Seviyorum ama kıyafetime karışıyor. Evlensem mi ?

burda evlen yada evlenme deme hakkına sahip değiliz ancak kendi tcrübelerimizi sana kullagına küpe olsun die anlatabiliriz
benim eşimde asırı kıskanc ancak ben asırı acık giyinirken eşimle birlikte olduktan sonra içime atlet giyer oldum sewdiğim adama elimden geldiğince uyarım ona ailesine laf getirmicek sekilde giyinirim bu demek değildirki eşimle sadece kıyafet yüzünden evlenmicektim bide söle düşün erk.arkadasın dürüst dawranmıs ve şimdi bu yönünü göstermiş evlendikten sonra değişse ne olcaktı ?
benim eşimde evlendikten sonra değişti ama olumlu yönde yaptırmadıklarını yaptırıyor bakın en komik örneğimiz geçen yılın yazında balkona askılı badylerle cıkarıor sort asla giydirmiordu bu senede sort giydiriyor askılı giydirmiyor illa karısacaklar karısmak için karısıo gecen yıl neye izin vermegini hatırlamıyor ben hiç sesimi cıkarmadım bu sefer gıcıklık yapıp sortuda keser die kaydirigubbakcemile3 birde etek giydirmez tayt giydirir sırnaşık şey çok alem bu erkekler
ama ben kocamı cok sewiorum hiç senin düşündüğünü düşünmemiştimki ben eminim senin sölediğine daayanarak diorum ben daha acık giyinen biriyimdir
seçimlerini yaparken belli objeleri bahane etme kalbini dinle ne dio
[/B
]

konu çok basitmiş gibi geliyo ama öyle değil diyelim evlendi her dışarı çıkacağı zaman eşi şöyle süzecek bunu giyme şunu giy gibi emir yağdıracak.hep bi kabus tartışma olur.o yüzden iyi düşünmesi lazım

ilişkinizde başka bir problem yoksa.bunu çözme yoluna git bence
ama kıyafetine karışması dışında kötü yönleri varsa bunlar evlendikten sonrada devam edebilir..
bugün açık giyinme der yarın öbür gün evlendikten sonra kapan der bellimi olur
açık açık konuş bunları onunla

Sonuna kadar katılıyorum vereliniortak

bılmıyorum kızlar bana kocam kapan dese kapanırım yanı cunku cok guzel anlasıyoruz bı tek osebepten bırakmam

Kapanmak eşin istemesiyle olmaz canım.
Eğer sen istersen kapanabilirsin tamamıyle kendi öz iradenle vereceğin bir karar olur.
Biz burada bunları yaşayan çok kişiyi gördük eşim istedi kapandım diyen.
Ama mutsuz olduklarınıda gördük
Neyse konu dağılmasın .

sizi değiştirmeye çalışıyorsa bırakın gitsin ileride bi de bakmışsınız kişiliğinizi de değiştirmiş.Sonradan pişman olacağınıza baştan bırakın derim. Sizi nasıl görmüşse öyle kabul etmeli diyorum her açık giyinen yada orta halli giyinen namussuz mu yani.bu tip kısıtlamalar hiç hoş değil yarın öbür gün başka şeylerden de kısıtlanırsınız ardı arkası kesilmez

Eğer size karışması şimdiden rahatsızlık veriyorsa size bu sonrada sorun olacaktır. Bence evlenmeden önce bu konuları karşılıklı konuşup bi sonuca varmaya çalışın.

Adam flört eder, sonunda ilişkiyi evliliğe taşımaya karar verirler ve adamın istekleri başlar, kısa giyme, mini giyme,makyaj yapma........
Bu bana kaba bir atasözünü hatırlatır: Dereyi geçene kadar ayıya dayı demek.
Yani kadını elde tutabilmek için iki yüzlü davranılır ama iş evliliğe gelince başlarlar isteklerini sıralamaya. İşte o noktada (kendim adına konuşuyorum) karşınızdakinin sizden istediği her istek, kişiliğinize, onurunuza ve özünüze vurulan darbedir. Kabul ettiğiniz ve verdiğiniz en ufak tavizler bile sizi siz olmaktan yani özünüzden götürür. Siz artık siz değil, karşınızdaki kişinin istediği olursunuz. Şahsım adına böyle bir şeyi ben asla kabul etmem, etmedim de. Beni nasıl beğendiyse öyle devam ederim, yok eğer istekleri varsa kapı açık çeker gider isteklerini yerine getirecek bir oyuncak bulur kendine.

