Seviyorum ama kıyafetime karışıyor. Evlensem mi ?

canım hayat senin bence iyi düşün doğru karar ver.. benim kocam da evlenmeden önce kolsuz dahi giydirmezdi..
evlendik. 1 ay oldu. giyebilirmişim artık:))) tatile gittiğimizde straplez şor bikini hiç karışmaz ama yaşadığımız yerde biraz kıskançlık yapıyordu epeyce atlattık:)
yani herşey iyi yönlü de kötü yönlüde değişebilir bu tür konuları kesin bir tavırla pozitif yönde konuşmalısınız.

bence bi giyimn yuzunden sevdiyinden ayrilma tabi sende istersin istediyin gibi giyinmek bence simdlik kiskaniyor belki sonra duzelir bence konus boyle boyle de beni rahatsiz ediyor ama hemende ayrilmak istemek bence sacma sonucta ikisene beraberlik var neden ayrildin kisa kollu gidirmiyordu bence mantikli degil okadar buyuk soruun degil seni sevdiyi icin kiskaniyor bence

tabiki karsindakinin agzinin icine bakmayacaksin sonucta ergen bi insansin kararlarini kendin verebilecek durumdasin elbette oda fikirlerini söyleyecek ama seni cok sikmadigi takdirde bence sen bi oturp iyice dusun derim evlilik bu cunku sen simdiden sadece acik giyinmeni istemiyo diye sevgin hakkinda ona duydugun ask hakkinda acabalari düsnüyorsun acaba pisman olurmuyum acaba evlensemmi bence gercekten seviyosan giyim kusamida o kdar takmassin kafana bende cok acik bir bayandim esim cok isterdi kapanmami aksine bende cok acik giyinirdim suan tamamen kendi istegimle kapandim kimse bisey demeden tamamen kendi hür irademle yani bence dedigim gibi bu konuyu iyice tartisin sende akli basinda bir insansin cok asiriya kacmadikca kendi fikrine göre hayatini yasayabilirsinnn.....

belki kişiden kişiye göre değişir ama sonradan düzeleceğine inanmıyorum,benim eşim daha kötü oldu.5 yıllık evliyim anca biraz biraz düzelmeye başladı.Ama o 5 senede benim çektiklerimi bir Allah birde ben bilirim.Belki sana basit bi konu geliyodur ama hçte öyle basit bişey değil,bunu anca yaşayan anlar.Dozunda kıskançlık yaparsa iyidir aama benimki gibi aşırı derecede olursa sıkılırsın

zaten kapanmak içten gelecek,birinin zoruyla yaparsan karşındaki ne istiyıosa sen aksini istiyosun.Bende kızken açıktım,evlendikten sonra hem eşimin hemde benim isteğimle başımı kapattım.Ama nişanlıyken falan her şeyi konuştum "bak ben öyle önden bağlayamam,balkonda falan geriden bağlarım v.s." eşim o zamanlar hiç sesini çıkarmıyodu,tamam diyodu.Ama evlendikten sonra sanki ben hiç şart koşmamışım.Anacım beni bir sıktı bir sıktı ben bunalıma girdim.azıcık bi balkona önüm açık çıksam kızardı kıyametleri koparırdı,katlanacak gibi değildi.sevdiğim için katlandım.eşimde hep "seni kıskanıyorum elimde değil" diyodu.yalnız çarşıya bile çıkamazdım.Ama şimdi çok şükür eski huylarından pek eser kalmadı.Benimkinin kıskançlığı hastalık derecesindeydi.Arkadaş benim gibi 5 sene dayanacaksa evlensin(tabi eşim gibi olacak diyede bişey yok) Her şeye rağmen seviyorum eşimi be! Allah başka dertler vermesin ama inanınki benim için çok zordu.

