Sezaryen sonrası gitmeyen göbek

Tabi ki rahat olun ya. Obez değilsiniz, ne kendinizi ne bebeği tehlikeye sokacak bir kilonuz yok. Doktorlar 10-18 arası kilo almak ideal diyor tamam da, farz edin ki 25 aldık, ne olacak, dünyanın sonu mu? Yengem hamileliğinde 40 kilo almış bir insan, abartmış tamam da, sonra verdi kadın. O bile verdi yani o kadar kiloyu.
O lekelenmeler ilk hamileliğimde bende de vardı, hatta kollarım bile çille kaplanmıştı, doğumdan sonra soldular, yok oldular. Hatta ilk gebeliğimde karnımda boydan boya kahverengi bir çizgi oluşmuştu, bunda yok. Kısaca bu işlerin standardı yok.
Bana çok kilo almışsın diyenlere, çok laf yapma, yiyecek bir şeyin yoksa ikile diyorum valla. :KK53:

Sizin yorumlarınıza bayılıyorum sırf beğenmek ve bunu söylemek için girdim :)

@Balonik bende Allah nasip ederse 15 gün içinde doğum yapacağım ilk doğumum olacak. Tecrübe dolu bir yorum değil ama 1,5 ay bence de eski halinize dönmeniz için çok erken. Tez canlısınız sanırım :) kendinize biraz zaman tanıyın. Sezaryen olunca genellikle etraf bu karın bu göbek böyle kalacak diye korkutuyorlar insanı. Benim neredeyse bütün kuzenlerim sağlık sebeplerinden ötürü sezaryen ile doğum yaptı. Bir yıl sonra hepsi de eski hallerine döndüler hiç öyle göbek falanda kalmadı. Belki yapıyla da alakalıdır bilmiyorum ama bu kişilerin hepsinin ortak özelliği spor yapmasalar bile günlük hayatta çok aktif kişiler olması. Kendinize biraz zaman tanıyın baktınız olmadı karına yönelik sporlara başlarsınız bence hemen gider merak etmeyin :) bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün.

dogumdan 8 ay sonra spor salonuna yazildim, spor hocam sadece kardiyo yaptirdi ilk aylar, bence acele ediyorsunuz.

ve gobek gidiyor, o kadar kafanizda buyutmeyin.
catlaklara care bulan ben de duymadim.

Tabi ki rahat olun ya. Obez değilsiniz, ne kendinizi ne bebeği tehlikeye sokacak bir kilonuz yok. Doktorlar 10-18 arası kilo almak ideal diyor tamam da, farz edin ki 25 aldık, ne olacak, dünyanın sonu mu? Yengem hamileliğinde 40 kilo almış bir insan, abartmış tamam da, sonra verdi kadın. O bile verdi yani o kadar kiloyu.
O lekelenmeler ilk hamileliğimde bende de vardı, hatta kollarım bile çille kaplanmıştı, doğumdan sonra soldular, yok oldular. Hatta ilk gebeliğimde karnımda boydan boya kahverengi bir çizgi oluşmuştu, bunda yok. Kısaca bu işlerin standardı yok.
Bana çok kilo almışsın diyenlere, çok laf yapma, yiyecek bir şeyin yoksa ikile diyorum valla. :KK53:
İlk hamileliğimde 58 kilo ile gebe kaldım, doğuma 85 kilo gittim. Doğumdan 6 ay sonra 54 kiloydum..

İkincisinde 57 kilo hamile kaldım, 79 ile doğuma gittim. 4,5 ay sonra 58 kiloyum..

Çocuklarımın ikisi de 2900 gr doğdu üstelik :))) Doktor bile şaşırıyordu karnın üçüz gibi diyerek..

Uzun lafın kısası: Kilo verilse bile vücudun eski esnekliğine kavuşması toparlanması en az bir sene. Tecrübeyle sabit :)

Acele etmeyin, daha 1.5 ay olmuş alt tarafı. Ben 2 kere üst üste sezaryen oldum doktorum 3 ay sonra yavaştan spor yapabileceğimi söylemişti. Ben yine de 6 ay sonra başlamıştım ve her gün düzenli mekik çekerek göbekten kurtuldum. Bu konuda sıkıntı yapmayın, biraz azim biraz da sabırla göbek gidecektir.