aynı konudan muzdarip biri olarak

önce sen ne istediğine karar ver

sonra karşılıklı oturup konuşun

istekleri sana şu an için mantıklı gelmese de konuştuktan sonra ikna olabilirsin,senin için geçerli sebepler sunarsa şayet

sonuç ne olur; olurda anlaşırsanız sevginden de bi anlaşmazlık uğruna vazgeçmemiş olursun
yok anlaşamadıysanızda sebep belli olur ayrlırsınız

bu konuda feministce düşüncelere kapılma derim (Kabul ettiğiniz ve verdiğiniz en ufak tavizler bile sizi siz olmaktan yani özünüzden götürür... ) gibi

her noktayı biz göremiyo olabiliriz, biz duygusal açıdan bakarken onlar mantıktan bakıyorlar..

eğer onu ben sevmişsem evlenmeyi düşünmüşssem zaten düşüncelerine değer veriyorum önemsiyorum demektir. benden yanlış birşey istemeyeceğine benim iyiliğimi düşüneceğine olan inancım tam demektir.

sokaktaki adamın isteklerinden bahsetmiyoruz burda, ayırmak lazım onları diğerlerinden...

Son düzenleyen: Moderatör:

Kadınların neden mantıklı olmadıklarını düşündüğünüzü anlamadım. Şimdi ben mantıklı değil duygusalım da karşımdaki erkek mantıklı ve benim göremediklerimimi görecek. Kusura bakmayın ama ben sizinde alıntı yaptığınız o cümlemin ısrarla arkasındayım. Ben bana şartlar koyan, şunu şöyle yapma böyle yap diyen bir erkekle asla evlenmem. Bunun feministlikle alakası yoktur, bunun kişiliğinizin arkasında durmanızla alakası vardır. Ben başı açık olmayı seçmişsem (örnek veriyorum polemik olmasın) ama evleneceğim erkek kapat başını diyorsa ve ben bunu kabul ediyorsam bu kişiliğimden taviz vermektir. Yani bu zamana kadar benim kafam basmıyordu iyiki sen varsın doğru yolu gösterdin deyip sineye mi çekeyim. Her kadın iyiyi doğruyu bilir, herkesin de kendine göre iyisi ve doğrusu vardır. Ama kimse kimseyi değiştirmeye kalkmasın, şekil olarakda kişilik olarakta karşınızdakine müdahale etme hakkınız yoktur ben kendime müdahale ettirmem ettirmedim de.
Evleneceğim kişi beni ben olduğum için sevmeli ve evlenmeli, ama tutupda beni kendi isteklerine uyduracaksa kapı açık arkasını dönüp çıkar gider. Benim sevgi anlayışım karşımdakini olduğu gibi sevmektir. Değiştirmeye çalışmak değil.
En baştada söylediğim gibi bu benim düşüncemdir ve ben 43 yıldır bu düşüncemi uygulamış biriyim. Benim düşüncem başkalarını ilgilendirmez, sadece beyan ederim düşüncelerimi.
Sevgiyle kalın.

Her ne olursa olsun insan kendi istediği gibi olmalı bence nedense sırf kocam istemiyor diye onu giymem, bunu etmem, koşulsuz şartsız uyarım çünki seviyorum modu bana pek gelebilen bir şey değil malesef ki ben seviyorsam oda seviyor o niye beni olduğumdan farklı bir hale sokmaya çalışıyor o zaman diye sorarım açıkçası. lmaz:

Şunu giyme bunu giyme demesi bence sana güvenmediğini gösterir. Evlilikte güven olmazsa o evlilik sağlam değildir bana kalırsa. Kısa kollu giysem ne olacak diye sor. Beni beğenen ilk erkekle kaçacak mıyım de. Bana olan güvenin bu kadar azsa baştan evlenmeyelim de bence.

burbukum rahatsızlığım dan ötürü uzun uzun yazamıyorum...bu yüzden senin yorumunun altına izninle imzamı atıyoruma.s.

