Seviyorum ama kıyafetime karışıyor. Evlensem mi ?

happiess

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mart 2007
57
0
286
Ankara
2 yıldır beraber olduğum kişiyle evlenme kararı vermiş aileleri tanıştırmıştık. Fakat gelinlikte dahi kısa kollu giymemi istemiyor. Ben zaten çok açık biri değilim en kısa japone kol giyiyorum. evlenince eminim onuda istemeyecek. Çok seviyorum ve kıyafet dışında çok iyi anlaşıyoruz. Bazen evlenmek istiyorum bazen istemiyorum. Evlendikten sonra pişman olmaktan korkuyorum. Lütfen yardım.

Mantıklı bir açıklaması var mı???
Yada tanıştığınızda kısa kollu giyiyordun, neden o zaman karışmıyordu da şimdi karışmaya başladı...
Bence beni böyle tanıdın böyle beğendin, şimdi neden değiştirmeye çalışıyorsun diye sorardım...
O zaman sende saçı uzunsa kestirt, kısaysa uzun saçlı istediğini söyle ne bileyim kot giymesini istemediğini falan söyle bir şekilde onu kısıtlama yönünde şeyler söyle bakalım ne tepki verecek...

kıyafet yuzunden sevdıgın ınsandan vazgecme bence kapalı olmak kotu bişi degıl cunku sadece bu konudaysa anlasmazlıgınız devam et ilişkine daha sonra aklında kalır bu ınsan

bi kişiyi öylece hiç değiştirmeden kabullenmek lazım.madem kapalı seviyor kapalı biriyle evlensin:1closedeyes:neden değiştirmeye çalışıyorki:sm_confused:evlenincede karışır hatta taviz verdiğin için senden başka şeylerde isteyebilir.taviz verme bence böyle kabul ediyosa etsin etmiyosa başka kapıya çünkü sadece kıyafetle kalmaz devamı gelir diyorum ben.

kıyafet yuzunden sevdıgın ınsandan vazgecme bence kapalı olmak kotu bişi degıl cunku sadece bu konudaysa anlasmazlıgınız devam et ilişkine daha sonra aklında kalır bu ınsan

kapanmak istemiyorsa ne olacak.
size göre kötü olmayabilir. ama kapanmayı düşünmeyen için oldukça kötü bu...
ve evliliktede husursuzluğun en önemli nedenlerinden de biri...
iyi düşünün bence. kısıtlamalar artabilir ve bir gün kendinizi cendere içinde hisseder ve nefes alamayacak duruma gelirsiniz.

kıskanclık kotu bı durum.. bence hersey konusulmalı evlenmeden once sonra olacak olumsuzluklar ve pısmanlıklar acısından.. her kadın kıskanılmak sahıplenılmek ıster ama asırıya kacmamak kosuluyla.. a.s her ıkı tarafta kendını bıldıkten yerınde davrandıktan sonra bı problem olacagını zannetmıyorum .. ama yıne de hersey en ufak detaylar bıle atlanmadan konusulmalı dıye dusunuyorum.. evlılık bu yanı sonucta.. bunun kararını en ıyı sen verırsın canım o yuzden ıyı dusun tasın derım.. :1hug: hakkınızda hayırlısı olsun.. :Saruboceq:

Aklında kalmasın diye evlensin,sonra eşi kıyafete karışmasına hayır demeyen eşini her konuda baskı altında tutmayı müstehak görsün,sonra anlaşamayıp ayrılsınlar.Ama olsun,en azından aklında kalmamış olur,haklısın

ben eskı ılıskımde cocuk her seyıem karısıyordu bende adam gıbı dusundum olmaz dedım bıtırdım zaten olamazdı cunku hayatıma edılen mudahaleden hıc hoslanmıyorum,allah sukur esim dunyanın en mukemmel kocası asla benı kısıtlamaz bana daıma guvenır mantıklı her seye olur der bende onu asla uzmem o da benı... Evlılık kolay bır sey degıl adam gıbı adam olmadıgı surece evlenılmez...

evlılık bır baskasının fıkrıne gore karar verılecek bır kurum degıldır bana gore
bu ılıskınızın sonunda ya evlenmeye karar verırsınız sız de onu oldugu gıbı kabul ederek herseyı basta bılerek ısteyerek
ya da bır baska kısılıgı karakterı asla degıstıremeyecegınızı bılerek ve yapamayacagınızı dusunerek bıtırırsınız ılıskınızı
olaylara kendı dayanabılme kapasıtenıze baglıdır bu durum

yanlıs anlıyosunuz kızlar kız sadece kıyafet konusunda anlasamıyoruz dıger konularda anlasıyoruz dıyor asık oldugunuz ınsandan sırf kıyafet yuzunden vazgecersenız bu ask olmas benım fıkrım bu

yanlıs anlıyosunuz kızlar kız sadece kıyafet konusunda anlasamıyoruz dıger konularda anlasıyoruz dıyor asık oldugunuz ınsandan sırf kıyafet yuzunden vazgecersenız bu ask olmas benım fıkrım bu

