sezaryen doğum yapacak haziran anneleri

hayırlısı olsun. daha önce genel olmuşsunuz sanırım. ben epidural oldum ve çok da rahat ettim ne çok ağrım oldu ki kateter bağlı olduğu için çok fazla ağrım olmadı ne de kendime geliyorum diye sorun yaşadım. daha geçen hafta bir arkadaşım genel oldu ve çok zor geçti. sizi korkutmak için söylemiyorum. yanlış anlamayın beni. sadece epiduralde daha rahat hareket edersiniz. genelde bütün vucüdunuz duruyor sonuçta ve gaz problemini daha çok yaşıyorsunuz. ancak epiduralde öyle bir problem olmuyor. hem bebişlerinizi hemen görebiliyorsunuz hem de odaya geldiğinizde çok rahat onlarla ilgilenebiliyorsunuz.

çok haklısın.bebeğimi görme konusunda bende öyle olsun istiyorum ama benim ağrı kesicilere falan alerjim var ne yaparım nasıl olur bilmiyorum yarından sonra doktorda son kontrolüm var ne olucak bakalımama öncekinden daha çok korkuyorum bu bir gerçek

slm kızlar benimde normal doğum tarihim 16 haziran ama doktorum geçen cumartesi 5inden sonra alırız dedi.Ama tam tarih bu cumartesi belli olucak.doktorum bana normal mi yoksa sezaryan mi fln diye hiç sormadı zaten kafadan sezaryen oldu benim ki :) gerçi ben ikisinden de korkuyorum ama.Hiç doğum falan konularını konuşmak istemiyorum Annem ve Kayınvalidem zaten normal olsun diyolar bide onları ikna etmek lazım böyle olması gerekiyo die Benimde bebeğimin kafası azıcık büyükmüş teyzeleri :) Allah hepimizi acısız ağrısız sağlıkla kurtarsın inşallah dikkat edin kendinize

arkadaşlar bugün doktora gittim,malum son günlerimiz nst falan var.şükür şimdilik herşey yolunda gibi.doktorum iri bebek olabilir 37.hafta da ve 4 kg görünüyor dedi.kesinlikle normal doğum düşünme dedi.bugünde gün belirleyelim dedik.normalde 13 haziranda olacaktı 3 ünde alalım dedi.bende 6 sı olsun dedim.tarihi güzel diye :)bir de spinal yapacaz değilmi dedi.bende bir an yok dedim ama düşünmeden dedim.şimdi 2 sorum var size ;sizce hangi tarihi seçmeliyim,birde spinal mi yoksa genel anestezi mi ne dersiniz ?

arkadaşlar ben de bugün doktordan geldim moralim biraz bozuk sezeryan olmam gerekiyormuş... ben de normal diye düşünmüştümm hep.sezeryan süpriz oldu. bebeğimin kafası büyükmüş şu an 34+4günlük hamileyim yani 35.haftadayım ama bebeğimin kafası 40haftalık gözüküyor 95.9mm yazıyor ultrason kağıdında. doğuma kadar daha da büyür zaten sen de minyonsun normal doğum olması çok zor dedi. üstelik vajinismusu kısmen atlattım diye hatırlatınca ooo yaptı yani sezeryan kesin gözüküyor. canım sıkıldı ya ama bebeğimin hayatını riske atamam.benim de çok sıkıntı yaşayacağım malum...hayırlısı ne diyelim...

bana da öyle dedi.ilk doğumum ve kafa çapı büyük,iri bebek olacak dedi..normal doğumun risklerini anlattı.vakumla çekilebilir diye,korkuttu yani beni biraz normal doğumdan.4 yıldır bekliyorum bebeğimi,doktor ne derse onu yapacağım.ama spinal konusunda kafam karışık.

yo kolurmu hiç günü dolunca sezaryen olunmazki..o normal doğum gerçekleşr o zaman sancı çekilr sezryen boşaçıakr yani.planlı sezryen öyle cnm..10 gün önce zatn gelişimi tamamlanmş oluyr cnm..
Canım bu konuda görüşler yine farklı farklı. Esasen en iyi zaman 39+2 imiş. k.doğum dr. olan arkadaşlarım var, onlar da onayladılar aynı şeyi. Biz dr. umuzun önerisi ile elimizden geldiği kadar 39+2 yi bekleyeceğiz, arada doğum başlarsa da gideceğiz. Sancı gelse de sezeryan olabiliyorsun, onda bir engel yok.

