Sezaryen kesi bölgesinde yırtılma

geçmiş olsun. hiçbir operasyon garantili olamaz tabii ama bu yani ne bileyim öyle az rastlanan, çözümsüz bir durum değil ve zaten olmak zorundasınız. tercihe bağlı değil.

Peki siz mi şüphelendiniz yırtıldigini. Ben de sezeryan oldum iz hala geçmedi korkuyorum
Hayır şüphelenmedim 2. Cocuk için genel muayenede öğrendim. Alttan muayenede cıkıyor. Ama her doktor anlayamayabiliyormuş. Daha önce de muayene oldum ama böyle bişey denmedi.
30 yaşındayım. 1. Cocuğum 10 yaşında bilemiyorum sıkıştım kaldım.
Bunu nasıl farkettiniz acaba?
Farketmedim aslında muayene esnasında ultrasonda göründü. Ama benim reglim 4 günde bitiyordu 11. Güne kadar lekelenmelerim oluyordu. Meğerse lekelenmenin sebebi buymuş. Bana önceden yumurtlama kanaması dendi bu yüzden böyle bişeyden olacağını tahmin edemedim.
Ne şikayetle ilk doktora gittiniz? Nasıl anladınız yani? Çok geçmiş olsun.
Genel muayenede cıktı
Lekenme şeklinde belirti veriyor. Ama yumurtlamaya denk geldiği için yumurtlama kanaması zannediyordum. Sebep olarak çok şey saydı doktor. Şu sebeptendir diyemeyiz dedi.
Çok geçmiş olsun demeye geldim. Maalesef fikrim yok konu hakkında. Ben de sezeryanlı olarak merak etmedim değil acaba neden bu durum oluşmuş? Bir de ne kadar süre önce doğum yapmıştınız?
10 yıl geçti. Gidilen doktorlar cok önemliymiş ben bunu anladım.
Doğumdan ne kadar zaman sonra ve hangi şikayetle gittiniz ben sezeryan doğum yapalı 1 sene olacak ama daha hiç doktora gitmedim yani kendimce korktum açıkçası bilgilendirirseniz çok sevinirim
Doktora gidiniz alttan genel muayene olmak istiyorum diyin. Tedbir almakta yarar var. Diğer sorularınızın cevaplarını yukarıda yazdım.
Bu ultrason ile mi anlaşıldı? Çok geçmiş olsun
Evet.

Cok sevindim sizin adınıza. Sağ salim doğurun inşallah. Siz nerede hangi doktora gittiniz. Benim gttiğim doktorlar laparoskopi öneriyor

Kapalı ameliyat yapacağı için 5, 6 ay yeterli bir süre olduğunu söylüyor. Yani ben o süreyi 1, 1,5 seneye de çıkarırım o sorun değil ama çözüm olacak mı bu düşündürüyor.

10 yaşında cocuğum. Bu durumun üstüne rahmimin ters olduğunu da öğrendim aynı gün. Bu bile söylenmedi bu zamana kadar. Burada üniversite hastanesi yok maalesef hatta sağlık hizmeti zayıf diyebilirim. Bu işi Ankara'da halledebilirim sanırım

Özel hastaneye gittiğim halde doktorumla doğum konusunda cok sıkıntı yaşadım. Benim doğum yaptığım zamanlar normal doğum yapılması ağırlıkta olduğu zamanlardı. Açılmam olmamasına rağmen beni 41. Haftaya kadar bekletti. Sancım gelmedi yine sezeryana almadı suni sancı verdi. Ve yine sancım gelmedi öyle sezeryana aldı. Benimle birlikte bi bayan daha vardı aynı durumda olan onunda suni sancıyla sancısı gelmedi. Oysa ikimizinde Bebeğimizin boynuna kordon dolanmış iki kez. Bunu bile anlayamadı. Yırtılmadan bu zamana dek hiç haberim olmadı maalesef. Siz yine de kapanıp kapanmadığını kontrol ettirin.

Ben de 1 yıl sonra tekrar dogum yaptım ama sikinti yaşamadım duymadım iyi bir doktor hoca bulup görüş almak mantıklı olan sanirim

Ben de 1 yıl sonra tekrar dogum yaptım ama sikinti yaşamadım duymadım iyi bir doktor hoca bulup görüş almak mantıklı olan sanirim
Ankara'da kuzenim Zübeyde hanım hastanesinde çalışıyor. Ordaki doktorlarla iletişimi iyi. Ama o hastaneylede ilgili olumsuz çok yorumlar var. Umarım doktorumu bulabilirim

Geçmiş olsun bende 3 sezaryen doğum yaptım böyle birşey yaşamadım duymadım fakat rahim yırtılması varsa sizde bir belirtisi olmazmıydı siz yine de iyice araştırmadan ameliyat olmayın
Belirti varmış da ben bunu anlayamadım. Ben ergenliğimden beridir ara kanama yaşardım. Yumurtlama kanaması zannediyordum. Daha önce gittiğim doktorlar da yumurtlama kanaması demişlerdi. Oysaki reglide yırtılma diye tabir edilen yerde biriken kan imiş.

