seviniyimmi ? üzüleyimmi ? bilemedim...

Bu söylediğiniz bölümlerin hepsind öncelikli olarak sağlık meslek liselileri alıyorlar. Eğer onlardan boşluk kalırsa diğerleri yerleşiyor. O ihtimalde çok düşük malesef..

Teoride kolay ama

Teoride kolay pratikte de mümkün

Konu sahibinden yaşça büyüğüm çocuğum geçerli bir de mesleğim var

İkinci üniversite okuyorum örgün

Ben dört yılda bitirme hedefinde değilim ama işe ihtiyacım olsa daha da asılırdım

İşe de gidiyorum ev ile de ilgileniyorum yemek de yapıyorum çamaşır vs de bende. Üstüne okula başlamış çocuğum var.

İsterse konu sahibi de yapar ama çocukları bırakıp başka şehre gitmek olmaz

Konu sahibi taşınma annenlerin yanına bu sene okul dönemi bitsin yazın tercihler yapılsın kazandığın yere gidersin

Oğlun büyük gerekirse okul çıkışı kızın ile evde de kalabilir ben bundan 30 yılınca okula bile gitmezken evde yalnız kalırdım akraba vs de yoktu yakında

Öncelikle tebrik ederim, LYS'de de başarılı olursunuz umarım. :) Ben de arkadaşlara katılıyorum, okumak için bir bölüm okumayın. İş alanı geniş, iş bulmakta pek fazla sıkıntı çekmeyeceğiniz lisans ya da önlisans bölümlerini tercih edin. Dersler zaten okul gibi olmuyor, bazen sabah gider öğlen çıkarsınız, bazen öğleden sonra dersleriniz olur, bazı günler hiç olmaz. Yapabilirsiniz yani, çocuklarınızla da rahat rahat ilgilenebilirsiniz.

öncelikle tebrikler
ben sizin yerinizde olsam açıköğretimden okurdum çünkü bi işe ihtiyacım var
2 tane çocuk var anneniz ben bakamam ikisine de demiş
ozaman ya annenizin olduğu memlekette 2. öğretim kazanmalısınız
ki böylece işe de gidebilirsiniz
annenize maddi olarak yardım ederseniz iki çocuğunuza da bakabileceğini düşünüyorum
çocukları ayırmak gibi bi hataya düşmeyin bence sakın
ve sectiğiniz bölüm size özel sektörde iş getiricek bi bölüm olmalı
4 yıllık uzun sürer ben olsam 2 yıllıklardan denerdim şansımı

Yok öyle dediğiniz gibi değil.benim alanım bu.bilerek konuşuyorum.etrafımdaki kaç kişide sağlık meslek lisesi mezunu olmadığı halde bu bölümlere yerleştiler okudular ve şimdi atandilar
yeni yerleşen oldu mu?
Kardeşim geçen sene üni yerleşti bu yüzden hocaları tercihlerine bunları yazdırmadılar bize.
Yerleşmiş atanmış insanlardan bahsediyosanız. En az 3 sene öncesi. Benim zamanımda da siatem çol farklıysı her sene yeni bişey çıkıyo.

Tabi ben durumu çok yanlışta anlamış olabilirim bi sorayım

Cunku onlar icin tekrari olmayan zamanlar yitip gidicek. Ilk okul yilinda kiziniz yanliz kalacak ve o yanlizlik icine isleyecek. Oglunuzun karakteri icin en onemli yillar geride kalacak. Okuyun calisin cabalayin ama onlari yanliz birakma ihtimaliniz soz konusu bile olmamali

Yok öyle dediğiniz gibi değil.benim alanım bu.bilerek konuşuyorum.etrafımdaki kaç kişide sağlık meslek lisesi mezunu olmadığı halde bu bölümlere yerleştiler okudular ve şimdi atandilar

ne güzel, bende tam tersini düşünürdüm, sağlık meslek mezunu olmak gerekir vs , umarım bir başarı hikayeside ben yazarım.

çok tş ederim, halk eğitim merkezlerindeki eğitimlere katılacağım, çalışınca belki bişiler başarabilirim.
tercihler konusunda pek bilgim yok, sorup soruşturacağım. okul gibi olmuyor bilmiyorum ama öğleden sonra çocukları evde tek bırakıp okula gitmek nasıl olur bilmiyorum

2 ay sonra, ist yerleşeceğim, kardeşim, ist de 4 yıllık ünilerin puanları çok yüksek abla, tutturamazsın dedii.
o yüzden, farklı bir il olursa çocuklarımı bırakıp gidebilirmiyim, bilemiyorum
Çok tebrik ederim sizi, ama lütfen yanlış anlamayın ben de yanlış anlamış da olabilirim de, çocuklarınızı bırakıp gitmek derken? Bunu bir seçenek olarak görmeyi bile gözden geçirin derim. Çok küçükler.

