sezaryen doğum yapacak haziran anneleri

Bende normal isteyip sezaryen olacaklardan biriyim. Çatı darlığı ve bebeğimin kafası 3 hafta önden gitmesinden dolayı olan uyumsuzluktan dolayı. Dün karar verip 25 Mayıs olsun dedik bugün kü kontrolde epidural istediğimî belirteceğim inş hayır demez dua edin kızlar

inş istediğin gibi olur herşey canım.

Son düzenleme:

hayırlısı..sezaryen istyrm bende..ama genel anestezi en iyisi çok araştırıdm profsr doktorrlara sordum..yan etkilri çok epiduralin..bazı bünyeler kaldırmyrmuş habrn olsun..

Ben kızımı 4 yıl önce spinal anesteziyle dogum yapmıştım. 38+0 da kordon dolanması yüzünden. Gecen yılda kafatasımdan kitle ameliyatı oldum ilki normal olsa bile bu sezeryan olacaktı dedi doktor. Salı günü kontrolum var bakalım inşallah artık doktor bi tarih verir..

35 haftalığım şuan.39 haftalıkken sezryen olucm .normal doğum 16 hazirna gelyr 10 gün önce oluck sezryen de..acaba sancım fln olurmu merak edyrm..sezryen beklrken normal olamsn bide..doktr bişy olmaz dedi ama..aklımda soru işaretlri vr..erken doğumda olablyr ya..

Bende plesanta previa nedeni ile sezeryanla doğum yapmak durumundayım ve doktorum bu durumda en doğru anestezi yönteminin tam anestezi altında doğum yapmam olduğunu söyledi. Ayrıca tansiyonum da normalin biraz altında olduğu için bünyemin epidüral için uygun olmadığını söyledi .... 1 Haziranda net bir tarih belirleyeceğiz ... 10-15 Haziran arası oğlumla kavuşacağız inşallah...

kızlar bir şey sormak istiyorum. neden 10 gün önce aldırmayı düşünüyorsunuz ki erken değil mi? eğer ciddi bir sorun yoksa günü dolduğunda da sezeryan olabilirsiniz. ben 9 ay önce mecburen sezeryan olmuştum. epidural anestezi uygulamıştı doktorum. ve kesinlikle tavsiye ederim. anestezi uzmanı doktorum spinalden se epidural daha rahat kateter takılıyo ve sürekli düşük dozda ağrı kesici uygulanıyor vücuda. ancak spinalde böyle bir uygulama yok. ben çok ağrım olduğu zaman bir düğme vardı ona basarak 1 doz ağrı kesici veriyordum. benim tam günüm doldu ve o gün oldu. herhangi bir problemde yaşamadım. hatta daha dün akşam arkadaşım doğum yaptı. normalde bugün sezeryana alınacaktı ama dün akşam suyu geldi ve doktorlar 3 saat sonra sezeryana aldılar. ve daha birçok tanıdığım da ya suları geldiğinde ya da nişan geldikten sonra sezeryan oldular. bence o kadar erken aldırmayın bebeklerinizi. ha derseniz ki sen niye beklemedin? ben nstye bağlandığım zaman makina sancı var gösteriyordu ancak bende hiç birşey yoktu. mesela nst 80-90 gösteriyordu ama bende hiç birşey yoktu. bende ağrı olduğu zaman da 10-15 arası gösteriyordu ve doktorum takip etti riske atmayalım dedi ve aldı. ama her ne olursa olsun 10 gün çok erken.

yo kolurmu hiç günü dolunca sezaryen olunmazki..o normal doğum gerçekleşr o zaman sancı çekilr sezryen boşaçıakr yani.planlı sezryen öyle cnm..10 gün önce zatn gelişimi tamamlanmş oluyr cnm..

yo kolurmu hiç günü dolunca sezaryen olunmazki..o normal doğum gerçekleşr o zaman sancı çekilr sezryen boşaçıakr yani.planlı sezryen öyle cnm..10 gün önce zatn gelişimi tamamlanmş oluyr cnm..

neden olmasın ki valla orası size kalmış gelişimi tamamlamış diye de 10 gün önce olması bana saçma geliyor açıkcası. tabi ki karar sizin ben sadece tavsiye anlamında söyledim. ayrıca günü dolunca hemen sancın oluyor diye birşey yok ki benim hiç sancım olmadı. az önce söylediğim ağrım var dediğim de hafiften karnın ağrır ya ağrı bile saymazsın öyle bir şey.

Son düzenleme:

Kuşum benim 13 Haziran Normal doğum tarihim.

Doktorum sordu, normal yapar mısın diye? Cümlesi bitmeden HAAAYIIIIIRRR dedim. Doğumu yapacak olan sensin, ben seni normal doğurturum çok rahat ama kararı ben veremem, istediğin gibi olsun dedi.. Fakat suyunun gelmesi durumunda, sancılarının başlaması durumunda beklemeden alıcaz bebeği dedi.. Sancı da, su da farklı gelicek, anlayacaksın dedi.. Özellikle suyun gelmesi, şakır şakır şakır su durmadan akıcak durduramayacaksın, durmayacak, kokulu olacak, oturduğun yer, yattığın yatak, elbiselerini sırılsıklam eder anlarsın dedi...