Bayanlar herkese çok çok teşekkür ederim. Yıllık izne çıktığımdan forumu takip edemedim. Yorumlarınızın birazını okudum hepsini de pür dikkat okuyacağım. ızindeyken ailesi ailemle tanıştı. Ailesi oldukça muhafazakar bir aile. Tabiki bu kötü değil yanlış anlaşılmasın. Ben de çok geniş bir ailede yetişmedim. Erkek arkadaşımın ve ailesinin kolu uzun giyin demesi, bol pantolon giymesi tamamen dinimizin emrinden kaynaklı. Ve alieleerinde herkesin kapalı olmasından. Erkek arkadaşım çok dürüst ve tam güvenilecek bir insandır. Onun gb biriyle tanışmak zaten benim için imkansız. Ama bu şekilde de evlenirsem ben de oda mutsuz olacak. Ortasını bulalım diyorum onada yanaşmıyorlar. Bi türlü hazmedemiyorum isteklerini. ıki üniversite bitirdim. ıyi bir konumda olduğumu düşünüyorum. Kendi kıyafetime karar verememek bana çok koyar. Bi taraftan da çok seviyorum aşığım. Normal şartlarda bu sene nişanlancaktık. Ama giyim yüzünden malesef askıya aldık. Bi kaç defa ayrılmayı denedim. O kadar zor olduki günlerce ağladım. Hala ne yapacağıma karar veremedim.

tatlım sormadımmmı sanıyorsun defalarca sordum. E benim sen açıksın die sevmeye hakkım yokmu diyor bu seferde. Ben onu hangi yönde kısıtlamaya kalkarsam yapar ki. kot giyme deyim ömür boyu giymez ben istersem. Ben kolumu uzun giyeyim saçını 0 a bile vurdurur yani.....

seni sevmeye elbette hakkı var ama müdahele etmeye yok!!!!

ileri de emin ol baskısı daha da artacak. ve sırf huzursuzluk çıkmasın diye belli bir süre sonra onun istediği gibi olup çıkacaksın. Şimdiden dur demelisin eğer gerçekten kendinden odun vermek istemiyorsan. ve şunu da gördüm ki 1 kere ödün vermeye başlarsan bunu senden hep ister.....

ikiniz de birbirinizi seviyorsanız eğer, neden sadece sen onun dediğini yapmak zorunda olasın ki, eğer seviyorsa o senin için bu takıntısından vazgeçebilir.... hatta vazgeçsin.

gerçekten seviyorsa seni olduğun gibi kabul etmeyi bilir. ki eminim biliyorddur da ama işine gelmiyordur.

Çünkü o erkek, ve evlenince sen ona ait olacaksın. Bu durumda da senin isteklerin, tarzın, bu zamana kadar ki alışkanlıkların değil, onun istedikleri önemli!!!!

İnsan gerçekten sevince vazgeçmek zor oluyor, taviz vermek başlangıç da çok daha kolay, ama sonra....

senden daha fazlasını istemeyeceğinin garantisi var mı?

Durum o kadar fena ki. ben ailemden uzakta şehir dışında yaşıyorum. Oda benimle aynı durumda. Kaldığı yer işyerimin dibinde. 2 yıl boyunca hergün görüştük herşeyimizi beraber yaptık. Sınavlarda bile arka arkaya oturduk..Aşırı bir alışkanlık var bizde. Görüşmediğimiz gün sayılıdır. Bu yüzden çok bağlandık...Ayrılmak benim için en doğru seçim. Biliyorum. Ama işte nasıl dayanacağım...Sorun bu.. Kıskançlık olsa birşeyler yapılabilir. Ama bu onun hayat görüşü asla değişmeyecek şeyler. Bana tamam nası istersen öyle dese bile biliyorum ki içi içini yiyecek buna o da ben de engel olamayız. Tatilde bile kısa kol giyinmeme karşılar düşünün artık. Onun için bikiniden vazgeçtim Kolumu yarım kol olsun dedim bol pantolon dedim ama hala hala ailece dayatıyorlar. Benim aileme gelince; Ailesinin baskıcı ve tutucu olması yüzünden hiç istemiyorlar. Babam bana söyleyemiyor seviyorsam engel olmak istemediğinden ama gönlü razı değil...bide bu yönü var...

sen ona doğru bir iki adım atmışsın bile, bırak bu sefer o denesin. eğer yapamazsa ve sen onun dediklerini kabul edersen ileri de daha fazla üzülme riskin var.

olmayadabilir bilmiyorum şimdiden öngöremeyiz ama bazı sinyaller var, sen de farkındasın.

iyice düşünmelisin.

umarım hayırlısı olur...