Sizin yorumlarınıza bayılıyorum sırf beğenmek ve bunu söylemek için girdim :)

@Balonik bende Allah nasip ederse 15 gün içinde doğum yapacağım ilk doğumum olacak. Tecrübe dolu bir yorum değil ama 1,5 ay bence de eski halinize dönmeniz için çok erken. Tez canlısınız sanırım :) kendinize biraz zaman tanıyın. Sezaryen olunca genellikle etraf bu karın bu göbek böyle kalacak diye korkutuyorlar insanı. Benim neredeyse bütün kuzenlerim sağlık sebeplerinden ötürü sezaryen ile doğum yaptı. Bir yıl sonra hepsi de eski hallerine döndüler hiç öyle göbek falanda kalmadı. Belki yapıyla da alakalıdır bilmiyorum ama bu kişilerin hepsinin ortak özelliği spor yapmasalar bile günlük hayatta çok aktif kişiler olması. Kendinize biraz zaman tanıyın baktınız olmadı karına yönelik sporlara başlarsınız bence hemen gider merak etmeyin :) bebeğinizi sağlıkla mutlulukla büyütün.
Ay çok teşekkür ederim. Mutlu ettiniz beni. :KK200:

İlk hamileliğimde 58 kilo ile gebe kaldım, doğuma 85 kilo gittim. Doğumdan 6 ay sonra 54 kiloydum..

İkincisinde 57 kilo hamile kaldım, 79 ile doğuma gittim. 4,5 ay sonra 58 kiloyum..

Çocuklarımın ikisi de 2900 gr doğdu üstelik :))) Doktor bile şaşırıyordu karnın üçüz gibi diyerek..

Uzun lafın kısası: Kilo verilse bile vücudun eski esnekliğine kavuşması toparlanması en az bir sene. Tecrübeyle sabit :)
Üç aşağı beş yukarı aynı kilolarda seyretmiş hamilelik öncesi sonrası kilolarımız. Bana da çok aldın diyorlardı, sonra da nasıl bu kadar çabuk verdine döndü laflar. Yav bir rahat bıraksalar insanı, alan da veren de benim, size ne oluyor di mi?

Tabi ki biraz zaman lazım eskiye dönmek için. Spora bile en erken 3 ay sonra başlayın diyor doktorlar, bu sezaryen için geçerli ama normal doğum yapanlar için ne diyorlar bilmiyorum. Benim bir seneyi bulmamıştı forma girmem. Zaten spor yapınca kilonuzun eskisinden birazcık fazla olması da göze batmıyor, insan sıkılaşınca kiloyu kaldırıyor.

Şaka yapıyor olmalısınız. Boyunuz 1 metreyse cidden dehşet bir kilo. 57 nedir ya, ben o kiloyla hamile kalıp, şuan üstüne 15 kilo aldım ve umurumda değil. Sporun çözemeyeceği tek şey emzirme sonrası sarkık memintolar ve çatlaklar. Onun dışında hiçbir yağ parçasını kafaya takmaya değmez.

Bir arkadaşımın göbeğinde hamilelik sebebiyle kas yırtılması olmuştu. resmen bıraktı kendini o göbek, ayrı bir insan gibi davranıyordu. 2 seneye yakın uğraştı, şimdi manken gibi.
Emzirme sonrası memeler için bir çare yok mu gerçekten:///

Emzirme sonrası memeler için bir çare yok mu gerçekten:///
Ben bulamadım, bulana dua ederim. =)

Göğüs ve sırt çalıştıran egzersizlerle biraz toparlanıyor ama yok, o eski formuna girmedi bir türlü. İkinciden sonra ne hale geleceğimi kestiremediğimden estetik operasyonlara sıcak bakmaya başladım.

merhaba hanımlar
Yanlış yere konu açmış olabilirim ama burada daha çok yorum alabileceğimi düşünüyorum. Derdim şu ki ben 1.5 ay önce sezeryan Doğum yaptım ve göbek duruyor inmedi ilk doğumumdu ve 18 kilo almıştım 12 kilosu gitti 59 kiloyum ama bel yanlarım ve kalçam özellikle göbeğim duruyor ve boyumda fazla uzun olmadığı için çok çirkin bir görüntü oluyor. Bu durumu yaşayıp ya da sezeryen Doğum yapıp göbeğinden kurtulan var mı?
Bu arada düzenli yapamasakm da bebeğim baya engel oluyor spor yapmaya çalışıyorum neredeyse 2 günde bir 20 dk kadar Leslie yapıyorum mekik çekmeye biraz korkuyorum erken gibi sanki bunlara rağmen göbek aynı hala bana bir derman söyleyiverin
Bu arada çözümü yok diyorlar ama belki aranızda hamilelik çatlaklarına çözüm bulabilen vardır lazer tedavisi hariç bu konuda da bilgi almak isterim.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi geceler
Hamile kaldığımda 67 kiloydum 75le doğuma girdim, toplamda 8 kilo aldım hamileliğim boyunca. Doğumdan sonra ne kilo ne göbek kalmadı hemen aynı kiloma düştüm. Şu an doğum yapalı nerdeyse 11 ay oldu ve ben 63 kiloyum. Gece gündüz tatlı yiyorum, yemekten asla kısmadım seviyorum yemeyi. Spor da hiç yapmadım. Yapıyla alakalı bu işler herkesin aynı olmuyor. Genelde 1 senede toparlanıyor vücut sizin de göbeğiniz toparlanır zamanla. Birkaç ay sonra sporla destekleyin sıkılaşırsınız.

