Sevmek ve sevdiini belli etmek, ifade etmek, neden yalakalk, yaclk olsun?

merhaba a.s. paylaşım için tşkler sardunya ablacıgım opuyorumnanaktan
bana gore arada menfaat varsa yapılan yapmacık sevgi gosterileri ''yalakalık ve yagcılıktır''.
maddi acıdan ; işyerınde torpil isticekse , işe gırmek için.. veya ev esyasıdır ..araba vs almak için senı aracı kullanmak isteyenler normalde yuzune bakmayan adamlar işi dusuncee aaa şekerim hiç gorunmmuyorsun vs die lafa girenler
manevi acıdan ; sevgılısı yoksa etrafında pervane olanlardan (ama sevgılı oldugunda yuzune bakmaz )
sen oldugun için yanında bulunmayan sırf aile itibari forslu oldugu için sevgı gosterılerınde bulunanlardan nefret edıyorum..

bu arada bende çok ''dan dan '' konusurum .. acıksozluyum herzaman bana +larıda oldu -leride elbette
''doğru soyleynı dokuz koyden kovarlar ''hesabı oldu ..
ancak sevdıklerımı kırmamak için sabredıp susarım genelde ama ''illakı gel bana haddimi bildir '' diyosa artık benden günah gitmiştir ;-) :))

neyse konunun dısına çıkmayalım bana gore yapılan her turlu menfaatte yapılan sevgi gosterısı yapmacık hareketler _ yagcılık ve yakalıktır_

BEBEĞİM katılım için çok teşekkürlera.s.

gülümseme nazik hareketler bunlar sözlere bedeldir...sanal ortam haricinde de yeterlidir...

en azından sevgilerini sözlerle ifade eden kişilere yağcı yalaka demeyip onlara gıpta ediyorsunopuyorumnanaktan

ilerde bir gün 30 lu yaşların da sevgini sözlü olarak ifade edeceğine inanıyorum:1hug:

abbacım canım kardeşim katılımın için çok teşekkürlera.s.

maddi menfaat beklemedikçe kazık yiyeceğini bilsen bile manevi menfaat beklentisi için de sevgi gösterisinde bulunanlara karşılık vermeni bir abla tavsiyesi olarak veriyorum...acizaneyerimseniben

Şeniz

sevginin adını

sevdiğini haykırmanın adını

yalakalık koyanlar utansınlmaz:

bak ben haykırıyorum sardunyam seni seviyorummmmmm

seviyorummm ve sevgimi haykırıyorum:sm_cool: opuyorumnanaktan

şimdi ben yalakamı oldum:kedi:

VALLA BEN SEVGİMİ AÇIKÇA SÖYLEMEKTEN KORKMUYORUM AKSİNE BUNDAN BÜYÜK BİR ZEVK ALIYORUM

bundan 10 yıl öncede böylemiydin derseniz yine insanları doğayı hayvanları ve çocukları çok seviyordum ama doğrusu bu kadar çok sevgimi ifade edemiyordum ama bütün sevdiğim insanları peşpeşe ebediyete uğurladıktan sonra mafoldumben

heleki çok sevdiğim iki arkadaşım 20li yaşlardaki oğullarını trafik kazasında kaybettikten sonra birşeyi çok net anladım şarkıdaki gibi

DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN

yani hiçkimsenin bir sonraki güne garantisi yok

onun için insan sevgisini sevdiklerine ifade etmede geç kalmamalı

bu arada ne kadar insanları kırmaktan kaçınan bir yapım olsada sevmediğim bir insana
seni seviyorum diyemediğimide söylemeliyim

Barçmanım benim canım hemşocumŞeniz katılım için çok teşekkürlera.s.

dediklerine harfiyen katılıyorumkaydirigubbakcemile5

sevmediğim (sebeplere bağlı olarak ) insana sevmediğimi söyleyememek bir yana etrafımda olmasından bile hoşlanmıyorum:umursamaz:

bu yazılarınızın altına imza atmama müsade edermisiniz lütfenvereliniortak

keşkelere kalmamalı hayat

sevdiğimizi tam sevmeli doğru davranmalı

sevmediğimizide yerden yere vurmak yerine

onunda doğru yolda yürümesi için ışık tutmalıyız(doğruda yürümek isterse)

Paylaşılmayan gerçek sevgi ne işe yarar ki?

Hani çok değerli bir eşyanız vardır da kullanmaya kıyamazsınız ya, orda kenarda öylece durur belki aylarca belki yıllarca..
Sonra birgün dersiniz ki, kullanmayacaksam ne işe yarar bu durduğu yerde?, sadece bakmak değil, onu kullanmak da istiyorum..a.s

Gerçek sevgi de böyle bence, çok değerli birşey evet ama kalbinizde öylece durması, paylaşılmaması, karşı tarafa sunulmaması, bence yukarda verdiğim örnekteki değerli ama kullanlmayan eşya gibi insana rahatsızlık vermeli ve onu paylaşmalı diye düşünüyorum..

Çünkü sevgi gerçekten paylaşıldıkça artan birşey ve söylenmesi, kelimelere dökülmesi kadar normal birşey yok.. Bunu yaparken de 3.şahıslar baz alınmamalı..
Yani gerçek sevgi söylenmeli, paylaşılmalı ve yaşanmalı..

Çıkar uğruna, menfaaat uğruna kullanılan, söylenen sözler ise bence tamamen farklı..yasakkelime

Kalpten çıkmayan,kalpten gelmeden sadece dille söylenen sözde sevgi(!) sözcüklerinin, içtenlikle söylenmediği o kadar bellidir ki çoğu zaman,:1closedeyes: söyleyen ne kadar da kendini zorlasa, süslese, boyasa da o kelimeleri, yapmacık olduğunu, çok kolay anlarsınız aslında :gözlerine bakmanız yeterli.:1closedeyes:.Boşuna dememişler gözler kalbin aynasıdır diye. Kesinlikle çok doğru bir tesbit..:1closedeyes:

Gerçek sevgiyi hisseden ve bunu karşı tarafa söyleme ihtiyacını duyan insanların da aslında kelimelere bile ihtiyacı yoktur: çoğu zaman bir bakış bile yeter..a.s

Bu yüzden sevginizden eminseniz karşınızdaki kim olursa olsun söylemekten çekinmeyin bence, başkalarının ne düşündüğü hiç önemli olmamalı..

arkadaşların dior ben senin gibi kocama aşkım canım demem sen çok aşıksın falan ne kadar saçma, karşımdaki kocamda olsa arkadaşımda olsa seni seviorum diorum ben ve bu halimden çok memnunum.Hak edenlere yağcılık yapmada bi kötülük görmüorum:)

denizcim katılımın için çok teşekkürlera.s.

sevgi paylaştıkça büyür diyorum ve yazdıklarının altına imzamı atıyorumkaydirigubbakcemile5

Lavandacım katılımın için çok teşekkür ederima.s.

bana göre sevgiye engel olmaya kalkan dil uzatan 3. kişiler haset kişilerdiryerimseniben

harikasınopuyorumnanaktanhep böyle kalmanı diliyorum:Saruboceq:

sevdiğini belli etmek ve söylemek kadar güzel şey olamaz bence..
bunu yalakalık olarak algılanması asla bizim kültürümüze uygun bir durum değildir bence.
eğer böyle bir algılama varsa kesin yozlaşmadır söz konusu olan..

güzel bir söz vardır.
"sevdiğinizi belli edin ki,sevginiz artsın" :kedi:

bhk cım katılımın için teşekkürlera.s.

hangi kültürümüzden bahsediyorsun:sm_confused:

Türk halkı olarak sahip olduğumuz kültürümüzden bahsediyorum..
bozulmamış,yozlaşmamış haliyle tabi ki..

çıkarcı ve hesapçı olmadan önceki haliyle..

şimdi olduvereliniortak

maalesef ortada kültür denen hiç birşeyimiz kalmadı sayılır...

zaten aksi olsaydı bu topikte olmazdı...

kendimce bireysel olarak elimden geldiğince değerlerimizi ayakta tutmaya çalışıyorum...

değerli katkılarından ötürü tekrar teşekkürlera.s.

ben seviyosam söylerim sarduşum.niye yalakalık olsun yavvvvvv.herkes istediğini düşünsün bana ne.bak ben seni seviyom,ahan da söylüyom.şimdi bu yalakalık mı yoooooo.ben seni görmem sen beni,ben seni tanımam sen beni,benim senden senin benden bi çıkarın yok.bunun niresi yalakalık ayol

nurcum katılımın için çok teşekkürlera.s.

beni sevdiğini biliyorumopuyorumnanaktan bende seni çok ama çoook seviyomŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…