- 15 Haziran 2016
- 1.683
- 5.152
- 108
- 39
- Konu Sahibi umuda_yolculuk2005
-
Tebrik ederim bende üç çocukla sınava girdim fakat açık öğretim okumayı düşünüyorum. Farklı bir şehirde zor olur ya istediğin bir bölümü açıktan yada ikinci öğretimde okuman daha dogru olur gibi geldi.Başarılarının devamını diliyorum,hakkında da herseyin hayırlısı.
Şimdi siz kazandım diyorsunuz ama şu an sadece puan aldiniz.guzel bir puan aldınız demekki ama bölümlerin puanlarida çok değişti. Sistem çok değişti. Bildiğim kadarıyla sıralamaya göre tercih yapılıyor. Bide her puan grubundan her bölümü secemiyorsunuz.yani sizin ilk girdiğiniz zamanla yaklaşık olarak bende girmisim sınava inanın şimdi çok karışık ben anlayamıyorum yani. Bunun için uzman bir rehber öğretmen vs. Gorusebilirseniz çok daha güzel olur yoksa burdan alacağınız bilgiler çok sınırlı olur.
Çocuk gelişimini her bölüm secemiyor secebilirseniz çok güzel olur tabi. onun dışında sosyal hizmetler, diye bir bölüm var açıköğretimde oda olabilir. Ama dediğim gibi bir uzmana danisin secebileceginiz bölümleri öğrenin ona göre karar vermeniz daha kolay olur.
Umarım herşey istediğiniz gibi olur kendinize çok stres yapmayın en kotu AÖF okursunuz ki buda çok güzel birşey. Ve inan sınavlar daha kolay rahat geçersiniz.ben lisanstan sonra bide 2 yıllık adalet okudum ve çıkmış sorular ve AÖF un verdiği kitaba biraz calissaniz çok rahat bitirirsiniz. Hayırlı haberlerinizi takip ediyor olucam:)lys yede gireceğim ve ygs + lys toplamı okul puanıda eklenince, birşeyler tutturabilirim diye düşünüyorum. lys ye girmesem bile ygs şuan aldığım puanla 2 yıllık aöf okuyabiliyorum.
tıp, yada hukuk okumayacağım sonuçta, araştırıp ne, ne değildir öğreneceğim, halk eğitim merkezlerinde rehberlik veriliyormuş.çok tş ederim
Burda biri konu açtı çocukları mangal yapmak istemiş kendı tek başına gitmiş vs üzüntüsünü yazdı herkes cok dualar etti ona gelinleri cok güzel bir rüya görmüş yazmadı buraya tşk etti kızlara cok etkılendım duanın gücü ne kadar büyük . ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN GÜZEL BİR BÖLÜM BİTİRMEYI NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİNNNNN VE GÜZEL İŞE GİRMEYİ NASİP ETSİN COCUKLARINLADA GÜZELCE İLGİLENMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH AMİNNNNN
Umarım herşey istediğiniz gibi olur kendinize çok stres yapmayın en kotu AÖF okursunuz ki buda çok güzel birşey. Ve inan sınavlar daha kolay rahat geçersiniz.ben lisanstan sonra bide 2 yıllık adalet okudum ve çıkmış sorular ve AÖF un verdiği kitaba biraz calissaniz çok rahat bitirirsiniz. Hayırlı haberlerinizi takip ediyor olucam:)
merhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
öncelikle tebrik ederim :)))
çocuklarınızı bırakıpta okumanıza gerek yok bi bakmışsınız beraber ders çalışıyorsunuz. Bulunduğunuz ilde bir üniveriste seçebilirisiniz. Eğer puanım düşük gelir diyorsanız el sanatlarına dair bir bölüm seçip kendinizi geliştirebilirsnzi meslek sahibi olursunuz. Lys ye 80 günden az kaldı hemen başlamalısnız çalışmaya kolay gelsin şimdiden :) kafanıza takılan bi soru olursa sınav sistemi tercihler hakkında bana ulaşabilirsiniz.
Merhaba, size nacizane tavsiyelerini yazacağım.İlk önce memur konumunda çalışmak istiyorsan ve kpss de iyi puan alırım diyorsan 2 yıllık tercih etmelisin ki yaş şartı 35 kılı kılına yetişirsin.Ama bence optisyenlik 2 yıllık ve mezun olur olmaz işyeri açabilirsin(imkanın yoksa kredi falanla açma şansın var)Aslında böyle direkt il sahibi olabileceğin birsürü bölüm vardır eminim benim aklıma gelen ilk bu oldu,iyice araştırmalısın.
Bu arada bende 31 yaşımda açık öğretim iktisat okudum 35 yaşında bitirdim kpss ye girdim tercihlerde % 90 35 yaş şartı, dil Vs şartları hiç tutmadı malesef ki.şimdiki aklım olsa 2 yıllık optisyenlik falan okurdum ve kesin işyeri açardım,çalışmasam bile diplomanı kiraya verebiliyorsun..
Allah yardımcın olsun
Bir iş bulup çalışın aöf ten güzel bir bölüm okuyun.
Ailenizde haklı 14 sene önce yaptığınız hatayı çoluğu çocuğu oraya buraya dağıtarak telafi edemezsiniz.
Şartlara göre koşulları iyileştirin.
Sonuçta o çocuklar bu dünyaya sizin tercihiniz olarak geldi öncelik onları düşünmeniz.
ah o güzel bölümü bir bulabilsem, hangi bölümü seçeceğimi bilemiyorum şuan.