Tebrik ederim canim cocuklarin artik buyumus kendi her konuda gelistir zaten basarmisin Allah yolunu acik etsin

çok tş ederim canım,amin cümlemizin yolunu açık etsin allah. kendimi geliştirmeyi en çok çocuklarım için istiyorum.
onlara iyi bir gelecek sağlamak adına, bunu yaparkende onlara geç kalmak istemiyorum.
ne şiş yanmalı nede kebap.

istanbulda bir okul kazanmam çok zor, farklı bir şehirde kimse olamadan 2 çocukla nasıl yaparım bilmiyorum.
annem bakacak kızıma, oğluma ise babannesi baksın ben ikisine bakamam demeye başladı. kazandığıma sevinemedim bile
ne yapıcam inanın hiç bilmiyorum.

Çocukları evde tek bırakmaktan bahsetmişsiniz, pardon ben yanlış anladığımı üstteki mesajınızdan anladım şimdi. Anneniz hangi şehirde yaşıyorsa oradan tercih yapsanız? Büyük şehir değilse daha kolay olur hem

Hiç endişelenmeyin. Ben üniversitedeyken aynı bölümde okuduğumuz bir ablamız vardı, iki de okul çağında çocuğu vardı. Onları okula gönderip derse geliyordu, çıkışları da okuldan alabiliyordu mesela öyle denk getiriyordu. Bir arkadaşım annesiyle birlikte aynı bölümde okuyor hatta şaka değil :) İsteyen herkes bir şekilde süreçleri ayarlayıp yapabiliyor, siz de yapabilirsiniz merak etmeyin.

Herşey zamanında daha kolay ve güzel çocuğunuz gün içinde okula gıdıyorsa sızde okula gıdersınız hangı bölüm okumak ıstıyorsunuz

Hayırlı olsun. Dik duruşunu güçlü oluşunu tebrik ediyorum.
Sadece bir örnek yazıp gideceğim.
Eniştem 2012 kpss ile Özel güvenlik olarak atandı. 2 yıl Özel güvenlik önlisans okudu. Ben o yıl önlisans 75 almıştım. O 76 almıştı. Iç Anadolu bölgesinde bir ile atandı. O yıl kendime dedim ki Aöf Özel güvenlik okusaydım . Şimdi atanirdım dedim ama sadece özel güvenlik sertifikam vardı. Vergi dairesinde çok rahat işi var çok şükür. Hatta normal memurluğa geç iş yapma hakkı da var. Şaka gibi 76 puan.
Ben o arada sosyoloji 3. Sınıftim. Şimdi benim sosyolog olarak atanabilmem için 83 puana ihtiyacım var. Lisans Kpss inanki önlisans kpss ye göre çok zor.
Sonuç olarak hayallerinden vazgeçme ama atama puanlarına bir bak derim. Önlisans Aöf programlarına düşük puanla atanabilecegin bölümlere bak.
Ha içlerinde istediğin bir bölüm yok mu düşük puanla atanabilecegin önlisans normal üniversite oku.
Eşim 2008 de ormanla ilgili bir bölüm kazanmış herkes küçümsediği için gitmemiş. Ve şu anda bile atama puanları çok düşük. Kuzenim o bölümle 62 ile atandı mesela . Çok uzattım farkındayım hayallerinden vazgeçme. Kendine iyi bak.

Her şeyin bir zamanı var bence ve 1. sınıf öğrencisinin her gün düzenli ödevlerinin yaptırılması gerekiyor keza 11 yaş da çok büyük değil. Bunlari goz onunde bulunduran bir cikis yolu gerek.

çalışırken çocuklara bakacakmış..ki çalışmak okumaktan daha mesai gerektiriyor.. şimdi niye bakamam diyor ki anlamadım..

umarım bende bir düzen tutturabilirim. çok tş ederim.

Herşey zamanında daha kolay ve güzel çocuğunuz gün içinde okula gıdıyorsa sızde okula gıdersınız hangı bölüm okumak ıstıyorsunuz

evet herşey zamanında güzel.. buda beni düşündürüyor, hangi bölümü seçmeliyim, bilmiyorum. araştıracağım.

Her şeyin bir zamanı var bence ve 1. sınıf öğrencisinin her gün düzenli ödevlerinin yaptırılması gerekiyor keza 11 yaş da çok büyük değil. Bunlari goz onunde bulunduran bir cikis yolu gerek.

evet bunlarıda düşünüyorum,, umarım o çıkış yolunu bulabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…