olmaz olur mu
siz kkda bu yüzden evlilikleri bitme noktasına gelmiş arkadaşlarımızı okumadınız galiba. bakın ben kapalı değilim ve askılı giyerim gerekirse şortta .
ama beni böyle görüp beğenen ve evlenin ce kapan diyen adam anın da biter. o beni bu şekilde görmiş ve beğenmiş çünkü.
baştan der. böyle istiyorum. o zaman asla kabul etmem. bu benim ben olmama kişiliğime kendime yapılan saygısızlıktır. beni istediği şekle kimse sokamaz. ailemden aldığım bir kültürle yetişmişim çünkü..
aşık olduğum insan bana saygı göstermeli. beni ben olarak görmüyorsa istediği şekle sokmaya çalışıyorsa zaten onun aşkıda şüphelendirir beni...ben bir şekil değil bir insanım. onu böyle bilmeli.
haa,böyle düşünen bir adama da asla aşık olmam oda başka tabii..

4 tane yolun var
ya ayrılacak istediğin gibi giyineceksin
ya ayrılmayacak ona uyacaksın
ya ayrılmayacak o sana karışmayacak
yada orta yol bulacaksın

bılmıyorum kızlar bana kocam kapan dese kapanırım yanı cunku cok guzel anlasıyoruz bı tek osebepten bırakmam

Aynen Okypete gibi düşünüyorumalkisalkisalkisaynı şeyleri yazmayayım tekrar

bılmıyorum kızlar bana kocam kapan dese kapanırım yanı cunku cok guzel anlasıyoruz bı tek osebepten bırakmam

bacım kapanma allah rızasıyla olur..kocayı hoşnut etmek için değil.. ozaten senin inancına müdahele edip birşeyleri istiyorsa zaten günah...buarada konuyu açan arkadaş iyi düşün deim..evlenince bu benim nikahım altında deiyip daha beterleri gelebilir..bu sıcakta uzun kol istemek mantık dışı ççünkü...

neyse kızlar bana burda yer yok demekkı benım dusuncelerım sızlerle cok farklı herhekzın fıkrınede saygılı olun

Sorun sadece kıyafet sorunu değil ki...
Kıyafetine karışmasının altında yatan nedenler, yada karışma sebebi....
Sen biriyle tanışıyorsun 2 sene çıkıyorsun bu arada kız kısa kollu falan giyiyor hiçbir yorumda bulunmuyorsun, ama iş evliliğe gelince kısa kollu giyme diyorsun...
Bu karşındaki adamın ikkiyüzlülüğünü karaktersizliğini gösterir... Madem adamın hayat görüşü kısa kollu giyilmemesi yönünde neden bu kızla çıkmış ve evlenmeye karar vermiş....
Karşısındaki kızın neyi nerede giyineceğini bilemeyecek kadar cahil mi sanıyor, öyleyse demekki karşısındaki kıza saygısı yok....
Ayrıca evlenince adamın kadını değiştirmeye kısıtlamaya hakkı olduğunu düşünen bir adam... Öyle olmasa 2 senedir giydiğine karışmayıp şimdi karışmazdı...
Adam bunu kendinde bir hak olarak görüyorsa sadece kıyafet konusunda değil yarın öbürgün başka konularda da karışacak ve kısıtlayacaktır...
Daha nişanlıyken gelinliğini kısa kollu istemeyen adam evlendikten sonra evden dışarı yanlız çıkma, yolda yürürken neden oraya baktın birimi var, o adam niye sana baktı, falan gibi kısıtlamalara da gidecektir...
Karşısındakine saygısı olmayan, olduğu gibi kabullenmeyen, evliliğin kocaya karısını istediği gibi kısıtlama ve değiştirme hakkı vereceğini düşünen bir adamla ciddi olarak konuşmnın vakti gelmiştir....
Tamam senin kısa kollu giymeni istemiyor peki sen onun yapmasını istemediğin bir şeyi ona söylesen bundan vazgeçecekmi??? Eğer evetse tamam derim, karşılıklı fedakarlık duygusu gelişmiş biri.... Ama yoook hem bana hep banacıysa yani hep ben isterim sen uyarsın mantığındaysa çoook zor...
Denemen lazım....
Onun hoşlanmadığın bir huyunu değiştirmesini iste bakalım ne tepki verecek...
Buna göre karar ver....

Yani sizin düşündüğünüz gibi sorun sadece kıyafet sorunu gibi basit değil...

Şimdi ne amaçla karışmış kısa kollu giymene izin vermemiş bu kıskançlıklmı yoksa mahalle baskısımı:uhm:
Eğer kıskançlıksa orta yolu bulabilirsiniz ve ikna edersin kanımca..
Yok geleneksel bir durum veya çevre ne der düşüncesi varsa sana şunu söyleyeyim ilerde daha büyük zorlukla kaşılaşman büyük olasılık.
İyi düşün öyle karar ver evlilik konusunda bunlar küçük sorunlar gibi görünür ama zamanla kocaman dağ olur.
Evlilikde ortak kararlar vardır ben istiyorum benim dediğim olacak hep gibi durumları kaldıramaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…