Sezaryen kesi bölgesinde yırtılma

Elbette oluyordur; fakat bazı gebeler keyfi sezaryen tercih ediyor sözüm onlara.
Iste bu sözünüze diyorum. Bazi gebeler keyfi sezaryen tercih ediyor diyorsunuz ya. İsteyen istediği dogum yöntemini tercih edebilir. Normal dogum yapinca 3 kat anne olunmuyor. Bir de herkesin kendi kişisel tercihi. Keyfi tercih edenleri eleştirmek gibi bir lüksümüz de yok. Evet kadini yine kadin eleştiriyor. Keyfi sezaryen tercih etmesi bile birilerine eleştiri kaynağı 8luyor

Ben açıklamamı yaptım fakat yine anlamamışsınız, tamam hanımefendi çok haklısınız.

Belirti üzerine mi Dr a gitmiştin?

Belirti üzerine mi Dr a gitmiştin?
Benim doğumdan sonra hemen başlamıştı şikayetim, adetten sonra başlayan kahverengi leke şikayetleri ama doğumumu yaptiran doktorum sezaryen olduğu için bu lekelerin normal olduğunu söylüyordu.
Tam 2sene önce artık çocuk düşünmeye başlamışken rutin kontrollere giderken öğrendik ama 6 ay içinde teşhis konuldu kaç doktora gittim istmoseli görmedi. En son gittiğim doktor sikayetimi daha anlatır anlatmaz suphelendi ve alttan muayene etti istmosel teşhisi koydu.

Pek
Neden yırtılmış doktor bisey söyledi mi

Pek

Neden yırtılmış doktor bisey söyledi mi
Bunun sebebi pek bilinemiyormuş. Sezeryandan sonra rahimdeki dokunun yapışarak kaynamayıp orada açıklık kalması durumuymuş. Bi çok sebebi varmış. Kimisinde oluyor kimisinde Olmuyor

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de sezaryan sonrası ara ara ağrılarım olurdu herkes normal derdi. Sezaryan sonradı tam 2 yıl sonra bir hafta çok fazla ağrım oldu. Gece uyuyacağım zaman sanki karnımın içi yırtılıyor geriliyor gibi baya ciddi ağrı yaşadım. Hemen ertesi günü dr gittim. Doktorm dikiş yerimde hafif bir kanama olduğunu söyledi. Hatta ekrandan gösterdi. Önemli olmadığını ve gebeliğe engel de değil dedi. Sonraki ay dış gebelik geçirdim o sırada farklı 4 5 tane kadın doğum dr muayene ederken dikişlerimi de sordum.doktorlar şaşırdı hatta 2 yıl sonra sezaryan yeri kanaması mümkün değil dediler. Ama kendi dr ekrandan bana gösterdi yani. İşte dış gebelikten ameliyat oldum. Doktorm ameliyat sonrası dikişlerine de özellikle baktım gebelik düşünebilirsin dedi. Yani benim sürecim böyleydi. Bir dr dediğine diğeri şaşırması da ilginç. Şu anda ara ara yeri sızlıyor başka bir doktorda araya doku girmiştir ameliyat esnasında. Bir dahaki gebelikte düzelir dedi

Evet bende normal doğum için zorlandım 17 saat artık kanamam olunca zorunlu sezeryan oldum ve bunun acısını çektim sonrasında kötü tarafım doğum yaptığım hastane Ankara Zekai Tahir Burak doğum Hastanesiydi çok zorlayıcıydi malesef.Siz özel hastaneye gitmişsiniz süreç iyi geçmemiş .Doktorun ihmal etmesi sizde de aynısı olmuş. Normal doğum tabiki iyi ,güzel, sağlıklı olan ama olmuyorsa fazla zorlanilmamali hem bedenen hemde piskolojik olarak yıpratıcı oluyor.Sezeryan sonrası dikiş vs kontrol icin başka hastaneye doktorlara gittim durumumu süreci anlattım muayene oldum öyle öğrenmistim ben aradan 2 buçuk yıl geçtikten sonra ikinci kez hamile kaldım doğum yaptım sorun yaşamadım çok şükür. İnşallah sizde sağlıklı bir şekilde gönlünüze göre bu süreci atlatirsiniz

Sancıda yapıyor muydu?
Büyük geçmiş olsun, şimdi nasılsın?

Sancıda yapıyor muydu?
Büyük geçmiş olsun, şimdi nasılsın?
Evet regl zamani sancim oluyordu , iliskide zorlanma da oluyordu.
Şuan gebeyim zaten, doğumda sezaryen yeri onarilacak insallah tamamen geçer istmosel.

Evet regl zamani sancim oluyordu , iliskide zorlanma da oluyordu.
Şuan gebeyim zaten, doğumda sezaryen yeri onarilacak insallah tamamen geçer istmosel.
Açık alanın boyutunu bilmiyorum ama dün aynı doktora gittim sordum. O bölgede rahim kalınlığı 2mm dedi. Bu cok mu ince demek oluyor anlamadım.

Size de geçmiş olsun. Umarım kimse yaşamaz. Bu durum ilk sezeryanda nadir görünürmüş ama 2. 3. Sezeyanlarda ihtimal artıyormuş. İlk sezeryanda piyango bana vurdu maalesef. Dün tekrar gittim aynı doktora. Açık olan bölgedeki rahim duvarı 2mm dedi buranında açık olduğunu varsaysak regli kanın karnına akar dedi. Sanırım operasyon geçirmem şart. 2mm gebelik için yeterli bi rakam değil sanırım. Öyle anladım

Yırtık değil derken kendi durumunuzdan mı bahsediyorsunuz? Buraya yazanla ilgili böyle kesin bir tanı koyamazsınız

Benim de sezaryen sonrası rahim dokusu karın boşluğuna sızarak organların birbirine yapışmasına sebep olmuş. Bunu çikolata kisti diyorlar. Benimkinin sebebi dikişin doğru yapılmaması ya da sonradan açılması. Bağırsakların üzerindeki yağlar, bağırsaklar, sol yumurtalığım birbirine yapışmış. Bunu da son doğumumda öğrendim. Doktor içeriyi kontrol edince bunu görmüş. İki saat sürdü ameliyat, yapışıklık açıldı

Yırtık değil derken kendi durumunuzdan mı bahsediyorsunuz? Buraya yazanla ilgili böyle kesin bir tanı koyamazsınız
Ben istmoseli açıkladım arkadaşım, kimseye tanı koymuyorum istmosel bir yırtık değildir iyileşmiş fıtıklı bir dokudur, aksi durumları da vardır elbet. Cümlemde "senin ki şöyle" veya "seninki yırtık değil" gibi birşey okumadın değilmi?
Hepimize geçmiş olsun

Ayrıca kendi başıma gelenden bahsediyorum yorumda neye dayanarak tanı koyamazsınız diyorsunuz?
Siz nasıl ki kistinizi anlatmışsınız bende kendi tecrübemi anlattım.

Canım ben anladım anlatmak istediği. Doktorlar yırtık, fıtıklaşma gibi tabir kullanabiliyorlar. Bana da yırtılma diye tabir ettiler. Ama burada sizin sayenizde nasıl bişey olduğunu anladım. Arkadaşta ikisinin aynı şey olduğunu bilmiyordur benim gibi

Yani seninki tamamen mi açıkmış. Bu yüzden mi kist oluşmuş. Doğru mu anladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…