tamamen senin bakis acinla alakali olan birsey bu.
ben kapali bir bayanim ve sevgilim bir gunden bir gune bana acik giyinsene dese agzinin ortasina iki tane cakarim.
bu bana kalirsa acik olan biri kisi icin de oyledir.
birisinden olmadigi ve istemedigi biri gibi olmasini istemek cok buyuk bir saygisizlik.
ancak su soylenebilir: `boyle olmandan daha cok hoslanirim ama ben zaten seni oldugun gibi seviyorum`.
ve bu karar da tamamen sana ait olur nihayetinde.
acik fikirli olmak da yarar var.
sevgiline kisa pantalon yarim kollu tshirt gomlek giydirme bakalim 1 hafta dusuncesi ayni kalacak mi?
ondan sonrra eger icinden geliyorsa Allah rizasi icin yapmak geliyorsa istedigini yaparsin.

okldan bir arkadaşımız uğruna günlerce acı çektiği,onsuz olamam dediği bir kızla lisede çıkmaya başlamış,zamanla birbirlerini çok sevmişlerdi ve bu çocukla kız ,kız kapanmıyor,kısa kollu giyiyor ve çocugun da ailesi istemiyor böyle bir gelin diye ayrıldılar.ne oldu?çocuk ben çok yakın bir arkımın kız kardeşini sevdi şimdi.e o kız da açık,kısa kollu giymiyor,ve de oldukça kapalı giyiniyor ama kapanmayı da düşünmüyor uzun vadede.şimdi de bu çocuk bu kıza baskı yapıyor kapan kapan diye.
ben de dayanamadım patladım en sonunda.Madem kapalı kız istiyorsun e gidip kapalı kız bulsana kendine,bir kere olsa şans diyeceğim,ama bir insanın kendi tercihleriyle örtüşmeyen insanlardan devamlı hoşlanması bence hoş değil,ya o kişi hakkında kötü düşünüyordur ya da ne istediğini kendi de bilmiyordur..

seni nasıl tanıdıysa sevdiyse bu böle devam etmeli seni başka birine dönüştürmek için çaba sarfetmemli bence lmaz:

Ne giyip giymeyeceğine benim 5 yaşındaki yeğenim bile kendisi karar veriyor, bizim istediğimizi değil kendi beğendiğini giyiyor.
Yetişkin insanlar kendilerine ait kararlara müdahale edilmesine nasıl tahammül edebilir ki..
Lütfen çok iyi düşünün, bugün kıyafete karışan, yarın arkadaşlarınıza, sonra gitiğiniz geldiğiniz yerlere, ardında ailenizle görüşme sıklığına bile karışmaya kalkar.
Çünkü son sözü hep kendisinin söyleyebileceğini zanneder.
Evlilik inşallah hepimiz için bir ömür sürecek bir beraberliktir, bu nedenle sizi şimdiden huzursuz eden huylar zaman geçtikçe gözünüze daha da batmaya başlar unutmayın.
Lütfen sizin kişilik haklarınıza saygı duymayan, sizi olduğunuz gibi kabul etmeyen biri ile beraber olmayın.

Son düzenleme:
HINCAL ULUÇ'UN YAZISINDAN..;

Alana kadar tamam.. Aldıktan sonra kıskançlık numaraları.. "Artık şunları yazma.. Artık şöyle giyinme.. Artık böyle resim çektirme.."
Erkeklerin (Aslında kadınların da) en büyük sorunu bu.. Görüp alıyorsunuz.. Ondan sonra başlıyorsunuz yasaklara, kısıtlamalara..
Başaramazsanız mutsuzluk başlıyor. Sonunda ayrılıyorsunuz..
Başarırsanız durum daha kötü.. Bu defa değiştirdiğiniz, kendi yarattığınız kadını "Benim sevdiğim bu muydu" diyor, terk ediyorsunuz..

Holly,dünyanın en seksi kılıklarını aldı, kendisine fevkalade yakıştırdı, giydi ve taşıdı..
Ona gururla baktım, öfke ve kıskançlıkla değil.. Sebep "Güven"di..
Kendime olan güvenim..
Saklayarak, kapayarak tuttuğunuz kadın sizin değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır.

bence evlenme canım.Ben 5 yıllık evliyim ama hala giyim konusunda tartışırım eşimle.Evlenmeden önce kısıtlama yapmazdı ama evlendikten sonra işler değişiyor.Her tartışmada huzursuzluk yaşanıyo.Sonradan kafana vuracağına şimdiden ayrıl derim,zararın neresinden dönülürse kardır.Baksana seninki şimdi böyleyse evlendikten sonra daha kötü olacak kalıbımı basarım.

ha şimdi sevdğin kişiye tamam dersin ama evlendikten sonra bunalıma girersin.Açıksan kapalılığa çok zor alışırsın canım, vazgeç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…