- Konu Sahibi Postmodernik
Tabi ki rahat olun ya. Obez değilsiniz, ne kendinizi ne bebeği tehlikeye sokacak bir kilonuz yok. Doktorlar 10-18 arası kilo almak ideal diyor tamam da, farz edin ki 25 aldık, ne olacak, dünyanın sonu mu? Yengem hamileliğinde 40 kilo almış bir insan, abartmış tamam da, sonra verdi kadın. O bile verdi yani o kadar kiloyu.
O lekelenmeler ilk hamileliğimde bende de vardı, hatta kollarım bile çille kaplanmıştı, doğumdan sonra soldular, yok oldular. Hatta ilk gebeliğimde karnımda boydan boya kahverengi bir çizgi oluşmuştu, bunda yok. Kısaca bu işlerin standardı yok.
Bana çok kilo almışsın diyenlere, çok laf yapma, yiyecek bir şeyin yoksa ikile diyorum valla.![]()
Sizin yorumlarınıza bayılıyorum sırf beğenmek ve bunu söylemek için girdim :)
@Balonik bende Allah nasip ederse 15 gün içinde doğum yapacağım ilk doğumum olacak. Tecrübe dolu bir yorum değil ama 1,5 ay bence de eski halinize dönmeniz için çok erken. Tez canlısınız sanırım :) kendinize biraz zaman tanıyın. Sezaryen olunca genellikle etraf bu karın bu göbek böyle kalacak diye korkutuyorlar insanı. Benim neredeyse bütün kuzenlerim sağlık sebeplerinden ötürü sezaryen ile doğum yaptı. Bir yıl sonra hepsi de eski hallerine döndüler hiç öyle göbek falanda kalmadı. Belki yapıyla da alakalıdır bilmiyorum ama bu kişilerin hepsinin ortak özelliği spor yapmasalar bile günlük hayatta çok aktif kişiler olması. Kendinize biraz zaman tanıyın baktınız olmadı karına yönelik sporlara başlarsınız bence hemen gider merak etmeyin :) bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün.