Sevin ama dokunmayın. Bu beden sizin değil nasılsa !

Bunların çoğunu yaşadım. Ailenin en son çocuğuyum ,ablalarım daha katı kurallarlada karşılaşmış. Pantolon giyemezsin,sınıf arkadaslarınla dahi erkekse konuşamazsın. Abi yapabilir,abi kız kardeşlerine karışabilir. Abiye serbest.
Asi bi karakterim var bana dayatılanları kabul etmedim. Babam hayattayken onunlada mücadele ettim,abimlede ettim uzun bi süre.
Kolsuz giyemezdim ? niye yahu niye kıyafet benim kol benim ? bırakın kararı ben vereyim.
Akşam çıkamazdım ve bisürü benzer şeyler.
Ki erkek arkadaş,aşk mevzunu açmıyorum. Sevgi ve aşkı bilmeyen bir ailede büyüdüm. Birbirinden nefret eden iki ebeyn.
Bana bu yasakları koyan ailem,kız olduğum için diretmelerle karşılaşan ben.
Babam vefat ettiğinde evin sorumluluğu omuzlarına yüklenen gene ben. Hani ben kızdım. Hani ben erkek değildim. Nerde göklere çıkardığınız erkek!
Köşeden izledi herşeyi. BEn üstüme düşen her görevi yaptım. Evimi aldım,tamirimi yaptım,dekore ettim.
Annem hasta oldu peşinden hastanelerde koşturdum. İhtiyacı oldu 1 ken 2 aldım.
Ama o erkek diye el üstünde tutulan evlat naptı ? altında arabası varken sabah kalkıp doktora gitmedi kız diye horgörülen ben sabahın köründe kalkıp atladım taksiye götürdüm.
Erkek olduğu için ayrılıklar sunulan o değil miydi ? gece cıkabiliyor,kız arkadaşı olabiliyor,bana ne yapmam gerektiğini söyleyebiliyordu.
Sadece okumak için mücadele etmedim. Okuyacağım ilkokul 1'e başladığım gün belliydi. Üniverste bitene kadar hiç endişem olmadı bu konuda.
İçimi dökmek için yer arıyormuşum. Pısırık olmadıysam,güçlü ve dik durabildiysem kendi sayemde diretmeleri kabul etmemem. bana biçilen rolü reddetmem sayesinde.
Ama çok şey götürdü benden bu. Yanlışlarım çok oldu, ne yol gösterenim ne akıl danışabileceğim biri vardı.
Yüce rabbimden dileğim. Eğer evlenirsem ve bana kız çocuğu versin 2 tane
kendinden emin,sevmeyi bilen,cesur cengaver gibi kız cocukları yetiştirmek istiyorum.
erkeğin üstünlüğüne değil insan olmak üzerine yetiştireceğim iki tane kız çocuğu.

güzel bi paylaşım. kanayan yarama parmak basmış.

AMIN canim. ALLAH sana hayirli evlatlar nasip etsin. Icini dökmene vesile olduysam ne mutlu bana.
Cok üzücü seyler yasamisin ve ne yazik ki tek degilsin. Türkiyemizin bi gercegi bu.

AMIN canim. ALLAH sana hayirli evlatlar nasip etsin. Icini dökmene vesile olduysam ne mutlu bana.
Cok üzücü seyler yasamisin ve ne yazik ki tek degilsin. Türkiyemizin bi gercegi bu.

Evet ne yazık ki acı gerçek. 2 tane kız yeğenim var. Onlar için elimden geleni yapıyorum. En yakın arkadaşlarıyım.
Onların beynine kazıdığım 2 cümle var
1-ne hata yaparsanız yapın,kimden saklarsanız saklayın bana sadece gerçekleri söyleyin, söyleyin ki dönülmez olmadan telafi edelim. Ben yanınızda,arkadanızdayım!
2-Her konuda akıl danışabilirsiniz. İlişkiler ve sekste buna dahil. Yalan yanlış öğrenmenizi istemiyorum.

benim yol gösterenim olmadı ya da destekçim onların olursa hatalar minuma iner ya da daha büyümeden telafi eder ,ders çıkarırız diye düşünüyorum.

Ve en büyük görev erkek annelerinin.

bende senin gibi düsünüyorum. cocuklara bu zemini hazirlamak gerek, cocugunla acik acik herseyi konusabiliyorsan bu cinsellik anlaminda herseyi kabul ediyorsun anlamina gelmez.
sadece cocuguna neden dogru bulmadigini aciklayabilirsin
yasaklayarak, görmezden gelerek, azarlayarak hic birsey elde edilmez ki.
yasak seyler her zaman daha tatli gelir...

hem tatlı gelir hemde yalan yanlış öğrenir.
doğruyu öğretmek ve seçimi ona bırakmak gerek. tabi ki arkadan arkadan göz kulak olucaksın

aynı fikirdeyim iletişimi hiç bir şekilde ve şartta kesmemek gerek .........

Bu toplumda kadın erkek eşitliği tam bir hayal... Bedenimiz bize ait değil. Evlenene kadar ailemize, evlendikten sonra eşimize ait olarak görülüyor.

Bu konuda bilinçli olan kesim toplumun yalnızca yüzde ikisi falandır sanıyorum.

Ataerkillik tamamen sona ermedikçe, o ya da bu şekilde eşitsizlik devam edecektir. Özellikle doğulu toplumlar nedense daha talihsiz bu konuda.

erkek sabahlara kadar gezer aferin oğluma der baba..
kız 1 saatlik dışarı cıkarken 1saat de hesap werir..
eve dönerkende acaba babammm?? diye soru işaretleriyle boğusur kafasında . nasıl bir zihindir erkekler insan değil mi ki kadınlar yaparsa ömürlerine maal oluyorda erkeklerin ki sadece anlık bir gülümseme mi arkadasında yazdıgı gibi bir dus ta herseyi biter erkekler için..
haksızlık haksızlık..
böyle aileler oldugu için coğu şey kısıtlandıgı için gençlerimiz yanlış yerlerde değiller miii??
bayanların yaşamı bırakın düşünce özgürlükleri dahi olmayacak mı??
bunun gibi bir cok soru....
bu soruların cevapları coktan verilmiş sanırımm...
beyinlerin cehalet tecavüzü altında olduklarının ispatı bu olsa gerekk...

Bir cins başka bir cins tarafından bu kadar pohpohlanır yani. Hadi erkek erkeği savunsun arkasında dursun bir nebze anlarım da kadınlara noluyor da erkekleri hep bir yüce tutma isteği içine giriyorlar bunu hiç bir zaman anlamadım ve maalesef kadınların bakış açısı değişmedikçe bu zihniyet hiç bir zaman değişmez erkek niye böyle bir düzeni değştirsin ki salak mı her şey onun lehine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…