5 ya da 6 haziranda alalım bebeği o zaman dedi. Ben de 5 haziran olsun, bizim olsun, özel olsun dedim :) (3.evlilik yıl dönümümüz) Yani 8 gün önce alacak bebeği, ortalama bir hafta on gün falan..

Dün gece 4'ten sonra 7'ye kadar sol kasığımdaki sancıyı çektim, aynı sancı 1 hafta öncede olmuştu..

Allah hepimize sağlık sıhhat versin bebişlerimizi sağlıklı sağlıklı kucakımıza alalım..

yok olmaz cnm o zamn normal doğum gerçekleşr sancı olur filan.normal istyrsn olur.sezaryen için 10 gün içinde olmaz .o zaman normal doğuma geeçr..yoksa kimse keyfndn yapmıyr 10 gün daha beklemek filn..sezryen olucksan 10 gün önce olur normalin ..senn düşüncn saçma tatlım..sor kime istrsen..

drumla konuşmaya çalıştım bugün kontrolüm vardı.beyin cerrahının yazısını verdim.yorum yapmadı,zamanı gelince konuşuruz bunları dedi.sinir oldum.nasıl olcaksa da kesinleştirseydik daha iyi hissetcektim kendimi.

o zaman bende bir gariplik mi var anlamadım ben şimdi ben günü dolunca sezeryan oldum ki öncesinde suni sancı aldım normal olsun diye. benim doktorumun acaba bana ve bebeğime kastı mı vardı ki? bak sen şu doktora allah allah.... bence sende bir araştır sezeryanda 10 gün önce alınacak yoksa olmaz diye bir kural mı var? benim düşüncem saçma değil görüştüğüm 3 doktorda aynısı söyledi bana.

planlı sezaryenin beklenen doğum tarihinden öncesinde gerçekleştirilmesinin , normal doğumun başlaması riskini ortadan kaldırmak için olduğunu düşünüyorum.eğer doğumun normal olması anne ve bebek açısından sorun teşkil edecekse doğum başlamadan ve bebek doğum kanalına girmeden sezaryenin gerçekleştirilmesi bana mantıklı geliyo.tabii ki bebek gelişimi açısından en iyisi bebğin mümkün olduğunca çok anne karnında kalması ve gelişimini tam anlamıyla tamamlayarak dünyaya gelmesi.bunun mümkün olmadığı durumlarda da risk alıp beklemeye gerek yok bence.

bende sezeryan olucam benim ilk sezeryandı o yüzden ikincide sezeryan olucakkk ilki spinaldii ikincisi büyük ihtimall genel anestesi olucakk off genel anastezi olmak istemiyorum ama yapıcak bişi yokkk

doğumun ne zaman bnm normaldoğum 16 hazirandı .sezaryen olacağı için 6 hazirn inş.37 haftaya giryrz:)

doğumun ne zaman bnm normaldoğum 16 hazirandı .sezaryen olacağı için 6 hazirn inş.37 haftaya giryrz:)

canım benmde 16 haziran son tarihimiz 6sında olucak herhalde bu cuıma netleştiricez doktorla bakalımm...ama ben 6sı olsun istiyorumm ama benm biraz erken doğum riskim falan var plesanta yaşlanmasıda varr durum neyi gösterir bilmiyorum canımm...ikimiz aynı günde yapabiliriz doğumu bikaç kişi daha var sanırım böle...

sezeryanın 10 gün önce yada 1 hafta önce olmasının nedenii sezeryan bir ameliyat şekliii ve bunun dışında bebeğin normal olarak gelipte riske girme ihtimali var annenin tok olupta anestesi yüzünden riske girme tehlikesi varrr ve bunun gibi birçok tehlike varr epidural yapılabilir anne tokken ama her hastane epidural yapmıyoo annenin o anda olabilicek biçokkk terslikle karşılaşma ihtimaliii var doğum anı geldiğinde herkess rahat olaamayabilir telaş yapabilirr... benm doktorum 1 hafta önceyi öneriyoo sezeryan içinn bence gayet normal bi tarihh ha senin gibi düşünen annelerr son ana kadar bekleyebilir...

bende geçen yıl ocak ayında doğum yaptım şimdide haziranda doğumum inşaallah...iki tane oğluşum olucak mevlam izin verirse...geçen yıl kırk haftamı doldurmama rağmen doğmadı suni sancı verdiler yine doğmadı ve mecburi sezeryan genel anestezi ile doğurdum...şimdide doktorum haziranın 10 nuna gün verdi spinal diyor ama ben çok korkuyorum acaba genelmi olsam yineemir_bebek:

risklerden bahsetmişsin çok güzel ama benim demek istediğim o değil. benim günüm 9 ağustosta doluyordu ve gittiğim iki doktorda bu tarihten sonra beklemeye başla dedi. yani gün dolunca hemen olacak diye birşey yok dedi doktorum.
ayrıca daha öncede söyledim benim bildiğim 5 tane doğum da ya nişanları geldi ya da suları geldi de öyle sezeryana aldı doktor. çocuk ne zaman gelmek isterse o zaman alalım önceden müdahale etmeyelim dedi. ve çok şükür bütün çocuklar da çok sağlıklı bir şekilde devam ediyor.
bir de şöyle düşünün normal doğum tarihinden 10 gün önce karar verdiniz ama sizin istediğiniz tarihten 1 gün önce nişan yada suyunuz geldi. ne yapacaksınız sezeryandan vaz mı geçecksiniz. sadece anlatmak istediğim buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…