Yani öyle de oluyor. Vazgeçme eşiğindeyim açıkçası.Her üye kendi hayatından pay biçerek yorumluyor yazdıklarınızı.
Yanlış anlaşılmalar olabilir, yazdıklarınızı yaşamayanlar farklı algılıyor olabilir saygı duymak lazım.
Ailemi çok çok severim ama düşkün değilimdir.
Bu sebeple ben sizinle bir nebze empati yapabildim ve yaşayacaklarınıza benim gibi anlam veremeyeceğinizi, bir süre sonra canınıza tak edeceğini düşünüyorum.
Herkes bir değildir elbet ama sadece bir örnek vereyim böyle yaşayan adamlarla alakalı.Yani öyle de oluyor. Vazgeçme eşiğindeyim açıkçası.
Hayır inanın böyle değil ! Ben sadece ben ve ailesi arasındaki çizgiyi bulsun istiyorum. Burada konu aileyi yıkmak değil ne saçmalıyosunuz yahu. Bu kıskançlıksa bunu nasıl yok ederim diyorum ayıp dediğiniz gerçekten aile nedir gram bilyorum insanlar annesile dertleşırken ben halamla bilmem kimleydim.
Oh ohh Allah kolaylık versin kardeşim. Seninki bin beter... çok üzüldüm ben evime bakacağım gerisi seni alakadar etmez? Pardon da eşisin ailesi evi sensinHerkes bir değildir elbet ama sadece bir örnek vereyim böyle yaşayan adamlarla alakalı.
Çevremde de benim yaşadığımı birebir yaşayan dostum, arkadaşım vardır.
Eşim kendi işini yapıyor ortaklarıyla ve aylardır ayrılma kararı almışlar.
Tamamen bambaşka bir sektöre atılmak istiyormuş.
Bunu ben ailesi, akrabaları ve bilimum yakın dostumuzdan daha sonra öğrendim.
Kavga çıkardığımda aldığım cevap 'niye sana söyleyeyim ki, ben evime bakacağım gerisi seni alakadar etmez ama ailem yanımda olmalı iş ayırırken ya da kurarken elbet onlara danışacağım' oldu.
Ben aileden olmadığım için, danışılmadı tabii.
İşte böyle böyle sevgi bitiyor, bitiriyorlar.
Orası öyle fakat en ufak şeyde bile danışıyo gelmişin 25 26 yaşına ki biz evlenirsek herşeyde arayıp sorcak mı ben varkenBilerek sert konstum ama niyetim sizi kirmak degil. Durumun nelere yol acabilicegini gorun. Siz bu kotu dusuncleri barindirdikca bi zaman snra evlenince her aileden birisi aradikca " kardesim napiyosun" diye nefret olusucak kalbinizde.
Boyle boyle siz cildirmaya dogru yol alirsiniz. Defedin atin icindeki bu dusunceleri. Mesela ablasiyla iletisime gecin on yargilarinizi kirin.
" biz bulusunca her zaman sirt pirt arayan abla' olrak gormek yerine tanimaya sevmeye calisn.
Bunun gibi nice örnekler mevcut çünkü genelde çevremiz de kendi işini yapan insanlar olduğu için.Oh ohh Allah kolaylık versin kardeşim. Seninki bin beter... çok üzüldüm ben evime bakacağım gerisi seni alakadar etmez? Pardon da eşisin ailesi evi sensin
İnanın kötü biri değilim ama eşim olcak insan benimle ilgilensin beni korusun sevsin istiyorum...
bazen şakala karışık biri bana bişey dese hemen diyen kişiye tabiri caizse cevabını veriyo ama kafam karışık koca olur mu tartışılır.Bunun gibi nice örnekler mevcut çünkü genelde çevremiz de kendi işini yapan insanlar olduğu için.
Bir süre sonra bağışıklık kazanıyorsunuz ve gerçekten dediği gibi gerisiyle alakadar olmuyorsunuz.
Çünkü siz de o adamı aileniz olarak görmüyorsunuz.
Eşiniz 'zerre' umrunuzda olmuyor, ev arkadaşı niyetine yaşıyorsunuz.
Boşanmayı düşünmeyen bir tanıdığım dahi yok böyle sorunları olup da.
Hatta ablamın evliliği de bu 'aileci adamlar' sebebiyle bitmiştir, karısıyla tatile gideceği zaman anasından izin bekleyen bir zavallıydı kendisi.
Uzun lafın kısası, bunları yaşamayabilirsiniz elbette.
Umduğunuzdan çok daha farklı olabilir ama anlattığınız şeyler sinyal veriyor.
Birkaç olayda daha gözlemleyin, tepkilerini ölçün.
İlla ki ailesinin söylediklerinin ısrarında olursa ya da onların fikirleriyle hayat kurma çabasında olduğunu farkederseniz, düşünmeden ayrılın.
