peki ben şimdi bu konuyu uzun uzun erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım yoksa bir müddet unutup eski mutlu hayatımıza devam edip mi devam edeyim. yani düşünüyorum bi diyorum ki hiç açmayayım konuları o da atsın kafasından biraz eski günlerimize dönelim sonra elbet bir şekilde devam edip ayrılmadığımızı görünce onlar da bişey yapamayacak. bir yandan da k.v tavrından dolayı acaba erkek arkadaşımla konuşsam mı dimdik dur arkamda vs. diye
gaza getirmek istemiyorum ve de kolay kolay gaza gelmem ama konunun başından beri kızdığım birkaç nokta var:
1- manken bir kızı gösterip oğluna böyle bir kız al, diye anneye "kuzguna yavrusu kartal görünürmüş" demek istiyorum. oğlu manken miymiş bakalım...
2- bu durumu, hiç kırılacağınızı düşünmeksizin düşüncesizce gelip size söyleyen nişanlınızı kınıyorum. eminim nispet olsun diye söylememiştir, ama ailesi ile aileniz arasında sıkıntı olduğunu bildiği halde bu şekilde konuşması düşüncesizliğin dik alası. zaten gergin ortamda daha dikkatli olmalı insan...
3- ailelerin anlaşamaması meselesini "mesele" haline getirip bu durum düzelmezse ilişki yürütemeyeceğini belirten nişanlınızı bir kez daha kınıyorum. diğer arkadaşların da belirttiği gibi bir erkek, eşiyle ailesi arasında durmayı bilmeli. yoksa hem eşini ezdirir, hem de kendisi "arada kaldım, ne yapacağımı şaşırdım" diye yıllar boyu ağlar. bununla birlikte, ne yaparsa yapsın nişanlınız ailesinin %100 onaylayacağı bir gelin ve aile bulamaz. bundan da emin olabilirsiniz.
şimdi, asıl olaya gelirsek... ben dahil, çevremde ailelerin aynı kültüre sahip olmadığı bir sürü çift var. mesele ailelerin anlaşması değil, hiçbir zaman bu da mümkün olamaz. mesele, aileler arasındaki dengeyi sağlayabilmektir. hepimiz, kendi ailemizi bir şekilde eşimize veya ailesine karşı idare ederiz ve bu anlamda eşlerimiz tarafından da idare ediliriz. her iki taraf kendi ailesi ile karşı taraf arasında bir köprü ve aynı zamanda set vazifesi görecek. ailelerin sürekli görüşmek gibi bir zorunluluğu yok zaten. ilk ziyaretinizde olumsuz bir takım şeyler olmuş. belki nişanlınızın ailesinin genel yapısı bu şekildedir. ailenizin takılması da gerekmez bence. zamanla düzelir ve düzene girer bu tür konular. ama sizin ilişkinizin sağlamlığı asıl önemli olan. eğer nişanlınızla konuşacaksanız bu minval üzerine konuşun derim. bana göre çözülemeyecek bir sorun yok ortada. ama tabii aileler geri çekilmeye yanaşıyorsa...
eğer bir süre bu meseleye takılmadan, ilişkinizi yaşayabileceğinizi düşünüyorsanız (zira ben yapamam mesela, ortada bir sorun varsa onu çözmeden devam etmeme imkan yok) o halde bir süre bu konuyu açmayın derim. ikiniz de bir sakinleşin, bu meselelerden önce ne kadar mutlu olduğunuzu hatırlayın. ondan sonra sorunu öne alırsınız derim.