Son düzenleme:

aynı doğumlarımz aynı gün.benmde normal 16 hazirndı.sezaryen 5-6 ben 6.6 istyrm bakalım..hayırlısyla kucağımıza alırız inş..kimseye bakma sen..nasıl istyrsan öyle olsun..herks normal yapablr diye kaide yok.sonuçta sen doğurucn banada çok dedilr normal filn..ben kapattı mkulağımı istediğim doğumu yapıyrm sezaryen yani..

canım doktor ölçümleri için ne dedi yani normal doğum için çafa çapı yani bpd değeri üst sınırı neymiş? benim 9.6cm şimdiden 40 hafta gözüküyor. daha da büyür dedi. ama sağlıklı dedi işte içime kurt düştü sürekli düşünüyorum...

geçen sefer soracaktım sormadım.ama benimkide 27 hatalıkken 31 haftalık gibi gelişimi demişti.önce bende telaş yaptım ama ne yaparsan yap şu aşamada yapılacak bişe yok.kendi kendime stres yapıp çok soru sormak ve bebeğide strese sokmak istemiyorum.kafa büyüklüğü genetik biraz.benim de eşiminde abisinin kafaları büyük ama yakışıklılarda :) şu an 38.hafta içindeyiz ve 4 kilo demişti.bakalım küçük beyimiz nasıl olacak..içine kurt düşürme bence Allahın izni ile tosun gibi bebeklerimiz olacak :)

:) keşke kulaklarımı kapattığımda duymasam onları inan ki çok sıkıldım ve çok korkuyorum Bebeğim 3170 gr olmuş bu arada :) Bugün bile annem hala normal olsun diyodu ben bebek tam dönmemiş sezaryan olabilir diyorum olsun olsun o döner diyo , kafası büyükmüş normal doğum olmazmış diyorum be koca kafalar var nor doğan diyo :) beni sıkıştırdığı yetmiyo eşimide sıkıştırıyo fırsat bulunca :) Ama dediğin gibi az kaldı ve kapatmam lazım kulacıklarımı :) sen nerde yapıcaksın doğumunu ?Teşekkür ederim beni anladığın için Allah yardımcımız olsun cümlemizin

inşallah canım artık ben de akışına bıraktım napim müdahele edemeyiz ki. seninki maşallah tosunmuş canım ya:) benim bebişin kilosu çok değil normal şu an ama ilerleyen haftalar ne olur bilemem tabii yerim ben onları ya :)

ya he söle gitsin sen herkese ama bildiğini yap sonrada doktor öyle uygun gördü de..dönmese olurmu de oksijensiz kalır ölür bebek yani..hala gerimi düşnyrlr normali ne kdr savunuyr millet anlamış deilim.hiç bi fark yok yaa.sezayende de dikiş ondada içlerin temizlenmesi sezaryende doktr temizlyr zatn.normlde çıktıgı kadr yani..aman salal sen cnm..mersindeözel hastnde..özellkle özelii seçtşmki sezaryen için.yoksa devlet yapmıyr çok uğraştım..

evet devlet hastanesinde son seçenek normal miş ama tabi acık zorluyolar galiba :) Allah yardımcımız olsun Bebeğimin odası geldi nasıl yerleştircem onu bile bilmiyorum bebeğe nasıl bakcam yaa :) En iisi sezaryan nasılsa o zaman yanımda birileri daha uzun kalır hem dimi :) Bu arada kayınvalidem anlattı da eşimi normal doğurmuş ona da dikiş atmışlar bana kimse bakmadı ben sana ne zaman ben iyi oldum o zamana kadar bakacam diyo gerçi çok hoşlanmıyorum evimde annem de olsa orayı burayı elleyen insanları ama :) Allah yokluklarını göstermesin

hazıran annelerıı bende 29 mayıs carsamba saat 1 de sezeryan olacagım dualarınızı beklıyorumm:)RABBIM butun annelerı bı avazda kurtarsın hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsalllahh:)

devletteysen yok son anda sezryen yaparlr sancı çekicn mecbur:) ben onu öze alamdm özele gittim.isteğe bağlı sezryen yapılmyr devlette bil yani..çocuk ters bile olsa doğum anında döner diyip almıyor çoğu sezryene döndürmeye çalışrlr dönmezse alırlr sezryene send eo sancıfiln onla kalırsın yani..hayırlısı..dikişsiz norml yok artık.tabiki yalnız kalmıycn yok hiç ilgilenme evle benmde annem kayınvldm gelck kalıck yanımda bi tek annem olsun bana bişy olmaz ..yook ben öle bilmem evimin elelnmesii filan rahat bırkıcn milleti..ne varki zaten..amin göstrmesn tabi..

zaten benimkide doktorumun isteğine bağlı sezareyan olucak Özel hastanede olucak inş... bir sıkıntı çıkmassa 2 gündür inanılmaz ayaklarım şişiyor zaten ütü yapmam lazım ayakta duramıyorum hamileliliğim çok rahat geçmişti şimdi sıkıntılıyım daha bebeğimin karyola döşeği yok sen hallettin mi o işleri benim hala acil olarak almam gerekenler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…