- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
Bu söylediğiniz bölümlerin hepsind öncelikli olarak sağlık meslek liselileri alıyorlar. Eğer onlardan boşluk kalırsa diğerleri yerleşiyor. O ihtimalde çok düşük malesef..2 yıllık sağlık bölümlerden seçebilirsiniz.acil tıp teknikerligi (att) ,anestezi ,laboratuvar ,röntgen teknikerligi vs.eğer iyi iş imkanı olan bir bölüm kazanabilecek seniz 2 yıl yada 4 yıl çok uzun bir zaman değil.zaten yine çocuklarınız için okuyorsunuz.ikinci öğretim yazarsınız yada özel bi üniversite de iyi bir 2 yıllık yazarsınız.bi an önce iş sahibi olursunuz.bölümler için iyi bir araştırma yapın gözü kapalı gitmeyin.cocuklarinizada okuduğunuz sürede mümkün olan tüm vaktinizi ayırın.onlar uyuyunca ders çalışırsınız.çocuklarınızı hiç bir yere göndermeyin.zor güç yine anneniz baksın.sizin yanınızda olsunlar.Allah a emanet
Teoride kolay ama
merhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
yeni yerleşen oldu mu?Yok öyle dediğiniz gibi değil.benim alanım bu.bilerek konuşuyorum.etrafımdaki kaç kişide sağlık meslek lisesi mezunu olmadığı halde bu bölümlere yerleştiler okudular ve şimdi atandilar
Yok öyle dediğiniz gibi değil.benim alanım bu.bilerek konuşuyorum.etrafımdaki kaç kişide sağlık meslek lisesi mezunu olmadığı halde bu bölümlere yerleştiler okudular ve şimdi atandilar
Öncelikle tebrik ederim, LYS'de de başarılı olursunuz umarım. :) Ben de arkadaşlara katılıyorum, okumak için bir bölüm okumayın. İş alanı geniş, iş bulmakta pek fazla sıkıntı çekmeyeceğiniz lisans ya da önlisans bölümlerini tercih edin. Dersler zaten okul gibi olmuyor, bazen sabah gider öğlen çıkarsınız, bazen öğleden sonra dersleriniz olur, bazı günler hiç olmaz. Yapabilirsiniz yani, çocuklarınızla da rahat rahat ilgilenebilirsiniz.
Çok tebrik ederim sizi, ama lütfen yanlış anlamayın ben de yanlış anlamış da olabilirim de, çocuklarınızı bırakıp gitmek derken? Bunu bir seçenek olarak görmeyi bile gözden geçirin derim. Çok küçükler.2 ay sonra, ist yerleşeceğim, kardeşim, ist de 4 yıllık ünilerin puanları çok yüksek abla, tutturamazsın dedii.
o yüzden, farklı bir il olursa çocuklarımı bırakıp gidebilirmiyim, bilemiyorum
Tebrik ederim canim cocuklarin artik buyumus kendi her konuda gelistir zaten basarmisin Allah yolunu acik etsin
Çok tebrik ederim sizi, ama lütfen yanlış anlamayın ben de yanlış anlamış da olabilirim de, çocuklarınızı bırakıp gitmek derken? Bunu bir seçenek olarak görmeyi bile gözden geçirin derim. Çok küçükler.
Çocukları evde tek bırakmaktan bahsetmişsiniz, pardon ben yanlış anladığımı üstteki mesajınızdan anladım şimdi. Anneniz hangi şehirde yaşıyorsa oradan tercih yapsanız? Büyük şehir değilse daha kolay olur hemne güzel, bende tam tersini düşünürdüm, sağlık meslek mezunu olmak gerekir vs , umarım bir başarı hikayeside ben yazarım.
çok tş ederim, halk eğitim merkezlerindeki eğitimlere katılacağım, çalışınca belki bişiler başarabilirim.
tercihler konusunda pek bilgim yok, sorup soruşturacağım. okul gibi olmuyor bilmiyorum ama öğleden sonra çocukları evde tek bırakıp okula gitmek nasıl olur bilmiyorum
çok tş ederim, halk eğitim merkezlerindeki eğitimlere katılacağım, çalışınca belki bişiler başarabilirim.
tercihler konusunda pek bilgim yok, sorup soruşturacağım. okul gibi olmuyor bilmiyorum ama öğleden sonra çocukları evde tek bırakıp okula gitmek nasıl olur bilmiyorum
Herşey zamanında daha kolay ve güzel çocuğunuz gün içinde okula gıdıyorsa sızde okula gıdersınız hangı bölüm okumak ıstıyorsunuzmerhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
ailem istanbulda, boşanıp yanlarına gidicem.
annem çocuklarıma bakacaktı, ben çalışacaktım,
sınavı kazanamayacağımdan o kadar emindilerki, aylardır konusu bile açılmadı..
nihayetinde kazandım. 14 yıl aradan sonra bilgilerim sıfır iken taban puanın üstünde aldım.
2 çocukla bilmediğim bir şehir, ders saatleri nasıl olur, çocuklarım okuldan gelince tek başlarına..
hastalığı var sağlığı var, kime nereye bırakabilirim.
18yaşında, annem bana lise bitince hiççç heveslenme, üni sıvanında istanbul içinde okul kazanırsan okursun, farklı bir şehire asla gidemezsin dedi ve bendeki herşeyi bitirdi, aman aman çalışkan bir öğrenci değildim, bide kocam olacak hödükle aşığım seviyorum saçmalıkları, geleceğimden vazgeçmişim haberim yokmuş.
31 yaşında bu şansı yakalamışken, çocuklarım var diye vazgeçmek
Hiç endişelenmeyin. Ben üniversitedeyken aynı bölümde okuduğumuz bir ablamız vardı, iki de okul çağında çocuğu vardı. Onları okula gönderip derse geliyordu, çıkışları da okuldan alabiliyordu mesela öyle denk getiriyordu. Bir arkadaşım annesiyle birlikte aynı bölümde okuyor hatta şaka değil :) İsteyen herkes bir şekilde süreçleri ayarlayıp yapabiliyor, siz de yapabilirsiniz merak etmeyin.
Herşey zamanında daha kolay ve güzel çocuğunuz gün içinde okula gıdıyorsa sızde okula gıdersınız hangı bölüm okumak ıstıyorsunuz
Her şeyin bir zamanı var bence ve 1. sınıf öğrencisinin her gün düzenli ödevlerinin yaptırılması gerekiyor keza 11 yaş da çok büyük değil. Bunlari goz onunde bulunduran bir cikis yolu gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?