- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
çok tş ederim, tercihler konusunda şuan 0 rım resmen , okula yada halk eğitim merkezine gidip bilgi almak istiyorum.
çocuklarımı bırakmak benmde içime sinmiyor ama, iş hayatı o kadar acımasızki, direk üni mezunu vs diyerek konuya giriyorlar.
çok tş ederim, tercihler konusunda şuan 0 rım resmen , okula yada halk eğitim merkezine gidip bilgi almak istiyorum.
çocuklarımı bırakmak benmde içime sinmiyor ama, iş hayatı o kadar acımasızki, direk üni mezunu vs diyerek konuya giriyorlar.
Küçük zaten yeni bir hayata başlayacak o sıkıntı olmaz
Büyük belki şehir vs değişirse sıkıntı yaratır ama kabullenir
Başka şehre giderseniz geçim sıkıntı olur ama çocukları neden bırakasınız olmaz öyle
Anne okumaya gidip çocuklar anneanne babaannede kalamaz
Onlar da sen de okula gideceksin part time da olsa iş bulacaksınız nafaka vs varsa oldu bitti
Teoride kolay amaKüçük zaten yeni bir hayata başlayacak o sıkıntı olmaz
Büyük belki şehir vs değişirse sıkıntı yaratır ama kabullenir
Başka şehre giderseniz geçim sıkıntı olur ama çocukları neden bırakasınız olmaz öyle
Anne okumaya gidip çocuklar anneanne babaannede kalamaz
Onlar da sen de okula gideceksin part time da olsa iş bulacaksınız nafaka vs varsa oldu bitti
Açık ogretim fakültesinde var bölümün hem okursun bu arada bir iş bulursun insallah.cocuklarimiza gelecek hazırlayalım derken annesiz 4yıl bilemedim.ben gidemezdim.tam olarak böyle düşünüyorum ama, amalar çok acımasız..
iş aradım, bulamadım ve tercihleri 4 yıl .üni
muhasebe mezunuyum bende.. bu sebepler beni bu düşünceye itiyor.
onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için.. bilmiyorum dedim ya, üzülsemmi, sevinsemmi bilemedim.
Sırf okumuş olmak için bı bölüm okumayin. İllaki 4 senelik olmak zorundada değil bence iş için. Çok güzel cokda kolay iş bulunabilen 2 senelik bölümler yazın.ben şahsen 4 senelik okuduguma pişmanım iş yok çünkü.tercihlerinizi iyi düşünüp yaparsanız sorun olmaz bence.baska şehir olursa çocukların okul kayıtlarını falan aldiramaz mısınız sizde sabahtan akşama kadar derse girmiceksiniz sonucta bı şekilde idare edilebilir.
Meslek edindirme kurslarına baksanız.
2 çocuk var ortada biraz üni okumak istiyorum diye çıkmak onları göz ardı etmek gibi olur sanki. Bi işe girip açıköğretimden istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz. Şimdi bir çok bölümü açıktan okuyabiliyorsunuz zaten
Gerçekten hevesinizi kırmak istemem. Okumak isteyeni sonuna kadar desteklerim. Ama mesela şimdi kaç puan aldınız sıralamanız nedir?tercihler konusunda pek bilgim yok.
bunu araştıracağım kolay iş olanağı sağlayan 2 yıllık açıköğretim, nedir ne değildir.
Okuyun tabi ki kaçar mı bu fırsat? Istanbula taşınmak zorunda mısınız? Sizin kazanacaginiz okula göre çocuklar da sizinle gelse? Bence deneyin yapamazsınız bırakırsanız ama en azından denemedim diye pişman olmazsınız.
Gerçekten hevesinizi kırmak istemem. Okumak isteyeni sonuna kadar desteklerim. Ama mesela şimdi kaç puan aldınız sıralamanız nedir?
Ygs den yüksek bi puan almadan girilebilecek bölümler çok sınırlı.
Ben lisans mezunuyum ama iş bulamadım aylardır mesela. Şuan acelem yok bekliyorum ama çocuklar olunca ortada beklentiyi kısa vadede gerçekleştirebilecek işlere yoğunlaşmak daha mantıklı.
cocuklarını bırakma acıkögretim yap. yada 2 yıllıkları yaz. veterinelrlik oku ?2 ay sonra, ist yerleşeceğim, kardeşim, ist de 4 yıllık ünilerin puanları çok yüksek abla, tutturamazsın dedii.
o yüzden, farklı bir il olursa çocuklarımı bırakıp gidebilirmiyim, bilemiyorum
Bence cocuklari birakip baska sehre gitmeyi dusunmeniz bile sacma. 6 yasinda birinci sinifa baslayacak bir kiz evlat var. Bi kac yil icinde sinavlari baslayacak ergenlgin dibinde bir erkek evlat var. Ama aciktan okuyabilirsiniz, meslek kurslarina gidebilirsiniz, veya bulundugunuz sehirde iki yil okuyabilirsiniz. Artik o cocuklar yokmus gibi hareket edemezsiniz. Ailenize sorumluluk yukleyemezsiniz.
Not, bende yanliz annenin cocuguyum. Ve en cok kiziniza uzuldum. En ozel zamanlarinda yanliz kalacak gecen zaman geri gelmiyor.
cocuklarını bırakma acıkögretim yap. yada 2 yıllıkları yaz. veterinelrlik oku ?
Umarım hakkınızda hayırlısı olur.dediğim gibi, tercihler hakkında bilgim yok, nereye kaç puanla girerim vs hiç bilmiyorum
ygs 236 puan aldım, 150 önlisans baraj, 180 lisans.
şuan üni mezunlarının bile iş bulmakta zorlandıklarını biliyorum ama, başvurduğum yada vurmak istediğim yerler lisans öncelikli vs vs diye devam ediyor.
iş konusunda kolaylık sağlayacağını düşündüğünüz bölümler hangileridir ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?