- Konu Sahibi korsanmartxix
-
ayy canım kime ne yaa off doktorun uygun gördüyse öle olması gerekiyoo de gitsin boşver banada ilkinde yarım kalıcaksın ameliyat olucaksın falan gibi bisürü şey sölediler bu ikişnci mecburi sezeryan bunda bile hala normal doğuruver ne olcak diyolar şaka gibi yanii takmıcaksn oyüzdenn bizimkide 6-6 olucak inşallah allah hepimizi sorunsuz kurtarsın inşşlhh..:) keşke kulaklarımı kapattığımda duymasam onları inan ki çok sıkıldım ve çok korkuyorumBebeğim 3170 gr olmuş bu arada :) Bugün bile annem hala normal olsun diyodu ben bebek tam dönmemiş sezaryan olabilir diyorum olsun olsun o döner diyo , kafası büyükmüş normal doğum olmazmış diyorum be koca kafalar var nor doğan diyo :) beni sıkıştırdığı yetmiyo eşimide sıkıştırıyo fırsat bulunca :) Ama dediğin gibi az kaldı ve kapatmam lazım kulacıklarımı :) sen nerde yapıcaksın doğumunu ?Teşekkür ederim beni anladığın için Allah yardımcımız olsun cümlemizin
hazıran annelerıı bende 29 mayıs carsamba saat 1 de sezeryan olacagım dualarınızı beklıyorumm:)RABBIM butun annelerı bı avazda kurtarsın hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsalllahh:)
ayy canım kime ne yaa off doktorun uygun gördüyse öle olması gerekiyoo de gitsin boşver banada ilkinde yarım kalıcaksın ameliyat olucaksın falan gibi bisürü şey sölediler bu ikişnci mecburi sezeryan bunda bile hala normal doğuruver ne olcak diyolar şaka gibi yanii takmıcaksn oyüzdenn bizimkide 6-6 olucak inşallah allah hepimizi sorunsuz kurtarsın inşşlhh..
:) eskiden kumaş diker gibi dikiyolarmış annemlerin zamanında hala orda onlar galiba ama ister istemez canı sıkılıyo insanın neyse Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alalım da.Normal günüm 16.6 benimde aynı günümüz benim doktorum 6sından sonra dedi tam gün vermedi gerçi vermesini ben istemedim de :) azıcık korkuyom da bu cumartesi kesin sorcam ama kendimi psikolojikte olarak ta hazırlamam lazım dimi :)
hazıran annelerıı bende 29 mayıs carsamba saat 1 de sezeryan olacagım dualarınızı beklıyorumm:)RABBIM butun annelerı bı avazda kurtarsın hayırlı dogumlar nasıp etsın ınsalllahh:)
ayy canım kime ne yaa off doktorun uygun gördüyse öle olması gerekiyoo de gitsin boşver banada ilkinde yarım kalıcaksın ameliyat olucaksın falan gibi bisürü şey sölediler bu ikişnci mecburi sezeryan bunda bile hala normal doğuruver ne olcak diyolar şaka gibi yanii takmıcaksn oyüzdenn bizimkide 6-6 olucak inşallah allah hepimizi sorunsuz kurtarsın inşşlhh..
:) eskiden kumaş diker gibi dikiyolarmış annemlerin zamanında hala orda onlar galiba ama ister istemez canı sıkılıyo insanın neyse Allah yardımcımız olsun hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alalım da.Normal günüm 16.6 benimde aynı günümüz benim doktorum 6sından sonra dedi tam gün vermedi gerçi vermesini ben istemedim de :) azıcık korkuyom da bu cumartesi kesin sorcam ama kendimi psikolojikte olarak ta hazırlamam lazım dimi :)
evet tabi genel anestesimi düşünüyosun spinal falanmıı ben spinal sitiyorumm mesela ilki spinaldii çok güzel geçtii ama benm oğlum erken olduğu içinn pek anlayamamıştım bundada aynı olsun istiyorumki inşşalhh kavuşurum bebeğime sağlıkla...korkmana gerek yokk sakin ol yeter ilk doğumlar da insan aslında daha sakin girebiliyoo ameliyata ama ben şimdi ikincide birazdaha tedirginim tabii arkamda oğlumu bırakıyorum çünküü...ama ameliyat sonrası falan öle korkulduğu gibi değill ben hemen ayaklanmıştımm 2 3 güne kendime geldimm kilom bile kalmadıı hiçç..
canım benm hayırlısı olsun allah kurtarsın adrısı bize seninki neden bi hafta erkenn hayırdır bi problemmi var...
Canım Allah yardımcın olsun Umarım sıkıntısız bir doğum atlatırsın Bebişini sağ salim kucağına alırsın dualarımız seninle
evet tabi genel anestesimi düşünüyosun spinal falanmıı ben spinal sitiyorumm mesela ilki spinaldii çok güzel geçtii ama benm oğlum erken olduğu içinn pek anlayamamıştım bundada aynı olsun istiyorumki inşşalhh kavuşurum bebeğime sağlıkla...korkmana gerek yokk sakin ol yeter ilk doğumlar da insan aslında daha sakin girebiliyoo ameliyata ama ben şimdi ikincide birazdaha tedirginim tabii arkamda oğlumu bırakıyorum çünküü...ama ameliyat sonrası falan öle korkulduğu gibi değill ben hemen ayaklanmıştımm 2 3 güne kendime geldimm kilom bile kalmadıı hiçç..
ben genel düşünüyorum uyuuyp uyanınca bebeğim kollarımda olsun diye benim tansiyonum fln düşer zaten heycandan zaten bayılırım soğuk kanlı gibi görünsemde pek öle deilimevet ilkinde daha rahat olman gerekiyomuş ne olcanı bilmediğin ama senden en azından başına gelecekleri biliyosun Öyle arkamda oğlumu bırakıyorum diye düşünme Allah ın izniyle kendine geldiğinde 2 tane meleğin olucak :) ben hep göbekli kalıcam diye düşünüyorum :) hep öyle derler ya sezaryen göbeği diye öle bişiy var mı hakketten ? :) yoksa kilo veremeyenlerin uydurması mı
merhabalar arkadaşlar.. sezaryenile doğum konusunda fikirlerinizi almaya çok ihtiyacım var..
bu sabah doktor kontrolümüz vardı. 37+0 haftalık bebeğim. yalnız şimdi bebeğim 4070 gr ve baş çevresi 9,68 cm olduğu için doktorum doğuma kadar daha gelişeceğini göz önüne alarak sezaryen ile bebeği alalım diyor. şimdiden 40+6 haftalık eş değerindeymiş gelişimi..
normal doğumu ben, doğum sonrası çabuk iyileşmek, ameliyat yeri sızlamaları vs. sorunları olmasın diye tercih ediyordum.
kayınvalidem ve görümcem doktorun kolayına sezaryen ile doğumun kolay geldiğini düşünerek normal doğumda ısrar et, biz 6 kilo doğurduk bişey olmadı diyorlar. ya da başka doktora gidelim diyolar, ama ben kabul etmiyorum. doktorumdan çok memnunum. kayınvalidem 20 sene önce sezaryen doğum yapmış. kendisi hala zorluklarını çektiğini anlatıyor. ancak sezeryanla doğumun eskiye göre değiştiğini de düşünüyorum.
doktorum normal doğumda ısrar edersem bekleyebileceğini söyledi. doğum kararını sadece bana bırakma ortak karar verelim diyor. 4,5 kilo bebek doğurttum ben ama genel olarak, omuz çıkarken sorun olabilir, kol sinirlerinde sorun olabilir diyor. risk olduğunu söylüyor. son ihtimal sorun olursa çıkışında, köprücük kemiği gerekirse kırılır o şekilde de çocuğu çıkarabiliriz diyor. sonra iyileşir ama bebeğe acı verir diyor. kıyabilir miyim ben hiç yavruma,o zora sokmam. doktorum bana olabilecek her şeyi anlatıyor.
bu arada beklenen doğum tarihi 18 haziran. eğer sezaryen doğuma karar verirsem 39+2 de 13 haziranda sezaryen yapabiliriz dedi.
düşüncelerden doktor dönüşü ağlamaya başladım. normal doğumla eğer çocuğum da rahat çıkarsa çabuk iyileşip evimize döneceğiz. ama sezaryen olursam da bebeğim rahat çıkacak. benim sezeryanda tek derdim ben geç iyileşir miyim, dikiş yerlerimde sorun olur da ayağa 1 hafta - 10 gün kalkamaz mıyım, bebeğimle rahat ilgilenemez miyim diye düşünüp üzülüyorum. bana deneyimlerinizle veya fikirlerinizle yardımcı olabilir misiniz?
Valla arkadaşım ben de seninle aynı dertten muzdaribim benimde kayınvalidem ve özellikler annem normal olsun diyolar ama doktorun ne söylediği pek umurlarında deil gibiler diyorum ki bebeğin kafası büyük olsun ne koca kafalar doğdu diyolar :) senin bebeğinin kilosu fazlaymış maşallah benim doktorum 4 ten sonrasını normal doğum önermiyorum doğar ama anneye de yazık diyo biz şimdi 3170 fln 10 gün kaldı bu hızla gidersek 3,5 fln anca olcak ben bebeğimi riske atmak istemiyorum tabi ki kimse de istemez de en iiisi bir arkadaşın dediği gibi kulaklarını tıka herşeye biraz zor oluyo ama :)
Ayrıca şimdiki sezeryanlarda gerçekten öle ağrı fln eskisi gibi deilmiş ben birazda ondan cesaretleniyorum :) Benim arkadaşım 2 gün sonra kendi işini yapabiliyodu şimdi kızı 2,5 yaşında hiçbir sıkıntım yok diyo bu durumda önemli olan doktorun. Doktorunun bu konudaki tecrubesne güveniyosan bence kendini onun ellerine bırak hem Allahtan sıkıntı çıkmassa senin ameliyat tarihinden önce benim ki sezaryanım olmuş olur yazarım sana :) EEE normal de olsa zaten ilk birkaç gün bebeğine bakım için yardıma ihtiyacın olcucak Hiç bir rahatsızlığın olmasa da tek başına bakamassın ki. Annen fln yardım eder
merhabalar arkadaşlar.. sezaryenile doğum konusunda fikirlerinizi almaya çok ihtiyacım var..
bu sabah doktor kontrolümüz vardı. 37+0 haftalık bebeğim. yalnız şimdi bebeğim 4070 gr ve baş çevresi 9,68 cm olduğu için doktorum doğuma kadar daha gelişeceğini göz önüne alarak sezaryen ile bebeği alalım diyor. şimdiden 40+6 haftalık eş değerindeymiş gelişimi..
normal doğumu ben, doğum sonrası çabuk iyileşmek, ameliyat yeri sızlamaları vs. sorunları olmasın diye tercih ediyordum.
kayınvalidem ve görümcem doktorun kolayına sezaryen ile doğumun kolay geldiğini düşünerek normal doğumda ısrar et, biz 6 kilo doğurduk bişey olmadı diyorlar. ya da başka doktora gidelim diyolar, ama ben kabul etmiyorum. doktorumdan çok memnunum. kayınvalidem 20 sene önce sezaryen doğum yapmış. kendisi hala zorluklarını çektiğini anlatıyor. ancak sezeryanla doğumun eskiye göre değiştiğini de düşünüyorum.
doktorum normal doğumda ısrar edersem
cnm sakım normal dogurma en gec 1 hafta önce dogması lazım bu bebegin 10 haziranda sezeryanla dogur.bende ilk dogum sezeryan oldu iyikide olmus spinal anesteziyle oldu,gece ablam uyumuştu ben kalkıp yürüdüm wc ye gittim daha ilk günden düşün hatta 3.gün bebegin rutin kontrolü icin esimle beraber götürdük saglık ocagına gidip topuktan kan alma vs yapıldı yani bol yürü ve bol su iç bak nasıl iyileşiyosun.ayrıca doktorunu sakın degisme sezeryanda bir dogum şekli neden bu kadar karşı çıkarlar anlamam.bende 14 haziranda yani 38+5 te olucak tabi benimki zayıf biraz yani doguma ancak 3200 falan olur diye bekliyoruz yoksa bana daha erken tarih verdi ben 14 üne ertelettim. kafana takma doktorunu dinle erkenden al kucagına. :)
doktorum normal doğumda ısrar edersem
cnm sakım normal dogurma en gec 1 hafta önce dogması lazım bu bebegin 10 haziranda sezeryanla dogur.bende ilk dogum sezeryan oldu iyikide olmus spinal anesteziyle oldu,gece ablam uyumuştu ben kalkıp yürüdüm wc ye gittim daha ilk günden düşün hatta 3.gün bebegin rutin kontrolü icin esimle beraber götürdük saglık ocagına gidip topuktan kan alma vs yapıldı yani bol yürü ve bol su iç bak nasıl iyileşiyosun.ayrıca doktorunu sakın degisme sezeryanda bir dogum şekli neden bu kadar karşı çıkarlar anlamam.bende 14 haziranda yani 38+5 te olucak tabi benimki zayıf biraz yani doguma ancak 3200 falan olur diye bekliyoruz yoksa bana daha erken tarih verdi ben 14 üne ertelettim. kafana takma doktorunu dinle erkenden al kucagına. :)
maşallah ilk doğum ne kadar da rahat geçmiş.inşallah 2. doğum da aynı rahatlıkta olur.
