler burada bolca var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?