Kızlarrr merhaba,
uzun bir aradan sonra yeni konu açıyorum , konularınızı okuyorum tabii ama konuya ekleme yapmadım hiç yada yeni konu açmadım. Bugün size çok farklı bir şey soracağım ya kaç gündür aklımda, belki benim gibi olup baş eden vardır.
Ben her gün dua etmek en azından günde 1 yasin de olsa okumak istiyorum. 5 dakika sonra kalkayım da abdest alayım diyorum mesela kendi kendime çok güzel bir dizi görüyorum yada yazı yada resim yada şarkı... dalıyorum birazdan yapayım diyorum yine bişey.. içim ama hep alarm halinde hadi hadi kalksna diyor aklım bir yandan ama sanki zincirle bağlıyım, beynimi kontrol edemiyorum kalkamıyorum. sonra diyelim saatler sonra kalktım o zaman da uykum geliyor isteksiz yapıyor gibi oluyorum.
aslında şu aralar bolda zamanım var ama değerlendiremiyorum resmen ya. kime sorsam şeytan işi dedi evet bende anlıyorum ama bir şekilde beni yeniyor yani inanın beynime hükmedemediğimi hissediyorum çok garip ya içim kalk kalk diyor ama kıpırdayamıyosun.. böyle olan ve bunu bir şekilde yenebilen var mı? yardımlarınızı rica ediyorum , hepinizi öptümm
Kızlarrr merhaba,
uzun bir aradan sonra yeni konu açıyorum , konularınızı okuyorum tabii ama konuya ekleme yapmadım hiç yada yeni konu açmadım. Bugün size çok farklı bir şey soracağım ya kaç gündür aklımda, belki benim gibi olup baş eden vardır.
Ben her gün dua etmek en azından günde 1 yasin de olsa okumak istiyorum. 5 dakika sonra kalkayım da abdest alayım diyorum mesela kendi kendime çok güzel bir dizi görüyorum yada yazı yada resim yada şarkı... dalıyorum birazdan yapayım diyorum yine bişey.. içim ama hep alarm halinde hadi hadi kalksna diyor aklım bir yandan ama sanki zincirle bağlıyım, beynimi kontrol edemiyorum kalkamıyorum. sonra diyelim saatler sonra kalktım o zaman da uykum geliyor isteksiz yapıyor gibi oluyorum.
aslında şu aralar bolda zamanım var ama değerlendiremiyorum resmen ya. kime sorsam şeytan işi dedi evet bende anlıyorum ama bir şekilde beni yeniyor yani inanın beynime hükmedemediğimi hissediyorum çok garip ya içim kalk kalk diyor ama kıpırdayamıyosun.. böyle olan ve bunu bir şekilde yenebilen var mı? yardımlarınızı rica ediyorum , hepinizi öptümm
ne güzel anlatmışsın aynı ben
bende namaz için böyleyim son zamanlarda işte buna şeytan diyoruz
uğur koşarın kitaplarını tavsiye ederim
hatta ben yine okuyum off off
Nasıl yorumlar gelir bilemedim açıkcası çünkü inanç konusunda farklılıklar çok ben inançlarım doğrultusunda yazayım bari:)
Evet bu tarz durumlar hep öyle anılır yani yapmak isteyip yapmadığın ibadetler şeytan yada nefis diyelim engel olur insana
Çözümü şu şekilde bulabilirsin: kalıpları yıkarak ... yapıcam nefsimi alt edicem diyerek bir kez yaparsan mesela dizinin filmin yada pcnin başından kalkabildiğini görürsen zamanla seni engelleyen bu davranış ve hislerle baş etmeyi öğrenirsin
Beynin seni ele geçirmesin sen onu ele geçir her konuda yapabilirsin bunu
Basit şeylerden başla zamanla iradeni kontrol etmeyi öğrenirsin yazamıyorum çok genel bir havada oldu
aa hiç duymamıştım bakayım canım sağol, ya şeyden korkuyorum ben diyorlar ya ' Allah istemeni istemezse sen dua edemezsin' böyle bişey yani acaba Allah ondan istemememi istemiyor mu? hayırsız mıyım? böyle şeyler bile düşünüyorum inan kafayı yicem kendime hükmedebilmek istiyorum yaa
evet çok haklısın ama işte anlatamıyorumki canım bak aklın diyo ki ' kalk ne bekliyosun, işin yok kalk geciktirme Allah ta senin dileğini geciktirir boş iş sonra yaparsın sonra izlersin diziyi vs vs ' ama kalkamıyorum yani bişey engelliyo onu da açıklayamıyorum ya offf
Oyle bir cumle dogru olsaydi inandigimiz sey ne kadar adaletsiz olurdu dusunsene. Allah istemedigi kisiye iyilik yaptirmayacaksa neden imtihan dunyasi diyoruz, neden cennet ve cehenneme, ilahi adalete inaniyoruz?
Konu zaten dinle ic ice gibi olmus ama ben sana her durum icin sunu diyebilirim. Usenme, erteleme, vaz gecme. :)
aa hiç duymamıştım bakayım canım sağol, ya şeyden korkuyorum ben diyorlar ya ' Allah istemeni istemezse sen dua edemezsin' böyle bişey yani acaba Allah ondan istemememi istemiyor mu? hayırsız mıyım? böyle şeyler bile düşünüyorum inan kafayı yicem kendime hükmedebilmek istiyorum yaa
O bir şey dediğin insanın nefsi işte :). insana boş şeylerle uğraşmak vaktini boşa harcamak her zaman cazip gelir .
Aslında yemek yemek gibi duş almak gibi alışkanlık haline gelse o zaman zor gelmiyor işte
Bu sefer yapmayınca o rahatsızlık hissi seni aniden harekete geçirebiliyor
Ben özelden yazıcam ya
Hayır kesinlikle öyle değil bence bunlar bile bir sınav... Rabbim seni şuan bir sınavdan geçiriyor bakalım nefsini mi seçeceksin diye ?
Ben akşamları yatmadan önce yatağında bile olsa dua etmeye çalış..
Hatta ben özellikle bir yerden bir yere giderken yolda izleyecek bir dizi yada
İlgilenecek bişey olmadığı için dua etmeye çalışırım hep.. Ufak ufak yendikçe daha üstüne ekleyebiliyorsun gerçekten.
Hatta varsa evinizde tv ve pc olmayan bir odaya geç kapat kapıyı telefon bile alma.. Bir süre sakin otur kendini dinle gerçekten rahatlıyorsun ve dış etkenlerden arınıyor gibi oluyorsun
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
Kızlarrr merhaba,
:) haklısın valla canım iyi oldu bunu söylemen o düşünceyi senin söylediğinle aklımda çürütebildim mesela
ya ben yeni yeni başlıyorum açıkcası namaz, dua..
istiyorum da istemiyorum değil, hep yapayım istiyorum evet bir hacetim var onun sayesinde başladım ama kabul olursa inşallah bırakmayacağım da..
şimdi mesela yine o ben oturdum burayı okuyorum , kalkmam lazım :2:
ne güzel anlatmışsın aynı ben
bende namaz için böyleyim son zamanlarda işte buna şeytan diyoruz
uğur koşarın kitaplarını tavsiye ederim
hatta ben yine okuyum off off
Kızlarrr merhaba,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?