normal doğumla ben de çok sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum. bebeğin de sıkıntı yaşayacağı ortada. kendimi sezaryen fikrine de alıştırmaya çalışıyorum.
Herkese merhaba kızlar. Bende oğlumu inşallah 3 Haziran'da sezeryanla kucağıma alacağım. Özellikle o tarihi istedim çünkü o gün benim de doğumgünüm :) Benim sıpa bi türlü kafasını aşağıya indirmedi o yüzden mecburi sezeryan olacağım. İnşallah sağlıkla hepimiz kucaklarımıza alırız bebişlerimizi. Ben şu anda yurt dışındayım, Türkiye'deki doktorumu mumla arıyorum. Gurbette olmanın verdiği bir zorluk da var tabii ama daha gün belli olmasına rağmen spinal mi yoksa genel mi yoksa epudural mi belli bile değil. Hatta hiç konuşulmadı bile. Türkiye'nin gözünü seveyim. Bundan 6 ay önce ablamda sezeryan oldu ( şu anda ablamın yanında kalıyorum) ve hiç olumlu konuşmuyor. Aynı şekilde annemde öyle. Ben normal istiyordum ve dönme ihtimali vardı şimdiye kadar. Bana devamlı artık dönmez deyip durdular. Şimdi de dönmedi. Bundan sonrada aman sezeryan şöyle kötü çok zorluk çekeceksin vs deyip duruyorlar. Doğum sonrası içinde olumsuz konuşmalar gırla... Ben bu bebeğe kavuşabilmek için 2 sene bekledim ve uğraştım. Birde ameliyat geçirdim. Üstüne sırf bebeğe zarar gelmesin diye işimden ayrıldım ( çok stresli bir iş idi). Ne doğum için ne de sonrası için olumlu bişey duymadım daha. Güya beni anlıyorlarmış ve el üstünde tutuyorlarmış. GeçenZaten hormonlarım tavan yapmış, kocamdan evimden uzaktayım bir de böyle olumsuz konuşmalar beni karamsarlığa sürüklüyor. Çok sıkıldım ve morale ihtiyacım var. Deneyimli anneler tecrübelerinizi biraz okudum ama bana verebileceğiniz ekstra öneriler var mı? Sezeryan sırasında ve sonrası için? Hepinize çok teşekkürler şimdiden.
Çok teşekkürler canım, zaten duayla bugünlere gelebildim. Yoksa dayanamazdım sanırım. Son günler heyecan duyacağıma moral bozukluğu ile geçiyor. Buna daha çok moralim bozuluyor. Allah herkese kolay doğumlar ve bebişlerimize güzel günler nasip etsin. :)sezeryanı zorunlu olman gerekiyorsa hiçbir şeyi takma kafana canım. sonuçta bebeğinin ve senin sağlığın önemli. bebiş sağlıklı olunca sen de çabuk iyileşeceksin inşallah. sezaryen zorluğu kişiden kişiye de değişiyor. ablan sorun yaşadı diye kendini kötüye şartlandırma. dua et, inşalah senin doğumun ve sonrası iyi geçecektir.