En kötü fikir bile, fikirsizlikten ve başkalarının aklından iyidir daima.
Bunu gündelik olaylardan yola çıkarak çok da anlayamazsınız.İkimiz alcaz kararlarımızı diyor ama biraz zaman geçiyo elinde telefon ablası ki bazen şakala karışık biri bana bişey dese hemen diyen kişiye tabiri caizse cevabını veriyo ama kafam karışık koca olur mu tartışılır.
Değer veriyor ama herşeyde ablası abisi annesi sıkıldım yani artık şapka alsa sorar oldu mu bu diye 20 yaşında değilsin 25 26 yaşındasın ya garip geliyor. Evlenince napcak arayıp sorucak mı. Bazen bi tartışmamız olur hemen dertleşır ablasıyla ne gerek var söylemeye ki tamam üzüntüsünü paylaşıyor ama bana hoşnut durmuyorAilesiyle birşeyler paylaşması ve onlara danısıyor olması aralarındaki bagın güçlü oldugunu, birbirlerinin düşüncelerine değer verdiklerini gösterir. Bu kötü birşey degil.
Fakat bunu bagımlılık olarak yaşıyor, kendi kararlarını alamıyor ve alsa dahi sonunda onlar ne derse onu yapmayı tercih adı altında bir görev olarak yerine getiriyorsa orada sorun var demektir.
Ancak alıntıladıgım kısımdaki talebiniz daha ciddi problemleriniz oldugunu gösterir bence.
Eğer eş/partner olarak değer vermedigini düşünüyor, bu kadar duygusal bir adamın sizinle yeterince ilgilenmedigini hissediyor ve hicbir zaman onun öncelikleri arasında yer alamayacagınıza inanıyorsanız -ailesi ile ilgili kaygı gerektirecek bir sorun olmasa dahi- vazgecmeniz iyi olur.
Zaten böyle bir durumda size göstermedigi o sevgiyi, baglılıgı kıskanmanız da dogal bir sonuctur.
Herşey için sen ne istersen diyor bazem şakala karışıl karışan ya olursa diyorum orası bizim evimiz ki ben anlamam öyle şeylerden herşey senin zevkine göre diyor ama ablasını özellikle büyütüyor gözünde sanki herşeyi yapabilirmiş gibi. Abim yapar ablam bilir ileride evlenince cocuk gibi herşeyi ailesine danışmasından korkuyorum. Ne tandıklarım var ev araba alındı hep karı koca beraberBunu gündelik olaylardan yola çıkarak çok da anlayamazsınız.
Geleceğe dair planlar ve hayatındaki büyük adımlarda daha netlik kazandırabilirsiniz.
Şuan için hemen bir nişanlanma talebiniz yoksa, zaman tanıyın derim.
Hayattan beklentileri, evliliğe olan bakış açısı, nerede oturmak istediği bile fikir verebilir size.
Fevri davranıp yıkmak kolaydır ama pişmanlığı da ağır olur.
İyi gözlemlemek lazım.
İyi de dertler onlarla olmuyor ki canım.Herşey için sen ne istersen diyor bazem şakala karışıl karışan ya olursa diyorum orası bizim evimiz ki ben anlamam öyle şeylerden herşey senin zevkine göre diyor ama ablasını özellikle büyütüyor gözünde sanki herşeyi yapabilirmiş gibi. Abim yapar ablam bilir ileride evlenince cocuk gibi herşeyi ailesine danışmasından korkuyorum. Ne tandıklarım var ev araba alındı hep karı koca beraber
Öyledir açıkçası sen böyle deyince daha da bi öfff çektimİyi de dertler onlarla olmuyor ki canım.
Evimdeki çiviye kadar ben seçtim de ne oldu?
Ya da hayatımızdaki plan programı da yapan, yaşayacağımız evi, semti, çevremizi, çocukla alakalı her şeyi seçen de benim.
Ama benim kullandığım araba satılırken, anahtarı benden aldığında haberim oldu çünkü aile olarak onlar karar vermiş!
Ya da bizim evimiz ipotek edildiği zaman imza atmak için haberdar edildim.
Yani kıstas öyle eşya seçimiyle, tatille, günlük yaşamla olmuyor.
Keşke söylediğin gibi ona buna küçük şeylere karışılsa.
Sizin hayat standartlarınızı etkileyecek ve özellikle size ait olan şeylere müdahale edildiğinde sinirleriniz hopluyor.