14 sene önceki yaptığım hatada, anneminde payı çok yüksek,
lise bittiğinde, üni sıvavlarına hazırlanıyordum, bana dediği şey,
hiiçç heveslenme, ist içi okulu tutturusan okursun, yoksa okula gidemezsin farklı bir ilde..
aman aman çok çalışkan bir öğrenci değildim, ist kazanamayacağım aşikardı.
bu cümle beni herşeyden uzaklaştırdı, anneme anlatmaya çalıştım, nuh dedi peygamber demedi..
o dönemde eşim olacak hödüklede çıkıyorduk, aşık oldum seviyorum okul hayalide bitti o sözlerle, girmedim bile sınava..
çoluğumu, çocuğumu dağıtmak gibi bir niyetim yok bunu yaparsamda yine onlar için yapacağım, babasız çocuk büyütüyorum, davulun sesi sadece uzaktan hoş gelir..
ben 19 yaşında, heycanlı, özgürlük peşinde koşan bir üniversiteli olmayacağım,
31 yaşında, kocası tarafından, olumsuz olarak herşeyi yaşamış ve çocukları için kendini geliştirip, okuyup onlara iyi bir gelecek sunmaya çalışan bir anneyim ...
oğlum 11, kızım 6 yaşında..
kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak.
yeni bir şehirde, yeni bir hayat demek onun için.
baba yok, anne yok bir anda boşluğa düşermi ona haksızlık ediyormuşum gibi geliyor.
oğlum anlayabilir bunu yaş itibariyle ama kızıma anlatamam
Hevesini kırmak istemem ancak üniversiteyi bitirincede işler kucak açmıyor kimseye. O kadar yüksek lisans yapmış hala iş arayan insan dolu.
Yaşın var çocukların var o nedenle hem çalışıp hem okumalısın.
Helal olsun bunca yıl aradan sonra iyi başarı
belki yazmışsınızdır da, ben kaçırmışımdır
neden baba yok, anne yok yazdınız?
çocuklar okula gidecek
bulunduğunuz yerde okullar kaçtan kaça kadar?
mesela burada devlet okullarından bazıları sabah 9 akşam üstü 15:00, hatta etütler de var 17:00
e normal üniversitede de zaten dersler 09:00 başlıyor, 17:30 bitiyor.
çocukları göremeyeceğiniz ve annenizin bakamam dediği saat hadi olsun olsun 2 saat olsun.
bulunduğunuz yerdeki devlet okulları sabahçı-öğlenci şeklinde mi? o yüzden mi problem oluyor?
tabi ben üniversite okuyalı yıllar oldu, belki de sistem değişti, ben bilmiyorum
Bence bulunduğunuz çevreye ve yeteneginize göre bir iş belirleyip kosgepe başvurmayı araştırın devlet kadınlara çok güzel destek veriyor karşılıklı ve karşılıksız para veriyor. aynı zamanda da aciktan okuyun. Bizim bir tanıdık öyle yaptı sıfırdan başladı şimdi maddi yönden gayet iyi. Hem çocuklarla da daha rahat ilgilenirsinizmerhabalar hanımlar,
eski konularımı hatırlarsınız belki, bilmeyenler için kısaca anlatıyım, boşanma arifesindeyim, 2 evladım var ve
ayakta durmaya çabalıyorum.
lise mezunuyum, iş aradım bulamadım vs..
19 yaşında üni sınavına girecekken, aşık oldum evleniyorum, dedim ve girmedim.. hayatımın hatasını yaptım..
şuan 31 yaşındayım ve evlenirken yarım bıraktığım işi, boşanırken tamamlamak istedim..
ygs ye girdim ve lys ye girmeye hak kazandım.
aradan geçmiş 14 yıl, kitap kapağı açmadan girdim ve kazandım.. çok şükür..
sonuçların bugün açıklanacağını biliyorduk, annem, babam neyse ben masucuktan, henüz sonuçlar açıklanmamışken, yaşasınn yuppii kazanmışım diye annemin yanına koştum, annemde 0 sıfır tepki, yüzünde bir tebessüm, o kadar eminki kazanamayacağımdan.. babamda keza aynı şekilde..
oğlum okuldan geldi o sırada, kapıyı açtım kazandım oğlum dedim üniyii,
yaw he he anne, bende ronaldoyum dedi..
kendimi o kadar kötü hissettimki, moralim 0 oldu.. şaka yaptım dedim hepsine açıklanmadı henüz.
neyse sonuçlar açıklandı, kazanmışım ve gülerek gittim alın dedim hiç biriniz güvenmiyordunuz, kazanmışım işte..
annem başladı, çocuklar ne olucak, ben 2 sine bakamam, oğluma, babannesi baksın, ben ikisine yetişemem, 2 yıllık dışardan oku, ne kadar olumsuzluk varsa hepsini sıraladı..
14 yıl sonra ilkez üni sınavına girip kazandığıma sevineyimmi, bu olumsuzluklar karşısında üzüleyimmi bilemedim..
lys den de iyi bir puan alırsam, çocuklarımı 4 yıl bırakıp okumalımıyım, başlarında baba yok zaten, annede üniye başlarsa, annane ve babanede kalacaklar, düşününce kendimi kötü hissediyorum. 14 yıl önce yaptığım hatayı tekrar yapmak istemiyorumkafam karman çorman oldu, sizce nasıl bir yol izlemeliyim, ne yapmalıyım, okuyan ve cevap veren herkese şimdiden tş ederim ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?