Herkese merhaba kızlar. Bende oğlumu inşallah 3 Haziran'da sezeryanla kucağıma alacağım. Özellikle o tarihi istedim çünkü o gün benim de doğumgünüm :) Benim sıpa bi türlü kafasını aşağıya indirmedi o yüzden mecburi sezeryan olacağım. İnşallah sağlıkla hepimiz kucaklarımıza alırız bebişlerimizi. Ben şu anda yurt dışındayım, Türkiye'deki doktorumu mumla arıyorum. Gurbette olmanın verdiği bir zorluk da var tabii ama daha gün belli olmasına rağmen spinal mi yoksa genel mi yoksa epudural mi belli bile değil. Hatta hiç konuşulmadı bile. Türkiye'nin gözünü seveyim. Bundan 6 ay önce ablamda sezeryan oldu ( şu anda ablamın yanında kalıyorum) ve hiç olumlu konuşmuyor. Aynı şekilde annemde öyle. Ben normal istiyordum ve dönme ihtimali vardı şimdiye kadar. Bana devamlı artık dönmez deyip durdular. Şimdi de dönmedi. Bundan sonrada aman sezeryan şöyle kötü çok zorluk çekeceksin vs deyip duruyorlar. Doğum sonrası içinde
boşver dinleme walla ben sezeryanı çok sevdim günümüzde evet cok tercih ediliyor ama başarılı şekilde de yapilıyor korkmayın ,bağıra bağıra doğurmaktan iyidir bence,aileler anlamaz ki benimde 3 yaşında bir kızım var bu 2. bebegim ama annemler ablamlar bebek olunca kızın mahvolur zayıflar hastalanır diyolar ya biraz moral vereceklerine neler söylüyorlar zaman zaman agladım ben ne yaptım diye insan kendi doktorudur kendime moral veriyorum yaparım bakarım ikisinede diyorum,yani korkma sakın hepsinin altından kalkarız kızlar...
zaten benimkide doktorumun isteğine bağlı sezareyan olucakÖzel hastanede olucak inş... bir sıkıntı çıkmassa 2 gündür inanılmaz ayaklarım şişiyor zaten ütü yapmam lazım ayakta duramıyorum hamileliliğim çok rahat geçmişti şimdi sıkıntılıyım daha bebeğimin karyola döşeği yok sen hallettin mi o işleri benim hala acil olarak almam gerekenler var
Herkese merhaba kızlar. Bende oğlumu inşallah 3 Haziran'da sezeryanla kucağıma alacağım. Özellikle o tarihi istedim çünkü o gün benim de doğumgünüm :) Benim sıpa bi türlü kafasını aşağıya indirmedi o yüzden mecburi sezeryan olacağım. İnşallah sağlıkla hepimiz kucaklarımıza alırız bebişlerimizi. Ben şu anda yurt dışındayım, Türkiye'deki doktorumu mumla arıyorum. Gurbette olmanın verdiği bir zorluk da var tabii ama daha gün belli olmasına rağmen spinal mi yoksa genel mi yoksa epudural mi belli bile değil. Hatta hiç konuşulmadı bile. Türkiye'nin gözünü seveyim. Bundan 6 ay önce ablamda sezeryan oldu ( şu anda ablamın yanında kalıyorum) ve hiç olumlu konuşmuyor. Aynı şekilde annemde öyle. Ben normal istiyordum ve dönme ihtimali vardı şimdiye kadar. Bana devamlı artık dönmez deyip durdular. Şimdi de dönmedi. Bundan sonrada aman sezeryan şöyle kötü çok zorluk çekeceksin vs deyip duruyorlar. Doğum sonrası içinde olumsuz konuşmalar gırla... Ben bu bebeğe kavuşabilmek için 2 sene bekledim ve uğraştım. Birde ameliyat geçirdim. Üstüne sırf bebeğe zarar gelmesin diye işimden ayrıldım ( çok stresli bir iş idi). Ne doğum için ne de sonrası için olumlu bişey duymadım daha. Güya beni anlıyorlarmış ve el üstünde tutuyorlarmış. Zaten hormonlarım tavan yapmış, kocamdan evimden uzaktayım bir de böyle olumsuz konuşmalar beni karamsarlığa sürüklüyor. İnsanın ailesinden destek görememesi ve anlaşılamaması zor malesef. Çok sıkıldım ve morale ihtiyacım var. Deneyimli anneler tecrübelerinizi biraz okudum ama bana verebileceğiniz ekstra öneriler var mı? Sezeryan sırasında ve sonrası için? Hepinize çok teşekkürler şimdiden.
hım anladım özelse iyi.benmde şişiyor ya çok sallayınca kütük gibi oluyr.iğnelenyr ee son haftalar ya..zorluyr benmde rahat geçti çok şükür..valla benm herşeyimi ananem hazırldı..eksik yok şimdlk ..hazır beklyrz.günde aldık bugün doktorla telfnde görüştk.06.06.2013 tarihnde sabah 7 de burda olun dedi gece 12 den snra aç kalıcn su bile içmiyceksn dedi..kolay gelsn sanada..inş hayırlısıyla ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?