Değer veriyor ama herşeyde ablası abisi annesi sıkıldım yani artık şapka alsa sorar oldu mu bu diye 20 yaşında değilsin 25 26 yaşındasın ya garip geliyor. Evlenince napcak arayıp sorucak mı. Bazen bi tartışmamız olur hemen dertleşır ablasıyla ne gerek var söylemeye ki tamam üzüntüsünü paylaşıyor ama bana hoşnut durmuyor
İnanın benimde kafam çok karışık bir yandan korkularım var bi yandan kendimi suçluyorum ben mi kötüyüm diye ben ne sevgi görmüşüm ne birşey. Herşeyi ona yükledim belki. Eşim olucak evimiz olucak. Kazık kadar hatun oldum. Tamam 24 olucam çokta büyük değilim ama senin neyine hayal... pehh. Olmaz herhalde bu iş. Hayatımız yaşantımız beraber geççek herkesin yeri ayrı diyor ammaaa ... :/Yeni aldıgı birşeyi giydiginde sormak 50 yaşında da olsa bir insanın yapabilecegi birşey bence. Seçimlerinin onaylanmasından ziyade begenilme istegi, iltifat beklemekle ilgili oldugunu düşünüyorum. Yapmayan 5 yaşında da yapmaz, o ayrı konu.
Fakat arkadaşınız bundan ziyade onay bekliyor galiba... Baglılık ile bagımlılık arasında ayrım var yazmışlar ya, o daha cok bagımlılık tarafı baskın biri gibi gözüküyor.
25 yaşında birinin dertleşmenin ötesinde ufacık sorunları aileye yansıtarak çözüm araması (bir nevi onların çözüm sunmasını beklemesi, küçük cocuklar gibi şikayet etmeyi bir çözüm ve rahatlama aracı olarak görmesi ) yine kendisinden emin olmadıgını, hatta hayatına dair küçük-büyük farketmeksizin kendi kararlarını alamadıgını gösterir.
Ayrıca deger veriyorsa, tatminseniz neden bunları konuyla alakasız bir şekilde talepleriniz arasında sıraladınız?
"Ailesiyle görüssün ama beni ihmal etmesin, ben de onun öncelikleri arasında olayım" şeklinde okumuştum ki bu, sevgilinizin secimlerinin yönünü şimdiden belli ediyor.
Diğer anlattıklarınız ve karar alma süreci ile birleştirince "onun öncelikleri arasında ilk sırada kendisi bile yok, ailesi var" diye düşünmüştüm.
Konu sahibinin fazlalık gördüğü şey yok. Sadece aynı ilgiyi kendi evine kurabilcek mi? Evlensek bile tabiri caizse süt kuzusu gibi herşeyi onlara mı sorucak hayat arkadaşı olarak beni ikinci plana mı atıcak? Sevgisizlikten korkuyorum. Keşke bende onun gibi bi ailede büyüseydim yoksa inanın dert edilcek şey değilKonu sahibi bu olayı dert edindiği için sevgilisinin annesiyle normal iletişimini bile fazla olarak algılayabilir. Bilip bilmeden bagımlı olmuş şeklinde yargılamalar yapmayın derim. Sonuçta onlarla yaşıyor. Benim abimde bizden habersiz hareket etmezdi ama şuan kendi yuvası var kendi kararları var. Kimse karışmıyor onlara. Çok büyük kararlar için eşiyle konustuktan sonra bize gelip fikrimizi soruyor. Üstelik sevgiliniz sizinle yeni bir yuva kurucak neden eviyle hiç ilgilenmicekmiş gibi bie izlenime kapıldınız? Şuan onun yaşadığı ev ailesinin evi bu normal değil mi? Ablasının şehir dışında olmasına ragmen iletişimlerinin kopmaması bence harika bir olay. Sevdiklerine ne kadar değer verdiğini gösterir. İlişkinizde sizinle hiç ilgilenmiyor mu, vakit ayırmıyor mu bunları sorgulamak lazım.
Aynen bu işte. + bide benim abisi var siz düşünün. Büyük oldukları için onları daha çok dinliyorEşimde öyleydi. Sonra ben abladan kardeşten aldığı fikrin aksini söyleyince ablasını dinliyordu kardeşini dinliyordu bikaç kez ben haklı çıkınca beni dinlemeyr başladı. Aynı şeyi ben söylüyordum saçmalama diyordu ablası söyleyince ablam böyle dedi bence mantıklı diyordu. E bende aynını söyledim kozdın diyincede ama o büyük o diyorsa dinlemek lazım diyordu bende diyordum ki demekki bende biliyormuşumki hepinizden önce söylemişim artık birazda bana kulak ver diyordum tartışıyorduk. Şimdi evliyiz bana sormadan hiçbi karar almıyor. Evde ailesine nasılsa evlenince de bana öyle iyi oldu. Tabi kişiden kişiye değişir
Kendimi salak gibi hissediyorum doğal olarakAynen bu işte. + bide benim abisi var siz düşünün. Büyük oldukları için onları daha çok dinliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?