Sevmek sevilmek evlilik

duursll

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2023
109
-11
18
25
Merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım bu aralar kendimi çok umutsuz hissediyorum sanki hep bekar kalacakmış gibi yaşıtlarımın çoğu evlendi ve mutlular bende bu yaşlarda sevmek sevilmek ve ilişkimin evliliğe gitmesini isterdim genç anne olmak isterdim ama nasip olmadı şu an hayatıma biri girse bile sevecek miyim yada o beni sevecek mi belli değil gez toz hayatını yaşayın vs derseniz gerektiğinde onlarıda yapıyorum kişilik olarak çok gezmeyi seven biri değilim zaten evcimenim sosyal çevrem yok ailemde çok sosyal değil evden işe işten eve görücü usulü da kırk yılda bir çıkıyor bu sefer ya beğenmiyorum içime sinmiyor yada beğensem mantığıma uymuyor kolayca etkilenen biri değilim düğüne gitsem kimse çıkmıyor güzellik olarak ortalama bir kızım fakat kişilik olarak sessiz utangaç bir insan olduğum için farkedilmiyorum büyük ihtimal sadece samimi olduklarımla çok konuşan biriyim napıcam nasibimle nasıl karşılaşıp sevip evlenicem hiç bir fikrim yok ve bu duruma üzülüyorum sizlerden umut veren cümleler duymak isterim nasibinizle nasıl tanıştınız neler yaptınız önerebileceğiniz dualar veya esmalar var mıdır? Kısmetimi nasıl açabilirim?

Üniversiteden sınıf arkadaşımla evliyim. 18 yaşında tanıştım. 27de sevgili olduk ve ben 29 ken evlendik
34 te de anne oldum.

Arayışa girmedim. Genç anne olmayı asla istemedim. Hayatımı yaşadım.

Bunun için bir ritüel yapmadım. Evleneyim demedim. Eşim çok ısrar etti evlenmek için. En fazla 29a ertelebildim. Elimde olsa daha da ertelerdim ve eşimle tanışmasam da evlenmezdim.

Yaşınız küçük daha. Arayışa girmeyin akışta kalın

25 yaşında hiç evlilik düşünmediğim,istemediğim zaman eşimle tanıştım. Yaşlarınızı bu kadar büyütmeyin ya ben şimdiki yaşımda bile kendimi çok genç hiss ediyorum.

Aşkım daha 25 yaşındasın.
Kısmetinin kapalı olduğunu kim söyledi?
Dualara inanırım. Ama bu yaşta kısmet açma duası,Esma’sı falanlar filanlar için çokkkkkk erken.

Yerinizde oturup kısmet beklerseniz nereden bulacak sizi? Ev ev gezip evlenilecek kız arayan anneler 50 yıl öncede falan kaldı.

25 yaşında gencecik bir kadının hayatın tadını çıkartmak dururken evlenmek için dua derdinde olması beni çok üzüyor ya. Ve sizden o kadar çok var ki.

24 yaşımda eşimle tanıştım. 28 yaşımda evlendim. 33 yaşında ancak hamile kaldım.

Böyle düşüncelere hiç gerek yok. Hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir.

Hayatın tadını nasıl çıkarabilirim huzursuz aile evinde mesela örnek verir misin ?

Yani nası herkes evlendi cevrenizde anlamıyorum ki. Üniversite zaten 24 yaşında bitiyor. Bir insan okulu bitirir bitirmez nasıl evlenir anlayamıyorum
Normal şartlarda 22 yaşlarında bitiyor olması gerekir tıp falan okunmuyorsa.

Hayatın tadını nasıl çıkarabilirim huzursuz aile evinde mesela örnek verir misin ?
Arkadaş ortamin yokmu izin günlerinde günü birlik turlara katil ben hayatta kimse ile olmam derken eşimle tanıştım hic öyle sevgili yapayım evleneyim kafasinda değildim sirf evlenmek için evlenilmez zaten

Bizler de güllük gülistanlık ailelerle pamuklara sarılarak büyütülmedik. Hayatımızda yapmadığımız, yapamadığımız şeyler için aileleri suçlamak kolay yol. Ama asıl sorun insanın kendi çabasızlığıdır genelde kabullenmek zor olsa da. Kabullendiğiniz zaman çabalamaya başlar ve hayatınızı değiştirirsiniz. Ya da evde oturup huzursuz aileye sitem ederek hayırlı kısmet beklersiniz. Seçim sizin.

28 Ağustos 2023 te 23 yaşındayken foruma üye olur olmaz açtığınız ilk konudan bu yana odak noktanız evlilik.

Evinizdeki huzursuzluğun bir çözümü yok mu ?

12 Ekim 2024 konunuza göre işiniz de var, çalışıyorsunuz. Ancak evliliğe dair bakış açınız ne kadar sağlıklı, tartışılır.

Evlilik tamamen nasip, ya gelenlerden birini beğeneceksin ya da birini beğenip, elde edip hayatına alacaksın. Her şekilde emek, çaba vermek gerekiyor.

Sorun bence evlenmek değil.zaten kendileri de söylüyorlar sevmek, sevilmek, ilişki yaşamak.haa evlilik olmadı, sevgilim de olmadı diyelim, kadıncağızlarla ilgilenen de olmayınca sonuç bu oluyor.ilgilenen, isteyen kişiler olsa yine bu durumda olmazlar.yani gelecek de vadetmiyor tablo.üzücü olan, stres yaratan konu bu.ileride illa ki olur bir şekilde denk gelir diyemiyorlar o yüzden.

Kendi hayatınızı kurarak , kendi özgürlüğünüzü elde ederek. Siz aşk ve sevgi değil, siz beyaz atlı prens, sizi bu hayattan çekip çıkarıp kurtaracak birini istiyorsunuz. Siz koca değil , bir kurtarıcı arıyorsunuz.
Çok tehlikeli bir arayış içindesiniz, size masallar anlatan birine kapılmaya çok meyillisiniz.
Evlilik ile aslında bekarken olan hayatınızdan çok daha büyük bir sorumluluğa giriyorsunuz. Ailenizle hayatınız nasıl bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim. Koca dayağı yemek , baba dayağı yemekten zor geliyor. Şu an mutsuzum dediğiniz hayatı özlersiniz. Bir gün ben nasıl bu cehennemin içine düştüm diye sorarsınız kendinize.

Bana göre bu işler kismettir.Kimin karşısına ne zaman çıkar belli olmaz.bu isi kafaya takarsanız ya hiç olmaz.yada yanlış birine takılır kalırsınız dua edeceksiniz Allah'tan hayırlısını isteyin.Ve son olarak her gördüğünüze inanmayın.Bende sosyal medyadan insanlara bakiyorum.Diyorum heralde herkes mutlu bı ben mutsuzum.sonra bir bakıyorum dün kavga ettik bu ilişki yurumeyecek galiba diyen insanların ertesi gün aşkım sen olmasan ne yapardım diye? storyi attıklarını görüyorum.

İlgilenenler oluyor tabii ama birbirimize uygun olmuyoruz bu sefer yada ısınamama vs

Ne kadar olumsuz konuşmuşsun kimse kötü bir evlilik içn mutsuz olmak için evlenmek istemez öyle olsa önüme çıkan ilk kişiyle evlenmiş olurdum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…