Ben spora tam anlamıyla başlamadım ama yaşadığımız yerde hava genel olarak yağmurlu olduğu için kızımı çıkaramam onsuz da çıkamam bu yüzden evde yürüyüş yapmak amaçlı Leslie e başladım haftada en fazla 3 kere falan ama böyle düşünmemin sebebi evde hep eşofmanla olunca farketmemiştim geçen eski kıyafetlerimin bana olmadığını göbeğimin ve kalçamın çok büyüdüğünü görünce panik oldum yoksa bende aman anne oldum ne olacak ki kilodan diyordum

İnsan aynada kendini görünce panik oluyor ve eşimin beni iç çamaşırı ile görmesinden bile çekinip ondan utanır oldum yanlış anlaşılmasın o bunlara hiç takılmaz sıkıntı tamamen benimle ilgili

9 ayda değişen vücudunuzun 1.5 ayda başa dönmesi için estetik falan olmanız gerekiyor herhalde. Ne bu aceleniz?

2 normal dogum sonrasi aninda dumduz olan karnim su sezeryan illeti yuzunden hala az da olsa var.mecburi sezeryandi benim ki.ama dogum yaptigim gunden beri lanet ediyorum.9 ay oldu benim cok az kaldi ki ben hic kilo da almadim yani.ama gidiyo zamanla.2 seneye kadar yolu varmis

spor yapmayın suan
bekleyın
spor yapmanıza engel olmadıgında yaparsınız
gecıyor o gobek daha yenı dogum yapmıssınız sezeryan veya normal dogum farketmez aylarca yasanan hamılelık 1 gunde dısarı cıkan bebek . o boslugun toparlanması eskı halıne gelmesı aylar suruyor yanı ben sezeryan oldum gobek falan yok. dogum seklınden kaynaklandıgını dusunmuyorum batım bolgesınden amelıyat olan bırsuru ınsan var kımsenın gobegı yok

ıcınız rahat olsun eskı formunuza kavusursunuz

Bende 1buçuk ay önce doğum yaptım. 15kg aldm 10gitti 5kg kaldı. Bende de göbek duruyor. Bende de çatlak var :/ bi çözüm bulursan bana da yazıver :) ekstra hiç bişey yapmadım yemeye içmeye devam ediyorum toparlayıcı korse takıyorum ama göbek bana mısın demiyor. Yattığm yerden doğrulup kalktığmda bile karnım ağrıyor benim, sen mekikten bahsediyorsun. Yapma hele, önümüz kış zaten. Emzirmeye devam et oturduğun yerden çok güzel kalori yakarsın malesef ben emziremiyorum. Bol su iç bol yürüyüş yap toparlarsın zaten sonrasında başlarsın ufak ufak mekik ve plank yapmaya. Yaza bomba gibi hazır olursun. Kendni strese sokma boşver. Elbet gider. Hamur işinden uzak durmaya dikkat et. Bebeğini sağlıkla analı babalı büyütmek nasip etsin Allahım.

merhaba hanımlar
Yanlış yere konu açmış olabilirim ama burada daha çok yorum alabileceğimi düşünüyorum. Derdim şu ki ben 1.5 ay önce sezeryan Doğum yaptım ve göbek duruyor inmedi ilk doğumumdu ve 18 kilo almıştım 12 kilosu gitti 59 kiloyum ama bel yanlarım ve kalçam özellikle göbeğim duruyor ve boyumda fazla uzun olmadığı için çok çirkin bir görüntü oluyor. Bu durumu yaşayıp ya da sezeryen Doğum yapıp göbeğinden kurtulan var mı?
Bu arada düzenli yapamasakm da bebeğim baya engel oluyor spor yapmaya çalışıyorum neredeyse 2 günde bir 20 dk kadar Leslie yapıyorum mekik çekmeye biraz korkuyorum erken gibi sanki bunlara rağmen göbek aynı hala bana bir derman söyleyiverin
Bu arada çözümü yok diyorlar ama belki aranızda hamilelik çatlaklarına çözüm bulabilen vardır lazer tedavisi hariç bu konuda da bilgi almak isterim.
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi geceler
Bende 1.5 ay önce normal doğum yaptım ama 12 kilo veremedim masallah size onu vermişsiniz ya şükür edin :halay:

1 buçuk ay sence de biraz erken değil mi? Sonuçta 9 ayda o hale geldin bi 9 ay verebilirsin kendine.

Back
X