- Konu Sahibi Halikarnas
-
ben sevdiğimi belli ederim. düşüncelerimi dile getiririm. bunu yaparken hiç yalakalık olarak düşünmedim. tahminimce, karşımdakiler de böyle değerlendirmemiştir. herkese, her zaman yaptığım bir şey değildir çünkü.
sevmeyi , sevilmeyi seven bir insanım.
seviyorsam, karşımdakine bunu belli etmemde ne gibi bir sakınca olabilir ki? mıç mıç yapışmam kimseye ama sevdiklerime, sevgimi gösterdiğimi düşünüyorum.
muhattablarımın da bunu bilmeye hakkı var bence... opuyorumnanaktan
açık sözlü olduğuma da inanırım. istemeden kalp kırdığım da olmuştur nadir de olsa. bu durumlarda karşımdakinden daha fazla üzülürüm belki de:çok üzgünüm: beni tanıyan, niyetimi bilen anlayış gösteriyor zaten. daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum ben de...
sevgili bambusicim sevgi gösterileri; sevgi gösterdiğimiz kişiler tarafından değil 3. fesat kıskanç kişiler tarafından böyle değerlendiriliyor....
ve bu 3. kişiler bir şekilde laf sokmalar iğnelemeler taş atmalarla kişiler üzerinde psikolojik baskı kuruyorlar....
değerli katılımın için çok teşekkürlera.s.
canım, kişi kendini bildikten sonra, başkasının fikrini çok da önemsememeli.
konuyu daha iyi anladım şimdi.
çok çok abartılı sevgi sözcüklerini uluorta kullanmak, belli bir kişinin-kişilerin, hemen hemen her mesajını alıntı yapıp süpersin, harikasın... vb sözcüklerle göze sokmaya da gerek yok bence.
bunlara rastlardım eskiden(son durumdan haberim yok)...
bunu sürekli yapan kişiler bende çok olumlu izlenimler bırakmadı açıkçası. ama gidip de bunu yapanlara iğneleme de yapmadım, taş da atmadım. müdahele etmek yanlış gelir bana...
reple ya da özel mesajla beğenimi ifade etmeyi tercih ederim ben. başkası uluorta söylüyorsa da ona imada bulunma hakkım yok. bana hoş gelmiyorsa, yaklaşmam o üyeye, olur biter.
kaydirigubbakcemile5
Sevgi çok güzelll ...sevmek-sevilmek harika
ama sevgi çoğu durumda tek başına yetersiz
sanki, saygı onun güzelliğini gösteren, parlatan... hele de çok iyi tanımadığımız, karakterini,
geçmişini çok iyi bildmediğim insanlarla ilgili konularda yorum yaparken onları
sevmemizden çok saygımızı ön planda tutmalıyız diye düşünüyorum.....yalakalık yağcılık
ne kadar sığ bir hareketse, ben doğrucu davutum , aman da bakın ne kadar sivri dilli
olurum,kimselere pabuç bırakmam , herkese yeterim demekte aynı ölçüde sığ ve
bağnazca...Ferza'nın o yazısı gerçekten müthişti biz kim oluyoruz ki karşımızdakinin ahlak
bekçisi, zeka seviyesine karar veren, saflığına karar veren biri konumuna girip öyle yorum
yapıyoruz.....ne alınan eğitimler ,ne giydiklerimiz, ne yaşadığımız lüks, görgü, para ...vs hiç
bir şey bir insanı kırar mıyım ?, üzer miyim? duygusunu geri plana atmayı açıklayamaz... ..
bu tarz hareketleri sergileyenlerin tutmlarını açıklayacak kelimeleri sizler yakdir edin artık...:1ninca:
insanlar için takdir etmek, kendine yakın hissetmek bunu ifade etmek hep bayağı bir hareket gibi algılanır...bir çıkarı olmasa ona iyi davranmaz, sevmez gibi ama hayat tecrübem bunu nedenini
anlamama yetmiyor maalesef
Hiç bir zaman sevgimi, öncesinde saygımı göstermekten çekinmedim..
Son günler de yaşadığım bir olay var lakin;fikrimi kurcalayan..Siz hiç farkında değilsinizdir ama kendini size rakip ya da ne bileyim karşıt gibi gören birileri vardır..Bir yerde karşılaşır,içinizdeki iyi niyetle güzel yanlarını översiniz..Bir de bakarsınız ki o iyi niyetiniz denizin dibinde, balık ağzında..
ışte burda durup düşünmek lazım, demek ki herkesi kendin gibi görmeyeceksin..Önceden kızardım böyle bir düşünceye lakin kendini ağırdan sattığın zaman, karşındaki insan sana bir kat daha saygılı ya da mesafeli yaklaşıyor..En azından kalbiniz kırılmıyor, bu da su götürmez bir gerçek arkadaşlar..
nefret ediyorum şu durumdan arkasından atıp tutupta yüzüne gelince o sözleri söyleyen o değilmiş gibi sırıtan insanları bir kaşık suda boğacak kadar tepkiliyim bu duruma.
neden içi dışı bir olamıyor insanların anlam veremediğim konulardan biride bu.
ben sevdiğimi gerçekten severim, sevmediğim insanada eğer saygı göstermek durumunda olduğum bir konumdaysa sadece benden zorunlu saygı görür, sevginin yalakalığın zerresini bulamaz.
eğer sevgiyle yalakalığıda karıştırıyorlarsa da sevmeyi bilmiyorlardır!
Lilyum yazdığın şiiri çok severim, hep te böyle düşündüm yalnız dediğim gibi sevgini hiç gocunmadan, art niyet düşünmeden gösterdiğinde , bazen insanlar sana 'Her türlü ağır şakayı yapsam da, hor görsem de kaldırır,ezik! bir duruşu var.' gözüyle bakabiliyorlar..Elbetteki bu bizim değil o kişinin ezikliğidir.( Bu kelime için özür diliyorum herkesten ama tabir edeceğim başka kelime yok.) Fakat ne bileyim yoruluyorum bazen...Hoşgörüm, tevazum, saygım tıkanıyor bir yerde..Onlarca süslü kelimeyle sana cevap verebilirim,susturabilirim,benim de ağzımda bir dil var diyesim geliyor....Sevgi ve saygı hoşgörüyle beslenir ve özellikle bu aralar ben; bunları hakedene gösteriyorum, herkese değil..
Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
Bütün yakınlarınız
Sizi yanlış tanıdı.
Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı
Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.
Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vakit olmadı:gitme:
behçet necatigil....
Sevgimizi göstermekten kimin ne diyeceğini ne düşüneceğini umursamadan sevdiklerimize bunu gösterelim çekinmeden... yarın çok geç olabilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?