Esımle cıkarken ıplı japone kısa kollu gıyerdım.kılolu oldugum ıcın cok kısacık etekler gıymezdım zaten genelde etek gıymezdım.Evlenelı bır yıl oldu esım sadece cok acık gıyınmeme ızın vermez. Iplı gıymıssem sunu da ustune gecır ıstersen der sunu da soyle yaparmısın der.Evlendıkten sonra 12 kılo verdım ve herseyı gıyebılme ımkanım var ama esıme de hak verıyorum bız evlıyız hem uyumlu olmalıyız hem de nerde ne ve nasıl gıyıneceımızı bılmelıyız artık bız evlıyız dıyor.

Canım öncelikle benim sevgilim asla iki yüzlü ve karaktersiz değil öyle olsa şimdiye kadar onu çoktan bırakmış olurdum. Şu an da da bırakmama sebebim zaten kendisi gibi karakterine de aşık oluşumdur. Tanıdığım ve tanıyabileceğim en dürüst insandır benim için. o benim söylediğim herşeyden vazgeçer fedakarlık yapar. Ama kıyafet sorunun aşamıyoruz malesef. Eğer diğer konularda da baskıcı olsa bunu çoktan gösterirdi. Ayrıca evlilikte kadınlarında erkekler kadar söz hakkı olduğuna, herşeye beraber karar verebileceğimize inanan birisi. Bu yüzden onu kaybetmemek için bu kadar uğraşıyorum ya....

Canım bence fazla büyütülecek bir mesele değil ..

Ama senin tesettüre girmeni istiyorsa eğer durum farklı tabii !!!

Benim eşim de nişanlanmadan önce giyim konusunda ki
hassasiyetini belirtti , bence iyice düşündüm

artık tatilde denize havuza giremeyecektim

sıfır kol giymem dar pantolon giymem yasak demekti

ve mutlaka kalçamı örtecek şekilde giyinmem gerekiyordu

Biz bu konuda anlaştık şimdi de alıştım zaten

Şimdi hele de anne olduktan sonra kendim utanır oldum

içimden asla gelmiyor ...

Hani sevgilinizin istekleri de bunlardan ibaretse eğer

Ve tabii siz ben böyle mümkün değil yapamam diyorsanız iyi düşünün derim ..

Bence bu çok öenmli bir konu , şu an da aşık olduğunuz için basit gelebilir ama bu kıyafet mevzu başka konularda da baskıya dönüşebilir ilerde, bence evlilik kararı için acele etmeyin bekleyin, daha yakından tanımak için zamana bırakın..

En basiti şu bazı arkadaşlar "denize havuza girmemi istemedi" filan yazmışlar benim için bu hayati bir konu, ben yüzmeyi tatili çok severim mesala bu kişiden kişiye de değişebilir, yani sizin kişiliğinize de bağlı..

asla asla asla evlenme canım çok mutsuz olursun.aynı şeyleri yaşadım ama en azından senin arkadaşın ve ailesi nasıl olman gerektiğini sana söylemişler bu senin için çok büyük bir şans.yani yol yakınken bitirmen için.benim öyle bi şansım yoktu çoooooook mücadele ettim.gerçekten müthiş zor.
bazı arkadaşlar kıyafetin ne önemi varki tek sorun buysa çözersiniz falan demiş ama kesinlikle öyle değil.bir kere insanın giyimi kişiliğini yansıtır.giyim tarzını değiştirmek bir nevi kişiliğe müdaheledir ve yine söylüyorum yol yakınken vazgeç canım...

sevdiğimiz bi insanın istediği birşeyi yapıyorken karşılıgını beklemek ne kadar doğru

yeri geldiği zaman herkes bir şeylerden taviz vermezse bu dunyada kim kimle anlaşabilir?
lmaz:

senin en özel günündeki giyeceğin gelinliğine dahi karışıyor demek ki
olmaz...eğer çok fazla dekolte olmayacaksa, hani bazıları göğüs çatalını çok açar ve göğüslerini yukarı doğru sıkıştırarak taşırır.buna karışsa neyse ama kısa kollu deyince saçma oluyor karışması...yasakkelime
evlensem mi diye soruyorsun arkadaşım,sen gerçekten o insanı sevdiğine emin misin?eminsen onu tolere etmeye çalışarak yola devam edersin.
ama ben şu 'evlensem mi'?soruna takıldım,demek ki bu soruyu soracak kadar çok sevmiyorsun...ve inanki evlenmiş olmak için evlenmek,onun istediği gibi bir gelinlik giymenden daha kötüdür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…