Rahim duvarımın alt kısmında sizinde mi oradaydı. Doktor rahim duvarının 1 mm kalınlaşması gerekirken 2 mm kalınlaşma olduğunu söyledi. Buna da yırtılma sebep oluyormuş. Bana yırtılma diye tabir etti.

Benim değil ama bı hastada istmosel olurmustu istmosel olan bölge onarıldı daha sonra gebe kaldı bı sıkıntı da olmadı diye hatırlıyorum ama istmosel olan bölgenin büyüklüğü ne kadar o da onemli

Merhaba, bu konudan bende çok çektim. Aslında bedensel degil de piskolojik olarak yiprandim her kafadan bir ses çıkmasi en kötüsü. 5 senedir çocuğum olmuyordu gittigim doktorlardan biri istmosel.fark etti 10 sene onceki sezeryan yaram iyilesmemis dedi hemen HSG çekti orda da bariz görünüyordu ayrıca o bölgede tüp de zarar görmüştü açık ameliyat ile hem istmosel hem tüpü alalim dedi. Ben iyi ki baska bir doktora daha gittim. Direkt tüp bebek merkezine gittim çünkü elimdeki kalan tüp ile ameliyat sonrasi hamile kalamayacagim cok belliydi 5 senedir deniyoruz. Gittigim doktor bana kapali ameliyat ile tüpleri almayi teklif etti ve gerekirse istmosel kötü yerdeyse buyukse dikmem gerekirse açık ameliyata geçer oraya mudahale ederim dedi. Ameliyat başarılı geçti ozellikle 2. Cocugu istedigin icin rahme dokunmadık sadece tüpleri aldık dedi. Istmosel tek başına engel degilmis gebelikte cok buyuk degilse yırtık. Laparoskopik ameliyattan 3 ay sonra tüp bebek yaptik Şuan 6 haftalık. Ilkinde tuttu şükür. Lütfen aklinda bulunsun istmosel ameliyatini her doktor laparoskopik yapamazmis. Bu çok riskli rahim zsrar görebilir bunu maalesef gercekten vicdanli degilse doktor soylemiyor. Benim aklim cok karişıkken karşıma beni deney olarak kullanmak isteyen doktorlar cikti. Eger istmosel buyukse en iyisi acik ameliyat. Uzun oldu umarim faydam olur. Gecmis olsun

Benim değil ama bı hastada istmosel olurmustu istmosel olan bölge onarıldı daha sonra gebe kaldı bı sıkıntı da olmadı diye hatırlıyorum ama istmosel olan bölgenin büyüklüğü ne kadar o da onemli
Büyüklüğünü sormak hiç aklıma gelmedi. Şok etkisine girdim resmen. Ya da doktor söyledi ben farkedemedim. İlk gittiğim doktor moralimi yerle bir etti

Cok sevindim sizin adınıza. Sağ salim doğurun inşallah. Siz nerede hangi doktora gittiniz. Benim gttiğim doktorlar laparoskopi öneriyor
Bana yakın olduğu için Diyarbakirda histeroskopi oldum. Istmoselin boyutu ve rahim kalinligina göre ameliyat şekli belirleniyor. Benim istmosel 6 mm di ,doktor histeroskopi uygundur senin için dedi. Istmoselin boyutu ve rahmin durumuna göre histeroskpi laparoskopi ya da açık ameliyat yapılıyor. Aklınızda ne kadar soru işareti varsa sorabilirsiniz, çünkü bende çok çektim bu sıkıntıyı.

Normal dogumda da cok riskler olabiliyor. Bizim de tanıdığımız normal dogum sonrasi 2 defa ameliyat yaptirmak zorunda kaldı.

Teşekkür ederim faydalı bilgiler verdiğin için. Benim rahim duvarımda göründü. Sadece ultrason ile. Hsg istemedi. Doktor kısmı benimde kafamda soru işareti. Burdaki doktor laparoskopi yapıyor lakin bu ameliyatı ilk kez bende mi yapacak bunun cevabını bilmediğim için tamam diyemedim. Bütçe ne kadar tuttu bu ameliyat için. Bana burdaki 7, 8 bin civarı fiyat söyledi

Normal dogumda da cok riskler olabiliyor. Bizim de tanıdığımız normal dogum sonrasi 2 defa ameliyat yaptirmak zorunda kaldı.
Elbette oluyordur; fakat bazı gebeler keyfi sezaryen tercih ediyor sözüm onlara.

Boyutunu sormak hiç aklıma gelmedi. Zaten dondum kaldım o an. Ama öğrenirim. Ultrasonda Rahim duvarımın hemen altında gözüktü. Rahim duvarının kalınlaşmasınıda etkiliyormuş öyle dediler. 2 doktorda aynı şeyleri söyledi. Histeroskopi çözüm olmayabilir laparoskopi dediler. Biri bence yaptırma bebekte düşünme dedi. Diğeri yaparım sıkıntı yapmaz dedi.

Eğer Ankaradaysanjz istmosel alanında başarılı bir doktor önerebilirim size. Onur Topçu bey sizde bir bakın araştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…